Maandag:

27 Mar

Blijft nog xc3xa9xc3xa9n vraag over: hoe is het met Hugo Ferrol afgelopen, de ex van Thea? Hij speelt een rol in de beruchte moord op kickbokser Andrxc3xa9 Brilleman, een lijfwacht van Bruinsma. De relatie tussen Thea en Hugo is op dat moment meer dan beroerd, waarschijnlijk is Thea in haar hele leven nooit zo ernstig bedreigd geweest als door de doorgedraaide Ferrol, die zich in het Bruinsma-vijandige kamp heeft genesteld. Bruinsma wil graag van hem af, Thea zal er geen traan om laten. Op 2 februari 1982 krijgen twee vrienden van Bruinsma, Andrxc3xa9 Brilleman en de Joegoslaaf Alexander Marianovic, de opdracht Ferrol te liquideren. Die poging mislukt. Bij een tweede poging halen Brilleman en Marianovic een truc uit. Eigenlijk voelen ze er helemaal niet zoveel voor Ferrol om zeep te helpen. Ze vertellen Ferrol wat Bruinsma hen heeft gevraagd, besloten wordt een nep-liquidatie in scxc3xa8ne te zetten, waarbij ze Bruinsma polaroidfotoxe2x80x99s laten zien van een met ketchup overgoten Ferrol. Het vonnis van Bruinsma over Marianovic wordt spoedig voltrokken, in juli 1982 wordt hij geliquideerd. Brilleman krijgt letterlijk uitstel van executie: twee liquidaties achter elkaar zou te veel opvallen. Hij wordt ogenschijnlijk in genade aangenomen, bij hem is de wraak een gerecht dat koud xe2x80″ drie jaar later xe2x80″ wordt opgediend. In 1985 wordt hij in stukken gezaagd en in een olievat volgestort met beton in het water gegooid.
Wat dat betreft komt de man om wie het allemaal begonnen is, er nog genadig vanaf. Bruinsma laat hem lopen. Of niet? Ferrol wordt in februari 1987 veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf voor handel in cocaxc3xafne en heroxc3xafne. Na strafvermindering komt hij in december van dat jaar al weer vrij. Daarna verdwijnt hij uit beeld.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: