Dinsdag 29 maart: Jan S. en de moord op Ronald Noteboren; Rob de W. in de Bunker

29 Mar

Ronald-noteboren-2

"Volgens de advocaat van Jan S., mr. Sjoerd van Berge Henegouwen, ontkent zijn client elke betrokkenheid: "Die verdenking is gebaseerd op zachte informatie en geruchten. Vermoedelijk heeft de typerende wijze waarop het lichaam werd ontleed daar een rol in gespeeld.xe2x80x9d

Wat is het soms leuk berichten terug te lezen, zoals dit uit september 2010. Jan S. had contact met Limburgse journalisten om te klagen over hoe hij was behandeld terwijl hij zo onschuldig was. Overwoog ook nog een interview met mij, maar daar heb ik niks meer van gehoord.

Dat snap je als je leest wat er nu in de krant staat:

"De fraudezaak lijkt verband te houden met de lugubere moord op Limburger Ronald Noteboren, die in 2009 in stukken gesneden werd teruggevonden langs een Belgische snelweg. Medeverdachte Jan S. uit Stevensweert die donderdag terechtstaat werd vorig jaar ook aangehouden voor het medeplegen van de moord. Jan S. staat in Amsterdam terecht wegens het witwassen van ruim 1,8 miljoen euro. De Limburger erkent dat hij op verzoek van Noteboren zijn bankrekening ter beschikking heeft gesteld en dat er toen grote bedragen zijn gestort. xe2x80x98Joegoslavenxe2x80x99 hebben hem daarna gedwongen om het geld op te nemen of over te maken naar het buitenland, legde zijn advocaat Sjoerd van Berge Henegouwen maandag uit."

Clemens-k-pano

Het gaat over de fraude bij het Fonds Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst. Donderdag is er een regiezitting. Hoofdverdachte is 'de man van 16 miljoen', boekhouder, Clemens K., die in november is veroordeeld tot vijf jaar celstraf. 

Hij zit in Thailand samen met zijn drie kinderen en zijn Thaise vriendin. Een onderzoeker van Panorama traceerde hem daar, hij zou gemakkelijk op te sporen zijn, maar het Openbaar Ministerie kreeg daarvoor geen bevoegdheid.

Het zou sowieso een heel gedoe worden: aanhouden is xc3xa9xc3xa9n ding, maar iemand uitgeleverd krijgen is iets anders. Bovendien zal dat het verdwenen geld niet terugbrengen. En zijn vriendin Mimi, een zogenaamde kathoey die in de Stoofsteeg in Amsterdam werkte, blijkt zijn vriendin niet meer: ze is ondergedoken, ze is bang voor Clemens, "hij ging met rare mensen om."

Chocolaad-1-web

Blijft de vraag wie Noteboren heeft vermoord. Omdat de uitvoering lijkt op de moord op Steven Chocolaad zijn er vermoedens dat dit uit de koker komt van figuren die te maken hebben met Limburgse motorjongens. Noteboren had geprobeerd overgeboekt geld van Clemens K. weer op te vissen en gaf zich uit voor een vertegenwoordiger van het Fonds Beeldende Kunsten. Dat is hem kennelijk fataal geworden. 

Eerder bericht over Steven Chocolaad staat hier

*

Vanmiddag gaat het horen van getuige Rob de W., in het liquidatieproces in de Bunker, verder. Nu zal het gaan over de aanslag op Arjen K. uit Beverwijk, die gexc3xafnvesteerd zou hebben in drugstransporten die waren georganiseerd door Peter La Serpe.

De transporten mislukten, K. werd boos en toen besloot La Serpe een moordaanslag op K. te laten plegen. Ook die mislukte – zoals alles bij La Serpe: de ingehuurde 'hitmen' waren twee Algerijnse junks die het voorschot – waar ze een vuurwapen van haden moeten kopen – meteen omzetten in drugs.

Uiteindelijk deden ze toch nog maar een poging, ze probeerden Arjen K. met een schroevendraaier dood te steken. Wie K. kent weet dat dit bij voorbaat gedoemd is te mislukken. Eigenlijk had K. heel lang niet in de gaten dat dit bedoeld was geweest als een liquidatie, pas toen La Serpe daar zelf over begon te vertellen kwam de aap uit de mouw.

Probleem is: La Serpe had dit akkefietje niet opgebiecht in het kader van zijn deal met justitie.

 

One Response to “Dinsdag 29 maart: Jan S. en de moord op Ronald Noteboren; Rob de W. in de Bunker”

  1. Jason March 29, 2011 at 11:47 am #

    ‘Probleem is: La Serpe had dit akkefietje niet opgebiecht in het kader van zijn deal met justitie.’

    Dat is maar een fractie van het probleem. La Serpe heeft wel meer verzwegen ‘in het kader van…’ en bij wat hij wel heeft verklaard mag je je vraagtekens zetten. Wanneer ziet het OM eens in dat ze in zee zijn gegaan met een leugenaar en opportunist die er niet voor terugdeinst de waarheid hier en daar zelf wat in te kleuren? Ook in dit proces komt, net als bij o.a. Kolbak, ‘de’ waarheid niet aan het licht en ik denk zelfs dat hoe meer La Serpe verklaart des te minder er sprake is van de waarheid zoals het de waarheid is in plaats van dat het alleen zxc3xadjn waarheid is en wat het OM (en waarschijnlijk de rechtbank) graag wil horen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: