Dinsdag 1 maart: 'Gruwelpedo' Pascal belt: vies spelletje van politie; moord Sandra Hazeleger; Albert K. wil geld van Peter R. de Vries

1 Mar

Pascal-gelen-ov

Update 12.30 uur: 

Pascal Gelen (zie onderstaand bericht) belde vanuit Thailand. Hij wil graag het telefoonnummer van politiewoordvoerder Anne van der Meer, hij is het niet erg eens met wat die over hem en de zaak zegt.

De weergave  van het eerste telefoongesprek en een aanvulling over 'de oplichting' staat hier

* 

Een emotioneel telefoontje, gisteravond vanuit Thailand. Pascal Gelen wil zijn hart luchten over de klopjacht die politie en justitie op hem hebben geopend, via Opsporing Verzocht.

In kranten en andere media wordt hij afgeschilderd als 'gruwelpedo', in reacties worden hem alle mogelijke ziektes en enge manieren van overlijden toegewenst. Pascal: "Het is een wraakactie van mijn ex. Toen ik een relatie kreeg met een Thaise vrouw en bij haar wegging, heeft ze gezworen dat ze mij kapot zou maken. Daar is ze al jaren mee bezig en ze krijgt de politie en de media ook nog elke keer mee. Wat kan ik daar tegen doen?"

Volgens de politie gaat het om het misbruik van een meisje van elf, in 2001. Het meisje was zwanger geraakt, daarna zou 'de dader' naar Thailand zijn gevlucht. De politie wil dna van Pascal om vast te stellen of het kind van hem is.

Pascal: "Het is bekend van wie dat kind is, in elk geval niet van mij. Het gaat om mijn toenmalige stiefdochter. Ik heb haar met geen vinger aangeraakt."

Hij is wel bereid mee te werken aan een dna-onderzoek, maar zijn aanbod is door de politie afgewezen.

"Ik heb diverse keren contact gehad met rechercheurs, maar ze willen het alleen op hun manier, volgens de Nederlandse regels, doen. En dat betekent dat ze naar Thailand willen komen, bij mij thuis. Daar werk ik niet aan mee, ik heb hier een gezin met twee jonge kinderen, die hebben hier niks mee te maken."

Overigens is Pascal niet geheel van onbesproken gedrag: hij is ook al eens in Opgelicht! geweest en in Thailand heeft hij ook al het een en ander met de politie te maken gehad. 

Inmiddels heb ik contact gehad met een woordvoerder van de politie van Friesland, Anne van der Meer. Diens reactie laat aan duidelijkheid niets te wensen over: de politie zal er alles aan doen Pascal naar Nederland te krijgen. Als hij zich niet meldt en niet vrijwillig komt, zal hij de rest van zijn leven over zijn schouder moeten blijven kijken, de politie blijft hem net zolang zoeken tot ze hem – in Nederland – hebben gesproken. Het gaat niet alleen om het dna in verband met de verkrachting, "als we hem vinden gaan we hem aanhouden, we hebben een aantal vragen voor meneer."

 Dat gaat ook over de oplichtingszaken waar hij in het verleden bij betrokken is geweest. Van der Meer: "We kennen meneer Gelen langer dan vandaag, hij heeft mooie verhalen, maar daar trappen wij niet in."

Gelen staat internationaal geregistreerd.

Anne van der Meer:"Hij waant zich misschien veilig, maar we zullen niet rusten voor we hem hebben, we zullen er alles aan doen om hem naar Nederland te krijgen. Als je hem spreekt, zeg hem dat hij zich bij de Nederlandse Ambassade kan melden en naar Nederland moet komen."

*

Hazeleger-1

 

Totale verbijstering over de dood van Sandra Hazeleger, moeder van vier kinderen. Meteen toen ze zaterdagavond spoorloos was verdwenen, was er al grote ongerustheid dat er een misdrijf in het spel moest zijn.

 

Partner Rob is aangehouden als verdachte. Uit de berichten kun je niet veel anders opmaken dan dat hij betrokken moet zijn geweest bij de dood van Sandra, maar er wordt nergens iets gezegd over eventuele relatieproblemen. Nu is het in 'dit soort families' doorgaans niet de gewoonte de vuile was buiten te hangen, meestal hoor je daar pas iets van tijdens het proces. 

Meer op de site van De Telegraaf

*

  Albert-k-1

 

Op crimesite aandacht voor een claim van de Brabantse crimineel Albert K., die geld wil van SBS 6. Peter de Vries zou, in strijd met eerder gemaakte afspraken, beelden hebben gebruikt van een uitzending waarin hij te zien was. Ik ben benieuwd hoe dat afloopt en of de zender zich inderdaad niet aan afspraken heeft gehouden.

 

 

 

 

Pogingen van Albert om zijn onschuld te bewijzen, liepen op niets uit. Ook ik heb het hele dossier gekregen, maar Albert en ik worden het er niet over eens. Hij beweert dat er met bandjes is gemanipuleerd en dat hij daardoor is veroordeeld. Ik heb dat zo uitvoerig mogelijk onderzocht, maar ik deel zijn conclusie niet. Nu kan men nog van mij denken dat ik als 'vriendje van Peter R.' (daar worden ook allerlei andere termen voor gebruikt) niet geheel objectief ben, maar het dossier is ook in handen geweest van 'De Vries-haters' en ook zij konden er blijkbaar niets mee.

Meer op crimesite

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

&#1
60;

 

 

 

 

 

 

 

8 Responses to “Dinsdag 1 maart: 'Gruwelpedo' Pascal belt: vies spelletje van politie; moord Sandra Hazeleger; Albert K. wil geld van Peter R. de Vries”

 1. Joopie March 1, 2011 at 10:19 am #

  Albert K. (sr) wilde toch 3 personen laten ombrengen ? Koos en Martien Reuvers en zijn eigen broer Leonard.

  http://www.brabantsdagblad.nl/regios/brabant/4366001/Van-de-doden-moeten-ze-afblijven.ece

 2. Maurits de Vries March 1, 2011 at 10:41 am #

  Als ik van zo’n gruwelijk feit verdacht zou worden, zou ik op elke denkbare manier meewerken en geen eisen stellen. Zodat mijn naam binnen de kortste keren gezuiverd zou zijn. Maar deze man verstopt zichzelf en wil allerlei voorwaarden. Vreemd…

 3. Ruud March 1, 2011 at 10:53 am #

  Hoe verschrikkelijk moet dit voor de families zijn vorig jaar werd in Bennekom mevrouw Bruil vermoord door haar neef. Zij was de echtgenote van de oud-directeur van het gelijknamig wegenbouwbedrijf. Sandra is de dochter van een collega wegenbouwbedrijf uit dezelfde regio. Ook al staat je familie hoog in de Quote 500 dat is dan misschien aardig voor de media om te vermelden, doch bij Sandra blijven er toch maar weer vier jonge kindertjes achter zonder een moeder en dan maakt geld ook niet gelukkig.
  En helemaal niet als deze kinderen ooit vernemen en beseffen hoe zij om het leven is gebracht. Ik wens de kinderen en familie veel sterkte.

 4. Chris March 1, 2011 at 12:05 pm #

  Het lijkt me verstandiger als ze hem volgens Thaise maatstaven, de regels daar zijn een stuk steviger en we hebben voldoende bewijzen tegen die man. Zijn verklaring is helemaal niet nodig!!

  Oproep aan de OvJ in dit verhaal: Waarom berechten jullie hem niet volgens die wetgeving? Dat is goedkoper, aangezien wij dik moeten bezuinigen. En rechtvaardiger, want hij heeft de doodstraf ECHT verdiend!

 5. Bondtehond March 1, 2011 at 2:11 pm #

  Sandra Hazeleger is 6 jaar een klasgenootje van mij geweest op de Callunaschool in Ede. Sandra heette overigens nog Alexandra. Haar oudere zus Claudia zat ook op de Callunaschool. Ik herinner mij Alexandra als het kleinste, tengerste meisje van de klas en had altijd kuiltjes in haar wangen had als ze lachte. Ze was bevriend met Yvonne, een meisje wat vlak bij de school woonde aan de Bezuidenhout. Deze twee waren onafscheidelijk en speelden altijd samen. Altijd heel vrolijke meisjes, die twee. Volgens mij zat haar broertje Marco later ook op de Callunaschool. Het gezin Hazeleger woonden in een groot huis met rieten kap aan de Arhemseweg in Ede, een straat waar zo’n beetje de grootste huizen van Ede staan. Het is inderdaad de tweede moord in korte tijd in Ede waarbij een gezinslid van een bekende wegenbouwer het slachtoffer is. Ook de familie Hazeleger is net als de familie Bruil in de omgeving Ede/Bennekom een vrij bekende familie.

  Het is schokkend om ineens gebeld te worden dat je oud-klasgenootje vermoord is door haar eigen man. Je vraagt je af wat voor drama er zich moet hebben afgespeeld. Wat bezield zo’n vent om moeder van 4 kinderen om te brengen? Zucht… erg dit.

  Alexandra is overigens een van de weinigen uit mijn klas waar ik nog herinneringen aan heb. Ik heb denk nog wel klassefoto’s waar zij ook op staat. Voor mij is het al 33 jaar geleden dat ik haar voor het laatst heb gezien, bij het verlaten van de basisschool. Iedereen ging naar de middelbare school. Wat ik later hoorde is dat zij stewardess bij de KLM is geworden.

  Alexandra RIP

 6. Gert March 1, 2011 at 5:40 pm #

  Dit lijkt me een andere Chris dan de door mij zeer gewaardeerde rechtbankverslaggever Chris Klomp.

  Neem een betere nickname, zou ik zeggen.

  Met groeten

 7. Siem March 1, 2011 at 7:16 pm #

  Pascal komt met zijn gebabbel over als een gewiekste oplichter. Hij is slachtoffer.

  Quote: “Ik heb diverse keren contact gehad met rechercheurs, maar ze willen het alleen op hun manier, volgens de Nederlandse regels, doen. En dat betekent dat ze naar Thailand willen komen, bij mij thuis. Daar werk ik niet aan mee, ik heb hier een gezin met twee jonge kinderen, die hebben hier niks mee te maken.”

  – Dan spreekt Pascal toch buiten zijn woning af? Je zou toch denken dat als je jezelf wil ontlasten van een gruwelmisdrijf, je er alles aan zou doen om je huidige gezin te ontlasten van de dreiging die nu is ontstaan.

  Kwestie van een advocaat inhuren, DNA afgeven en bij een niks aan de handje als een happy family verder leven.

  Of is Pascal bang dat er bij afgifte van zijn DNA meer foute zaken in NL en wie weet ook Thailand, boven tafel zouden kunnen komen?

  Pascal, als je dit leest, doe niet zo dom. In Nederland kom je er doorgaans stukken lichter vanaf dan binnen het Thaise.

  En er van uitgaande dat je helemaal niets ernstigs te verbergen hebt zal het dan allemaal goedkomen.

 8. kobus March 1, 2011 at 11:23 pm #

  albert heeft maar 1 echt probleem en dat is dat hij tot in einde van dagen door zal gaan met roepen dat de hele wereld hem er in luist. terwijl de hele wereld incl. zijn eigen familie weet dat hij zo schuldig is als wat. en daarom was albert nooit de “grootste” en zal hij nooit de grootste worden..omdat ie er volledig alleen voor staat.
  en de middelen die albert had, die hebben tig anderen in de regio ook dus als zijn tactiek om de grootste te worden simpelweg niks anders was dan anderen laten afschieten dan zijn er tig anderen die veel groter kunnen worden dan hij ooit zal kunnen dromen. dat zijn de onbekende mannen die niet bij politie in de bestanden voorkomen, niet bij de recherche, en waarvan ze op straat ook niet gehoord hebben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: