Gesprek met Pascal Gelen

28 Feb

Update 12.30 uur:

Hierbij de weergave van het telefoongesprek met Pascal Gelen. Hierna heeft hij contact gehad met de politie in Friesland, maar tot een echte oplossing heeft dat vooralsnog niet geleid.

Pascal: xe2x80x9cIk heb niks te verbergen. Ik zou weggelopen en gevlucht zijn? Het is een en al sensatie, mijn familie in Nederland gaat er kapot aan, het is godgeklaagd dat dit zo gaat. De politie kan niks doen, ik word voor een feit aangeklaagd in Nederland, niet in Thailand. En dat feit klopt niet. Ik wil mijn onschuld bewijzen, ik heb aangeboden mijn dna af te staan onder begeleiding van de Thaise politie, via een advocaat, of via Colin de Jong, maar dat willen ze ook niet, ze willen vanuit Nederland hier naar toe komen en ze willen weten waar ik woon, waar ik met mijn gezin ben. Dat doe ik niet, mijn gezin weet wat er speelt, maar zij hebben er niks mee te maken, ze moeten hier buiten blijven.xe2x80x9d

Gelen is kwaad op de politie. xe2x80x9cDat van die oplichting, wat ze zeggen, dat klopt, dat heb ik gedaan. Dat was voor mij de manier om hier te overleven. Maar wat ze zeggen over dat misbruik, dat klopt niet en dat kan ik bewijzen. Waarom moet de politie daar nu zoxe2x80x99n sensatie van maken en zoveel schade aanrichten? Ik krijg mijn naam op dat punt nooit meer gezuiverd. Mijn moeder gaat hier ook helemaal kapot aan.xe2x80x9d

Naar Nederland gaan en zich daar verantwoorden, is geen optie, zegt Gelen. xe2x80x9cIk heb hier een strafzaak lopen, dan kom ik het land niet meer in en dat betekent dat ik tien jaar mijn gezin niet kan zien, dat heb ik er niet voor over.xe2x80x9d

In het artikel van Colin de Jong staat dat Gelen een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt, met drank.

Gelen: xe2x80x9cDaar klopt niks van. Ik was met een chopper en ben over een auto gevlogen, er is niemand anders gewond geraakt dan ik, ik had zevenentwintig hechtingen in mijn hoofd.xe2x80x9d

De vraag is: waarom wordt die oude zedenzaak nu ineens opgerakeld, is er dan helemaal niks gebeurd?

Gelen: xe2x80x9cEr is wel wat gebeurd, ik weet ook wel wie het gedaan heeft, dat weet de politie ook wel.xe2x80x9d

Het lijkt logisch dat de politie dan probeert eerst het dna van die andere persoon te achterhalen, als dat een match oplevert is de zaak op dit punt toch opgelost?

Gelen: xe2x80x9cMaar dat doen ze niet. Ze beschuldigen mij in Nederland, ik wil mijn onschuld bewijzen, maar ze geven geen medewerking. Ik heb gezegd: xe2x80x98Jullie zeggen dat je de zaak wil oplossen, maar jullie lossen niks op, er wordt alleen sensatie de lucht in gegooid, er worden allerlei verhalen verspreid, jullie hebben geen enkel bewijs.xe2x80x99 Ze willen proberen via de Thaise politie vingerafdrukken van mij te krijgen, maar daar kunnen ze nog niks mee bewijzen.xe2x80x9d

De strafzaak heeft te maken met een poging een paspoort te vervalsen, om Thailand uit te kunnen komen.

Gelen: xe2x80x9cDaar ben ik mee gepakt, daar heb ik voor in de gevangenis gezeten, daar heb ik het nodige leed van gehad.  Dertien botbreuken. Ik ben hier letterlijk en figuurlijk kapotgeslagen. Ik heb nu eindelijk een beetje een normaal leven, met een mooie Thaise familie. Ik heb hier twee kinderen, een zoon van vier jaar en een dochter van vier maanden. Het wordt tijd dat er een eind aan komt, het is genoeg geweest, ik heb hier al zoveel pijn in mijn hart van gehad.xe2x80x9d

De internetoplichting geeft hij toe, xe2x80x9cmaar ik heb nooit mijn dochter aangeraakt, daarom wil ik dit uit de wereld hebben, ik heb er elke week contact over met de politie, maar zij zeggen: xe2x80x98Dit is ons rechtssysteem, we doen het op onze manier en voor de rest hebben we met jou geen barst te maken.xe2x80x99xe2x80x9d

 

Het verhaal met deze stiefdochter (het xe2x80x98meisje van elfxe2x80x99) zit zo: ze staat helemaal onder invloed van haar moeder.

Gelen: xe2x80x9cIk had in die tijd een vriendin in Thailand, we stonden op het punt van met elkaar breken, ik heb gezegd: xe2x80x98Ik ga naar Thailand.xe2x80x99 Ze heeft mij gezworen, wat ik ook doe: xe2x80x98Pascal, ik maak jullie kapot.xe2x80x99 Dat woord heeft ze gehouden. Dat met die stiefdochter, waar ze mij van beschuldigenxe2x80xa6 Ze staat compleet onder invloed van mama, vijf jaar geleden is er op SBS ook al een hele show geweest, met een hele sensatie. Twee exen vertelden op televisie dat ze zulke goeie vrienden met elkaar waren, ze kwamen met het verhaal dat de kinderen op de bank zaten en ik de moeder in elkaar sloeg, zulke geintjes allemaal. Ik heb zowel kinderen als moeder niet xc3xa9xc3xa9n klap gegeven, het is alleen maar sensatie geweest. Ze hebben zoveel schade aan mijn familie gebracht, dat is niet normaal meer. Het is jammer dat er zoveel leugens worden geschreven, dat ik zo door het slijk word getrokken. Al die jaren in Thailand heb ik moeten vechten om te overleven.xe2x80x9d

OPGELICHT?!

In februari 2006 denkt ondernemer Thijs Aldenzee op een goedkope manier aan plasmaschermen te kunnen komen voor zijn bedrijf. Via een bevriende ondernemer komt hij in aanraking met Brama Trading, een bedrijf dat handelt via het internet en in Thailand is gevestigd.

 Via directeur Henk Brama bestelt hij vijf plasmaschermen, de helft van het aankoopbedrag, 3850, betaalt hij vooruit, via Western Union. Als de schermen niet komen neemt Aldenzee telefonisch contact op met Brama, die meedeelt dat het hele aankoopbedrag, 7500 euro, moet worden overgemaakt omdat hij zegt door een klant te zijn opgelicht voor ruim 16.000 euro. Aldenzee weigert meer te betalen en krijgt de schermen niet. Hij is zijn geld kwijt, doet aangifte bij de politie en neemt contact op met de redactie van het programma Opgelicht?!

Een redacteur doet onderzoek en ontdekt dat Henk Brama onder tientallen valse namen mensen oplicht. xe2x80x9cZijn werkelijke naam blijkt Pascal Gelen te zijn, afkomstig uit Goor. Collega-ondernemers in Thailand kunnen het bloed van de voormalige stratenmaker wel drinken. Als zij hem te pakken krijgen wordt hij omgelegd, zo dreigen ze.xe2x80x9d

Als er contact wordt opgenomen met Gelen geeft hij grif toe mensen te hebben opgelicht. xe2x80x9cHij bekent dat hij maar liefst 1000 mensen heeft gedupeerd. Hij zegt dat hij zijn slachtoffers voor 75 tot 500 euro per persoon oplichtte en dat het in totaal om een bedrag van tussen de 20 en 30 duizend euro gaat. Hij zegt ook al anderhalf jaar geleden te zijn gestopt.xe2x80x9d

Uit de berekeningen van Opgelicht?! komt een heel ander bedrag naar voren: duizend slachtoffers die minimaal 75 euro kwijt zijn geraakt leidt al snel tot 75.000 euro.

 

7 Responses to “Gesprek met Pascal Gelen”

 1. BenniThai March 1, 2011 at 4:52 pm #

  Meneer Geelen betaalt de Thaise politie 20000 baht per maand om niet te worden lastig gevallen.
  Die Nederlandse zaak interesseert de Thaise hermandad geen sikkepit, wel die bahtjes.

 2. Frank Daalder April 2, 2011 at 11:16 pm #

  Deze meneer Geelen, ook wel bekend onde de namen Henk Brame en Patrick van Halsteren, heeft mij voor een veel groter bedrag opgelicht dan een paar duizend euro.
  Tot voor kort wist ik niet dat ik met Pascal Geelen te maken had, maar de man met wie ik een ontmoeting heb gehad in Bangkok, waar ik heen ben gegaan nadat mijn spullen niet werden geleverd, is 100% dezelfde lelijkerd als in de uitzending van SBS6 betreffende het zeden misdrijf oftewel Pascal Geelen.
  Het zou ook wel erg toevallig zijn dat er 2 identieke mannen, afkomstig uit dezelfde woonplaats, met hetzelfde grote litteken bij hun oog naar dezelfde stad zijn gevlucht!?!
  Ik heb diezelfde week nog aangifte gedaan bij de politie in Friesland want ik weet zijn telefoonnummer, e-mail en bedrijfs vestiging.
  Ze hebben hierna ook contact met hem gezocht, maar natuurlijk weet hij nergens van
  Deze man is een ras oplichter en hij geeft geen donder om wie hij kapot maakt.
  Ik heb momenteel ook contact met Colin de Jong, woonachtig in Bangkok, alwaar hij een rubriek heeft in een thaise krant “Pattaya people” genaamd.
  Hij weet ook zeker dat dit xc3xa9xc3xa9n en dezelfde persoon is, en is zelfs door hem met de dood bedreigd, dus hij wil er ook alles aan doen om hem het leven zuur te maken.
  Hij verdient niet beter na al het leed wat hij heeft veroorzaakt bij zoveel mensen.
  Dat hij zijn DNA alleen wil afgeven aan de thaise politie lijkt me nogal logisch, gezien hij deze smeergeld betaald.
  Hierheen komen durft hij niet, omdat hij er dan gloeiend bij is.
  Wilt u hem eens vertellen hoe u eover dergelijke praktijken denkt, dan kunt u hem bellen op 0066844105810 of hem een vriendelijke mail sturen naar info@wsg-thailand.com
  Dit stelt hij vast wel op prijs.

 3. Frank Daalder April 2, 2011 at 11:22 pm #

  Nog even het volgende,

  Ik zou graag in contact komen met zoveel mogelijk mensen die ook door deze persoon zijn opgelicht, zodat we wellicht als collectief maatregelen kunnen gaan nemen.
  U mag uw reactie sturen naar f.daalder@planet.nl
  Laten we er samen voor zorgen dat deze man krijgt wat hem toekomt, zijn verdiende loon!
  Met vriendelijke groeten,
  Frank Daalder

 4. Maurits de Vries April 3, 2011 at 12:54 am #

  @Frank Daalder

  Succes. Ik hoop dat je medestanders vindt. Kunnen jullie hem collectief in elkaar trappen, deze viezerik…

 5. Frank Daalder April 7, 2011 at 8:08 pm #

  Dank je, Maurits,

  Dat zou inderdaad lekker opluchten, maar liever zie ik hem achter tralies, want daar weten ze vast ook wel raad met dit figuur

  Ik heb vandaag al een overwinning geboekt op hem ,maar ik kan hier nu nog even niet over uitwijden omdat hij mij vandaag boos heeft opgebeld. “dat ik zijn leven kapot maak”. riep hij door de telefoon.
  Nou, ik mag het hopen ja!!
  Hij volgt internet dus op de voet zo te zien, maar ik schrijf volgende week nog even een stukje over het goede nieuws wat ik vandaag ik mijn inbox had.
  Mocht iemand nu nog een forum weten waarin ik andere mensen kan waarschuwen voor de persoon Pascal Geelen alias Patrick van Halsteren van WSG kleding Co LTD alias Henk Brama Alias … , dan hoor ik dat graag.
  Hij opereert wereldwijd, dus moeten we hem ook wereldwijd aanpakken.
  Ik blijf in elk geval aktief op jacht naar deze griezel

 6. Mia April 8, 2011 at 8:05 am #

  Frank, misschien kan je op alle sites waarop hij z’n handelswaar aanbied een waarschuwing plaatsen.
  Heb je al contact gezocht met z’n nederlandse “secretaresse”?

 7. Frank Daalder April 8, 2011 at 8:39 pm #

  Beste Mia,

  Bedoel je soms WSG nederland, of weet jij ook nog andere mensen die voor deze oplichter/viespeuk werken.
  De vertegenwoordiger van WSG Nederland heb ik ook gesproken maar daar wordt ik niets wijzer van.
  Ik ben opgelicht door Patrick van Halsteren alias Pascal Geelen en hem wil ik te grazen nemen op elke mogelijke manier.
  Het liefst zie ik hem achter de tralies, want daar weten ze wel raad met dergelijke figuren.
  Mocht je meer info voor mij hebben over personen die aan hem gerelateerd zijn dan hoor ik dat graag van je.
  Groeten,
  Frank

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: