Britse pers jaagt op Vincent Tabak

20 Jan

Vincent-tabak

Is Vincent Tabak, een ingenieur uit Veghel, de moordenaar van Joanna Yeates? De Britse pers zit de arme man op de hielen, hij was de buurman van het slachtoffer, een meisje uit de betere kringen.

 En nu dreigt er een invasie van de Britse pers. In Engeland is alles en iedereen al bestormd, nu komt Nederland aan de beurt. Terwijl het nog volstrekt onduidelijk is waarom Vincent in beeld is gekomen als verdachte, behalve dan dat hij een buurman was.

De zaak Joanna Yeates is te vergelijken met die van Maddy McCann (Portugal) en misschien met Milly Boele. Het speelt niet in een crimineel milieu, er was een vermissing, geheimzinnige details, kortom: alles wat de moord op een jonge vrouw interessant maakt voor de pers.

12 Responses to “Britse pers jaagt op Vincent Tabak”

 1. CPM Karsten at 12:47 am #

  De Britse pers zit de arme man op de hielen, hij was de buurman van het slachtoffer. Terwijl het nog volstrekt onduidelijk is waarom Vincent in beeld is gekomen als verdachte, behalve dan dat hij een buurman was.

  Het zou echt niet uitzonderlijk zijn als de xe2x80x98armexe2x80x99 buurman (Vincent) de dader zou blijken te zijn. Deze zaak, van een verdachte buurman, die dichtbij zijn buurmeisje woonde, doet trouwens sterk denken aan de zaak Milly Boele. Maar dan wel met het verschil, dat de Engelse politie meteen achter de verdachte aangaat, terwijl de Nederlandse politie het vertikte om een verdachte buurman (een politiecollega) van Milly onder de loep te nemen. De Nederlandse buurman is na een week maar zelf naar het politiebureau gegaan en moest uiteindelijk zowat blij zijn, dat de politie hem toch nog wilde aanhouden als verdachte.

 2. monique at 8:50 am #

  wij heten ook tabak en we worden de hele dag door de engelse pers gebeld…in engeland denkt men volgens mij dat als je dezelfde naam hebt dat iedereen familie is,moeten ze blij zijn dat hij geen jansen heet!!

 3. Student at 11:28 am #

  Tabak is gepromoveerd aan de TU Eindhoven. Inmiddels ook in bouwkunde gebouw verscheidene Britse journalisten gesignaleerd.

 4. Luuk at 11:42 am #

  Joanna Yeates was een gewoon middle class meisje, niet ‘uit de betere kringen’

 5. Siem at 11:49 am #

  @CPM Karsten 12.47

  Quote: Maar dan wel met het verschil, dat de Engelse politie meteen achter de verdachte aangaat, terwijl de Nederlandse politie het vertikte om een verdachte buurman (een politiecollega) van Milly onder de loep te nemen. De Nederlandse buurman is na een week maar zelf naar het politiebureau gegaan en moest uiteindelijk zowat blij zijn, dat de politie hem toch nog wilde aanhouden als verdachte.

  – Suggestief en onjuist. Sander V. is wel degelijk eerder gehoord en het was toen al duidelijk dat hij geen alibi had. Je kunt niet verwachten dat alle mannelijke omwonenden direct van hun bed worden gelicht en afgevoerd zonder nader onderzoek.

 6. ed at 11:58 am #

  @cpm Karsten
  ik geloof dat je de feiten niet kent. Het meisje is 17 dec voor het laatst gezien en 25 december gevonden, eerst is er nog een bovenbuurman gearresteerd en nu pas wordt Vincent gearresteerd. Wat dat betreft ging de arrestatie van Sander V wel wat sneller.

  Overigens lijkt de grond voor arrestatie te zijn dat er dna van vincent in haar flat is aangetroffen. Op zich geen sluitend bewijs natuurlijk

 7. H. P. Kevertje at 1:38 pm #

  BELACHELIJK! Ik woon in de buurt van Veghel, heb ook aan TU/e gestudeerd en dat staat schijnbaar op m’n facebook. Nu krijg ik verzoeken van Britse journalisten om over hem te praten. Ik ken de beste man niet eens. Laat me met rust!!!

 8. Bob Craven at 12:46 pm #

  Please excuse me writing in English. My Dutch is good enough to read but maybe it’s better I write in English. I have no wish to ‘murder’ your language!
  The real scandal here is what the English press did to Joanna’s landlord who lived in the same building (as does Vincent Tabak). After the landlord was arrested, the papers here insinuated his guilt, interviews which showed he was a weirdo etc etc. The story (ongelukkig in Engels!)here
  http://www.thefirstpost.co.uk/73240,news-comment,news-politics,jo-yeatess-landlord-christopher-jefferies-harsh-justice-from-the-tabloids-contempt-of-court
  After the police had to release the landlord (embarrassingly) I somehow don’t think they would make the same mistake twice, although it’s possible. Vincent has been arrested AND charged.All the evidence points to someone who lived IN the building and it’s not looking good for Vincent.

 9. mark at 11:07 am #

  Wouldn’t be surprising if the murderer is a Dutchman. We know we have more exports of that sort elsewhere in the World.

 10. CPM Karsten at 12:32 pm #

  Het is te hopen dat de reageerder op Crimesite, over Vincent T., gegronde info heeft. Want de waarheid dient bovenaan te staan en het zou niet moeten mogen dat er mogelijk weer een leugenachtige moordenaar vrijuit gaat. Het is treurig als in een moordzaak niet door de rechterlijke macht maar door particulieren een rookgordijn of misleidende informatie effectief wordt toegepast.

 11. de jong at 9:19 pm #

  Waarom wordt niet eerst het DNA op het lichaam van het arme meisje onderzocht.. dat is een hard bewijs, dan pas oordelen..

  In de Bijbel staat, dat de Geest van God oa niet partijdig is. Zie Google, concordantie, het staat in een rijtje andere mooie eigenschappen. Weet niet zo gauw waar, maar God weet wie de dader is en als wij mensen hem niet vinden of haar, dan zal hij of zij niet bij God mogen zijn (tenzij er oprechte bekering komt) voor … eeuwig.. dat is een ergere straf, dan wat ook hier op aarde hij of zij ontloopt.

 12. Lenie Kiewiet at 3:29 pm #

  Petitie overhandiging bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid.
  Op 14 jan. j.l. had ik met meerderen de Petitie overhandiging t.a.v. de wantoestanden zedenpolitie Groningen, en dat mijn dochter 4,5 maanden moest wachten eer ze een zedenaangifte mocht/ kon doen hier in Groningen.
  We waren er voor de tweede keer bij dezelfde ambtenaar en de bemiddelaarster van Justitie erbij, mevr. M. B.
  Er zijn tot nu toe 4300 handtekeningen van face-to face.Zelfs handtekeningen uit Amerika en Duitsland.
  Ik vertelde mevr. v.d. K. bij het Ministerie, dat ik niet nog een keer kom maar dat er nu eindelijk SPIJKERS MET KOPPEN geslagen moeten worden.De beerput zal eindelijk open moeten.
  Tot op heden is er nog geen enkele schriftelijke verklaring binnen van Peter Rehwinkel omtrent een antwoord over de MELDING PLUS.Wat is toch die MELDING PLUS waarbij de dader niet voor het gerecht komt en wie bedacht dit verzinsel toch bij de zedenpolitie Groningen? Ook stelde ik die vraag aan Min. Opstelten voor een verklaring richting media.Hij is tenslotte hoofd van alle korpsen en moet toch weten wat er in het departement Groningen speelt en dat het een STAAT IN DE STAAT is geworden.Mevr. M. B. van het Min. v. Just. en Veiligh.heeft mij aangeboden om te bemiddelen richting korpschef.Ik gaf haar te kennen dat dhr. Rehwinkel moet opstappen, danwel de korpschef, een heropening v.d. zaak en dat Hans de G. uit A. alsnog achter de tralies komt.
  Tevens ligt er een dwangsomformulier bij Peter Rehwinkel.Het college van B. en W.ontving de laatste schrifturen. De WEEKKRANT GRONINGEN,www. deweekkrantgroningen.nl van deze week, pag. 15, besteedde hier eveneens aandacht aan.
  http://www.kiewietje.web-log.nl
  Mijn-Petitie.nl
  Voor lezingen omtrent wantoestanden zedenpolitie/ werkplaats kan men contact opnemen met 06-14679740

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: