Donderdag 24 februari: Wie rouwt om Stanley? & Wat deed Wolf op de plaats delict?; Trekkermoord Valthermond

24 Feb

Stanley-h-observatie-web 
 

Misschien staan ze in een andere krant, maar ik heb nog niet xc3xa9xc3xa9n rouwadvertentie voor Stanley Hillis gezien. Normaal gesproken had De Telegraaf er wel een paar gehad. Stanley had ook een gezin, vrienden en collega's. Misschien komt het nog? Ik kwam nog een oude observatiefoto tegen: reken maar dat mannen als Stanley – en Donald G. alias Wolf -wat zijn geobserveerd in de loop der jaren.

De Telegraaf heeft het over de arrestatie van 'de Wolf', dat zou de bijnaam zijn van de maandag aangehouden Donald. Ik weet het niet zeker, maar ik heb hem nooit anders horen noemen dan 'Wolf', zonder 'de'.

Het is wel een raadsel wat hij daar maandag deed. Als ik het goed begrijp is Stanley om tien voor twaalf doodgeschoten, Wolf zou kort daarna ter plaatse zijn geweest. Hoe laat? Hadden ze om twaalf uur afgesproken en waar precies?

In het Parool beschrijft Auke Kok 'de laatste rit' van Stanley, de laatste minuten: waar reed hij precies langs, wat zag hij? Auke Kok trekt de conclusie – op basis van de glassplinters – dat de auto van twee kanten onder vuur is genomen. Dat zal vast, uit de eerste berichten was al duidelijk dat de daders geen enkel risico hadden genomen.

Had Stanley een afspraak op deze locatie? Dichtbij en toch afgelegen, het is een plek waar je alleen afspreekt met iemand die je vertrouwt. Of was hij onderweg en is hij hier klemgereden? De sleutel ligt bij Wolf, maar het is moeilijk voor te stellen dat hij wist wat er zou gebeuren, dan had hij zich daar echt niet laten zien. 

*

Speelgoedtractor

Ook bekend in een bepaald milieu en ook dood: Henk Bolk (42) uit Valthermond. "Waar liefde woont, gebiedt de Heer Zijn zegen", met name waar "broeders samen wonen."

Dat was bij de Bolken net even anders. De broers Herman (54), Frans (45) en Henk kregen ruzie over hun kostbare collectie speelgoedtractors.

Zoals men wellicht weet heb ik behalve lezers uit het criminele milieu ook veel volgers uit de agrarische sector. In mijn hart ben ik een boer, dat zal het zijn. Een van hen kent de broers 'uit het wild'. Hij schrijft:

"Toevallig ken ik ze vanuit een vorige werkkring en bij het lezen van de kop van het
artikel schoot mij gelijk dit team door het hoofd (gelukkig alleen in gedachten).  Dit was altijd een kleurrijk gewichtig team (samen ca. 500 kg) die in hun VW-golf destijds alle beurzen en landbouwshows bezochten. Om ze goed in de auto te plaatsen was het dan verstandig om even de knie tegen de deur te zetten, zodat ze bijna vacuum verpakt vertrokken.
 
De laatste keer trof ik ze hier ter plaatse bij een snackbar en inmiddels waren ze in het bezit van een busje. Na nog even bij het vertrek een lantaarnpaal geramd te hebben tijdens het achteruit rijden, zijn ze maar weer naar het Drentse afgereisd. Moge de broer in vrede rusten."

Aldus de meelezer.

Dat van die vrede valt nog te bezien. Buren zagen al een paar maanden dat het niet goed ging tussen de broers, omdat ze buiten op het erf regelmatig aan het bekvechten waren. Een vierde broer had sinds kort verkering, met de twee zussen was geen contact. Het ging mis nadat vorig jaar de moeder overleed. Behalve met elkaar hadden de broers weinig sociale contacten.

Volgens de Telegraaf had Frans zich tijdens de ruzie over de speelgoedtrekkertjes in een kamertje opgesloten. Henk had de deur open getrapt en was hem te lijf gegaan, Frans had zichzelf verdedigd. Frans werd altijd getreiterd door jongste broer Henk.

 

8 Responses to “Donderdag 24 februari: Wie rouwt om Stanley? & Wat deed Wolf op de plaats delict?; Trekkermoord Valthermond”

 1. J. February 24, 2011 at 9:27 am #

  Als G. betrokken is lijkt me niet dat ‘ie even gaat kijken hoe het is afgelopen. Anderzijds kan dat ook de opzet zijn natuurlijk…
  Klaas Wilting meende dat de daders wel zouden zijn ingevlogen, zoals normaal. Het liquidatieproces bewijst momenteel anders, maar Klaas leest geen kranten blijkbaar.

 2. Annet February 24, 2011 at 10:13 am #

  @ Ds. H.J. Korterink,

  Moeten de Psalmen nu ook worden aangepast?

  Beste Annet,

  Nee, daar is al veel te veel mee gesinterklaasd.

  Hendrik Jan

 3. Jason February 24, 2011 at 11:14 am #

  @ J.

  Wat betreft je opmerking over Klaas Wilting:
  Het hangt er helemaal van af uit welke hoek deze liquidatie komt. Aangezien de verrader nooit slaapt en openstaande rekeningen nog vele jaren later vereffend kunnen worden is het het niet gezegd dat dit ook maar xc3xadets te maken heeft met het liquidatieproces. Met name zo’n 10-15 jaar geleden was het zeker niet ongebruikelijk om hitmen in te laten vliegen.

  Bij je eerste opmerking sluit ik me aan; je was me daarmee net voor. Een liquidatieopdracht die zxc3xb3 professioneel wordt uitgevoerd help je niet om zeep door te gaan kijken hoe het is afgelopen.
  Van de andere kant bekeken: xc3xads het wel zo professioneel uitgevoerd? Afgezien van het resultaat dan. De daders kwamen en vertrokken in een busje. Waarom niet op de motor? Gezien de vluchtwegen was dat misschien beter geweest. Zelfde methode als bij Cor van Hout had gekund.
  De liquidatie zxc3xa9lf vertoont overeenkomsten met die van Dikke Peter.

 4. Maurits de Vries February 24, 2011 at 11:46 am #

  Dat “invliegen” was zo gek nog niet. Goedkoper, discreter, professioneler en dus succesvoller. Misschien toch beter om dat maar aan buitenlanders over te laten…

 5. Eddy February 24, 2011 at 5:12 pm #

  Mag ik vragen welke buitenlandse hitmen de laatste tijd zijn opgepakt dat jullie weten dat ze worden “ingevlogen” (met de auto lijkt me wat realistischer aangezien je ook word geregistreerd als je met de vliegtuig komt,ook al kom je met een valse paspoort).Tot nu toe zijn alle killers van Nederlandse bodem en kun je eigenlijk concluderen dat er helemaal niet word ingevlogen.

 6. J. February 24, 2011 at 5:26 pm #

  @Jason: Het was ook niet de bedoeling een link te leggen naar het proces qua motief; meer dat veel liquidaties gewoon door Nederlanders zijn / worden gepleegd.
  Inclusief zaken waar de politie vooraan stond om te roepen: “ingevlogen Joego’s, dus die vind je nooit meer.”
  Maar goed, ook dat is geen vuistregel uiteraard.

 7. Ruud February 24, 2011 at 9:59 pm #

  Dat de gebroeders Bolk hun tractorpark en machines wel voor elkaar hadden laat deze site zien http://www.agrifoto.nl/nieuws/log/2328

 8. upinsmoke February 25, 2011 at 11:48 am #

  rouwen om stanley

  geniale actie van deze man om bij sonja barend aan tafel te gaan zitten en zo de mensen in het land zijn kant van het verhaal te vertellen.

  stanley hillis, karel p.,fried friebel mannen die elkaar hielpen ontsnappen en door dik en dun “gingen” en weigerden zich te laten domineren door het systeem.

  de laatste der mohikanen, zijn er nog vergelijkbare over uit die tijd???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: