Vijftien jaar voor moord op Victor 't Hooft

15 Apr

Victor-hooft3

Update 14.20 uur:

Remond P. (43) is zojuist bij het Hof in Den Haag veroordeeld tot vijftien jaar voor de moord op de Haagse vastgoedman Victor 't Hooft. Bij de rechtbank was hij tot ieders verrassing vrijgesproken, in hoger beroep oordeelden de rechters anders over het bewijs. P. zag de bui al hangen: hij was niet bij de uitspraak aanwezig, zijn advocaat – Jan Hein Kuijpers -  uiteraard wel.

Een paar weken geleden zijn bij de Haagse woning van de weduwe de ramen ingegooid. In 2007 was haar echtgenoot voor haar ogen doodgeschoten. Ze was zelf niet thuis toen de ruiten werden ingegooid: na de moord op haar man is ze voortdurend bedreigd en verblijft ze voornamelijk in het buitenland.

Remond P. wordt overigens niet beschouwd als dader van de vernieling van de ruiten, vermoed wordt dat een van de andere ex-verdachten dit zou hebben gedaan. Hij is opgepakt en kreeg een dagvaarding mee wegens vernieling.

Victor xe2x80x99t Hooft werd in november 2007 doodgeschoten toen hij met de auto aankwam bij zijn huis aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag. Zijn vrouw zag het voor gebeuren en ging nog in gevecht met de schutter.

Het vernielen van de ruiten zou niet direct met de moordaanslag verband houden, deze verdachte had al jaren een schuld aan het bedrijf van Victor xe2x80x99t Hooft en had kort voordat het incident plaatsvond een brief gekregen waarin het verschuldigde bedrag werd opgexc3xabist.

5 Responses to “Vijftien jaar voor moord op Victor 't Hooft”

 1. jpjoosten@hotmail.com April 15, 2011 at 3:45 pm #

  Hallo Hendrik-Jan,

  Ik was verbaasd dat je vandaag niks geschreven hebt over VPRO THEMA van gisteravond waarin een aantal openhartige gesprekken worden gevoerd met veroordeelden. Hoeft zeker ook niet maar ik was erg benieuwd naar je mening en eventuele achtergrondinformatie over de personen in het programma. Groet, Jasper

 2. NB April 15, 2011 at 4:38 pm #

  HJ,
  waarom ben je zo voorzichtig met de naam van de verdachte die de ramen heeft ingegooid? Je weet vast en zeker wel wie dat is. Schijnt dat de weduwe wel thuis was op het moment van vernieling. Ook interessant wie bij haar was op dat moment.
  Hopelijk ga je nog wel iets meer de diepte in met dit onderzoek dan tot nu toe het geval is.

  Groeten, NB

  Beste NB,

  Ik weet het echt niet, ik kwam dit bericht pas afgelopen week tegen. Let me know!

  Hendrik Jan

 3. ari April 15, 2011 at 8:32 pm #

  jack van v. heeft de ruiten er uit geslagen , jack word/werd beschouwd als vermoedelijke opdrachtgever

 4. ad April 17, 2011 at 7:51 pm #

  15 jaar voor moord met voorbedachte rade .
  Ach ach ach ,dus binnen 10 jaar weer vrij.
  Kotsmisselijk wordt je van die linkse meineed figuren van rechters en heel die k regering.Slappe hap.

 5. Maurits de Vries April 18, 2011 at 12:07 pm #

  @Siem

  Ik mis een reactie van jou. Want ik zie in oude postings van jou dat je nogal overtuigd bent van de onschuld van P. en zijn vrijspraak nogal fel verdedigde. Dan moet je nu toch op z’n minst onthutst zijn over zijn veroordeling…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: