Zaterdag 7 mei: Verona in Het Parool; Pim Fortuyn bijna vergeten

7 May

Verona-parool 

"De affaire-Verona van de Leur bewijst dat het nieuws steeds meer wordt beheerst door personen die uit het niets opduiken en toch hele praatprogramma's mogen volkletsen." Een merkwaardige opinieverhaal van Gerard Mulder in Het Parool, gisteren.

Hij had wel wat meer achtergrond willen zien bij het proces over Verona van de Leur, hij begrijpt niet veel van het verhaal. Wie hij bedoelt met 'personen die uit het niets opduiken' is mij een raadsel: Verona is de afgelopen weken helemaal niet op televisie geweest. En als hij iets meer achtergrond had willen hebben: even googelen en je krijgt het hele drama-Van de Leur. Inclusief de hele familiegeschiedenis, tot en met een uitvoerig verslag van het proces. Maar blijkbaar is Mulder toch niet zxc3xb3 gexc3xafnteresseerd.

De vraag is overigens wel of deze affaire zich leent voor een praatprogramma, een documentaire zou beter zijn.

*

Fortuyn-2011

Eerder in de week was het nog wel een paar keer door mijn hoofd geschoten: 6 mei, Pim Fortuyn. Hoeveel jaar geleden? Maar er was gisteren toch bar weinig aandacht in de media.

Hoeft misschien ook niet, het treurige is dat je de man er niet mee terugkrijgt en zijn gedachtengoed heeft door zijn dood misschien wel veel meer teweeggebracht dan wanneer hij was blijven leven.

Een site die het niet onopgemerkt wilde laten passeren: zie hier

 

Advertisement

25 Responses to “Zaterdag 7 mei: Verona in Het Parool; Pim Fortuyn bijna vergeten”

 1. bjorn May 7, 2011 at 12:57 pm #

  Lekkere woordkeus HJ: “door het hoofd geschoten”

 2. ReneS May 7, 2011 at 2:44 pm #

  Hij heeft wel gelijk wat betreft het voorarrest. Ruim twee maanden is wel erg lang voor zoiets of niet?

 3. Annet May 7, 2011 at 3:11 pm #

  xe2x80x9cWie hij bedoelt met ‘personen die uit het niets opduiken’ is mij een raadsel: Verona is de afgelopen weken helemaal niet op televisie geweest.xe2x80x9d

  Wat een vreemde conclusie, hoezo een raadsel? Je geeft het antwoord zelf al, namelijk:

  xe2x80x9cVerona is de afgelopen weken helemaal niet op televisie geweest.”

  Als je het artikel goed had gelezen, dan had je de bedoeling van deze opmerking van Gerard Mulder wellicht iets beter begrepen.
  Hij zegt namelijk: xe2x80x9cVeronaxe2x80x99s titel (sportvrouw van het jaar) dateert alweer van bijna negen jaar geleden, en de effecten daarvan zullen inmiddels wel zijn uitgewerkt lijkt me.xe2x80x9d
  M.a.w.: Hij stelt zich niet alleen de vraag wat Verona heeft bezield om haar naam xe2x80″ of wat daar nog van over is – voor een paar duizend Euro te grabbel te gooien, maar tevens vraagt hij zich af wie er nou eigenlijk nog op zoxe2x80x99n verhaal zit te wachten, is er geen xc3xa9cht nieuws meer te melden?
  Juist daarmee wil hij zeggen: “dat bewijst dat het nieuws steeds meer wordt beheerst door personen die uit het niets opduikenxe2x80xa6xe2x80x9d Hij geeft zelfs redenen hiervoor, die aannemelijk zijn.

  xe2x80x9cMaar blijkbaar is Mulder niet zxc3xb3 gexc3xafnteresseerdxe2x80x9d

  Nee inderdaad, maar dat is zijn boodschap dan ook helemaal niet; hij legt zelfs nog uit waarom hij niet zo gexc3xafnteresseerd is!
  Gerard Mulder is niet helemaal op zijn achterhoofd gevallen, hij weet echt wel hoe hij moet ‘googelen’ maar, en daar gaat het hier om, het feit dxc3¡t je haar moet ‘googelen’ lijkt voor hem des te meer reden om dit nieuws niet als nieuws te zien!

  Beste Annet,

  Hij schrijft dus een halve pagina vol over iets dat volgens hem geen nieuws is? Vindt hij dat er helemaal geen aandacht aan had moeten worden besteed? Is ook niet gebeurd, door de publieke omroepen, alleen ‘de campingzenders’ waren erbij. Hij weet gewoon helemaal niet waar het over gaat en dat Verona nogal opzienbarend in het nieuws is geweest door het conflict met de sportbonzen en met haar ouders. Of hij wil dat niet weten? Ik begrijp van jouw reactie ook alleen dat ik daar niets van begrijp.

  Hendrik Jan

 4. Lou May 7, 2011 at 3:27 pm #

  M.b.t. Fortuyn, dit is de typerend voor de hedendaagse mentaliteit van tegenwoordig.

 5. arie May 8, 2011 at 8:20 am #

  Ze hadden jou door je kop moeten schieten, ipv Pim. Door linkse figuren zoals jij hebben we nu last van vooral die tering allochtonen waar jij zo vol van bent!

 6. Maurits de Vries May 8, 2011 at 10:50 am #

  @Arie

  Krachtige taal, zeg. Door figuren zoals jij hebben we nu vooral last van een hersenloze idioot…

 7. Joop May 8, 2011 at 12:20 pm #

  @Arie 8:20:

  Wie bedoel je hier met “jou” Arie?

  Kan niet op Hendrik Jan slaan volgens mij. Het is me tenminste nooit opgevallen dat hij het vooral over allochtonen heeft of een uitgesproken linkse voorkeur.
  Van de reaguurders op deze bijdrage is me zoiets ook nooit opgevallen trouwens

 8. Jason May 8, 2011 at 12:33 pm #

  @ Hendrik Jan (n.a.v. arie 08:20)

  Als je dxc3xadt al niet modereert, wat dan nog wel?! Ik ben geen allochtoon of linkse rakker, noch reken ik jou tot mijn vriendenkring, maar er zxc3xadjn toch fatsoensgrenzen lijkt me…

  Beste Jason,

  Dit is nog een van de vriendelijkste berichtjes die Arie stuurt, ik wil de beste man niet helemaal monddood maken.

  Hendrik Jan

 9. Di Mistro May 8, 2011 at 1:36 pm #

  @ Arie

  Ik vraag mij met Joop af wie jij bedoelt met jou? Kun je iets specifieker zijn?

  Ik sluit mij graag aan bij de woorden
  van @ Maurtits:Door figuren zoals jij hebben we nu vooral last van een hersenloze idioot…

  Di Mistro4

 10. G. Augustin May 8, 2011 at 2:30 pm #

  @Arie, ik stapte net in Apeldoorn in een overvolle trein die vanuit Enschedxc3xa9 naar Amersfoort reed, een meisje hield 2 plaatsen voor zichzelf en haar koffer.
  Ik verzocht haar om mij daar plaats te laten nemen en op de koffer stond haar adres gegegevens,. en ja ik had het kunnen weten, afkomstig uit Maastricht en tja mensen die op de PVV stemmen zijn de sociaalste niet.

 11. Annet May 8, 2011 at 2:56 pm #

  @ arie,

  Voor wie het ook is bedoeld: een beetje minder zou je ook niet misstaan. Dit soort onzin is nergens voor nodig.

 12. arie May 8, 2011 at 5:59 pm #

  Het valt mij op dat Hendrik Jan weer selecties maakt uit de reacties die ik plaatst. Ik mag ineens weer posten. Heeft vast te maken met de ddos aanval, pffffffffff.
  Hij plaatst alleen wat hij wil plaatsen.
  Selectief dus, zodat er een bepaald beeld van mij wordt geschetst.

  Ach, Hendrik Jan, je site is niets en zal nooit wat worden.

  Ik ben een vriendelijk persoon maar aan landverraders en hielenlikkers heb ik een hekel.

  Een mening verkondigen mag alleen wanneer het niet de mening van Hendrik Jan is, modereert hij. Hij maakt mij dus wel monddood maar doet overkomen alsof hij dat niet doet door 3 reacties van de 30 te plaatsen.

 13. arie May 8, 2011 at 6:54 pm #

  Kijk, wederom een reactie niet geplaatst.
  Ach, zielig klein ventje wenst geen kritiek.

  Beste Arie,

  Kijk, dat zijn er al weer drie. En de vorige was nog even niet geplaatst omdat ik niet altijd de hele dag online ben. Maar een beetje snel conclusies trekken past wel bij de diagnose.

  Hendrik Jan

 14. VP May 8, 2011 at 7:55 pm #

  Mensen die alle Limburgers over xc3xa9xc3xa9n kam scheren als zijnde allemaal PVV-stemmers, zijn hetzelfde als Geert, die ook hele bevolkingsgroepen, wegens afkomst wegzet als zijnde achterlijk. Best krom.
  En Arie, jij hebt vast last van iets, maar eerlijk gezegd, ik vind jou nou pas echt eng, en je bent vast een keurig nette vader met een goede baan, en doorzonwoning?

 15. Ada May 8, 2011 at 11:09 pm #

  ‘Arie’

  is een sneu manneke, gewoon geen aandacht aan besteden. Vooroordelen op basis van afkomst verdienen geen reaktie, discussie is bij voorbaat zinloos toch? Hij is hier al eerder geweest, dus kennelijk is hij na een gedwongen opname weer even ‘vrij’ een computer te gebruiken.

 16. Siem May 9, 2011 at 12:23 am #

  Arie diversen

  Over HJK, quote: Hij plaatst alleen wat hij wil plaatsen.
  Selectief dus, zodat er een bepaald beeld van mij wordt geschetst.

  – Qua beeldvorming heb jij je hier met je eigen palet en ezel al vaak genoeg als aso-Arie neergezet.

  Quote: Hij maakt mij dus wel monddood maar doet overkomen alsof hij dat niet doet door 3 reacties van de 30 te plaatsen.

  – Die 3 geplaatse van vandaag vond ik er al 3 te veel. Vuilbekkerij genoeg. Maar, HJK zal vandaag in een milde bui zijn geweest, op een mooie zomerdag…, lekker in de zon 😉

 17. arie May 9, 2011 at 6:00 pm #

  Het is mij duidelijk.

  Hendrik Jan plaatst alleen wat hij wil plaatsen.

  Door de ddos aanval wist hij even niet meer dat ik een ban heb.

  Ik vind het prima. De reacties van hielenlikkers worden allemaal geplaatst.
  Ik heb een test laten doen en daar blijkt overduidelijk uit dat mensen die het (gedeeltelijk) met mij eens zijn niet mogen reageren.

  He Hendrik Jan, slijm slijm.

  Beste Arie,

  Ik ben erg benieuwd wat voor test dat is. En je had geen ban, ik publiceer alleen (racistische) scheldpartijen niet, ongeacht van wie ze komen.

  Hendrik Jan

 18. Di Mistro May 9, 2011 at 6:27 pm #

  Heeft vast te maken met de ddos aanval, pffffffffff.
  Quote uit de reactie van Arie.

  @ Arie of weet jij misschien meer van die ddos aanval???

  Ja?

  Vertel ons dan wanneer die aanval wordt uitgevoerd!

  Di Mistro

 19. ad May 9, 2011 at 8:12 pm #

  @Arie
  Ik begrijp jou frustraties wel.
  De meeste reactanten hier leven niet in de realiteit,en zien niet dat dit land aan het zinken is dankzij het links beleid van al die jaren,en al die subsidi`s die onbeperkt toegekent worden aan lamzakken en alochtone instellingenen ga zo maar door .Powned steld dit menigmaal aan de kaak waar de linkse kliek doodziek van is.Ik stoor me niet aan Hj zijn intrepetatie van sommige zaken.Crimebron is meer de site waar je haren van overeind gaan staan.Als je net zo als ik elke morgen om 4 uur je nest uit moet moet en op de bouw hardwerkende turkse collega`s ook hoort klagen over de de softe regering ,en hoe het mogelijk is dat alochtonen en alle lapswansen hier zo verwent worden in dit land.S`morgens kom je die naffers niet tegen op de rijksweg of op straat ,maar sxc3 vons een pakje sigaretten halen bij de pomp op de A 16 staan ze je uitdagend aan te kijken met hun dikke auto .en met een hele ploeg zijn ze ze stoer met hun dike auto`s maar te wachten op belgen en fransen om hun drugs te slijten.Daar wordt je gewoon misselijk van.Die Arabieren zoals die Turken ze noemen proberen hier de hele samenleving te forceren zoals saria for belgie en al die organisaties.
  Je bent toch blind als je niet ziet wat hier aan de hand is in dit land.Grenzen dicht en alles wat zich niet gedraagd opsluiten of linia terug naar land van afkomst.
  Als dat niet gebeurd is Nederland verloren en zullen onze kinderen een hoop ellend gaan meemaken.
  Maargoed dat is mijn Mening.De rotte appels direct verwijderen is toch geen rare gedachte.Ik ben geeb rassit ,zeker niet maar ben ook een van digene samen met mijn Turkse collega`s die het helemaal zat zijn en begrijp daarom ook Arie zijn gevoelens wel ,hij brengt het alleen op zijn manier en ik neem aan dat je op deze site toch gewoon je eigen mening mag hebben.

 20. Ada May 10, 2011 at 12:34 am #

  @ Arie en Ad…

  Jullie zijn vast al lid van de PVV, kunnen jullie je daar niet nuttig maken?

 21. arie May 10, 2011 at 5:56 pm #

  Hendrik Jan,

  Je liegt maar dat kan ik niet bewijzen.
  Jij plaatst ook normale reacties niet die niets met racisme te maken hebben. Denk even aan Robert M. Bericht plaatste je niet. Ik ga je verder niets wijs maken.

  Zo probeer jij een bepaald beeld van mij te crexc3xabren. Ga lekker je gang. Ook jij bent schuldig aan de teloorgang van Nederland.

  Beste Arie,

  Ben benieuwd welk bericht over Robert M. ik niet heb geplaatst, of heb je toen een ander ip-adres gebruikt?

  Hendrik Jan

 22. arie May 10, 2011 at 5:58 pm #

  Je bent een leugenaar.
  Ik heb het afgelopen jaar zoveel berichten geplaatst. Jij hebt daarvan niets geplaatst.

  Beste Arie,

  Volgens mij heb ik alleen de ergste scheldpartijen en ziekteverwijzende verwensingen niet geplaatst. Maar geef je andere ip-adressen maar door, dan kan ik het zien.

  Hendrik Jan

 23. arie May 10, 2011 at 6:02 pm #

  Beste Ad,

  Je eigen mening telt hier niet. Alleen wanneer je in de reet kruipt van Hendrik Jan plaatst hij je reactie. Bij een verkeerd woord of een klacht over een bepaalde groep wordt je reactie niet geplaatst.

  Ik wordt beticht van racisme. Hendrik Jan is een rasechte landverrader. In WOII weet ik wel aan welke kan hij had gestaan.

  De groeten van een racist

 24. arie May 10, 2011 at 10:31 pm #

  Ik gebruik geen andere ip-adressen.

 25. arie May 10, 2011 at 10:36 pm #

  Het Monster van Riga’. Als het om de Amsterdamse ontuchtzaak rond Robert M. gaat, schieten woorden tekort, alsof we het over een nieuwe Dutroux hebben. Het wordt nu wel erg opgeblazen en – als het niet zo erg was – bijna lachwekkend.

  Alberto Stegeman die bij De Wereld Draait Door wazige laptopflitsen vertoont waarop werkelijk helemaal niets te zien is en je ook niet de indruk krijgt dat daar ooit iets te zien is geweest. Onschuldige slaapfeestjes, onder begeleiding van kinderleidsters, die worden gebracht alsof het gaat om een mega kinderfilmpornoset met babygroepsverkrachting.

  Dat Robert M. en zijn contacten heel fout zijn staat ook voor mij wel vast, en dat er in Amsterdam heel veel fouten zijn gemaakt door mensen die hem daar lieten werken ook. Belangrijkste vraag is: hoe erg was het voor de kinderen, wat hebben zij ervan gemerkt? Het zou best kunnen dat dat nog wel meevalt, juist al deze aandacht doet er geen goed aan – al zou ik ook niet weten hoe dat anders moet, je kan dit ook niet heel klein brengen, daar is het weer te groot voor.

  ONBEGRIJPELIJK DAT JIJ SCHRIJFT: “WAT HEBBEN ZIJ (DE KINDEREN) ERVAN GEMERKT. HET ZOU BEST KUNNEN DAT HET NOG WEL MEEVALT!!!!

  In en in triest dat jij dit zo durft te schrijven. Ik heb dit destijds ook aan ouders laten lezen van wie een kind door een pedofiel is misbruikt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: