Zaterdag 26 maart: Wat moest Miranda met Henk Meijer?; Geurt Roos vervolgd; Straf voor doodrijden & Waarom stapt Ajax-bestuur niet op?

26 Mar

 Hoogeveen-schietpartij

De kwaliteit van zijn filmpje is niet denderend, maar je kunt in elk geval zien dat er een verdachte wordt afgevoerd en de gelukkige filmer kan het mooi vertellen, op rtvdrenthe.

Het gaat over de schietpartij van donderdagmiddag, op de Fabrieksweg in Hoogeveen, waarbij de 27-jarige Hoogevener Henk Meijer om het leven kwam. Het gebeurde voor de deur van autoservice Koetje. De schutter is gevlucht, maar kon na drie kwartier worden aangehouden, onder het toeziend oog van een jongen met een mobieltje.

Ik had het even laten lopen omdat er weinig over een motief te vinden was, maar allengs tekenen de contouren zich af. De schutter is een 48-jarige man uit Hoogeveen, hij reed in een auto die op naam stond van de 23-jarige Miranda B. uit Zuidwolde. Zij is gisteren aangehouden.

Need I say more?

*

Geurt-roos Bij het Hof in Arnhem ging gisteren de behandeling van het hoger beroep van Geurt Roos door, na de mislukte wraking dinsdag.

Het viel nog niet eens mee het vervolg te vinden, de landelijke pers stond niet bepaald te trappelen. Ik moet eerlijk bekennen: ik was er ook niet heengegaan als het niet voor 'het hoofdstuk Geurt Roos' zou zijn, in mijn op stapel staand boek. Gelukkig was stadamersfoort present.

Het openbaar ministerie eiste een celstraf van acht jaar, voor mishandelingen, afpersingen, doodsbedreigingen en vernielingen gepleegd tussen 2004 en 2007. Roos was er zelf niet bij, hij kon het psychisch niet meer aan.

Het verslag van de zitting van dinsdag staat hier

*

Wildervank-ongeluk 

"Ze wisten van tevoren dat het erin zat, maar de vrijspraak voor Robert Jan E. die vorig jaar de meisjes Floortje en Sanne-Mei in het Groningse Wildervank doodreed, was xe2x80x9eeen klap in ons gezichtxe2x80x9d. xe2x80x9eHet bewijs was niet keihard. Toch is mijn primaire reactie: xe2x80x99alsjeblieft OM, ga in hoger beroepxe2x80x99. Dit komt heel hard aanxe2x80x9d, aldus Aldo Eding, de vader van Floortje, over het vonnis dat de rechtbank in Groningen gisteren uitsprak. De ouders waren zelf niet in de rechtszaal aanwezig."

Stukje uit een bericht van deze week, over het ongeluk waarbij de 22-jarige Robert Jan E. twee meisjes overreed die aan de andere kant van een bolle brug op de grond zaten te spelen met een waveboard.  Volgens de rechtbank had hij niet kunnen voorzien dat daar kinderen zouden zitten en hij reed niet harder dan de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur en er zijn ook geen aanwijzingen dat hij op andere manieren onvoorzichtig is geweest.

Een tragisch ongeluk dus, en alle begrip voor het verdriet van de ouders. Maar vrijspraak 'een klap in het gezicht?' De ouders zouden nog eerder zelf vervolgd moeten worden omdat die kinderen daar speelden en E. zou die ouders moeten aanklagen voor wat ze hxc3xa9m hebben aangedaan. Hij is ook slachtoffer.

*

Ajax-cruijff 

Nog even iets waar ik mij volgens sommigen niet mee mag bemoeien: het gedoe tussen Johan Cruijff en Ajax.

 Wat ik niet begrijp is waarom die bestuurders niet gewoon opstappen. Het is allemaal vrijwilligerswerk, als dat niet meer op prijs wordt gesteld houd je toch de eer aan jezelf en maak je dat je wegkomt. Je kunt altijd nog terugkomen als de boel in de soep is gedraaid. Een bestuurder die in zo'n situatie op zijn strepen gaat staan is misschien inderdaad niet geschikt voor deze functie. 

13 Responses to “Zaterdag 26 maart: Wat moest Miranda met Henk Meijer?; Geurt Roos vervolgd; Straf voor doodrijden & Waarom stapt Ajax-bestuur niet op?”

 1. Julius March 26, 2011 at 9:08 am #

  Die laatste opmerking over dat de ouders zxc3xa9lf vervolgd moeten worden gaat werkelijk alle proportie te buiten! De beide meisjes, tien jaar oud, werd door hun ouders verboden daar met hun wave-board te spelen. Maar ja… soms luisteren meisjes van 10 niet. De verdachte heeft zich aan de snelheid gehouden maar werd verweten dat hij, door zijn lage zithouding (achteroverliggen) geen goed zicht had. Dit is verworpen door de rechter. Het zou niet van invloed zijn. Het feit dat verdachte al twee keer eerder betrokken was bij een verkeersongeval dan zeker ook niet?! De enige juiste uitspraak misschien omdat niet bewezen kan worden dat hij in dxc3xadt geval schuldig is, of ook maar iets te verwijten valt, maar zonder iets meer achtergrondkennis is het een gotspe om op deze manier de ouders te behandelen.

 2. lijsterbes March 26, 2011 at 10:46 am #

  @ HJ
  Need I say more? Ja alsjeblieft Miranda B zegt me even niets op dit moment. Kun je wat duidelijker zijn?

  Beste Lijsterbes,

  Ik bedoel dat het ongetwijfeld een relatiedrama is. Je wordt niet gearresteerd als iemand je auto steelt en een moord pleegt.

  Hendrik Jan

 3. Annet March 26, 2011 at 11:11 am #

  xe2x80x9cDe ouders zouden nog eerder zelf vervolgd moeten worden omdat die kinderen daar speelden en E. zou die ouders moeten aanklagen voor wat ze hxc3xa9m hebben aangedaan. Hij is ook slachtoffer.xe2x80x9d

  Aanklagen vind ik wat teveel gezegd, maar het lijkt de omgekeerde wereld. Wanneer je fotoxe2x80x99s van die brug ziet dan is het welhaast onmogelijk dat hij die twee meisjes had kunnen zien.
  Robert Jan E. is niet minder slachtoffer dan de ouders, ook hij is voor zijn leven getekend door dit drama waar hij volstrekt ongewild in terecht is gekomen. Hij is meer dan genoeg gestraft, maar hoe kun je dat ooit deze ouders duidelijk maken? Onmogelijk.
  Deze ouders xc3xa9n Robert Jan E. zijn allemaal voor hun leven tegekend en dat heeft niemand zo gewild.

 4. Joop March 26, 2011 at 12:09 pm #

  Hendrik Jan, Ajax is een beursgenoteerd bedrijf.
  Wil jij beweren dat het dagelijks bestuur van een beursgenoteerd bedrijf uit vrijwilligers bestaat?

  Rik v.d. Boog krijgt met zijn xe2x82xac337.000 per jaar dan wel een flinke “vrijwilligersvergoeding”.
  Voor de andere “vrijwilligers” Jeroen Slop en Henri van der Aat wordt, exclusief pensioenlasten, resp. xe2x82xac 231.000 en xe2x82xac 253.000 neergeteld.
  Bron: AFC AJAX NV Jaarverslag 2009/2010 pagina 61.
  http://jaarverslag.info/annualreports/ajax/$File/AJAX_Jaarverslag_2009_2010_NL.pdf

  Beste Joop,

  Je hebt vast gelijk, maar ik meende mij toch stellig te herinneren dat Michael van Praag een keer zei dat hij geen vergoeding kreeg. Maar ik kan me vergissen.

  Hendrik Jan

 5. Mia March 26, 2011 at 4:42 pm #

  Hendrik Jan , je hebt binnen Ajax nog o.a. de Supportersvereniging Ajax (SVA) , de
  Ajax Business Associates (ABA), de AFCA Supportersclub en de Ajax Supportersraad (ASR), die de belangen van de stadionbezoekers behartigt.
  Dit zijn groeperingen waar Ajax regelmatig overleg mee heeft.
  Misschien dat van Praag xc3xa9xc3xa9n van deze besturen bedoeld.

  Beste Mia,

  In mijn herinnering had hij het over zichzelf, maar ik zal me wel vergissen. Blijft overeind dat je als bestuurder in zo’n situatie niet kunt winnen en dat je beter de eer aan jezelf kunt houden. Het gaat volgens mij niet om geld, maar om prestige. Dat win je niet van Cruijff.

  Hendrik Jan

 6. Siem March 26, 2011 at 4:50 pm #

  Heel erg voor de ouders van die kinderen, wat ze is overkomen, absoluut. Nog erger nu dat er juridisch geen ‘schuldige’ is aangewezen. Dat zal de verwerking lastiger maken, nu ze gedwongen worden om naar het eigen schuldgevoel te kijken.

  Bij een loslopende hond wordt de eigenaar bekeurd wanneer ‘het verkeer in gevaar is gebracht’. Volkomen terechte vrijspraak, met alleen maar verliezers.

 7. bas@live.nl March 26, 2011 at 6:44 pm #

  wat ik niet snap is een journalist zonder kennis of interesse in sport hier over schrijft……waarschijnlijk is maria mosterd uitgemelkt

  Beste Bas,

  Is het niet eerder zo dat je het niet eens bent met wat ik schrijf?

  Hendrik Jan

 8. Jan March 26, 2011 at 7:47 pm #

  Cruijff denkt kennelijk dat hij de wijsheid in pacht heeft; wat een eikel; blijf lekker ziiten Ajax bestuur

 9. Mokum March 27, 2011 at 1:38 am #

  Qua voetbal heeft Cruijff ook alle wijsheid in pacht. Rot lekker op bestuur !
  Met een man zoals Cruijff trek je sponsors zowel als geweldige spelers aan en maak je van Ajax een topclub .
  Bergkamp , Jonk , Cruijff , De Boer etc. zijn allemaal topspelers en jongens die het voetbal begrijpen als geen ander .

  Jan(neman) wat ben je dan ? Duidelijk geen voetbal man !

  Beste Mokum,

  Je hebt misschien wel heel veel verstand van voetbal, maar duidelijk niet van mensen. En je weet niet waar je ‘t over hebt. Cruijff in een officixc3xable functie bij Ajax? Lees je geen kranten?

  Hendrik Jan

 10. ed March 30, 2011 at 9:08 am #

  @HJ
  “Ik bedoel dat het ongetwijfeld een relatiedrama is. Je wordt niet gearresteerd als iemand je auto steelt en een moord pleegt.”

  Mogelijk wordt je dat wel als de politie net zo snel conclusies trekt als jij 😉
  ‘De auto staat op haar naam, dan zal ze er wel wat mee te maken hebben’

  Het zal natuurlijk niet de eerste keer zijn dat een misdrijf met een gestolen auto wordt gepleegd en misschien had Miranda nog niet door dat hij gestolen was.

  Ik zeg niet dxc3¡t het zo gegaan is -misschien is Miranda er wel bij betrokken en misschien weet de politie meer dan wij- maar enkel op basis van het nieuwsbericht is het een beetje kort door de bocht.

  Vergelijkbaar met: “Hij is gearresteerd, dus zal hij wel schuldig zijn want dat doen ze tenslotte niet voor niks”

  Beste Ed,

  Dus jij denkt dat als jouw auto door een volkomen wildvreemde wordt gestolen en wordt gebruikt bij een misdrijf, dat jij dan wordt gearresteerd?

  Hendrik Jan

 11. Joop March 31, 2011 at 11:03 am #

  HJ, in een eerste reactie gaf ik aan dat het bestuur van Ajax wel degelijk betaald wordt en verwees hierbij naar het jaarverslag.

  Het jaarverslag gaat echter over de B.V. Ajax en het bestuur daarvan wordt gevormd door de directie met daarboven, zoals elke b.v. en n.v. een raad van commissarissen. Ik betrok in mijn reactie hierbij niet het bestuur van de vereniging Ajax dat uit zijn ledenraad een bestuur kiest: de nu afgetreden drie bestuursleden Coronel etc. die ook weer deel uitmaken van de nu afgetreden Raad van Commissarissen.

  De bestuurders van de vereniging Ajax zijn inderdaad vrijwilligers en je hebt in jouw bijdrage dus volkomen gelijk.

 12. Ruud March 31, 2011 at 4:04 pm #

  Cruijff was meer de springmeester die de bom onder Ajax liet leggen. Toen de eerste ontploffing er was geweest, liet hij zich binnenrijden om de boel verder op te jutten.
  Toen hem gevraagd werd, van hoe nu verder, stond hij er als een Mokumse puber en wist hij het ook niet. Hoe voorspelbaar zijn dit personen, ik had het niet anders verwacht.
  In Twente noemen wij dit een flapdrol.

 13. Jason March 31, 2011 at 5:00 pm #

  @ Ruud

  En in Mokum is het ‘mafkees’.
  Ik heb nog wel een wijsheid: As je er meer uit wil hale dan er in sit moet je er meer in stoppe!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: