Zaterdag 16 april: Wie laat Maxima zo swingen?; Andy van den Hurk: Vader Ad vermoordde Nicole

16 Apr

T-mobile-filmpje 

Is geen misdaad, vandaag een paar zijsprongetjes. Op Youtube staat een filmpje van T-Mobile over de aanstaande 'royal wedding'. De Britse koninklijke familie swingt de pan uit.

Hoe ze 't precies hebben gedaan weet ik niet, zal met stand-ins zijn of met heel slimme trucage, hoe dan ook: zo'n filmpje zou ik nou dolgraag zien van 'Oranje'. Mogen Bernhard en Juliana ook nog wel even komen opdraven, maar vooral Willem-Alexander en Maxima die swingend de Westerkerk binnenkomen lijkt me een genot. Wat mag dit filmpje hebben gekost? 't Staat hier

*

Andy-van-den-hurk

Het werd gisteren al aangekondigd in De Telegraaf: Andy van den Hurk beschuldigt nu zijn vader Ad van de moord op Nicole. Nadat hij eerst zichzelf als dader had bestempeld van de moord op zijn vijftienjarig stiefzusje.

Hij werd wel even vanuit Engeland naar Nederland overgeleverd maar het was aanstonds duidelijk dat Andy geheel niet spoort, hij kon meteen weer vertrekken. Eigenlijk hadden ze hem een rekening moet sturen voor de gemaakte kosten.

Dat hij nu zijn vader aanwijst als dader is wel nieuws, je kunt je alleen afvragen of je dat moet brengen, als journalist (en als krant). Eerlijk gezegd: ik had het niet gedaan, maar ik begrijp ook wel waarom anderen dat wel doen. Ik denk niet dat de politie hier nog tijd aan gaat besteden.

*

Techniek… Er wordt heel wat afgescholden op helpdesken, met betrekking tot computers en mobiele telefoons. Terecht, ik heb er zelf ook aan meegedaan en je kunt het onbenul en de oplichterij moeilijk overschatten, het is altijd weer erger dan je denkt.

Maar vandaag even een andere kant. Sommige mensen zijn ook niet zo handig. Ik lees altijd de column van Derk Bolt (op zaterdag in De Stentor). Over zijn reizen in het kader van Spoorloos. Ik heb meestal het idee dat het recente verslagen zijn, maar die van vandaag moet of van vijf jaar geleden zijn, of Derk loopt vijf jaar achter. Hij moppert omdat er bij de autohuur (in Engeland) geen wegenkaart beschikbaar is. Even later rijdt hij helemaal verkeerd. Afslag gemist.

Hebben ze bij de KRO nooit van navigatie gehoord, heeft Derk geen mobiele telefoon waar je dat voor een paar tientjes kunt installeren? Iemand die geregeld de grens over gaat heeft sowieso heel Europa op z'n telefoon. In de rest van de wereld biedt elke autoverhuurder voor een paar tientjes extra een navigatiesysteem. Je kunt ook te onnozel zijn.

*

Guidion-computerhulp 

Soms zijn er problemen waar de gewone helpdesk geen uitkomst biedt. UPC is tegenwoordig bijna subliem, maar deze week had ik een technisch probleem waar niemand uitkwam, ook niet bij de computerwinkel.

 Een draadloze verbinding werkte bij alles, op xc3xa9xc3xa9n laptop na. Na alle andere opties te hebben afgevinkt moest het iets met deze specifieke netwerkkaart en dit modem te maken hebben. UPC verwees door naar Guidion Computerhulp (0900-1234501). Kost wel tachtig cent per minuut, maar dan heb je ook wat.

Daar word je dus helemaal blij van. Iemand die meteen weet wat er aan de hand is (ik was de tweede met dit probleem), op afstand de computer overneemt en binnen een paar minuten de boel oplost. Ik voorspel dit bedrijf (als het dat is) een grote toekomst, daar maak ik graag even gratis reclame voor.

 

One Response to “Zaterdag 16 april: Wie laat Maxima zo swingen?; Andy van den Hurk: Vader Ad vermoordde Nicole”

  1. Dave April 16, 2011 at 9:48 am #

    Geinig filmpje en ja ze lijken inderdaad goed! Helemaal orgineel is het niet, kijk hier maar http://www.jkweddingdance.com/
    Super gaaf om zo te trouwen, zou er zowaar zin in krijgen………..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: