Donderdag 14 april: 'D(r)eadlocks' in Baflo: het verschil met 'Pernis'

14 Apr

Baflo-1

"Een motoragent ontdekte de moordenaar bij het treinstation van Baflo en probeerde hem in te rekenen. Volgens onbevestigde berichten viel tijdens de worsteling het dienstwapen van de agent in handen van de man. Deze opende daarop het vuur en schoot de agent driemaal door het hoofd. Vervolgens vuurde hij in het wilde weg om zich heen. Een 22-jarige vrouwelijke agente en een inwoner van Baflo raakten daarbij lichtgewond."

Vanaf nu weet heel Nederland waar Baflo ligt. Wat is hier allemaal fout gegaan? Voor politiemensen geldt hetzelfde als voor gewone burgers: je kunt niet altijd inschatten hoe je onder bepaalde omstandigheden reageert.

We zagen het bij het bloedbad in Alphen aan den Rijn: de xc3xa9xc3xa9n ontpopt zich als held(in) en redt de levens van anderen, ten koste van zichzelf, de ander probeert alleen het vege lijf te redden. Het drama in Pernis, waarbij een jongen werd vermoord terwijl vier agenten buiten op versterking stonden te wachten, ligt zeker in politiekringen nog vers in het geheugen. De agenten hoorden het gegil maar durfden niet naar binnen. Instructies…

Wat zijn de instructies in een geval zoals Baflo? De motoragent voelde zich blijkbaar gedwongen in te grijpen, maar durfde niet zijn wapen op tijd te gebruiken. Dat zal te maken hebben met de instructies en de angst een burger neer te schieten en zelf te worden gestraft. Als de verdachte op dat moment een acuut gevaar vormde voor anderen, had de agent moeten schieten. Als er geen direct gevaar was, had hij moeten wachten op versterking.

Er zijn nog veel vragen. Blijkbaar was de motoragent niet alleen: een vrouwelijke agente raakte ook gewond. Waar kwam die vandaan? Die zal niet alleen zijn geweest.

De dader is een 25-jarige man met dreadlocks, die eerder op de avond zijn ex-vriendin met een brandblusapparaat had doodgeslagen. Antillen vs Groningen, schat ik zo. Baflo klinkt mij niet als een broeinest van het dreadlockvolk, dit zal een vertakking zijn van de stad Groningen, waar wel een hoge concentratie is.

 

7 Responses to “Donderdag 14 april: 'D(r)eadlocks' in Baflo: het verschil met 'Pernis'”

 1. een antilliaan April 14, 2011 at 12:21 pm #

  als het over een negroide kleur gaat word er meteen de antilliaanse naam naar voren gebracht. Zijn alleen de antillianen die een negroide kleur op deze wereld hebbem?????
  Laat de antillianen nu met rust want nu is het duidelijk bewezen dat niet alleen de antillianen kunnen vermoorden, maar in de meeste bloedbad zijn de nederlanders die dit doen…..

  Beste Antilliaan,

  Zodra er meer bekend is over de dader zal ik het meteen aanpassen, maar de kans dat het om een Marokkaan met dreadlocks gaat lijkt mij niet al te groot.

  Hendrik Jan

 2. FRank April 14, 2011 at 12:52 pm #

  getinte huid met dreadlocks zegt genoeg over de persoon zonder in te gaan op zijn afkomst.

  Ik denk aan een zgn. loverboy die zijn investering komt terughalen. Wat doet een meisje van 15 in zo’n huis, aannemend dat zij er woonde.

  Heropvoeding is noodzakelijk incl een positief toekomst-beeld. Anders gaat alles naar de klote. Met dit kabinet gaat dat ook niet gebeuren dus het word alleen maar erger.

  lees eens knockout van rein Gerritsen of lees het lucifer effect van Zimbardo.

  Het is niet het ultieme maar dat bestaat ook niet.

  Gr. FRank

 3. Lester April 14, 2011 at 1:41 pm #

  Een uitgeprocedeerde asielzoeker? Lijkt me over het algemeen geen antilliaan Hendrik Jan!

 4. Martin April 14, 2011 at 3:57 pm #

  Het is verschrikkelijk dat dit weer gebeurt!
  Ik moet hier wel stellen dat als de agent zijn wapen kwijtraakt , dat dit een dodelijke fout is zoals wij kunnen zien!
  Als we als mensen de schuldige willen aanwijzen dan moeten we toch de vinger richting volksverlakkers in Den Haag wijzen!
  Zij hebben al de jaren de politie uitgekleed en zwakker gemaakt!
  Op burgers schieten hoeft ook niet , maar leer de heren en dames politie iets harder vechten!
  Krav Magat doet wonderen en niet 1 maal in de maand maar gewoon 2 maal per week!
  En als je dat niet kan als agent dan ga je maar lekker achter een burootje zitten!
  Ik heb geleerd dat je iedereen van zijn daden kan afhalen alleen moet je wel het postuur en de instelling hebben om dat te doen!
  Helaas zie ik af en toe agenten om mij heen met pistool dat ik bij mijzelf denk van vriend kijk uit met schieten want je vliegt naar achteren omdat je amper het wapen kan vasthouden!
  Ik werdt voor vuurwapen drager afgekeurd omwille van wat een vuurwapendrager van politie in mijn familie heeft aangericht!
  Ik neem dat niet de agent kwalijk maar wel de psychologen die absoluut geenzins kundig zijn om werkelijk te kunnen testen wie wel en wie niet in aanmerking komt voor een vuurwapen of sportvaardig genoeg is!
  Maar een gestoorde 25 jarige psychopaat mag een vergunning en 5 wapens hebben , nou dit gaat mij boven de pet!

  P.S. deze zaak geeft alleen maar aan hoe slecht onze regering en ministeries omgaan met de belangen van elke burger , politieagent , militair of gewoon burger!
  En of deze persoon dreadlocks heeft of een marokkaan is , maakt niet uit!
  Meneer de vlis was ook blank.

 5. viking April 14, 2011 at 4:38 pm #

  wat en onzin verhalen,als iedereen nu gewoon eens afwacht en de politie zijn werk laat doen dan blijkt ineens dat het meisje van 15 toch 29 jaar oud is hoezo loverboy’s.
  er zijn 2 mensen gestorven dat is wat er is gebeurd en de rest laten we wel over aan de gissers toch?

 6. Daan April 15, 2011 at 3:30 pm #

  juist een misdaad journalist zal zich ervan bewust moeten zijn hoeveel onrust er veroorzaakt wordt door geruchten. het feit dat u de verdachte kenmerkt als Antilliaan vind ik een belachelijke aanname( Die zijn altijd al dodelijk)en een belediging voor een hele bevolkingsgroep. En zoals viking al aangeeft hierboven, er zijn al twee mensen overleden dus laten we niet meer mensen gaan kwetsen

  Beste Daan,

  Het ging er alleen over dat vooral Antillianen rasta-haar hebben.

  Hendrik Jan

 7. ad April 17, 2011 at 7:32 pm #

  Pappen en nathouden en lekker met zijn allen baggatelliseren.op naar het volgende drama met als dank aan de linkse rakkers.
  Nederland zakt met de dag verder weg .
  Eigen schuld dikke bult.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: