Zaterdag 9 april: Stijve Poten & (v)liegende rechters

9 Apr

Koudbloed12adv

Het true crime magazine Koud Bloed is met nummer 12, dat nog al een poosje in de winkel ligt, actueler dan ooit, met het artikel over 'Chipshol en de liegende rechter'.

Ik zal eerlijk bekennen dat ik tot voor kort de hoofdrolspelers Jan en Peter Poot beschouwde als querulanten, dossiersvormers, mensen met een 'groot rechtvaardigheidsgevoel' die hun hele leven bezig blijven met het halen van hun gelijk. In de documentaire over 'de mannenbroeders van Kootjebroek' was ook iemand die aardig die kant op dreigt te gaan.

Het punt is niet dat deze mannen (want dat zijn het meestal) helemaal ongelijk hebben, er is vaak wel iets gebeurd. Soms opzettelijk, kwaadaardig, soms per ongeluk. Door zich helemaal vast te bijten in zo'n zaak verliezen ze op den duur het contact met de mensen om hen heen, vereenzamen ze en raken ze in een sociaal isolement. Zelfs hun meest geliefden zeggen: 'Hou nou toch eens op, stap eroverheen, kijk vooruit, begin iets nieuws, de wereld is nu eenmaal niet honderd procent rechtvaardig.' Dat kunnen of willen ze niet.

De zaak Chipshol heeft hier veel van weg. Ik heb me er een paar keer in verdiept en wat stukken gelezen, maar daar was voor de buitenstaander geen touw aan vast te knopen. Het grote verschil met andere zaken is dat het hier gaat om mensen die wel genoeg geld hebben om te blijven procederen.

Dat heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen, dankzij de publiciteit (in Nieuwe Revu) meldde zich een 'klokkenluidster' (een griffier) die een boekje open deed over konkelefoezelende magistraten. Die hebben nu echt een heel groot probleem.

De vraag is alleen of de heren Poot de rest van hun leven nu blij en gelukkig zullen zijn. Als ze al in het gelijk worden gesteld en alle materixc3xable schade vergoed krijgen (gaat om miljarden), is de volgende stap: immaterixc3xable schadeclaim. Want hun levensplezier is vergald, dat moet ook worden gecompenseerd.

Ik heb zo 't idee dat ze dit boek nooit meer dichtkrijgen en afsluiten. Ook al hebben ze al het gelijk gekregen dat ze wilden.

6 Responses to “Zaterdag 9 april: Stijve Poten & (v)liegende rechters”

 1. CPM Karsten April 9, 2011 at 12:56 pm #

  xe2x80x9cDat heeft uiteindelijk zijn vruchten afgeworpen, dankzij de publiciteit (in Nieuwe Revu) meldde zich een ‘klokkenluidster’ (een griffier) die een boekje open deed over konkelefoezelende magistraten. Die hebben nu echt een heel groot probleem.xe2x80x9d

  Dat er door Nederlandse rechters wordt gelogen en bedrogen, is voor mij allang geen nieuws meer. Dat weet ik al zo lang. De Nederlandse rechter is een eersteklas bedrieger. Momenteel heb ik een zaak lopen, waarin een kantonrechter (mr J. van Andel) de boel grandioos in de maling heeft genomen. Hij dacht dat het weer een routinezaak was waar hij ook weer de waarheid kon verdraaien en een machteloze burger slachtoffer kon laten worden. Alleen heeft hij nu de pech dat hij tegen de verkeerde is aangelopen (ik).

  Als deze zaak bekend wordt in den lande, zal menig burger de mond open vallen.

 2. Diba April 9, 2011 at 2:42 pm #

  Het eigenlijke punt is veel meer dat complotdenkers, aluhoedjes, klokkenluiders of hoe je ze wilt noemen door de meeste mensen onaangenaam gevonden worden. Het is nu eenmaal comfortabeler om te geloven dat het allemaal wel meevalt, dat jusititie geen fouten maakt en dat rechters bekwaam zijn. Maar het is bij uitstek de taak van de journalistiek om zich nooit te laten sussen door dat comfortabele gevoel..

 3. Joop April 9, 2011 at 3:29 pm #

  Je uitspraak “Ik zal eerlijk bekennen dat ik tot voor kort de hoofdrolspelers Jan en Peter Poot beschouwde als querulanten, etc.” is typerend HJ voor de huidige journalistieke wereld. Zodra het moeilijk wordt haken ze af. In plaats van een kritisch weerwoord te gegeven aan een (soms) doorgedraaid systeem zijn ze verworden tot een deel van het probleem.

 4. piet pietersen April 9, 2011 at 4:13 pm #

  Drs. J.Poot sr verdiept zich in nog wel meer zaken.Ik heb hier het boek “De Demmink Doofpot.Fatsoen en regeren moet je doen”liggen geheel gratis gekregen van dezelfde Drs. J.Poot sr,mooi drukwerk het mag wat kosten van de beste man.

  Hopelijk haalt hij hier ook zijn gelijk in,of dat dit verhaal onomstotelijk ontkracht word,beide zou ik toejuichen.

 5. G. Maenhout April 10, 2011 at 12:32 am #

  @ Joop: als je in xc3xa9xc3xa9n adem genoemd wordt met Micha Kat, sta je op een onoverkomelijke achterstand. Knap van de gebroeders Poot dat hun zaak nog niet dood is.

 6. lolke April 11, 2011 at 12:13 pm #

  Als crimineel veroordeeld en geplukt.
  Zie http://www.dedoorzetter.nl
  Wat vind u van deze rechter? link 57.
  en mijn zes ex advocaten link 103.
  Mijn zevende adv zwijgt na betaling van 40.000 euro
  Beloning 100.000 link 32 en 100
  Video link 76
  Nieuw link 169
  Mvg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: