Zondag 17 april: Duitse kindermoordenaar ontkent betrokkenheid bij Nicky Verstappen

17 Apr

Kindermoordenaar-martin-n-1

Afgelopen vrijdag is in Duitsland Martin N. (40) aangehouden. hij heeft drie kindermoorden bekend. Hij stond bekend als 'de zwarte man' en werkte als leraar.

In maart 1992 ontvoerde hij de 13-jarige Stefan Jahr uit Hamburg, van een kostschool.  In juli 1995 ontvoerde hij de achtjarige Dennis Rostel van een tentenkamp in Sleeswijk-Holstein. Op 5 september 2001  ontvoerde hij de negenjarige Dennis Koch tijdens een schoolkamp in Wulsbxc3xbcttel. Hij is verantwoordelijk voor nog eens ongeveer 40 gevallen van seksueel misbruik in huizen, tenten en schoolkampen.

De Duitse politie verdenkt hem ook zeer serieus van twee andere zaken: de moord op de elfjarige Nicky Verstappen, die op 10 augustus 1998 verdween uit een tentenkamp in Brunssum en de moord op 7 april 2004 op de tienjarige Jonathan Coulom, die verdween tijdens een schoolkamp in de badplaats Saint-Brevin-les-Pins in het westen van Frankrijk.

Martin N. ontkent betrokkenheid bij deze zaken, maar de overeenkomsten met de andere zaken zijn wel heel erg opvallend: jongens ontvoeren uit een kostschool of schoolkamp en daarna misbruiken. De drie ontvoerde Duitse jongens die genoemd worden, werden kort na de verdwijning of enkele weken later dood aangetroffen, tal van anderen overleefden het.

Bij Nicky Verstappen zijn dna-sporen aangetroffen. Iemand meldt dat er al onderzoek zou zijn geweest en dat er geen match is. Het is de vraag of dat alles zegt, het staat mij bij dat het niet helemaal zeker is dat de dna-sporen van de dader moeten zijn.

Kindermoordenaar-martin-n-3 Kindermoordenaar-martin-n-2

3 Responses to “Zondag 17 april: Duitse kindermoordenaar ontkent betrokkenheid bij Nicky Verstappen”

 1. Elisa April 17, 2011 at 9:35 am #

  Peter R. de Vries maar weer inschakelen? Misschien dat hij meer succes heeft. De dader moet zeker in het bezit zijn geweest van een auto als je het plaatje bekijkt op deze site. Hij heeft zijn slachtoffertjes overal opgepikt.

 2. lidy April 18, 2011 at 4:03 pm #

  dit vind ik erg ernstig ik hoop dat hij levenslang krijgt!
  ik vind dit zo aangrijpend dat ik er mijn krantenkring morgen over ga doen, dat je een stukje uit de krant kiest en dan voorleest en er een werkstuk over maakt en dan aan de rest van de kinderen vertelt. Ik weet zeker dat dit indrukken gaat maken, ik hoop dat hij levenslang krijgt

 3. Pat April 18, 2011 at 8:23 pm #

  Opvallend. Als die vent alle moorden gepleegd heeft, zit er telkens 3 jaar tussen. 1992/1995/1998/2001/2004

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: