Woensdag 23 februari: A4-moord: dodelijk overspel; Wie had een miljoen euro over voor Stanley?

23 Feb

A4-brug-valk

Afgelopen weekend was er een dode te betreuren bij een schietpartij in de lobby van Motel Schiphol, aan de A4. Ik heb het even laten gaan, het was te onduidelijk wat er was gebeurd, inmiddels kreeg ik toegefluisterd hoe het is gegaan.

Er was daar een getrouwde Turkse meneer met een Turkse vrouw van 25, die niet zijn vrouw was. Dat komt meer voor in hotels. Toevallig kwamen er zondagmorgen om half negen twee Turkse jongens en xc3xa9xc3xa9n Surinamer naar het hotel. Ze hadden een feestje gehad, 's nachts, en waren flink doorgezakt. Ze hadden deze ochtend nog wat nadorst en zochten naar alcoholische versnaperingen. Die schijn je in dat hotel uit een automaat te kunnen halen.

Toen ze de Turkse meneer zagen, ontstond er ruzie. Ze kenden elkaar toevallig en kregen nog geld van elkaar. Men weet hoe dat gaat: geduw en getrek, een beetje slaan. Een van de drie jongens, een 22-jarige, trok een pistool en schoot op het been van de meneer. De kogel miste het been, maar ketste via de grond in de buik van de op enige afstand staande mevrouw, die zich in het geheel niet met de vechtpartij had bemoeid.

Een naar ongeluk dus. Een van de drie jongens is gisteren opgepakt, de andere twee zijn nog voortvluchtig. 

*

Stanley-nw Hoe ze d'r toch aan komen? In elk geval heeft www.camilleri.nl de duidelijkste en meest recente foto van de maandag doodgeschoten Stanley Hillis alias 'de ouwe'.

Het gonst nog erg: wie zat hier achter? Er zijn wel wat mensen van wie bekend is dat ze een erge hekel aan hem hadden, maar als motief voor deze uitermate professioneel uitgevoerde aanslag is dat niet genoeg.

Er moet iemand – of een groep – zijn geweest met grote belangen bij zijn dood. Naar schatting heeft deze opdracht rond de xc3xa9xc3xa9n miljoen euro gekost. Dat maakt de spoeling al iets dunner.

 

11 Responses to “Woensdag 23 februari: A4-moord: dodelijk overspel; Wie had een miljoen euro over voor Stanley?”

 1. Neusje February 23, 2011 at 10:03 am #

  VN heeft in 2006 een uitgebreid artikel geschreven over o.a. de handel en wandel van Hillis. Er worden veel namen genoemd. De moordenaar/opdrachtgever zou hier mogelijk bij kunnen staan.

  http://www.vn.nl/Dossiers/Meer-dossiers/Crime/Artikel-Crime/De-Kouwe-Ouwe-Hollandse-maffiabaas-Stanley-H..htm

  Beste Neusje,

  Als je dat verhaal gelezen hebt zie je zelf dat dat niet erg waarschijnlijk is.

  Hendrik Jan

 2. G. Augustin February 23, 2011 at 11:43 am #

  Hoe zit het eigenlijk met de erfenis van Willem Endstra, de afwikkeling er van, ik las dat Hillis een huis huurde van Endstra.

 3. G. Augustin February 23, 2011 at 12:15 pm #

  Volgens het Parool had Hillis maandag een afspraak met Donald G. geboren en getogen in de Watergraafsmeer en buurjongen geweest van Mink Kok.

 4. Tom February 23, 2011 at 1:05 pm #

  Op Camilleri.nl lees ik dat Donald G. vast zit inzake de liquidatie van Stanley Hillis.

  Weet jij daar meer van Hendrik Jan?

 5. Dutch Prisons February 23, 2011 at 1:36 pm #

  De kuchende man in lange regenjas overhandigde me een jaar geleden een dagvaarding inzake een kort geding ivm het Goya-onderzoek dat liep naar de handel en wandel van Stanley Hillis.

  http://dutchprisons.wordpress.com/2011/02/23/stanley-hillis-alias-de-ouwe-geliquideerd/

 6. Maurits de Vries February 23, 2011 at 1:52 pm #

  Wellicht heeft Camilleri goede contacten bij de C.I.D….

 7. PietPlezier February 23, 2011 at 2:23 pm #

  Voor de complotdenkers:

  http://www.boevenvangen.nl/artikelen/view/4000

 8. Annet February 23, 2011 at 4:35 pm #

  Ik ben benieuwd hoeveel xe2x80x9cblauwxe2x80x9d er deze keer op straat overblijft op de dag van de uitvaart…

 9. Johan April 5, 2011 at 9:23 pm #

  Het meest voor de hand liggend is toch dat de”ouwe” zelf naast de aanhangwagen is gaan parkeren omdat dit was afgesproken met de politie. Zijn moordenaars hebben hem simpelweg gevolgd en daar toevallig of niet toevallig toegeslagen. Wellicht was hij een klikker.

 10. de lange April 6, 2011 at 10:16 am #

  Een man met zijn ervaring zou normaal nooit in een parkeerhaven gaan staan,maar altijd zo dat ie bij onraad weg kan wezen.En naast een aanhangwagen met zeil ook nooit.Dan het feit dat er informatie is doorgegeven door een corrupte smeris.Als dit zo zou zijn dan zouden de daders er wel vanuit zijn gegaan dat er een ot op zat.In dat geval is het niet aannemelijk dat ze een aanslag onder het oog van politie zouden plegen en in geen geval met een trage vw bus.Dan nog wegkomen ook met een ot en helicopter in de buurt maakt het verhaal nog vreemder.

 11. Linda April 6, 2011 at 1:50 pm #

  @de lange, wat bedoel je? Dat de politie zelf de aanslag heeft opgezet?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: