La Serpe: bezwaar tegen gebruik foto ('portretrecht')

29 Mar

Update 9.50 uur:

Kroongetuige Peter La Serpe (we hadden het net nog over hem…) heeft bij de website www.camilleri.nl bezwaar gemaakt tegen het gebruiken van zijn foto zonder balk. Portretrecht heet dat.

Daar is van alles voor te zeggen en als hij naar de rechter stapt krijgt hij misschien nog wel gelijk ook, alleen: als beschermde getuige zal hij een ander uiterlijk krijgen. Dit is een oude foto, althans: van vxc3xb3xc3xb3r zijn aanhouding. Dus is hij er juist bij gebaat zoveel mogelijk dit portret te laten zien, zou je zeggen, zet je mooi iedereen op het verkeerde been.

De brief van de advocaat staat hier (Download La-serpe-camilleri)

2 Responses to “La Serpe: bezwaar tegen gebruik foto ('portretrecht')”

  1. Jason March 29, 2011 at 12:14 pm #

    ‘Als beschermde getuige zal hij een ander uiterlijk krijgen.’

    Dat is een onderdeel van de deal die hij met Justitie heeft gesloten en die hij zelf keihard aan het verknallen is. Het lijkt me niet meer dan terecht dat die hele deal van tafel geveegd wordt, iets wat al in een veel eerder stadium gedaan had moeten worden. In dat geval is de plastische chirurgie ook van de baan. Dan speelt de portretfoto ineens weer een cruciale rol want dan is hij er weer bij gebaat dat zo min mogelijk mensen zijn porem kennen. Mocht hij eventueel een kort geding aanspannen en hij krijgt een schadevergoeding, dan kan hij die vervolgens gebruiken om op ‘eigen kosten’ alsnog over te gaan tot plastische chirurgie.

  2. Jason March 30, 2011 at 12:10 am #

    @ Hendrik Jan

    Kom je nog met een update over de ontwikkelingen in Passage m.b.t. de opheldering over de rol van Willem Holleeder? Daar zitten weer wat aardige theoriexc3xabn aan vast, waarvan er minimaal xc3xa9xc3xa9n een feit wordt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: