'Moedermoorden' bij Peter de Vries

24 Apr

 Geertje-Vliegenthart

Update 11.00 uur:

Peter de Vries besteedt vanavond (half tien, SBS) aandacht aan de spoorloze verdwijning van Geertje Vliegenthart. Hoe is het mogelijk dat iemand die afhankelijk is van een rolstoel en zich amper kan bewegen, erin slaagt in het niets te verdwijnen? De zoon geldt als hoofdverdachte, is ook al enkele keren aangehouden, maar het lichaam is niet gevonden en het bewijs is onvoldoende.

Zie verder de website van Peter R. de Vries

Volgende week gaat het over de moord in Vollenhove, op het echtpaar Jurre en Marrie Vis. Hebben we hier al veel aandacht aan besteed.

Een brute roofoverval door onbekenden, of zit zoon Pieter erachter? Dat laatste werd vanaf dag xc3xa9xc3xa9n al geroepen, broer Klaas laat niet na dit naar buiten te brengen. Dan zou het ook een 'moedermoord' zijn: moeder hield 'zwart schaap' Pieter bij alles de hand boven het hoofd, tot ongenoegen van zijn vader.

Vollenhove-paar

Ik ben erg benieuwd naar die uitzending, die vorige week in De Stentor werd aangekondigd. Zoon Pieter zou niet of nauwelijks aan de orde komen. Het probleem met dit soort zaken is: logica lost niks op, het gaat om bewijs. En met logica kun je er soms ook helemaal naast zitten. En iemand ten onrechte verdenken. Vorige berichten over Vollenhove staan hier

 

2 Responses to “'Moedermoorden' bij Peter de Vries”

  1. Annet April 24, 2011 at 3:13 pm #

    Als de term xe2x80x9cFreudiaanse moedermoordxe2x80x9d al terecht is, zelf denk ik niet dat je daarvan kunt spreken, dan lijkt het in ieder geval hier wel wat begrijpelijker en beter op zijn plaats.
    Moedermoord of niet; ik hoop dat de uitzending nieuw licht brengt in de zaak van het echtpaar Vis.

  2. Mia April 24, 2011 at 6:15 pm #

    Het onderwerp “moedermoorden” doet mij denken aan Gerrit en z’n moeder waar Peter destijds ook aandacht aan heeft besteed.

    http://www.peterrdevries.nl/peter-r.-de-vries/columns/panorama/gerrit-de-moordexpertuit-anloo/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: