Donderdag 28 april: De geest (of het lichaam) van Dirk Hekman duikt op; Het stuur van Stanley

28 Apr

Hekman-april2011 

Toen ik ruim vijf jaar geleden met misdaadjournalist.nl begon ging een van de eerste berichten over de wat raadselachtige verdwijning van 'de gereformeerde boekhouder' Dirk Hekman uit Emmen.

Het leek erop dat hij ten einde raad met de oosterzon was vertrokken. Niet opzettelijk de boel belazerd, maar wel veel te riskant omgesprongen met andersmans geld en daardoor zwaar in de schulden en de problemen geraakt. Had hij ergens in het oostblok een nieuw leven opgebouwd?

Hekman-180

Het zou zomaar kunnen, maar in dit soort zaken is de realiteit meestal wat minder romantisch. Er is ook veel water, daar in Drenthe. Misschien niet direct op de route die hij geacht werd die ochtend te hebben gereden, maar er is altijd in veel achterhoofden rekening mee gehouden dat hij nog een keer letterlijk boven water zou komen.

Het is niet gezegd dat dat nu is gebeurd, maar een lezer van het Dagblad van het Noorden maakt ons attent op een bericht over een auto die gisteravond uit het Stieltjeskanaal is getakeld, daarin een stoffelijk overschot. Volgens woordvoerder Dirk Neef is het niet onmogelijk dat de wagen jaren in het water heeft gelegen. Hij kon geen uitsluitsel geven over de identiteit van het slachtoffer. Omwonenden beweren dat een schip tegen het wrak is gebotst.

Hekman-kaartje

Aldus het bericht. Er wordt geen link gelegd met Hekman, maar het zou 'm zomaar kunnen zijn. Het Stieltjeskanaal ligt niet langs de route van de woning van Hekman (in de Emmerhout) naar zijn kantoor (in Emmen), maar misschien wilde hij 's morgens even een ommetje maken, de plek waar de auto nu uit het water is gehaald is maar zo'n twintig kilometer buiten Emmen.  

 

Vorig bericht staat hier (maar dat verwijst naar betaaldeel, dus kies hier)

*

Nog meer autonieuws: het raadseltje over de 'Engelse auto' die betrokken zou zijn geweest bij de liquidatie van Stanley Hillis is opgelost. Volgens John van den Heuvel was de auto van Hillis een Engelse uitvoering, dus met het stuur aan de rechterkant.

 Dat is ook de redding geweest voor de twee politie-observanten in de 'boedelbak'. Als het wel een Europese auto was geweest, met het stuur gewoon links, dan was de schutter zeer waarschijnlijk naar de andere kant gelopen en had hij vanaf die zijde gevuurd. Het bakje had dan precies in de schootslijn gestaan en was dan zeer waarschijnlijk doorzeefd. Er is minimaal 37 keer geschoten op Hillis, maar lang niet alle kogels troffen doel. Nu stond de schutter aan de zijde van het bakje.

 

Advertisement

4 Responses to “Donderdag 28 april: De geest (of het lichaam) van Dirk Hekman duikt op; Het stuur van Stanley”

 1. Derk April 28, 2011 at 5:09 pm #

  Hier staan wat meer foto’s http://www.kilroynews.net/latestnews.htm Schrik niet van de advertenties snel naar beneden scrollen

 2. mike April 28, 2011 at 6:21 pm #

  Hallo,

  Even over de auto van Stanly Hillis, dat is inderdaad een rechtsbestuurde auto.
  Ik had de foto al eens extra belicht en daar is op te zien dat Stanly op de rechter stoel zit.
  Ik heb de foto even gepost op slide.com zodat u hem ook kunt bekijken, als u dat wilt althans..
  Hier onder de link:

  http://www.slide.com/r/1arVI53M7j9CS9w6RpImLbdk8QCuE7yM?previous_view=mscd_embedded_url&view=original

  Met vriendelijke groet,

  Mike

 3. Immi April 29, 2011 at 5:56 pm #

  Bijzonder vind ik dat het wrak in Drenthe ruim 5 jaar na vermissing (maart 2006) is gevonden.
  In het faillissementsverslag van 8-11-2006, op internet beschikbaar, lees je nl. over de levensverzekering:

  “Het lot van de heer Hekman is thans nog onduidelijk. Mogelijk is er sprake van zelfdoding of een ongeval. Ook bestaat de kans dat hij vermist blijft. Ingeval van vermissing, kan na vijf jaar een overlijdensverklaring worden verkregen. In dat geval dient de premiebetaling nog gedurende een periode van vijf jaar na vermissing (maart 2006) te worden voortgezet.”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: