Charles Zwolsman was 'rota'; geen nieuws in proces 'gruwelvader'

21 Jan

Zwolsman-spanje-web-1 

Update 12.45 uur:

Drugsbaron Charles Zwolsman (55) is in zijn cel overleden. Schokkend.  In 2009 heb ik hem in Spanje gesproken, voor een verhaal met zijn vriendin Scarlet Francini, voor mijn boek 'Vrouwen in het kwaad'.

Hij belde de laatste tijd af en toe, om me een beetje op de hoogte te houden van de stand van zaken, maar dat is ook al weer een paar maanden geleden. Hierboven een van de foto's die ik in Spanje van hem heb gemaakt, zal wel ongeveer de laatste 'geposeerde foto' zijn die er van hem is gemaakt. Was in Alicante.

Dat het slecht ging met Zwolsman, was al bekend. Kennissen die hem recent bezochten in Nieuwegein schrokken heel erg, hij zag eruit als een oude man. Hij noemde het zelf 'rota': Spaans voor 'gebroken'. Hij rookte extreem veel en had het xc3xbcberhaupt slecht in Nieuwegein, als 'oudgediende'.

Bovendien maakten bepaalde jongere medegedetineerden uit een andere grote 'hasjtak' hem het leven zuur. Hij zag ook erg op tegen de processen die hem boven het hoofd hingen, hij had weinig vertrouwen in een goede afloop.

 Zwolsman-scarlet-web-2 

*

In het hoger beroep in Amsterdam, tegen 'gruwelvader Sahid', zijn vanmorgen alleen onderzoekswensen bekendgemaakt, de inhoudelijke behandeling is vermoedelijk pas in april. Zie eerder bericht hier

 

 

 

9 Responses to “Charles Zwolsman was 'rota'; geen nieuws in proces 'gruwelvader'”

 1. B-dog at 2:05 pm #

  In Memoriam Charles Zwolsman – R.I.P –
  Amsterdam, 1955 – Nieuwegein, 21 januari 2011

  http://cid-d53e23fadfd38cd9.photos.live.com/play.aspx/Charles%20Zwolsman%20%5E5R.I.P%5E6%20%20%5E5updates%2021%20januari%5E6?ref=1

 2. Jay at 2:39 pm #

  Jammer, erg jammer. Maar hij heeft toch wel een mooi en spannend leven gehad denk ik dan maar. Tuurlijk, misschien ff teveel tijd in de bajes doorgebracht maar das het risico van het vak, dat weet je.

  Iig respect voor die ouwe Hashkoning, rip.

 3. mikeq at 4:37 pm #

  ” In 2009 heb ik hem in Spanje gesproken”

  link naar artikel zou wel zo handig zijn

  ” maakten bepaalde jongere medegedetineerden uit een andere grote ‘hasjtak’ hem het leven zuur”

  vertel?

 4. Maurits de Vries at 6:39 pm #

  Charles was een gigant…

 5. CPM Karsten at 10:23 pm #

  Berichting door Hendrik Jan over Charles Zwolsman op zijn misdaadjournalist.nl op 21 januari 2011 is op dezelfde dag vermeld op nu.nl :

  “Volgens misdaadjournalist Hendrik Jan Korterink, die Zwolsman recent nog telefonisch sprak, ging het de laatste tijd slecht met hem. Hij rookte veel en werd door kennissen beschreven als “een oude man”. Zwolsman zou onder meer hebben geleden onder een conflict met jongere medegedetineerden uit een andere grote hasjtak.”

 6. Ada at 11:24 pm #

  @ B-Dog…

  Ik lees van Traa… JAIKSS, zou het ‘brein’ van Micha Kat ook met de dood van Zwolsman aan de haal gaan binnenkort? Van Traa equals het woord Complot in een zekere wereld. Wat denk jij?

 7. Mokum at 2:32 am #

  Die jonge medegedetineerden uit een andere grote hasjtak waren “op zeker” Hollanders.
  Daar zitten de HVB’s nl vol mee.

  RIP CZ.

 8. reinier L at 2:18 pm #

  charles was een kanjer iedereen heeft geprofiteert van hem, jutitie heeft hem gesloopt, niet die jonge klanten. ps wie waren dat ? vergeet je niet gabber R,I.P reinier

 9. Kees at 4:33 pm #

  Hij had binnen helemaal geen problemen. Met niemand niet. Hij zat op een rustige afdeling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: