Khadaffi & Zonen: in revolutie en prostitutie

26 Feb

Hannibal-khadaffi-2

Wat is de overeenkomst tussen Klaas Bruinsma en de Libische leider Khadaffi? Het wordt zo'n zootje als de leider wegvalt en hoe dichter bij het einde, hoe gekker. Koning Nebukadnezar liep naakt in de wei gras te eten en zo kennen we d'r nog wel wat. Klaas Bruinsma had – voorzover bekend – geen kinderen. Ik heb wel eens vrouw gesproken die denkt dat ze d'r eentje van hem heeft, maar die kans acht ik niet al te groot. Khadaffi heeft er wel wat. Ik weet er niet veel van, maar las ergens dat iemand – niet Geert Wilders – zei dat ze 'knettergek' zijn.

Overigens: hoe spel je de naam van de Grote Leider? In mijn regionale krant kon ik 'm vanmorgen helemaal niet vinden, het Algemeen Dagblad schrijft het als Khadaffi, dus dat heb ik maar even aangehouden. Verder kwam ik tegen:

Volkskrant: Kadhafi
Frankrijk: Gaddafi
Telegraaf: Kaddafi
AD: Khadaffi
NRC: Gaddafi

Onze Zuid-Franse correspondent zit wat dichter bij het Libische vuur, ook omdat de Zonen hun Libido geregeld uitlieten aan de Cxc3xb4te d'Azur.

Hij schrijft:

"De heer Khadaffi is (of was als u dit leest) dan wel xe2x80x98De Grote Leider van de Revolutiexe2x80x99 in zijn olie- en zandstaat, maar dat maakt hem nog niet tot een briljante opvoeder van zijn eigen kinderen. Althans naar West-Europese normen.

Het was al wijd en zijd bekend dat vader Khadaffi exclusief op een betere camping wenst te verblijven. En dat hij bij staatsbezoeken behalve zijn tentje ook steevast een harem van bij voorkeur minder rank geboetseerde blondines meebrengt. Wie zijn wij om dat veroordelen? Zijn onze normen & waarden per definitie de beste?

Tegen die achtergrond is het zo verwonderlijk niet dat de vier zoontjes van het inmiddels vermoedelijk ernstig gestoord geraakte Opperhoofd vrij opvallend gedrag vertonen. Een beledigende omschrijving van de heer Khadaffi zou al te makkelijk zijn, maar wie zijn recente tv-toespraak heeft gezien, vreest voor het restant van de verstandelijke vermogens van deze superchef, die kennelijk ook heel Zuid-Amerika nog even zou willen inlijven. Weet iemand of er daar campings zijn?

Bij ons in Zuid-Frankrijk wordt er ondertussen eens even gekeken hoe het ook alweer zit met het optreden van de zoontjes-Khadaffi aan de Cxc3xb4te dxe2x80x99Azur. Tot voor kort vooral gxc3xa9xc3xa9n onderwerp van gesprek en nog minder van onderzoek, want nog maar kort geleden werd pa met echt alle egards door president Sarkozy in Parijs ontvangen. Handen af van de Khadaffixe2x80x99s, luidde het parool. Olie, wapenleveranties, ook Frankrijk hecht niet zo aan democratie en mensenrechten als er wat te verdienen valt.

Maar nu mogen we dus ook weten wat justitie en veiligheidsdiensten in dit deel van de wereld allang weten: van Saint-Tropez tot Genua hadden de zoontjes Khadaffi niet zoxe2x80x99n probleem met min of meer criminele activiteiten, en al helemaal niet met het smijten met miljoenen dollars.

In Cannes werd op 15 augustus 2009 een bende mensensmokkelaars opgerold. De slachtoffers, voornamelijk uit Oost-Europa, werden in de prostitutie geparkeerd. Motassim Bilal Khadaffi, bijgenaamd xe2x80x98Hannibalxe2x80x99 bleek de voornaamste klant van deze geheime xe2x80x98clubxe2x80x99. Er werden zeven mensen gearresteerd, xe2x80x98niet bewezenxe2x80x99 kon worden dat Hannibal feitelijk de baas van de hele onderneming was. Die tijdens het Filmfestival van Cannes in mei alle prostitutie-gelegenheid had geboden op het luxe bordeeljacht xe2x80x98Che Guevaraxe2x80x99 dat xe2x80x98toevalligxe2x80x99 in de haven lag.

Hannibal-khadaffi-1

Er gaat het verhaal dat Hannibal aan boord xe2x80x98de dokterxe2x80x99 werd genoemd. Hij stapte niet bij een mevrouw in bed als bij deze niet eerst een bloedproef was afgenomen.
Zijn broer Saxc3xaff al Islam Khadaffi, die onlangs ook op de Nederlandse televisie nog keurig uitgedost dreigende taal uitsloeg, kennen we in Saint-Tropez.

Deze erkende playboy landde vorig jaar per helicopter, dit in verband met een lunch, in gezelschap van een hele reeks lijfwachten. Van wie de meesten niet mee-aten, maar het plaatselijke ziekenhuisje in een zwaar bewaakte bunker veranderden. Voor het geval dat.

Frankrijk is nog bezig met een onderzoek naar de beleggingen in onroerendgoed van de familie Khadaffi aan de populaire Rivixc3xa8ra. Van de families Moubarak (Egypte), Ben Ali (Tunesixc3xab) en Bongo (Ivoorkust) zijn de villaxe2x80x99s al in kaart gebracht. 

Overigens: de revolutie in Noord-Afrika heeft er wel toe geleid dat twee leden van de familie Trabelsi in Tunesixc3xab nu in eigen land in de cel zitten. Er is hier eerder over bericht: de diefstal van een super-de-luxe jacht vanuit een haven in Corsica. Nota bene van de beste vriend van ex-president Chirac. Het stond vast dat aangetrouwde neven van president Ben Ali minimaal betrokken waren bij die diefstal. Ongetwijfeld in opdracht van xe2x80x98Parijsxe2x80x99 stond de Franse justitie xe2x80x98formeelxe2x80x99 machteloos. De nieuwe, voorlopige, machthebbers in Tunesixc3xab konden wxc3xa9l wat Frankrijk niet durfde.

Pa Gaffani kocht destijds een belang van 7 procent in voetbalclub Juventus in Turijn. Om zijn zoon Saadi aan een contract als profvoetballer te helpen. Vaderliefde? Saadi -toch in de buurt- nam een kijkje in Monaco en oordeelde dat er een vergelijkbaar belastingvrij prinsdom in de Lybische woestijn moest komen. Mislukt als voetballer heeft hij er serieus werk van gemaakt. Tja.

Hoe raar ga je denken als je vader al 41 jaar een hele natie dicteert?"

2 Responses to “Khadaffi & Zonen: in revolutie en prostitutie”

 1. Joop February 26, 2011 at 10:52 am #

  Sorry HJ, maar jij had toch een Christelijke achtergrond? Weinig vanuit de Bijbel blijven hangen dan.

  Zelfs ik weet dat Nebukadnezar geen Romeinse keizer was maar de koning van Babylon!

  Beste Joop,

  Dank voor de correctie, heb ‘t aangepast.

  Hendrik Jan

 2. moi February 27, 2011 at 12:43 am #

  HJ

  Alle namen zijn verkeerd gespeld
  Volkskrant: Kadhafi
  Frankrijk: Gaddafi
  Telegraaf: Kaddafi
  AD: Khadaffi
  NRC: Gaddafi

  Het moet zijn: Ghadverdaffi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: