Hillis had afspraak met Donald G.

23 Feb

Hillis-pd-1-web

Update 13.10:

Het Parool meldt dat Stanley Hillis maandagmorgen een afspraak had met Donald ('Wolf') G., die kort nadat Hillis was doodgeschoten, om tien voor twaalf, op de plaats delict arriveerde. Hij zou zijn aangehouden.

Het Parool heeft het over 'de Amsterdamse crimineel' en dat G. tot het zogenaamde middenkader van de Delta-groep hoorde ('de erven Bruinsma'). Ik ken de naam vooral vanwege zijn vriendschap met Mink Kok, maar ik ben nooit criminele activiteiten van hem tegengekomen. De groep hield vooral van verkleedpartijen. Toen G. trouwde was het hele gezelschap uitgedost als Arabische oliesjeiks, met limousines. Toen Mink Kok een paar jaar geleden in Rotterdam werd vrijgesproken was er een vriendenclub verkleed als monniken. Of G. daarbij was weet ik niet, ik herkende hem in elk geval niet.

Mink-vrij3-web

Donald G. was goed bevriend met Harry Stoeltie, van de Amsterdamse Hells Angels, maar ook dat was voorzover bekend geen 'criminele connectie'.  Dat de politie dit soort mannen altijd in de gaten heeft gehouden is geen geheim, maar het leidde niet tot vervolging. Dat kan twee dingen betekenen: of ze deden niks onoirbaars, of ze deden het zo slim dat de politie er geen vat op kreeg.

Volgens mij hadden Mink Kok en Donald G. de laatste jaren geen contact meer. Niet vanwege conflicten, meer 'uit elkaar gegroeid'. G. woonde in de Flevopolder, Kok was zelden in Nederland.

Het is natuurlijk hoogst opmerkelijk dat Donald G. op de plaats delict verscheen. Betere aanwijzing dat hij er niet mee te maken had, kun je je amper voorstellen. Nog afgezien van het feit dat het levensgevaarlijk was: als hij eerder in de buurt was geweest was hij waarschijnlijk ook gesneuveld. De vraag is natuurlijk: wie wisten er nog meer van deze afspraak?

Volgens het Parool was Donald G. onlangs in het nieuws gekomen omdat justitie een kroongetuige zou hebben geworven, Remko van L., die over een reeks onderwereldkopstukken verklaringen zou afleggen. Daar zou G. ook bij zijn geweest. Dat kan, maar dan zou je eerder verwachten dat Remko van L. het doelwit was geweest.

Ook interessant: waarover moesten Hillis en G. elkaar spreken? Over hun gezamenlijke kennis Mink Kok? Hillis en Kok waren ooit vrienden en compagnons, later raakten ze gebrouilleerd toen Hillis zich aansloot bij 'de groep-Holleeder'.

 

 

5 Responses to “Hillis had afspraak met Donald G.”

 1. Hans Mauritz February 23, 2011 at 1:58 pm #

  HJ.

  Donald G. staat OOK op de zwart-wit groepsfoto in het voorlaatste nieuwsitem over Hillis. Vergelijk de foto van de man (derde van links) maar eens met de foto van G. op Crimesite.

 2. PietPlezier February 23, 2011 at 2:18 pm #

  Derde van links is Mink Kok. Sommige mensen weten niet wat links en rechts is xc3xa9n sommige kunnen niet tellen.

 3. spinn February 23, 2011 at 2:44 pm #

  Donald G. staat niet op de groepsfoto. wel 2 broers van hem waarvan er 1 verleden jaar is overleden.

 4. Patrick February 23, 2011 at 2:56 pm #

  “Dat de politie dit soort mannen altijd in de gaten heeft gehouden is geen geheim, maar het leidde niet tot vervolging. Dat kan twee dingen betekenen: of ze deden niks onoirbaars, of ze deden het zo slim dat de politie er geen vat op kreeg.”

  Of…het kan drie dingen betekenen: waren informant (Criminele Inlichtingen Eenheid).

 5. Francis March 10, 2011 at 3:33 pm #

  Ik zou maar eens onderzoek accepteren waar mensen die kennis van de huidige opkomende kopstukken bij betrokken zijn.

  Er worden mensen afgeknald, gratis, uit principe!

  Er gaat een hele generatie over de kling:

  roofie en heroine verkrachters. Dat krijg je als je de verkeerde verkracht hebt.

  Be warned!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: