Donderdag 21 april: Zagen aan Poot; Duitsers verdenken 'de zwarte man' wel inzake Nicky Verstappen

21 Apr

Peter-poot-dwdd

Peter Poot, van de Chipsholzaak en 'de liegende rechters', gisteren bij De Wereld Draait Door. Vader en zoon hebben hun levenswerk gemaakt van 'gelijk krijgen'. Dat was ook wel een beetje de teneur van een aantal vragen van Matthijs van Nieuwkerk en Jort Kelder: word je daar nou gelukkig van, zegt er nooit iemand: hou nou toch eens op?

Jawel, maar: zulke 'gelijkzoekers' gaan altijd door, ze kunnen niet anders. Leer mij ze kennen. In dit geval lijken de Poten meer gelijk te krijgen dan menigeen had verwacht, dankzij een 'klokkenluidster'. De ex van de 'hoofdverdachte', althans: in de ogen van de Poten. Tja. 

Eigenlijk mis ik in dit hele verhaal xc3xa9xc3xa9n relevante vraag. De ellende is begonnen doordat de samenwerking met hun partner stukliep. Die had andere ideexc3xabn dan vader en zoon Poot. Ik heb zo 't idee dat hier de kern van de problemen zit. Waarom wilde die partner niet verder? Zag hij het plan niet zitten of had hij geen zin meer in samenwerking met vader en zoon Poot?

*

Kindermoordenaar-martin-n-1

De Duitse politie denkt dat seriemoordenaar Martin N., die in elk geval al drie kindermoorden heeft bekend, ook verantwoordelijk is voor de dood van Nicky Verstappen. Ook al zou er geen match zijn met het DNA dat bij Nicky zou zijn aangetroffen.

Het is inderdaad opmerkelijk hoeveel overeenkomsten er zijn: Martin N. sloeg vooral toe bij schoolkampen. Hij had twee strategiexc3xabn: met de jongens die hij alleen misbruikte zocht hij contact tijdens die kampen, door hen uit te horen over hun thuissituatie. Later drong hij 's nachts die huizen binnen. De jongens die dodelijk slachtoffer werden ontvoerde hij.

Als hij iets met de dood van Nicky te maken heeft zou hij daar in de buurt moeten hebben rondgehangen en op een of andere manier contact hebben gelegd. Het zou kunnen, hij sprak goed Nederlands, maar de kans dat hij er echt iets mee te maken heeft lijkt mij toch niet al te groot.  

 

15 Responses to “Donderdag 21 april: Zagen aan Poot; Duitsers verdenken 'de zwarte man' wel inzake Nicky Verstappen”

 1. Alex A Scheijbeler April 21, 2011 at 12:09 pm #

  Hardnekkige juridische procedures zijn in het begin voor journalisten nog wel te volgen en interessant. Wat er onderling tussen rechters besproken word of binnen de raadkamers of hoe de relaties of vooroordelen of manieren kennissen contacten van rechters zijn, allemaal niet erg transparant. Ik heb af en toe ook weleens de indruk dat een rechter niet helemaal onbevooroordeeld zijn of haar werk doet. Soms ben ik stomverbaasd en heb zelfs grote twijfels bij de werkwijze of uitspraken van rechters. Ik heb in een zaak dat ook eens op papier gezet en naar het bestuur van een rechtbank gestuurd. Maar ze wimpelen het eenvoudigweg af. Ik heb liever het Duitse systeem waar zelfs in de rechtszaal er op het laatste moment nog kunnen opdraven of zaken kunnen voorleggen aan de rechter. Daar gaan rechters ook zelf meer af op eventuele getuigen alles is opener en naast de aanklager van het volk mogen ook medeaanklagers plaatsnemen vragen stellen. Ik denk dat verandering in Nederland snel zouden moeten volgen om rechtspraak geloofwaardig te houden en Rechter minder magistraat te laten zijn.

  De Duitse zaak kindermoorden Martin N. Gisteravond heb ik op de Duitse televisie de reportage gevolgd. Jongens zijn uit internaten gehaald, en uit tenten toen ze aan het kamperen waren. Een aantal zaken lijken verdraaid veel op de zaak Nicky waar in andere zaken ook geen sporen van de dader waren aangetroffen dus ook geen DNA. Niet alleen de Nederlandse zaak maar ook een Franse jongen is op een zelfde wijze vermoord alsmede in Duitsland. Het kon weleens de dader zijn van een lange reeks moorden. Ik heb ook beelden van de verdachte kunnen zien. Ik heb er vannacht; ‘ reportage was nogal lang en laat “, slecht door geslapen. Met deze verdachte is het toch maar beter mij geen kwartier met hem alleen te laten. De beelden van de verdachte maakte een miezerige indruk op mij. Beelden vanaf zijn jeugd, pubertijd en ook latere beelden. Gelijkenissen zijn er zeker zelfs denk ik erg veel. Als hij de twee zaken Franse en Nederlandse zou bekennen zou ik niet verbaast zijn.

 2. Louwrens April 21, 2011 at 2:11 pm #

  Het verschil tussen Poot Sr en Jr. aan de ene kant en Van Andel aan de andere kant worden op de website van ene Theo van Gogh nader toegelicht. Aangezien er nog over guldens gesproken wordt zal het zo’n 10 jaar oud zijn: http://www.theovangogh.nl/chipshol.html
  Blijkbaar hebben de broers Van Andel de koekoeksjongen strategie vaker toegepast.

 3. Siem April 21, 2011 at 2:17 pm #

  Lijkt mij zeer onwaarschijnlijk dat die griezel de moord op Nicky Verstappen op zijn geweten heeft. Ik zie buiten de overeenkomst vakantiekamp alleen maar tegenstellingen:

  Hij werkte als vrijwillger op de kampen waardoor hij eerst vertrouwen wist te wekken. Daar is geen sprake van geweest bij het kamp van Nicky.

  De slachtoffertjes die die creap niet overleefden zijn alledrie ver van de plaats waar ze verdwenen aangetroffen. Dat is bij Nicky niet het geval.

  En een wildvreemde Duitser die zich in de nacht in een tentenkamp begeeft en een kind meeneemt zonder dat het geluid maakt en alarm slaat, ik geloof daar niet in.

  Het kan bijna niet anders dan dat die dader direct of indirect iets met Nicky te maken heeft gehad.

 4. Wim April 21, 2011 at 7:17 pm #

  “gelijkzoekers’ gaan altijd door”

  Gelijkzoekers of gelijkhebbers in dit geval?

  Waarom ze niet met Poot doorwilden lijkt me nogal duidelijk: Die had een visie en wilde het gebied daadwerkelijk ontwikkelen middels een ambitieus plan dat niet zonder risico was.

  De verstrengelde belangen van de andere parti(-en)j daarentegen wilden snel geld verdienen zoals het ware grondspeculaten betaamt.

  Lijkt me nog duidelijk dus dat dit een grote morele overwinning is voor diegenen die zich niet met een kluitje in het riet laten sturen.

  Zo blijkt dus dat niet iedere querelant die naam verdient, en in het geval van Poot lijkt eerherstel van naam en reputatie wel op zijn plaats. Zij die het vertrouwen in het rechtstelsel hebben ondermijnd dienen hiervoor gestraft te worden.

  Altijd maar ‘gelijkkrijgers’ als lastpakken afserveren kan veel grotere schade aanrichten dan bij moeilijke zaken de kop in het zand te steken en onrechtmatigheden te negeren.

 5. Linda April 21, 2011 at 10:14 pm #

  Of de Pootjes zelf gelukkig worden van hun strijd, weet ik niet, maar ik in ieder geval wel. Eindelijk eens mannen met het doorzettingsvermogen om dit bastion van gelijkhebberij, de rechters, een toontje lager te laten zingen. En wat ik me dan afvraag: waar is het zelfreinigend vermogen van de juristen? Als Kalbfleisch c.s. inderdaad zorgden voor een vreemde rechterlijke uitspraak, dan zijn er toch ook collega’s van op de hoogte geweest? Spreken ze elkaar dan nooit ergens op aan? Dat kan nooit goed zijn voor de kwaliteit…

  Wat ik me t.a.v. Martin N. afvraag is waarom hij, als hij 5 moorden zou hebben gepleegd, er 3 gelijk bekent en 2 blijft ontkennen. Dat is toch niet logisch? Of je ontkent alles en hoopt dat je ermee weg komt, of je bent het dubbelleven beu (of slaat door) en bekent alles wat je gedaan hebt. Martin N weet dat zijn dubbelleven nu is afgelopen en hij waarschijnlijk de rest van zijn leven onder toezicht staat en libidoremmers moet slikken. Dus hij heeft er denk ik geen belang bij om een onvolledige bekentenis af te leggen. Ergo, ik denk dat hij niet de moordenaar is van Nicky en die Franse jongen.

  Beste Linda,

  Dat ontkennen zegt niet zoveel, in veel andere zaken ontkennen seriemoordenaars ook, dat zijn geen types van ‘schoon schip maken’, ze willen juist dingen voor zichzelf houden. Michel S. is een ‘goed’ voorbeeld. Er wordt alleen bekend waar het bewijs onmiskenbaar is.

  Hendrik Jan

 6. amer April 22, 2011 at 7:28 am #

  De Poten dachten niet aan geld………..

  http://www.quotenet.nl/miljonairs/Jan-en-Peter-Poot

 7. upinsmoke April 22, 2011 at 11:42 am #

  het verschil (holleeder/kalbsfleisch)

  holleeder is duidelijk “geen” untouchable iedereen “durft” over hem te praten.

  bij kalbfleis ligt dat anders, in de usa hadden ze deze grote vis op de voorpagina staan met een hoop “smul” verhalen, in nl is het akelig stil rond deze man;

  wat is dat:

  – “onderdanige” journalisten???
  – vrienjes politiek (angst voor zwarte piet)
  – macht en angst

  in het laatste geval hebben we dan te maken met een “untauchable” iemand die regeert en zelfs het nieuws kan “sturen”

  ben benieuwd wat er op tafel gaat komen

 8. upinsmoke April 22, 2011 at 11:55 am #

  dwdd

  dat nieuwkerk weinig respect toont voor de ruggegraat, doorzettingsvermogen van deze “gelijkshalers” zegt natuurlijk alles over “roeptoeter” nieuwkerk,

  hoeveel kruiwagens zou zo’n gast nou nodig gehad hebben om te komen waar die is???

  inhoudelijk niet te serieus nemen, amusementwaarde prima, vandaar dat ik zeg: koppie kaal

  Beste Upinsmoke,

  Van mij had hij nog eerder wat kritischer mogen zijn naar Poot, ik zie niet wat DWDD hier niet goed deed.

  Hendrik Jan

 9. wim April 22, 2011 at 2:11 pm #

  Wat had Nieuwkerk kritischer moet zijn ten opzichte van Poot?
  Nieuwkerk of anderen bij de VARA kunnen beter achter Kalfsfleisch en Westenberg aangaan voor een uitnodiging in een uitzending. Die twee linke rechters mogen dan uitleggen waarom ze handelden zoals ze handelden.
  Poot is al 20 jaar aan het proberen recht te krijgen. Zijn ze eindelijk een keer op t.v. moeten ze van Korterink kritischer ondervraagt worden. Aan wiens kant sta jij Korterink. Aan de kant van de overheid (blind?) of aan de kant van het recht?
  En de opmerking dat je niet te lang moet strijden voor je recht tegenover de heilige overheid slaat ook als een tang op een varken.

 10. Annet April 22, 2011 at 3:15 pm #

  @ Linda,

  xe2x80x9cWat ik me t.a.v. Martin N. afvraag is waarom hij, als hij 5 moorden zou hebben gepleegd, er 3 gelijk bekent en 2 blijft ontkennen. Dat is toch niet logisch?xe2x80x9d

  Er vanuit gaande dat we hier te maken hebben met een psychopaat, seriemoordenaar Martin N., dan hoef je geen psycholoog te zijn om te weten waartoe dergelijke persoonlijkheidsstoornissen kunnen leiden.
  Een psychopaat begrijpt de betekenis van emoties wel, maar voelt er niets bij. Je zou kunnen zeggen: ze zijn xe2x80x98emotioneel kleurenblindxe2x80x99, doorgaans niet in staat om dezelfde emotionele reacties te ervaren als xe2x80x98gezondexe2x80x99 mensen. Op basis van beloning of straf gedrag aan- of afleren, zal in deze categorie dan ook weinig effect sorteren. Welke meerwaarde heeft bekennen, wanneer je de gevolgen daarvan niet kunt overzien, of zelfs maar kunt invoelen, er valt immers geen xe2x80x9clastxe2x80x9d van hun schouders af.

  M.a.w.: voor een weldenkend mens zou het volstrekt onlogisch zijn om 3 moorden te bekennen en 2 niet, wij kunnen tenslotte verder kijken dan onze neus lang is en daarbij zijn we in staat om ons in te leven. Juist door deze persoonlijkheidsstoornis, waardoor er een gebrek aan wroeging en of schuldgevoel is, zou het blijven ontkennen van 2 moorden, in tegenstelling tot wat jij zegt, volstrekt logisch kunnen zijn. Daarbij wil ik overigens niet zeggen dat Martin N. schuldig is, maar zeker ook niet onschuldig op basis van een paar (on)logische verklaringen!

  Voor elke psychopaat geldt doorgaans het onvermogen tot inleving, maar niet voor elke psychopaat zal het dezelfde uitwerking hebben. Zo zal de ene psychopaat, in het geval dat hij 5 moorden heeft gepleegd, 3 bekennen op bewijslast, en 2 xe2x80x9cachterhoudenxe2x80x9d omdat hij het niet xe2x80x9czietxe2x80x9d (hij wordt er niet mee geconfronteerd), terwijl de andere psychopaat de 3 moorden ook bekent, en passant er nog xc3xa9xc3xa9n bekent, maar de vijfde als een soort machtsmiddel expres achterhoudt.

  Zoiets als: een appel is fruit, maar niet alle fruit is een appel.

 11. upinsmoke April 22, 2011 at 4:15 pm #

  HJ

  ik vind dat de konigin persoonlijk vader en zoon poot een lindje moet geven,

  of de politiek er nou mee eens is of niet.

  geef mij ma hakfleish

 12. Joop April 22, 2011 at 4:24 pm #

  Ik heb al eens eerder gemeld dat ik vind dat een groot deel van het journaille mede schuldig is aan de huidige belabberde stand van de rechtsstaat in Nederland.
  Te veel wordt gevaren op het kompas van OM/Justitie en uit gemakszucht en naiviteit (ik hoop niet ook uit domheid) wordt OM/Justitie nauwelijks kritisch gevol.gd. Dit kritisch volgen is juist nodig om alle partijen bij de les te laten blijven en te dwingen tot zelfreflectie.

 13. wim April 22, 2011 at 7:01 pm #

  Om 2.11 uur vraag ik aan jou (Korterink) wat Nieuwkerk kritischer had moeten zijn ten opzichte van Poot.
  Wat had hij volgens jou moeten vragen? Antwoord daar nou even op. Dan kunnen we verder debatteren.

  Beste Wim,

  Hij had nog iets meer het querulantengedrag kunnen benadrukken, maar dat was al aardig duidelijk, ik vond het wel goed zo.

  Hendrik Jan

 14. upinsmoke April 23, 2011 at 10:37 am #

  HJ

  heb jij je wel eens stukgelopen/verkeken op “gelijkhalen”??? of tegen een “hogere” macht opgelopen???

  ben met je eens dat je goed moet weten waar je aan begint en wanneer het genoeg is(kunnen stoppen)

  ze hebben natuurlijk mazzel gehad met de minares, anders was het heel anders afgelopen en dan is 20??? jaar van je leven wel erg veel in verhouding,

  als je het zo ziet heb je gelijk, jammer dat jeje niet uitspreekt.

  Beste Upinsmoke,

  Volgens mij heb ik mij al uitgesproken. Ik kom heel vaak zulke ‘gelijkzoekers’ tegen en soms hebben ze ook gelijk. Op een detail. En er is wel eens onrecht aangedaan. Maar anderen, in soortgelijke situaties, kunnen er overheen stappen en doorgaan met hun leven door zich op andere dingen te richten en het onrecht maar voor lief te nemen. Zij kunnen dat niet.

  Hendrik Jan

 15. upinsmoke April 23, 2011 at 10:46 am #

  HJ-uitspreken

  een journalist die zijn eigen mening niet “voorop” zet en “bijna” alle ruimte geeft aan zijn lezers om te reageren, daar heb ik wel waardering voor gekregen waar vind je dat nog???

  respect oldtimer!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: