Donderdag 5 mei: Bin Laden in Holland; Emmer-Kompasmoordenaar deed het in Den Haag; Ddoss-aanval op misdaadjournalist

5 May

Spreuk-groep-2

'Dicht bij een klein speelpleintje in het midden van de drukke winkelstraat staat Mohamed Arkoubi (21). Zijn vrienden Anass Lakhal en Ismael Boutasmit komen net aanlopen. Ze willen, na enige aarzeling, wel praten met de verslaggever. Het zal ze duur komen te staan. De jongens zullen voor die paar minuten dat ze daar staan een boete krijgen van een stadswacht. Voor xe2x80x9ehangenxe2x80x9d.'

NRC-verslaggeefster Hanina Ajarai deed gisteren straatinterviews over de dood van Osama Bin Laden. Goed voorbeeld van de Osama-gekte, al ben ik er nog niet uit welke geest het meest is aangetast: die van de stadswacht of die van de rechter die straks de stadswacht gelijk gaat geven (als er al een zaak van komt, maar als ik die jongens – en de verslaggeefster – was, liet ik het er niet bij zitten).

 

Spreuk-groep-1 

Zelf was ik even elders, wegens bezigheden in het zuiden. In een cafxc3xa9 in Valkenburg werd mijn oog getroffen door een aardige spreuk: onderschat nooit de kracht van domme mensen in een grote groep. Past wel een beetje bij bovenstaand onderwerp, maar dan omgekeerd. Of zoiets.

*

Gisteren hadden we het over 'de moordenaar van Emmer Kompas' die in een kroeg roept dat hij drie mensen heeft vermoord, zonder spijt.

In Emmer-Compascuum is niks te vinden, in 1972, op dat gebied, maar dat kan kloppen: de moorden hebben zich afgespeeld in Den Haag, maar de dader kwam uit 'Kompas'. We zoeken verder.

*

Mailbom 

Vanmorgen 350 berichten in het postvak van de hotmailaccount van misdaadjournalist. Ik weet niet aan wie of wat ik het te danken heb, maar vooral de inhoud van het bericht is verontrustend: het schijnt de bedoeling te zijn mijn site te bombarderen. Net zoals onlangs met de Rabobank gebeurde? Wat kun je daar eigenlijk tegen doen?

 

12 Responses to “Donderdag 5 mei: Bin Laden in Holland; Emmer-Kompasmoordenaar deed het in Den Haag; Ddoss-aanval op misdaadjournalist”

 1. Pol May 5, 2011 at 9:58 am #

  Zo lang het dreigement inhoudt dat je site definitief ‘online’ gaat, zou ik me maar weinig zorgen maken HJ. Ddosser’s die zo’n tikfout maken kun je natuurlijk niet serieus nemen.

 2. Koos Koets May 5, 2011 at 10:44 am #

  Nou HJ, jij kan daar sowieso weinig aan doen, omdat je site onder de service van web-log.nl valt, dit is een aardig groot platform, en het DDossen zou dus moeten plaatsvinden tegen dit hele systeem. Nu weet ik niet of web-log.nl anti-ddos middelen heeft (die bestaan) maar permanent ddossen is redelijk onmogelijk en daarnaast ook nog eens kostbaar (je zult botnets moeten kopen).

  Overigens denk ik dat het gewoon bluf is, en ik zou me er niet al te druk om maken.

 3. Bert H. May 5, 2011 at 11:53 am #

  Heb je iemand kwaad gemaakt? Want waarom zouden een stel script kiddies jouw weblog Ddoss-en?

 4. arie May 5, 2011 at 6:00 pm #

  Hahahahahhahahahahahahh

 5. Thomas May 5, 2011 at 6:28 pm #

  De identiteit van de dreiger is mogelijk te achterhalen. Handig voor het geval dat het dreigement wordt uitgevoerd.
  Kopieer de volledige header van het emailbericht. (In Mozilla Thunderbird b.v. maak je die zichtbaar via Ctrl-U.) Laat de header vervolgens analyseren door een site als
  http://www.iptrackeronline.com/header.php
  Je krijgt dan in de meeste gevallen het oorspronkelijke IP-adres en de bijbehorende provider te zien.

 6. davey May 5, 2011 at 7:15 pm #

  Over “kompas“ en den haag.mischien wordt hier bedoeld de kompasstraat in scheveningen.Destijds als “de magneet“ een beruchte buurt.

  Beste Davey,

  Dat denk ik niet, met ‘kompas’ bedoelt de man ’emmer compascuum’, daar komt hij vandaan.

  Hendrik Jan

 7. Madc0w and Cod3inj3ct0r May 5, 2011 at 11:03 pm #

  The website’s misdaadjournalist.nl and misdaadjournalist.web-log.nl were under DDoS april 29 from 19.00 till 23.00hrs. Both site’s were offline till we stop the Distributed Denial of Service.

  Next time both site’s go offline for months. The site misdaadjournalist.nl was january 31 also under DDoS from 19.00 till 23.00 by us.

  We are also behind cracking emailaccounts of crime reporters. Files as ‘Dagjournaal Nationale Recherche’. We copied files from there harddisk and upload some files.

  Dont’t by happy and think you have the IP address. We have used VNP and unsecured WiFi networks to send this email.

  F*ck all your blog followers with there b*llsh#t opinion what to do. You can’t do nothing against botnets. As you had seen before on january 31 and april 29.

  N3m3sis
  Madc0w
  Cod3inj3ct0r
  Cyb3rpunk

 8. Floris-Jan van Vleppenstijn May 5, 2011 at 11:38 pm #

  Zelf heb ik een hosting voor mijn website die beveiligt is tegen DDOS aanvallen, ze kunnen m’n site bombarderen tot ze een ons wegen maar ze schieten er geen ruk van op.

 9. Ada May 5, 2011 at 11:57 pm #

  @Madc0w and Cod3inj3ct0r

  Stoere dudes, alhoewel hun kennis van de Engelse taal te wensen over laat.

  ” F*ck all your blog followers with there b*llsh#t opinion what to do. You can’t do nothing against botnets.”

  Ach jee, ook een beetje in crime? Letterlijk? Anonieme sneue klootzakjes, meer zijn jullie niet. Namen spreken voor zich. Bah. Haal deze site uit de lucht, er staan er zo weer minimaal 12 op. Losers.

 10. zandhapper May 6, 2011 at 10:56 am #

  Hacker die kritische sitexc2xb4s en haar leden de mond willen snoeren moet men vaak zoeken in de kringen van overheidsorganen die hun illigale activiteiten willen beschermen tegen al te openlijke protesten of kennisverspreiding.Veel mensen durven niet te geloven dat nederladse overheidsorganen in staat zijn om mensen te bedreigen of tegen te werken.Maar kijk eens naar de zaken van Oltmans die werd tegengewerkt bij alles wat hij deed al was het maar een rijbewijs aanvragen.Neem de zaak rond de ap-23 landmijnen waarbij de oud militair met de dood werd bedreigd door defensie,neem de tolken in bosnie die door de MIVD met de dood werden bedreigd en zelfs werden gegeijzeld om die dreiging kracht bij te zetten,neem de nederlandse ondervragers in IRAK die hun boekje te buiten gingen.Kortom om dit soort dreiging of tegenwerking op deze schaal toe te kunnen passen heb je een duister netwerk nodig die onder regie worden aangestuurt.De hofstadgroep was de aanleiding voor d egroei van de AIVD etc.Maar de AIVD was dan ook de drijvende kracht die een geprepareerde woning regelde en uiteindelijk de handgraneten.Ieder afzonderlijk hofstad lid was bruikbaar geweest als volledig informant want men legde al belastende verklaringen over elkaar af ver voor dat de wapens op tafel lagen.Zonder een geslaagde aanslag van de hofstad groep was de AIVD nog steeds een groepje scouts met een plastic zakmes en portofoons van bart smit

 11. Maurits de Vries May 6, 2011 at 11:21 am #

  Ik hoop nog wat te horen over die 3 moorden die zich in Den Haag afgespeeld hebben. Ik kan me bijna niet voorstellen dat die door een boer uit Emmer-Compascuum gepleegd zijn. Ik kan me er in ieder geval niks meer van herinneren. Hopelijk volgt hier meer over…

 12. Maarten May 10, 2011 at 9:41 am #

  Leuk die reacties op je DDoS, heb ze ff vertaalt voor je doorgestuurt naar de betreffende groep hahaha suc6 in de toekomst !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: