Zaterdag 30 april: Geen verlof voor Holleeder: heeft hij nog vijanden?; Paul Blanca adverteert

30 Apr

Holleeder-verlof

Willem Holleeder zou binnenkort in aanmerking komen voor zijn eerste weekendverlof, maar volgens John van den Heuvel kan hij dat wel op zijn buik schrijven.

Officieel moet hij nog acht maanden zitten, maar justitie probeert hem uit alle macht achter de tralies te houden door hem te linken aan liquidaties, hij is nu alleen veroordeeld door afpersing.

Het zit justitie nog niet mee: bewijzen en verklaringen dat Holleeder wxc3xa9l iets met liquidaties te maken heeft zijn er eigenlijk niet. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat dat dus ook niet zo is. Met name de moord op John Mieremet was een kwestie van: hij of ik. En dat geldt ook voor de liquidatie van Willem Endstra.

Zegt men.

Denkt men.

Of het echt zo is, is nog niet eens het meest relevant, er zijn een heleboel mensen die menen dat het wel zo is. De vraag is dan: loopt Holleeder gevaar als hij buiten is?

Toen hij nog vrij was reed hij tamelijk onbekommerd rond met zijn scooter, dat zit er waarschijnlijk niet meer in. Behalve al dan niet terechte wraak (ook de erven Thomas van der Bijl verdenken Holleeder van betrokkenheid bij diens dood) lijken er weinig motieven Holleeder uit te schakelen.

De enige tak die last van hem zou kunnen krijgen lijkt mij de familie Endstra: er staan hier en daar nog wat rekeningen open. Maar ik zie de huidige Endstra's niet direct een moordcommando inschakelen.

Het is mij overigens niet duidelijk waarop justitie het weigeren van verlof officieel baseert. Zulks nog afgezien van de vraag of Holleeder er zelf op zit te wachten.

*

Blanca-adv

Raadselachtige advertentie in Het Parool, donderdag. Van Paul Blanca. Gaat het om een huisdier of is er iets anders aan de hand?

Vorig bericht over Paul Blanca, over zijn expositie in Zwolle, staat hier 

5 Responses to “Zaterdag 30 april: Geen verlof voor Holleeder: heeft hij nog vijanden?; Paul Blanca adverteert”

 1. Bondtehond April 30, 2011 at 1:02 pm #

  Toevallig heb ik Paul Blanca donderdag gesproken. Hij fietste op de Derde Oosterparkstraat in Amsterdam. Ik sprak hem aan en vroeg hoe het met hem ging. We hebben nummers uitgewisseld om op een later tijdstip iets te bespreken. Hij was nl op dat moment niet in zijn goede doen, zei ie, en zijn hoofd stond niet zo naar een gesprekje. Hij vertelde dat kort ervoor zijn vriendin was overleden. Ik dacht dat hij ‘gisteren’ zei, dus dat moet dan woensdag geweest zijn.

 2. Maurits de Vries April 30, 2011 at 1:17 pm #

  (Weekend)verlof kan veel gevaarlijker zijn dan de grootste hartproblemen. Kijk maar naar Jaap van der Heiden, Jan Femer en Martin Hoogland…

 3. Jason April 30, 2011 at 1:48 pm #

  Er is geen gegronde motivatie nodig om het verlof van Willem Holleeder af te wijzen. Meer dan treiterij is het niet en daar hoef je geen reden bij te zoeken. Dat hij er zelf niet heel veel problemen mee heeft, komt omdat hij relatief ‘rustig’ zit en in het meest gunstige geval is de tijd die hij niet gebruikt voor verlof straks aftrekbaar waarbij hij, als hij niet vervolgd kan/gaat worden in Passage, dus netto eerder vrij komt. Dat heeft hem na de Heinekenontvoering al een tijdje gescheeld toen Cor wel verlof opnam en hij niet. Toch heb ik er een hard hoofd in dat dat scenario bewaarheid wordt want Justitie zal alles op alles zetten om hem binnen te houden. Treiterij en prestige. Meer is het niet. Heeft niks meer met ‘recht’ of ‘veiligheid’ van wie dan ook te maken.

 4. Eddy May 1, 2011 at 8:55 am #

  @ Jason

  Kan ook gewoon zijn dat hij crimineel is.En je weet natuurlijk niet wat er allemaal nog meer op de achtergrond speeld wat wij niet weten.

 5. Bert May 1, 2011 at 8:47 pm #

  Klopt helemaal!
  Het was Paul zijn vriendin die overleden is aan een acute hersenbloeding!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: