Zaterdag 23 april: Te mooi weer voor Kalbfleisch en luchtkastelen

23 Apr

Kalbfleisch 

Ik had een stukje willen maken over Kalbfleisch en het luchtkasteel van de familie Poot. Dat het jammer is dat die zakenpartner Harry van Andel, die zich terugtrok uit Chipshol, dood is. Die had ik graag eens gesproken over zijn samenwerking met de Poten. En waarom hij met het project was gestopt: omdat hij het een luchtkasteel vond, of omdat hij niet met de Poten door xc3xa9xc3xa9n deur kon?

Maar het is veel te mooi weer om iets te doen.

Het hoeft ook niet, De Volkskrant is dit weekend voor iedereen compleet online, wie dat wil kan zelf het stuk over Kalbfleisch lezen.

Toch een paar citaten:

"Hoewel Kalbfleisch altijd heeft ontkend ook maar iets verkeerd te hebben gedaan, dreigt een oude liefde hem kort voor zijn vertrek als NMa-voorzitter de das om te doen. Deze 64-jarige ex-minnares en griffier van de Haagse rechtbank legde 6 april een zeer belastende verklaring over hem af. Eind 1987, toen hij in scheiding lag met de moeder van zijn zoon, hadden de rechter en de griffier gedurende anderhalf jaar een liefdesrelatie.

Onder ede verklaarde zij op 6 april: 'Op een gegeven moment kwam Kalbfleisch op het werk mijn kamer binnen. Hij was opgewonden. Hij had een telefoontje van Van Andel gekregen dat hij grote ruzie had gekregen. Hij kon Westenberg niet vinden en vroeg of ik wist waar hij was. Een of twee dagen later heb ik Kalbfleisch gevraagd of hij Westenberg nog had gesproken. Kalbfleisch zei dat dat zo was. Hij zei dat hij Westenberg had gevraagd, als er een zaak van zou komen, om deze te doen.'

Kalbfleisch heeft vorig jaar onder ede precies het tegenovergestelde beweerd. Volgens Kalbfleisch heeft hij nooit met Westenberg over de zaak-Chipshol versus Van Andel gesproken. Uit het procesverbaal van zijn verhoor op 24 november 2010: 'Wij zijn goede collega's geweest, maar er was geen speciale vriendschap.' Westenberg had net als Kalbfleisch op de Haarlemse rechtbank gewerkt en was net als Kalbfleisch zeer gevoelig was voor de charmes van de griffier, ook al had zij voor Kalbfleisch gekozen."

"Ferdinand Grapperhaus ziet het met leedwezen aan. Niet omdat het hier een dispuutgenoot betreft, maar omdat hij 'uit betrouwbare bron' heeft vernomen dat bij de toewijzing van Chipshol-zaak alles volgens de regels is gegaan."

 

13 Responses to “Zaterdag 23 april: Te mooi weer voor Kalbfleisch en luchtkastelen”

 1. piet pietersen April 23, 2011 at 5:40 pm #

  Het woord “luchtkastelen” is hier enigszins misplaats,het eigenlijke conflict draait om het aankopen van grond rondom schiphol.Het conflict is concreet genoeg,de fam Poot is tenslotte 16 mlj. toegewezen.

  Dat jij een beetje een hekel hebt aan mensen die kosten wat kosten hun gelijk willen halen,daar kan ik best inkomen maar niet iedereen is een tikkie los geslagen van de realiteit.

  Willem Oltmans was m.i. namelijk een vreselijke betweter,maar heeft uiteindelijk wel zijn gelijk gekregen,jammer vor hem dat hij toen al kanker had en de 80 gepasseerd.

  Beste Piet,

  Die vergoeding voor Oltmans was in mijn ogen ook volkomen onterecht, een ernstige miskleun van een aftakelende Ruud Lubbers.

  Hendrik Jan

 2. Ada April 23, 2011 at 11:48 pm #

  Tsja, het feit dat Micha Kat zich hier in vastbijt doet mij al rillen… Die hoort en ziet in iedere koninklijke scheet namelijk bewijs voor pedo-geluiden en meer. Zoals hij zo ongeveer de hele Nederlandse rechtspraak top van pedofilie heeft beticht inmiddels. Conclusie Katwise: Iedereen die me tegenspreekt is een pedo. Of psychisch ziek. Of beiden. Tsja, zijn aanhangers zijn allen uitbehandelde Riaggers, dat wel, dus het is altijd lekker als iemand anders gek wordt verklaard.

  Als je je op zijn site een kwartiertje inleest, weet je hoe het zit. Het leven is xc3xa9xc3xa9n groot complot, en als WIJ klokkenluiderfans de macht zouden hebben DAN, DAN, DAN… dan niets. Losers. Mwahahah!

 3. Joris April 24, 2011 at 8:57 am #

  Het wordt vrij kwalijk in mijn ogen de hetze van je tegen ‘De Poten’. Waarom doe je net of het afhaken van die zakenpartner ook maar iets afdoet aan het gelijk van hen? Lijkt een beetje op karaktermoord, je schildert ze af als onkundige zakenmensen en daarnaast als van die mensen die altijd hun gelijk willen hebben.
  Alsof daarmee het feit verdoezelt kan worden of erger nog goedgepraat kan worden dat een paar ‘old boys’ hier enorm de fout in zijn gegaan.

  Beste Joris,

  Dat laatste staat voor mij nog helemaal niet zo vast, maar daar gaat het hier niet eens om.

  Hendrik Jan

 4. Victor April 24, 2011 at 4:12 pm #

  Ferdinand Grapperhaus ook opgegroeid in Wassenaar als zoon van een politicus, woonde vlakbij van Andel en Eddy de Kroes, zou het toevallig zijn dat uitgerekend hij nu wordt opgeroepen om de leugens van Kalbfleisch te ontzenuwen?

 5. piet pietersen April 24, 2011 at 8:40 pm #

  Quote”Die vergoeding voor Oltmans was in mijn ogen ook volkomen onterecht, een ernstige miskleun van een aftakelende Ruud Lubbers.

  Hendrik Jan”

  Ik heb hier een filmpje waarin Oltmans verteld hoe dankbaar hij Beatrix is i.v.m. het aantonen van zijn strubbles.
  Kijk op 6:38 http://www.youtube.com/watch?v=KzS9gwwu7nY

 6. Diba April 24, 2011 at 8:48 pm #

  Maar zoek dan eens uit wat hier wel vast staat, HJ…Luie Journalist!!@!Hoe kun je je zelf nou steeds met een Jantje van Leiden ervan af maken, man?? Ga er eens echt achteraan. Bedien jezelf niet steeds van dezelfde cliches: maak eens een onderscheid tussen chalatans en echte klokkenluiders!

 7. Bart Tholen April 24, 2011 at 8:51 pm #

  HJK heeft een hekel aan complotdenkers daarom plaatst hij dit soort ‘klier’ stukjes .Het is een beetje het “schoenmaker blijf bij je leest verhaal” van een redelijk succesvolle journalist ,die niet wil dat curieuze types met afwijkende meningen een kans verdienen…’Ze’ HJK en PrdV en dat soort types zijn natuurlijk ook als de dood dat de ‘gekken’ te veel macht krijgen en hun plaatsjes innemen…

 8. Ada April 24, 2011 at 9:25 pm #

  En de hele zaak hangt op een getuigenis van een vermoedelijk rancuneuze ex. Maar goed, deze tante is iig uit de anonimiteit, Kat moet het gewoonlijk hebben van de anonieme stemmetjes in zijn hoofd…

 9. Linda April 24, 2011 at 10:34 pm #

  Eindelijk eens de witteboorden criminelen hier besproken, je zocht toch al een tijd naar mogelijkheden om daar hier meer aandacht aan te geven zonder dat het saai wordt? Saai is deze zaak allerminst. Evenals de Vastgoed Fraude. Er lopen wel types rond in die werelden van het grote geld…

 10. Ada April 24, 2011 at 11:34 pm #

  @ Bart Tholen…

  Het begrip ‘gekken’ maakt je posting begrijpelijk. Zie de sites elders. Zelden zo een stel looney’s elkaars mening zien bevestigen.

 11. Jacqueline April 25, 2011 at 8:20 am #

  Ada | 04/24/2011 om 09:25 nm

  Waarom rancuneuze ex?

  Het is maar net hoe de wind staat bij jou.

  De ene rancuneuze ex wordt opgehemeld de andere is geen knip voor de neus waard.

  Wat je ook vindt van Micha Kat, Westenberg was en is het haasje. En ach, natuurlijk zijn Westenberg, Kalbfleisch en van Andel geen vrienden.

  Dat zijn Hendriks, van Schalken en Jansen toch ook niet 😉

 12. upinsmoke April 25, 2011 at 11:55 am #

  kalbsfleish

  net als bij holleeder en anderen doet de waarheid er hier ook niet toe.

  knippen en scheren,

  gun deze “heren” wat “praktijk” ervaring misschien dat de realiteit dan is gaat doordringen.

  what goes around comes around,

  ben benieuwd wat ze van hun eigen regels vinden.

  zo zien we maar weer, de rollen kunnen maar is zo omgedraaid worden ;))

 13. Ada April 26, 2011 at 9:47 pm #

  “De ene rancuneuze ex wordt opgehemeld de andere is geen knip voor de neus waard.”

  Klopt.

  Mensen die zich melden bij Micha Kat sporen niet, mensen die zich melden bij Peter de Vries sporen wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: