Vrijdag 1 april: IM Floor van der Wal; Bunkeren met Holleeder, Mink & Rob; Halleluja voor Cruijff

1 Apr

 

Voor de mensen die haar hebben gekend is het leven weer iets minder mooi geworden. De dood van Floor van der Wal grijpt iedereen aan, ook mensen die haar niet hebben gekend. Niet alleen omdat het Floor was, ze staat symbool voor anderen die ook op zo'n manier jong overlijden. Met minder publiciteit, maar met even veel verdriet voor de nabestaanden.

Als het om een bekend iemand gaat, kom je soms verrassende of aangrijpende herinneringen tegen. Zoals deze, op de achterpagina van de Volkskrant. Mag ik vast wel aanhalen.

De chauffeur zal doodslag ten laste worden gelegd. Volgens ooggetuigen reed de auto zo hard, door rood en over de verkeerde baan, dat Floor dertig meter door de lucht vloog. Dat de dader zo snel kon worden aangehouden kwam doordat een kentekenplaat was losgeraakt. Voorzover ik begreep ontkent de eigenaar dat hij heeft gereden, er zaten in elk geval meer personen in de auto.

De uitvaart is zaterdag

 Floor-volkskrant

*

Het Openbaar Ministerie wil niet zeggen bij welke liquidaties Willem Holleeder betrokken zou zijn, maar wxc3xa9l dat-ie dat is geweest. Om zijn rol en die van Dino Soerel verder duidelijk te krijgen moeten er heel wat getuigen worden gehoord.

Onder wie Holleeder zelf ("Dino hep alles gedaan!") en Mink Kok. Dat zet zoden aan de dijk.. Behalve verklaringen van al dan niet dubieuze getuigen is er, voorzover ik weet, geen enkele concrete aanwijzing dat Dino of Holleeder aan wie dan ook opdracht heeft gegeven. Er zijn wel vermoedens. Heb ik ook. Ik ben toch erg benieuwd of er iemand vervolgd kan worden op meer dan een vermoeden.

Eerder van de week maakte ik een verslag van het verhoor van getuige Rob de W., maar ik moest iets eerder weg in verband andere zaken (er is mxc3xa9xc3xa9r dan de Bunker), maar gelukkig bleef Eric de Bondt wel. Voor de compleetheid: zie hier.

* 

Cruijff-telegraaf31maart 

Johan Cruijff is de Verlosser. Dat is een mooie gedachte, in deze periode zo voor Pasen. Er ontbreekt alleen nog iets. Cruijff heeft al een grote aanhang, maar nog geen twaalf discipelen, het zijn er maar vier: Frits Barend, Johan Derksen, Jan Mulder en Jaap de Groot (van De Telegraaf).

Dit viertal moet toch in staat worden geacht een 'intocht in Amsterdam' te organiseren. Dat Cruijff op een ezel wordt gezet en bejubeld door met palmtakken zwaaiend volk de Arena wordt binnengehaald?

Laten we hopen dat deze geschiedenis zich niet herhaalt. Dat een van de vier zich ontpopt als Judas, de verrader, en ook deze Verlosser aan het kruis wordt genageld. Ik heb al zo'n idee wie dat zou kunnen zijn. Hint: slecht en slim is een ideale combinatie voor de verrader, Frits Barend en Jaap de Groot vallen dus af. 

Ook dan blijft er hoop. Opstanding, uitstorting van de Heilige Geest (met Pinksteren) en het ontstaan van een wereldwijd geloof waarbij de Verlosser zelf niet meer lijfelijk aanwezig hoeft te zijn.

Het kan even duren, maar dan moet er ook een Cruijff-Passion komen. Ik zie de vier apostelen al voor mij, na wat zangles, met de handen omhoog in aanbidding luidkeels het halleluja zingend ("For He shall live forever and ever!")  

 

20 Responses to “Vrijdag 1 april: IM Floor van der Wal; Bunkeren met Holleeder, Mink & Rob; Halleluja voor Cruijff”

 1. Jason April 1, 2011 at 11:13 am #

  ‘Behalve verklaringen van al dan niet dubieuze getuigen is er, voorzover ik weet, een enkele concrete aanwijzing dat Dino of Holleeder aan wie dan ook opdracht heeft gegeven.’

  @ Hendrik Jan

  Ik mag aannemen dat je bedoelt ‘GEEN’ enkele concrete aanwijzing. De ‘g’ is essentieel in dit geval.

  Wat opvalt als je de beide processen, Kolbak en Passage, naast elkaar legt, vergelijkt en doortrekt is het feit dat Dino Soerel niet in Kolbak is meegenomen maar dat de Endstra-tapes nu wxc3xa9l een rol (kunnen) gaan spelen om Soerel’s betrokkenheid (en daarmee indirect die van
  Willem Holleeder) bij afpersingen en liquidatieopdrachten aan te tonen. Het is op zijn zachts gezegd raar dat twee personen die ‘gelijkwaardig’ worden geacht in hun (aangemeten gekregen) ‘status’ op verschillende wijze behandeld worden. ‘Behandeld’ in de zin van: vervolging. Waarom was Soerel niet meegenomen in Kolbak hoewel hij volgens Endstra een grotere rol speelde dan
  Willem Holleeder, daarentegen in Passage juist Willem Holleeder niet wordt meegenomen (tot nu toe) terwijl hem toch een behoorlijk aantal liquidaties toegeschreven wordt. Als Willem Holleeder moet getuigen over de verklaringen van Endstra dat Dino de ‘grote man’ was waar ook hijzelf bang voor was, kan hij twee kanten op.
  1: hij ontkent alles.
  2: hij onderstreept wat Endstra tijdens de Achterbankgesprekken verklaart.
  1 is logisch, 2 is onmogelijk en de rest is dom. Dat ontkennen logisch is, spreekt voor zich. Endstra gelijk geven kan niet want daarmee incrimineert hij zichzelf, terwijl hij altijd ontkend heeft. Niet dat dat er feitelijk nog toe doet t.a.v. de afpersingen, zijn straf zit er immers bijna op, en verketterd is hij toch al door de maatschappij, maar het kan wel een staartje krijgen als de liquidaties daarmee ineens concreet worden (vraag me niet hoe, maar alles lijkt mogelijk in dit proces). Een derde optie is dat hij xc3¡lle schuld op Dino afschuift, maar ook dxc3¡t is tactisch onhandig omdat dan een steekspel ontstaat en bovendien, of ze er nou wel of niet zelf bij betrokken zijn, is voor verraders geen plek op aarde.

 2. Annet April 1, 2011 at 1:06 pm #

  @ Ds. H.J. Korterink,

  Naast het evangelie naar Mattheus, Marcus, Lucas en Johannes, nu ook het evangelie naar Korterink!
  Mag ik ook nog een kleine duit in het zakje doen voor aankomende nieuwe Bijbelvertaling?
  De drie wijzen kwamen, net als jij ik, uit het oosten en niet uit westen!

 3. Jason April 1, 2011 at 2:15 pm #

  @ Annet

  Wij praten na zondag wel weer verder. Om maar te zwijgen van 15 mei. De strijd is niet gestreden tot het laatste fluitsignaal geweest is!

 4. Maurits de Vries April 1, 2011 at 3:17 pm #

  Doet U er (over JC) maar lacherig over, heer Korterink. Alleen jammer dat U er geen “kaas” van heeft gegeten. Ook jammer dat U nooit antwoord geeft als iemand U een vraag stelt. Allemaal jammer…

 5. Ruud April 1, 2011 at 3:40 pm #

  @Annet,

  En laten ze in het westen blij zijn dat het er maar drie waren.

 6. VP April 1, 2011 at 4:14 pm #

  Haaha Hendrik-Jan, wat een heerlijk stukje over Cruijff!!!
  Zoals een goede katholiek betaamt, ga ik, ter voorbereiding op pasen, morgen halfvasten vieren op een plek waar kraanwater in bier is veranderd, ook naar oeroud procxc3xa9dxc3xa9.
  Prettig weekend allen!

  N.B Laten we Foppe de Haan drie maal kraaien? (die is toch met pensioen)

 7. Gerrit B.te A April 1, 2011 at 5:01 pm #

  volgens mij is Jaap de Groot geen discipel,hij zit bij Cruyff voor de collum dus voor de pegels.

 8. Julius April 1, 2011 at 5:20 pm #

  Annet, ik neem aan dat je het met een knipoog bedoelt omdat je zelf gelovig bent, maar eigenlijk is het niet zo netjes om de drie wijzen uit het oosten te vergelijken met drie halfwijzen uit het westen!

 9. Siem April 1, 2011 at 8:24 pm #

  Los van alles: heel erg wat Floor van der Wal dit is overkomen.

  Een jonge vrouw met beperkingen die het maakte in het comedywereldtje, ondanks haar beperkingen.

  De bekendheid die zij daardoor verwierf maakt dat haar dood bekend werd.

  Hoe zit het met al die andere doodslagrijders? Daar horen we doorgaans nooit wat over.

 10. Ada April 2, 2011 at 12:26 am #

  @ Annet…

  Dus de wijzen zijn Tukkers? Ik ken er maar een paar en dan wil ik toch ff ‘HELP’ gillen….

 11. Ada April 2, 2011 at 1:49 am #

  Ik kan me nog herinneren meerdere albums te hebben gelezen van FC Knudde, jaren ’80. Ook daar werd Cruijff al geportretteerd als de Verlosser, grappig!

 12. Annet April 2, 2011 at 10:19 am #

  @ Julius,

  Klopt, maar ik vind het eerder tenenkrommend wat HJK hier schrijft. Dat geharrewar met de Bijbel hou ik eigenlijk niet zo van.

 13. Marina April 2, 2011 at 1:05 pm #

  “Klopt, maar ik vind het eerder tenenkrommend wat HJK hier schrijft. Dat geharrewar met de Bijbel hou ik eigenlijk niet zo van”

  – Tenenkrommend is dat jij op deze site jouw religieuze achtergronden zit op te dringen. En deze site heb jij bewust uitgekozen, maar weet je wat: ik heb er genoeg van: donder op met je …bijbel!

  Beste Marina,

  Op drie puntjes gecensureerd…

  Hendrik Jan

 14. Jason April 2, 2011 at 4:03 pm #

  @ Marina

  Annet dringt hier niks op maar geeft iemand antwoord en haar mening. Zij heeft nog nergens en aan niemand haar geloof opgedrongen! Waarom ga je op deze manier door met die persoonlijke aanvallen terwijl we het er net n.a.v. 21 maart over eens waren dat het afgelopen moest zijn? Laat elkaar eens in de waarde! Het enige wat ze zegt is dat het haar stoort, nergens zegt ze dat jij of wie dan ook hem moet lezen!

  @ Julius

  Weet je zeker dat je aan deze discussies wilt meedoen? Als je een geloof aanhangt, wat ik vermoed na je opmerking, ben je vrij snel de pineut.

 15. Joop April 2, 2011 at 8:11 pm #

  Ik moet zeggen dat ik deze cartoon van De Jager toch wel heel goed getroffen vind:
  http://www.nu.nl/de-jager/#

 16. Maurits de Vries April 2, 2011 at 8:47 pm #

  @Dhr. H.J. Korterink,

  Censureren kunt U goed, antwoord geven iets minder…

 17. Siem April 2, 2011 at 9:20 pm #

  @Jason 4.03

  Hemeltje Jason, hou eens op met constant de dominee uit te hangen en kom de afspraak met jezelf eens na ‘dat je je alleen nog met misdaadzaken bezig zal houden’. Of blijf je liever de man van de olie & het vuur. Zo te lezen wel.

 18. Annet April 2, 2011 at 10:26 pm #

  @ Marina,

  xe2x80x9cEn deze site heb jij bewust uitgekozen, maar weet je wat: ik heb er genoeg van: donder op met je …bijbel!xe2x80x9d

  Het lijkt me reden genoeg om te vertrekken.

 19. Jason April 3, 2011 at 9:55 am #

  @ Siem

  Je hebt gelijk. Was in een opwelling geplaatst, heeft niks met ‘dominee’ of ‘olie en vuur’ te maken. Van mij mag het stoppen dus ik wil er niet extra in roeren.

 20. Rick April 4, 2011 at 3:27 pm #

  Opmerkelijk. Reacties komen en reacties gaan. Is het hier soms slechts geoorloofd reacties te plaatsen die Annet beledigen?
  Marina en Danielle halen iemand genadeloos onderuit maar ik begrijp nu waarom zoveel mensen tegen Annet zijn. Als je voor bent dan wordt het niet geplaatst

  Hendrik Jan laat jij jouw site liever verloederen door dit soort mensen of ben je gewoon een vent en plaatst ook een als iemand Annet – die soms werkelijk geen keus gelaten wordt om eens van zich af te bijten – het voordeel van de twijfel gunt.
  Twijfel heb ik bij haar mening wel eens maar niet bij haar persoon.

  Ik heb als vaste lezer waardering als iemand zich zo staande weet te houden. Ik word hier af en toe zo doodmoe van…ik ben slechts gexc3xafnteresseerd in de misdaad maar ik heb langzamerhand geen zin meer in het lezen hier. Plaatsen doe ik al nooit. Als het zo doorgaat met Marina Danielle en niet verder te noemen namen dan haak ik af en dat heeft helemaal niets met Annet te maken. Daar ben ik het soms mee.eens en soms ook niet.
  Ik zie liever Marina en Danielle vertrekken em geloof me: beroepsmatig zie ik wat hier gebeurt en Hendrik Jan…daar neem je zelf helaas het initiatief in.

  Beste Rick,

  Ik word inmiddels ook bestookt met mails van betrokkenen, het grappige is: iedereen vindt dat de reacties van de anderen geblokkeerd moeten worden. Jullie zoeken er allemaal veel te veel achter, ik probeerde gewoon een eind te maken aan een oeverloze onderlinge discussie en kinderachtig xc3xa9xc3xa9nregelig op elkaar reageren. Dat gaat buiten alle andere bezoekers om, ik weet zelf niet eens waar het over gaat en meestal is het ook nog van een dommigheid… Wat mij het meest verbaast is de paranoia van de deelneem(st)ers. Alsof ik de hele dag zit uit te pluizen wat voor reacties ze plaatsen en waarom en wat voor dieperliggende bedoelingen ze hebben. Hou toch op.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: