Zondag 24 april: Zaak ‘t Hooft: Kogels in het kappersraam, Remond Proveniers op de vlucht,

24 Apr

 

Dat zat er al aan te komen: Remond Proveniers op de Nationale Opsporingslijst, na de veroordeling in hoger beroep. Wel vervelend voor zijn tweelingbroer: die schijnt nu te pas en te onpas van de weg te worden gerukt.

 

De veroordeling brengt de oplossing in de zaak van de moord op Victor ‘t Hooft niet veel dichterbij: Proveniers is wellicht de uitvoerder geweest, het echte verhaal zit in het motief. Eigenlijk: motieven. Meervoud. Vergeleken bij ‘t Hooft was Willem Endstra de Maagd Maria. De man had meer vijanden dan vrienden, er zijn zoveel mogelijke opdrachtgevers dat het haast ondoenlijk is er een meest waarschijnlijke uit te kiezen. Of hebben een aantal opdrachtgevers samengespannen en botje bij botje gelegd? Kan maar zo.

Exc3xa9n tipje van de sluier.

Kogels-den-haag-2

 

Een van de vroegere compagnons van ‘t Hooft is Jack van V., later raakten ze ernstig gebrouilleerd. Het voormalig kantoorpand van deze Jack van V. was aan de Juliana van Stolberglaan in Den Haag. Het pand is nu verhuurd aan een kapper.

Een tipgever meldde dat er ongeveer acht maanden geleden vier gaten in de ramen zaten. Volgens de huurder was dat gekomen door stenengooiers.

Kogels-den-haag-1

Ik was van de week toch in de buurt, ik heb er een paar foto’s gemaakt. Van enige afstand, het viel nogal op, de zaak was open. Maar het zijn onmiskenbaar kogelgaten. Zou natuurlijk een boze klant kunnen zijn: “Ik ben rottig geknipt!” Maar sommigen vermoeden anders.

 

Advertisement

3 Responses to “Zondag 24 april: Zaak ‘t Hooft: Kogels in het kappersraam, Remond Proveniers op de vlucht,”

 1. Dennis April 24, 2011 at 3:29 pm #

  In Den Haag gaan ook geruchten dat een aantal “grote jongens” grote geldbedragen bij hem hadden uitstaan vanwege het gokken.
  Zou idd zomaar kunnen dat ze dit gezamelijk niet terug wilden betalen………

 2. Johannes April 26, 2011 at 2:55 pm #

  Zaterdag liep hij gewoon langs de Skyhigh in Den Haag geloof het ofniet in een groene jas
  sterk vermagerd met capuchon half over zijn hoofd heen bijna met 90% zekerheid.Ik wist zelf even niet wat ik moest doen politie bellen ofniet maar toch maar niet gedaan

  Beste Johannes,

  Was het niet zijn tweelingbroer?

  Hendrik Jan

 3. Johannes April 26, 2011 at 4:10 pm #

  Ja sorry Hendrik ik had het beter moeten lezen,het was dan waarschijnlijk zijn tweelingbroer. Hij gedroeg hij zich vreemd een beetje als een junk die niet herkend wil worden.Maar hij leek precies op de opsporings foto behalve was zijn haar half bedekt met een capuchon toch zag je zijn roodachtige/blonde haren

  Met Vriendelijke Groet,

  Johannes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: