Woensdag 27 april: Engels busje bij liquidatie Hillis?; Skimoord Amsterdam & uitspraak skimoord

27 Apr

Hillis-pd-1-web 

Er doet zich een hevig gerucht voor omtrent de liquidatie van Stanley Hillis. Een van de betrokken auto's zou van Britse makelij zijn, dus met het stuur 'aan de verkeerde kant'.  Helaas heeft de bron niet heel goed opgelet, het is nog even onduidelijk of het gaat om de auto van het slachtoffer of die van de schutters.

Ik zou denken aan het laatste, het grijze VW-busje. Of het er veel toe doet is moeilijk te zeggen, er is sowieso iets vreemds aan de hand: bij de meeste liquidaties wordt de gebruikte auto in brand gestoken en ergens in de buurt teruggevonden, en stappen de daders over in een vluchtauto. Wie gevoelig is voor complottheoriexc3xabn zou hier weer van alles bij kunnen gaan denken.

De uitvoering wijkt ook op andere punten wat af. Op het eerste gezicht leek het een professionele, goed voorbereide actie, bij nader inzien valt daar nogal wat op af te dingen. Zo lijkt het erop dat de daders niet wisten dat de Fizeaustraat doodloopt en maakten ze een behoorlijke omweg om weg te komen. Op de terugweg passeerden ze de plaats delict en zouden ze nog een paar keer hebben geschoten. Zonder dat de toekijkende politie ingreep.

Het blijft nog gissen hoe politie en moordenaars wisten dat Hillis die ochtend op die plek zou zijn. John van den Heuvel liet doorschemeren dat hij toch wel rekening houdt met het scenario dat Hillis zelf in het complot zat.

Uiteraard ontkent advocaat Mark Teurlings dat, maar dat zegt niets: zulke zaken bespreken mannen als Hillis niet met hun advocaat. De geruchten dat Hillis informant was doen al veel langer de ronde. Het was op z'n minst opmerkelijk dat hij nooit serieus vervolgd is voor de aanslag op Jaap van der Heiden, in Alkmaar, terwijl hij daar minstens even veel verdachte was als Mink Kok, op wie justitie wxc3xa9l vol inzette.

Dat kan twee dingen betekenen. Het is ook denkbaar dat bekend was geworden (misschien dankzij het lek?) dat hij een dubbelrol speelde en dat de andere partij daarom maatregelen nam. Het is allebei logischer dan dat details over de afspraak via observatie of het afluisteren van telefoongesprekken bij 'derden' terecht zijn gekomen.

 

Parkeren-skim

Over parkeren in Amsterdam hebben we 't hier vaker gehad. Maar mij hoor je niet meer over de parkeermeters, sinds er Yellowbrick is (en ander mobiel parkeren).

Wie nog wel gebruikmaakt van de parkeermeter moet flink uit zijn doppen kijken, zo blijkt uit Het Parool: skimmers hebben parkeermeters bewerkt en achterhalen de gegevens van het gebruikte pasje.

Opletten dus. En het zal vast niet alleen in Amsterdam zijn. Goeie smoes bij de politierechter: ik durfde geen kaartje te kopen, ik was bang dat ik zou worden geskimd.

*

Amsterdam is dus een skimoord. Skim-oord. In Utrecht is later vandaag de uitspraak in de zogeheten skimoord. Ski-moord. Onze correspondente was bij de zitting, twee weken geleden, haar verslag komt tegelijk met de uitspraak online.

One Response to “Woensdag 27 april: Engels busje bij liquidatie Hillis?; Skimoord Amsterdam & uitspraak skimoord”

  1. Snuif April 28, 2011 at 10:53 pm #

    Is hij wel dood of een neiuwe getuigen en daar om zogenaamd dood vanwege zijn infomant statis bekend was bij somige

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: