Maandag 2 mei: Mink & Stanley; Meer (bont en) blauw op straat; De Vollenhoofse moordzaak

2 May

Hillis-collage-telegraaf

"Hingst koos uiteindelijk voor Hillis, vertelde hem zonder scrupules en gedetailleerd over Mink Kok. Hingst had partij gekozen, Hingst werd doodgeschoten. En dat is nu ook De Ouwe overkomen. Net op de dag dat hij een afspraak had met Donald G., een vertrouweling van Mink Kok."

Aldus Vrij Nederland. Blijft leuk, filosoferen over wie er nou achter zo'n liquidatie zit.

"Was het Mink Kok die uiteindelijk heeft afgerekend met z'n oude maat? Zijn het de erven Mieremet die een oude rekening vereffenden, omdat ze Hillis ervan verdachten hun Johnny te hebben geript? Of hebben de zakenlui die Hillis naar verluidt samen met Holleeder afperste, het heft in eigen handen genomen?"

Het is wel de leukste theorie: Mink Kok die wraak neemt op zijn oude gabber annex leermeester en compagnon, maar waarom zou hij dat doen? Bovendien: van Kok wordt altijd gezegd dat hij zo slim is, zou hij dan zo'n liquidatie laten uitvoeren onder het toeziend oog van twee politiediensten?

De erven Mieremet: als die al in het geweer komen, dan zeker niet vanwege een geripte partij, als je iemand uitschakelt krijg je je geld nooit meer. Dus dan zou het eerder alleen om wraak gaan. Zou zomaar kunnen.

Zakenlui die werden afgeperst door Hillis in combinatie met Holleeder? Zou ook zomaar kunnen, alleen: wisten die zakenlui dat ze door Hillis werden afgeperst? En/of door Holleeder? En 'zakenlui' suggereert iets van bovenwereld. Die huurt geen moordcommando in, maar een advocaat.

"In kringen met veel argwaan jegens de opsporingsinstanties valt steeds vaker de beschuldiging 'staatsliquidatie'. In hun theorie is een gefrustreerd politieapparaat tot eigenrichting overgegaan. Het lijkt vergezocht. Maar wie dergelijke kwalijke roddels wil tegengaan, zal toch meer duidelijkheid moeten geven over de curieuze omstandigheden waaronder Stanley Marshall Hillis op 21 februari het leven liet."

Is als theorie eigenlijk nxc3xb3g leuker, maar je zit een beetje met de waarschijnlijkheid.

*

Politieblauw-1

Koninginnedag rustig verlopen. We blijven graag in sprookjes geloven, vraag het eens op het gemiddelde politiebureau, daar denken ze er iets anders over. Maar meer blauw op straat als oranje de boventoon voert werkt als een rode lap op een stier, dus dan doen we ook maar niet.

Gevolg is wel dat sommige agenten een beetje geprikkeld reageren. Bijvoorbeeld in Rotterdam, waar het ook wat drukker was dan de media ons proberen wijs te maken. Neem Natasja (niet haar echte naam, ze heeft al narigheid genoeg). Op 1 mei net 29 geworden (gefeliciteerd). Ze was op 30 april wezen stappen in Rotterdam. Misschien wat te veel gedronken (ze was vast de enige niet). Werd een beetje misselijk, ging even op een bankje zitten, hartje Rotjeknor. Tien voor half elf 's avonds. Dat mag niet, zomaar op een bankje een beetje misselijk zitten wezen. Drie politiemannen willen dat ze meegaat naar het bureau. Wil ze niet.

Ik ben er ook niet bij geweest.

Misschien heeft ze wel iets onaardigs gezegd.

Politieblauw-2

De agenten nemen haar mee. Met geweld. Beetje veel geweld.  Ze is bont en blauw, enkel en uitsluitend en alleen door 'de sterke arm'. Nachtje cel, gistermorgen werd ze 'heengezonden'. Met een aankondiging van beschikking (70 euro) voor een 8 / D530.  Geen alcoholtest, geen bloedtest: ernstig getraumatiseerd. Ze ligt nu in het ziekenhuis, vanwege neurologische uitval.

Ze wil aangifte doen van de mishandeling.

Dat ligt een betje moeilijk: de politie heeft geen tijd om dat op te nemen. Is een beetje druk. Vanwege koninginnedag en zo. En eigenlijk is de politie ook niet waar je wezen moet voor zo'n aangifte.

Is nog een voordeel dat het een blank slachtoffer is, anders zie je er nog niks van ook.

Ze vroegen wat ik zou doen, of ze nog proberen moet aangifte te doen, iets van recht of zo.

Doe maar niet. De politie neemt het recht wel in eigen hand, en daar is het in goede handen. Toch?

* 

Fascinerende uitzending van Peter de Vries over de Vollenhoofse moordzaak. Gezond verstand, logica en vermoedens betekenen niet dat je iemand ook kunt veroordelen. Misschien met een volksjury, die weet wel raad met zulke zaken.

Vanaf dag xc3xa9xc3xa9n was zoon Pieter de gedoodverfde verdachte en dat gevoel is daarna alleen maar sterker geworden. Maar wettig en overtuigend bewijs blijft een probleem. Bizar: dat de politie pas een jaar na dato nog eens is gaan vragen of iemand Pieter in Vollenhove had gezien op de dag van de moord. Dan krijg je natuurlijk nooit een betrouwbare getuige. Terwijl – als gezegd – zoon Pieter al vanaf dag xc3xa9xc3xa9n in beeld was als mogelijke dader.

 

 

13 Responses to “Maandag 2 mei: Mink & Stanley; Meer (bont en) blauw op straat; De Vollenhoofse moordzaak”

 1. Pieter May 2, 2011 at 11:22 am #

  “Is nog een voordeel dat het een blank slachtoffer is, anders zie je er nog niks van ook.”

  Ja H.J., die ordentelijke gekleurde feestvierende jongeren … die worden me toch een partij afgerost door de racistische Rotterdamse politie zeg! Niet normaal meer! En elke dag weer hxc3xa8? En soms wel eens twee keer per dag. Ja xc3xa9cht! Ga maar op de Coolsingel staan, het is schering en inslag. Dan loopt daar weer zo’n lieverd… krijgt ‘ie uit het niets zomaar een knuppel in z’n nek en wordt ‘ie zo de cel ingesmeten. En je kunt het als getuige maar beter stil houden hoor, anders krijg je dezelfde behandeling. Ik vertrouw mijn eigen familie niet eens meer, zo erg is het gesteld in mijn eigenste Rotterdam.

  Het is een regelrechte schande! Ik ben zo blij dat jij – een man uit de provincie nota bene – dit even aan de kaak stelt.

 2. upinsmoke May 2, 2011 at 12:12 pm #

  hillis

  de enige conclusie die je kan trekken is dat je als politie/justitie/om eigenlijk moet zorgen dat je er niet in verwikkeld raakt

  dus niet samenwerken met informanten en kroongetuigen,

  dat nmlk zorgt voor corruptie en onduidelijke situaties,

  geen criminele spelletjes meegaan spelen want daardoor “vervagen” de grenzen,

  als we een “goeie” minister hadden dan had ie deze misstanden aangepakt ,dit soort signalen betekent eigenlijk bezem erdoor bij politie/justitie/om

 3. Annet May 2, 2011 at 2:42 pm #

  xe2x80x9cNeem Natasja (niet haar echte naam, ze heeft al narigheid genoeg).xe2x80x9d

  Wat een eenzijdig en ongelooflijk sensatiebelust verhaal. xe2x80x9cBont en blauwxe2x80x9d zie ik er niet aan af, hooguit wat blauwe plekken en xc3xa9xc3xa9n van de fotoxe2x80x99s mag je waarachtig wel onder een vergrootglas leggen om daar nog iets van een oneffenheid aan te treffen. Ik zie het in ieder geval niet.

  Als je 29 bent (?!) en je zit op een bankje in Rotterdam xe2x80x9cmisselijk te wezen van de drankxe2x80x9d dan zal dat voor geen enkele agent aanleiding vormen om geweld toe te passen, al wordt het ons nu wel ten onrechte als zodanig voorgespiegeld.

  Al die verzachtende omstandigheden als: xe2x80x9cmisschien wat teveel gedronkenxe2x80x9dxe2x80xa6.xe2x80x9deen beetje misselijkxe2x80x9dxe2x80xa6.xe2x80x9dmisschien heeft ze wel wat onaardigs gezegdxe2x80x9d moeten ons wellicht overtuigen dat we hier met een volstrekt onschuldige burger te maken hebben, die alleen maar het goede heeft gewild en plotseling slachtoffer werd van haar eigen goedheid.
  Dat het verhaal ook een andere kant heeft en bovendien een stuk gecompliceerder ligt wordt vervolgens omvat met de zin:xe2x80x9cik ben er ook niet bij geweest.xe2x80x9d

  Als je de buitensporige hysterie van de gemiddelde dronken vrouw kent, dan wekt deze actie eerder begrip op dan verbazing.

  Het maakt ook niet uit, want agenten zijn per defintie fout en maar weinig mensen zullen zo’n “zielig verhaal” niet geloven.

  xe2x80x9cZe ligt nu in het ziekenhuis, vanwege neurologische uitval.xe2x80x9d

  Moeten we nu ook nog gaan geloven dat de politie hieraan schuldig is, of welke meerwaarde heeft zoxe2x80x99n bericht?? Van een paar blauwe plekken op je arm krijg je doorgaans geen xe2x80x9cneurologische uitvalxe2x80x9d, maar, en misschien weet Natasja dat niet helemaal: van teveel alcohol wel!

 4. Cody May 2, 2011 at 7:36 pm #

  Erven mieremet? Wie zou dat dan moeten zijn? Geloof daar niks van.

  Zou mn geld zetten op Mink (zeker aangezien dat nieuwe onderzoek in alkmaar), maar blijft inderdaad speculeren.

 5. moi May 3, 2011 at 12:37 am #

  HJ

  Ene “Natasja” roeptoetert wat en HJ weet daar op zeer “journalistieke wijze” wel een verhaal van te maken. Niet de eerste keer dat je na een schreeuw direct het hele betreffende apparaat met de grond gelijk maakt!! Denk bv nog even aan die altijd fouten makende mariniers/marinemensen in Libie die niks konden!? En natuurlijk het gehele lekkende politieapparaat (bericht van 04 maart)

  Het maakt je andere verhalen daardoor steeds minder geloofwaardig!!

  Ik sluit me dan ook zonder meer aan bij de vorige schrijvers!
  Pas een bekeurinkje gehad misschien??

  Moi.

  Beste Moi,

  Mijn mening over de actie in Libixc3xab is naderhand alleen maar steeds meer bevestigd, groter geknoei dan daar is amper denkbaar, ook van degenen die het uitvoerden (konden het niet zo goed vinden, vlogen er nog maar een paar keer overheen).
  Ik weet niet wat je precies bedoelt met ‘lekkend politieapparaat’ maar volgens mij is iedereen het erover eens dat daar gelekt is.
  Dat Natasja haar blauwe plekken aan de politie te danken heeft geloof ik wel, maar het wordt nou ook niet meteen gebracht als de grootste misstap van het afgelopen jaar.

  Hendrik Jan

 6. Ada May 3, 2011 at 12:43 am #

  Het ligt er net even te dicht boven op, Hajee, deze blauwe plekken.
  Ik kan me niet voorstellen dat je dit soort ellende door ‘politie’ oploopt als je half lam op een bankje hangt. Gebeurt regelmatig namelijk, mensen die lam op een bankje hangen. Sommige mensen kleuren makkelijk xc3xb3f ze blijken ‘onhandelbaar’ voor degenen die ze proberen te helpen.
  Uitval is de slogan van de laatste jaren als het gaat om verantwoordelijkheid elders leggen, nixc3xa9mand heeft zomaar uitval van ledematen. (Mensen die dat hebben, hebben gewoonlijk al tot uitval van moraal besloten.)
  Ik vrees dat je hier een sneu verhaal te pakken hebt, met een boeiender achtergrond dan dat deze tante laat weten tot nu toe.

 7. J. May 3, 2011 at 3:02 pm #

  An sich zou Mink Kok geen vreemde keuze zijn bij het ‘aanwijzen’ van een opdrachtgever. Hillis had ‘m laten vallen (naar verluidt was de enorme wapenvondst de druppel) en ook nog een hoop kennis – Hingst – ingepikt. Daarbij kreeg Kok bij vrijlating het advies om maar beter goed uit te kijken. Dan is het even schuilen en daarna keihard toeslaan voordat je zelf aan de beurt bent.

 8. Jacqueline May 3, 2011 at 4:51 pm #

  Wat een raar volkje heb jij er tussen zitten HJ. Het lijkt wel alsof je niets ten nadele van het gezag mag schrijven.

  Gelet op dat meisje wat “mogelijk” hardhandig is aangpakt denk ik dat een aantal personen weinig of geen praktijkervaring heeft maar wel graag willen meepraten.

  Daarbij merk je terecht op dat er weinig tot niets met aangiften gedaan wordt.

  Wat Pieter schreef over de Coolsingel gebeurde 30 jaar geleden op de Dam.
  Te pas en te onpas werden negroide personen tegen de vlakte gesmeten, uitgescholden en geslagen door uitgewerkte rechercheurs die bij mij in de zaak een biertje kwamen drinken. Na een paar biertjes wilde zij weer even lol maken op de Dam.

  Ze droegen zelfs hun wapens nog in hun holsters.

  Tja….bureau Warmoesstraat nam het niet zo nauw met wet en regelgeving.

 9. moi May 3, 2011 at 9:15 pm #

  HJ

  De acties Libixc3xab en Osama zijn totaal niet met elkaar te vergelijken! Neem alleen al de voorbereidingstijd die ze hebben gehad bij Osama. Hele complex nagebouwd. Dan het volledig toegeruste Seal-team met 24 man ipv een heli met 3 inzittenden van de marine zonder wapentuig.
  Ik zeg niet dat er geen fouten zijn gemaakt bij de actie Libixc3xab maar om dan het hele defensieonderdeel te veroordelen gaat mij te ver. xe2x80x9cZe konden het niet vindenxe2x80x9d. Misschien hadden ze wel een verkeerde of te onduidelijke opdracht die op korte termijn gedaan moest worden. Het betrof ook geen oorlogsactie.
  Ik heb een aantal mensen in mijn kennissenkring die o.a. in Afghanistan zijn geweest. Ook bij een speciaal team van de mariniers. Ik heb (geheime helm)opnamen gezien die in een spannende film niet zouden misstaan. Vergelijkbare acties als bij Osama echter zonder zoveel nieuwswaarde en impact. Maar dat haalt het nieuws niet. Dus ik weet dat ze het wxc3xa9l kunnen!

  Mbt het gevalletje xe2x80x9cNasasjaxe2x80x9d had je toch ook kunnen informeren bij de politie Rxe2x80x99dam wat hun versie is? Hoor en wederhoor wat zo belangrijk is voor een journalist!?
  En je mag (moet zelfs als journalist) alles over het gezag schrijven als er misstanden zijn. Maar dan wel onderbouwd!

  Over het lekken: Als er gelekt is moet de verantwoordelijke dezelfde straf krijgen als de uitvoerder van de liquidatie!! Echter: als er gelekt is, dan is het toch vreemd dat de xe2x80x9clekkerxe2x80x9d er niet bij verteld dat de hele buurt vol staat met politie!!?? Ik ben er nog niet zo zeker van dat er opzettelijk is gelekt (en dat mag toch? Iets zelf vinden?)

  Tegen de wijze woorden van mevrouw Hagemannn kan ik niet op natuurlijk. Het kan zo gek niet zijn of ze heeft het wel weer sterker meegemaakt. Dat krijg je natuurlijk als je als enige hier de nodige levenservaring en xe2x80″wijsheid hebt.

 10. zandhapper May 6, 2011 at 10:35 am #

  Veel mensen denken nog veel te onschuldig over de nederlandse overheidsdiensten als politie,justitie en het leger.
  Wie het echt wil zien ziet veel illigale inzet van troepen bij opsporing en vervolging waar je in de media eingelijk nooit wat van hoort.Mijn visie is dat het geheime nato terreur platform GLADIO veel criminelen in dienst had.Criminelen zijn immers mensen die van nature buiten beeld willen blijven en een eigen structuur hebben die niet beschreven hoeft te staan in een cao.Voor iedereen is het duidelijk welke baas boven welke baas staat.De wapens uit de scheveningse bosjes en de tip die men zelf deed om gepakt te worden.Men was bang om door gladio omgebracht te worden dus tipte de normale politie zodat ze voor het ogen van publiek niet meer konden verdwijnen.Als je wapens van GLADIO zou hebben dan lijkt het aannemelijker dat je ze ruilt voor levenslange onschendbaarheid doordat vormfouten bij aanklachten pure opzet en beleid worden.Neem de hele IRT affaire,Hoeveel mensen zijn nu werkelijk aangeklaagd en zouden de wegen van het IRT en GLADIO elkaar gekruist hebben met illigale drugsdoorlating en wapens.Het Nederlandse verzet in maar vooral na de oorlog bestond voor een belangrijk deel uit mensen met een criminele geest.Zij hadden immers van nature de durf en het vernuft om ongezien acties uit te voeren.Zij hadden via natuurlijke weg een bevelslijn.Net zoals Holleeder boven zijn onderdanen staat.En het hoeft allemaal niet op papier te staan om het te handhaven.
  Hillis was gewoon een informant geworden en foute dienders hebben van de lokatie en actie misbruik gemaakt om belastende info weg te werken.Maar de kans dat troepen van de DEA aan dit soort opruimingen deelnemen is voor de hand liggend.

 11. derrick May 8, 2011 at 10:12 am #

  beste Annet neem het maar lekker op voor al die gekken die in een uniform door Rotterdam de stoere macho uithangen.Stadswachten,politie of hoe al die hufters ook mogen heten {varkens van de RET ook meegerekend}ze verzieken de hele sfeer in de binnenstad.Zoeken sinds het drama in Hoek van Holland continue de zwakkeren zoals 1-mei demonstranten en vrouwen die dronken zijn .nee Annet blijf jij maar dromen.

 12. Annet May 8, 2011 at 3:02 pm #

  @ Derrick,

  Het is helemaal niet mijn bedoeling om xe2x80x9chet op te nemenxe2x80x9d voor agenten, ik weet echt dat er hele foute tussen (kunnen) zitten, maar, en dat is minstens zo belangrijk: het overgrote deel doet gewoon naar behoren zijn werk en verdient het allerminst om zo xe2x80x98te kijkxe2x80x99 te worden gezet.
  Zo zijn er ook wel een paar hele foute leerkrachten, maar dat maakt niet alle leerkrachten per definitie fout, of wat te denken van mensen die lid zijn van een schietvereniging; een geval als Tristan maakt niet alle mensen die lid zijn van zoxe2x80x99n vereniging volledig losgeslagen figuren en zo kan ik eindeloos doorgaan.

  Waar ik mij hier echter over heb verbaasd is de manier waarop het naar buiten wordt gebracht. Wanneer je andere journalisten xe2x80″ zie het verhaal van zaterdag – erop attendeert dat ze hun huiswerk onvoldoende doen omdat ze niet de moeite nemen om even te xe2x80x98googelenxe2x80x99 dan is het op zxe2x80x99n minst opmerkelijk om zoxe2x80x99n (sensatie)verhaal zomaar te publiceren zonder daarbij zxc3xa9lf je huiswerk eens goed te doen.
  Ik zou zeggen: pak de telefoon, bel de Rotterdamse politie en vraag wat hun kant van het verhaal is. Krijg je geen gehoor en of geen enkele reactie dan is het vooralsnog jammer, maar dan plaats je maar even niets, of je vermeldt dat gegeven er ook gewoon bij: xe2x80x9cde Rotterdamse politie weigert ieder commentaar.xe2x80x9d Dat zegt zo veel meer dan zoxe2x80x99n eenzijdig ongenuanceerd onzinverhaal.

  Nu wordt de xe2x80x98neurologische uitvalxe2x80x99 vanuit het niets toegeschreven aan wat xe2x80x98geprikkelde agentenxe2x80x99 terwijl, en daar lijkt het nog het meeste op, deze uitval helemaal niets met het hele voorval te maken heeft. Ik zeg gekscherend dat het ook van teveel alcohol kan komen, maar dat is minstens net zo ongenuanceerd: misschien was ze wel voor het eerst in haar leven dronken, weet ik veel?

  Als Natasja met xe2x80x98neurologische uitvalxe2x80x99 te kampen heeft, dan is dat weliswaar heel vervelend, maar wellicht net zo min te wijten aan wat xe2x80x98geprikkelde agentenxe2x80x99 als xe2x80x98overmatig alcoholgebruikxe2x80x99.

  Mochten ze haar met een knuppel zo hard voor het hoofd hebben geslagen dat ze er xe2x80x98neurologische uitvalxe2x80x99 aan heeft overgehouden, dan had het er vast wel bij gestaan, want zoiets vergeet je doorgaans niet te vertellen. Nu moet het lijken alsofxe2x80xa6en dxc3¡t vind ik onnodige sensatie, maar jij mag dat gerust xe2x80x98dromenxe2x80x99 noemen.

 13. Siem May 8, 2011 at 6:45 pm #

  Is Derrick toevallig familie van aso-Arie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: