Maandag 4 april: Marco Kroon: het complot; Constanza Breukhoven: het proces; Getuige tegen tattookillers genaaid?

4 Apr

Marco-kroon

Twee interessante rechtszaken deze week: Marco Kroon vandaag en morgen in Arnhem. Is hij schuldig geweest is aan het bezit van drugs en stroomstootwapens en heeft hij zelf drugs gebruikt?

Kapitein Kroon zegt van niet, maar zijn borsthaartjes spraken een andere taal. Toen dat bekend werd was het dat Kroon nooit 'bewust en actief' drugs heeft ingenomen, maar dat hij het slachtoffer is van een complot waarbij hem minstens xc3xa9xc3xa9n keer drugs zijn toegediend zonder dat hij dat wist.

Tja.

*

Constanza-1

Rond de geplaagde familie Breukhoven heeft al vanaf den beginne dat 'Vanessa' daar haar entree maakte een zweem van 'geloof je het wel of geloof je het niet' gehangen. Maar bij gebrek aan keihard bewijs kun je als journalist niet veel doen en wie dat wel doet kan forse tikken op de neus verwachten.

Het laatste drama is de kluisdiefstal waar Constanza van wordt verdacht. Woensdag is er een ongetwijfeld drukbezochte pro-formazitting. Helaas is onze correspondente een week elders.

Constanza (35) zou haar vader in december vorig jaar hebben bestolen, samen met haar vriend en een derde verdachte. Volgens het OM gaat het om ruim 2,7 miljoen euro, maar dat klopt volgens vader Hans niet: de zogenaamde 'aandelen aan toonder' ter waarde van 2,5 miljoen zijn niet inwisselbaar en zijn voor anderen niks waard. 

Er is ook nog wat contant geld weg, 68.000 euro en een onbekend bedrag aan buitenlandse valuta, maar de echte pijn zit in 25 horloges met een totale waarde van tweehonderdduizend euro. Gaat vooral om de gevoelswaarde.

Wat is waar?

De Telegraaf moest eerder een bericht in deze zaak rectificeren. Daarin werd gemeld dat kleinkinderen van Conny Breukhoven betrokken zouden zijn geweest bij de inbraak. Het is de vraag of daar woensdag nog wat duidelijkheid over komt, of dat iedereen alles blijft ontkennen.

*

Tattoo-evert

Ook veel vragen over de zogenaamde tattookillers. Paul Vugst van het Parool was vrijdag kennelijk als enige journalist in de Bunker bij het horen van een getuige, L. de K., een in 1980 geboren Rotterdammer met roots in Brazilixc3xab.

Het ging over de (mislukte) aanslag op Marlon Dalfour. De zogenaamde 'tattookillers' worden daarvan verdacht, De K. zou wat hand- en spandiensten aan twee vermeende leden van die groep, de broers Brian en Cor P., hebben verleend: iets met auto's en zijn woning laten gebruiken als safehouse. Toen de recherche hem daarover ondervroeg wilde hij best wat verklaren, zoveel pijn zat daar niet in. Maar buiten het verhoor om, terwijl hij in de pauze een sigaretje rookte, babbelde hij wat informeel met de rechercheurs en vertelde hij dat hij ook wel eens had gehoor dat de broers liquidaties zouden plegen.

Tja.

Dat was natuurlijk interessant. Daar wilde de politie nog wel een keer op terugkomen. Ook toen De K. al weer in Brazilixc3xab zat. Een beetje dreigen, een beetje druk, en De K. kwam nog een keer over de brug met zijn 'van horen zeggen vermoedens' en hij gaf informatie over Rotterdammer Jurgen T. die auto's aan de groep zou hebben geleverd.

De tattoo-groep wordt verdacht van de moorden op Yassin Chakour en Boneka Belserang, August Adjoeba en Onno Kuut. De broers P. zitten vast, 'tattookiller' Evert S. is nog voortvluchtig.

De verklaringen zijn er, maar inmiddels doet De K. er het zwijgen toe.

 

12 Responses to “Maandag 4 april: Marco Kroon: het complot; Constanza Breukhoven: het proces; Getuige tegen tattookillers genaaid?”

 1. Ruud April 4, 2011 at 11:56 am #

  25 horloges met een waarde van 200.000 Euro, dan ben je wel goed, doch een beetje duur bij de tijd.

 2. Maurits de Vries April 4, 2011 at 4:03 pm #

  Het probleem van vandaag (en gisteren) is dat men elkaar het licht niet meer in de ogen gunt. Marco Kroon is een held. Ik wil niet zeggen dat een held zich alles kan permitteren (O.J. ging te ver en zelfs hij kwam er mee weg), maar waar hebben we het over? Een snuif en een paralyser. Lekker belangrijk. Deze man moet men koesteren; alleen hij maakt het verschil. Maar als we zo doorgaan, doet hij dat niet meer…

 3. Robert Valdez April 4, 2011 at 4:52 pm #

  Download op deze link http://Cyb3rjunk13.fileave.com/Nationale_Recherche.pdf het orginele proces-verbaal van de Nationale Recherche over onderzoeken naar Amsterdamse topcriminelen. Dit is het orginele proces-verbaal dat op 5 maart 2011 in het nieuws was omdat het door een ‘lek’ bij de recherche terechtgekomen is bij criminelen en hun advocaten.

 4. ym April 4, 2011 at 4:52 pm #

  Wat een schaamteloze vertoning van het OM in de zaak Kroon.

  Wat heeft dit geintje al aan belastinggeld gekost inmiddels? Gewoon een kansloze principekweste weer van onze vrienden van het OM.

  En waarom? Waarom maken ze het uitgerekend deze man zo moeilijk? Je hoeft maar naar de nieuwmarkt te lopen en je kan een kilo coke kopen van bijna iedereen die je wil. Tasergun? die liggen gewoon in bepaalde winkeltjes, waar is het OM mee bezig?

  ze hebben van hearsay dat er drugs gedealed wordt in het cafe van Kroon?

  Ja op straat in Amsterdam ook, moeten we dan vd Laan maar in staat van beschuldiging stellen? Hij creeert de mogelijkheid.

 5. Robert Valdez April 4, 2011 at 6:19 pm #

  Download op deze link http://Cyb3rjunk13.fileave.com/Nationale_Recherche.pdf het orginele proces-verbaal van de Nationale Recherche over onderzoeken naar Amsterdamse topcriminelen. Dit is het orginele proces-verbaal dat op 5 maart 2011 in het nieuws was omdat het door een ‘lek’ bij de recherche terechtgekomen is bij criminelen en hun advocaten. De Tattoo Killers en hun contactpersoon worden ook genoemd in dit proces-verbaal.

 6. Ron April 4, 2011 at 7:13 pm #

  Waarom zou een officier van het Korps Commando troepen coke gebruiken?
  Ten eerste zet Kroon zijn loopbaan op het
  spel. Ten tweede is het gebruik van drugs een doodszonde binnen het KCT.
  (Dit taboe geldt voor elk keurkorps)
  Persoonlijk geloof ik ook niets van deze
  beschuldigingen.

 7. Bossche Bol April 4, 2011 at 10:19 pm #

  Zelden zo’n onsamenhangend lulverhaal gehoord als die verklaring van Kroon vandaag.

  Hoe ongeloofwaardig kun je jezelf maken vraag ik me dan af.

  Het grappigst was hetgeen wat hij vertelde over ‘wat lekkers erbij voor vanavond’.
  Natuurlijk doelde hij op wat coke om te gebruiken tijdens de daad, maar deed dit af als ‘slagroom om mee te experimenteren’.
  Wat een giller….

  enne Marco: scheer alsjeblief dat a-militaire vieze sikje af.

 8. Mattman April 5, 2011 at 9:24 am #

  Over de “Vanessa” zaak viel nog meer te rectificeren. Het AD blijkt laatst een foto van de verkeerde dochter te hebben gebruikt, en die heeft er dan weer niets mee te maken. Het AD had zelf een klein berichtje over deze foute foto.

 9. Maurits de Vries April 5, 2011 at 10:59 am #

  @Bossche Bol

  Stoor jij je nou aan “zo’n lulverhaal” of aan “dat vieze sikje”?
  En wat heb jij nou eigenlijk gepresteerd in je leven?

 10. Henk ZH April 6, 2011 at 12:20 pm #

  In andere delen van de wereld worden vinden duizenden mensen een gewelddadige door de handel in cocaxc3xafne. Iedereen die coke snuift, is daar indirect medeverantwoordelijk voor.

  En die Marco Kroon… Pfff, als we het voor onze ‘helden’ moeten hebben van dit type onderwereldfiguur. Nou, laat dan maar.

  Hij heeft in elk geval de schijn wel errug tegen!

 11. PietPlezier April 6, 2011 at 9:49 pm #

  Er zijn duidelijk mensen jaloers op de heldendaad die Kroon verichtte. Ik geloof wel dat Kroon erin geluist is door zulke types.

 12. Siem April 6, 2011 at 10:48 pm #

  @Piet Plezier

  Of dat Defensie er niet gelukkig mee was dat de geridderde Kroon een kroegbaas werd van een tent die niet al te goed bekend stond waar hij de bezem door wilde halen.

  Not done toch?

  Voorheen werd je als geridderde in de hoogste orde opgenomen binnen de ‘egards’ met alle aangeboden voordelen die daarbij horen. Dat bestaat niet meer, en Kroon ging zijn eigen gangetje op zijn boerenfluitjes.

  Shaming and Blaming.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: