Donderdag 20 januari: Meer dan 300 steken voor pa & bajespost

20 Jan

Beelden-1 

Gisteren hadden we het over die lugubere beeldentuin in Thailand. Ik weet niet veel van boeddhisme, maar er lijkt toch wel wat sprake van 'schuld en boete', 'straf op de zonde' en 'tandenknarsen in het hiernamaals' (en dan een graadje erger).

Ik moest eraan denken toen iemand me een berichtje stuurde over een zaak die afgelopen dinsdag bij de rechtbank in Breda speelde. Daar werd vier jaar cel en tbs met dwangverpleging gexc3xabist tegen de 23-jarige Tilburger Dany M., die op 22 november 2009 zijn 42-jarige biologische vader doodstak.

En hoe. 

Hij stak meer dan driehonderd keer met een mes in op het bovenlichaam.

Vader en zoon verkeerden beiden in een roes van drugs, drank en medicijngebruik. Ze hadden  ruzie gekregen over cocaxc3xafne. Dany zei dat hij bang was dat zijn vader, die hij nog maar kort geleden voor het eerst had ontmoet, hem iets aan zou doen. Hij was enkele dagen eerder bij zijn vader ingetrokken, nadat zijn vriendin hem op straat had gezet.

Aldus het bericht.

Tja

Er is een Engels gezegde, 'what goes around comes around'. Ik ken geen goede Nederlandse variant, misschien iets als 'Wie wind zaait zal storm oogsten' of 'De ongerechtigheden der vaderen bezoek ik aan de kinderen.' Je zou het ook zo kunnen zeggen: die driehonderd steken komen niet uit de lucht vallen.

Waar is moeder?

 *

Van een van onze 'criminele correspondenten' twee berichtjes van binnenuit:

1.
In de bezoekzaal in P.I. Geniepoort zijn de automaten ( drank en snoep ) verwijderd om interne drugssmokkel tegen te gaan, het bezoek en gedetineerden zitten dus zonder versnaperingen tijdens het bezoekuur.
 
2.
Maup P. van het woonwagenkamp in Waalre die tot 9 jaar werd veroordeeld voor de productie van XTC heeft onlangs een zware hartaanval gekregen in P.I. Roermond en verblijft thans in het Catharina ziekenhuis in Eindhoven.

Ter herinnering: Zijn grote woonwagen / woning werd een jaar of drie geleden met bulldozers onder begeleiding van de ME platgewalst, dit kwam destijds groot in het nieuws.
 

4 Responses to “Donderdag 20 januari: Meer dan 300 steken voor pa & bajespost”

 1. Priscilla at 10:10 am #

  Dat was niet de woonwagen van Maup P., maar van Bart P. die werd platgewalst, volgens mij.

 2. CPM Karsten at 3:48 pm #

  ‘Wie wind zaait zal storm oogsten’ of ‘De ongerechtigheden der vaderen bezoek ik aan de kinderen.’ Je zou het ook zo kunnen zeggen: die driehonderd steken komen niet uit de lucht vallen.

  In Nederlands idioom is ‘what goes around comes around’: Wie de bal kaatst, kan hem terugverwachten.
  Dus: Vergeet niet dat er zoiets bestaat als oorzaak en gevolg.

 3. Lou at 4:20 pm #

  Nee hoor, op 6 maart 2008 werd deze villa / woonwagen toebehorend aan de 41 jarige eigenaar ( Maup ) op last van justitie platgewalst omdat deze met crimineel geld zou zijn betaald. Bart P. woont elders op dat kamp en is veel ouder xc3xa9n was niet betrokken in deze XTC zaak, Maup was de enige verdachte kamper in dit verhaal.
  Google even en je ziet / begrijpt dat het inderdaad Maup P. zijn woning betrof.

 4. piet pietersen at 9:56 pm #

  Maup was nooit zo snel van begrip.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: