Hoe gevaarlijk is 'moordvrouw Dutroux' nog?

9 May

Jessica-marcinel-web

Update 15.30 uur:

Het zal zo'n vaart niet lopen, het lijkt mij vooral een theoretische kans dat Michxc3xa8le Martin binnenkort vrijkomt. Als je in 2004 in Belgixc3xab tot 30 jaar bent veroordeeld kom je daar normaal gesproken niet in 2011 al voor vrij.

Michxc3xa8le was natuurlijk ook een van de vrouwen die bij Jessica Villerius op het lijstje stond, voor de serie over 'moordvrouwen' (zie eerder bericht vandaag), maar het was onmogelijk met haar in contact te komen. Met Dutroux zelf lukte dat nog wel, Dutroux belde geregeld en vrij uitvoerig met Jessica, maar Michxc3xa8le was lastiger.

Het interessante aan zo'n vrouw is: was ze zelf nou ook zo 'slecht' of heeft ze zich alleen maar laten meeslepen door een ras-manipulator? Heeft ze zelf ook psychopatische trekken of is het alleen maar invloed van buitenaf? De kans op herhaling lijkt mij overigens niet al te groot.

Eerder bericht over de documentaire over Dutroux staat hier  

(Foto: Jessica belt aan bij een van de 'moordhuizen' van Dutroux, in Marcinelle)

5 Responses to “Hoe gevaarlijk is 'moordvrouw Dutroux' nog?”

 1. Jason May 9, 2011 at 5:09 pm #

  ‘Het zal zo’n vaart niet lopen, het lijkt mij vooral een theoretische kans dat Michxc3xa8le Martin binnenkort vrijkomt.’

  Nou…ik zou er niet al te zeker van zijn… O.a. NOS (teletekst) maakt melding van de voorwaardelijke vrijlating die morgen al zou plaatsvinden.

 2. Cody May 9, 2011 at 6:13 pm #

  @HJK, ze heeft de helft al uitgezeten hoor! Ze zit al sinds 1996 vast voor deze zaak, is dus 15 jaar, de helft. Je voorarrest gaat er (bijna altijd) vanaf, dus…….

 3. annie May 9, 2011 at 11:14 pm #

  ach maakt het wat uit, in Nederland had ze 12 jaar gekregen, sta hje na 4 jaar alweer op straat

 4. ed May 10, 2011 at 6:38 pm #

  Ze was al eens eerder voor (hulp bij) verkrachting veroordeeld naar ik meen.

  @annie,
  niet overdrijven, bij 12 jaar sta je met 8 weer op straat

 5. Ada May 10, 2011 at 11:38 pm #

  Hoe erg het ook was toen, en ik kan me voorstellen dat een ieder haar niet wil vergeven voor het verhongeren van 2 kleine meisjes in de hobbyruimte van haar man…….. Nee, ik kan dit niet neerzetten. Onvergeeflijk, haar gedrag van ooit. Hoe tolerant ik ook kan zijn, dit heb ik nooit kunnen vatten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: