Dinsdag 28 december: Een peukie bij Ekkersweijer; Pedo in het Kinderparadijs; Magere Josje: tunnelvisie bij Appie Baantjer?

28 Dec

Mohamed-Yaacoubi

Bij de rechtbank in Den Bosch is vandaag een pro-formazitting voor de moord op 8 oktober 2002. Op de parkeerplaats van vis- en recreatieplas Ekkersweijer in Son en Breugel werd xtc-maker Mohamed Yaacoubi (28) uit Breda doodgeschoten.

De zaak bleef lang onopgelost, maar in april 2009 stapte de ex-vriendin van Johan S.(48) uit Amersfoort naar de politie. Ze vertelde dat haar vriend haar de moord had opgebiecht toen ze samen naar Opsporing Verzocht zaten te kijken. 

Goeie tip, maar prettig voor de politie was dat er aanvullend bewijs was: op de verse sigarettenpeuk die bij de plaats delict was gevonden was dna-materiaal van Johan S. aangetroffen.

Dat het ging om een liquidatie in het synthetische drugsmilieu, zoals ze dat daar noemen, was wel duidelijk, maar vind de poppetjes er maar eens bij. In april 2009 werd Johan S. aangehouden, hij zat op dat moment in Heerhugowaard een gevangenisstraf uit voor gewapende overvallen in Duitsland.

Willem-Jan Ausma is de advocaat van Johan S.

Volgens hem is het niet zo simpel als justitie nu doet voorkomen, in het milieu worden vijf namen genoemd van mogelijke daders, het slachtoffer had nogal wat vijanden. Zijn clixc3xabnt is niet de enige die hiervoor is aangehouden, recent is Louis S. uit Geldrop opgepakt, hij wordt genoemd als opdrachtgever. Het is geen geheim dat hij goede banden heeft met de hier al vaker besproken Eindhovense drugsbaron Janus van W., die nu in Belgixc3xab terecht staat.

Yaacoubi stond bekend als maker van xtc-pillen. In 2002 was er een conflict over 5000 liter bmk, een grondstof voor xtc, met 'een Nederlandse drugscrimineel uit de omgeving van Neerpelt.' Diens naam wordt niet genoemd, maar ik heb zo 't idee dat hij weinig plezier meer heeft van deze moord. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

*

Knuffelparadijs-1-web

Niet iedereen die hier komt zal De Volkskrant lezen. Columnist Kader Abdolah had het gisteren over het Amsterdamse pedo-schandaal.

"Van de ouders hebben we tot nu toe alleen de woedende reacties gezien en hoe ze zich als slachtoffer achter hun kinderen hebben geschaard. Pas nu herinneren ze zich dat ze toch iets verdachts bemerkt hebben. De ouders zijn nalatig geweest. Ze hebben laks gereageerd. Ze hebben niet naar de signalen geluisterd die hun kinderen hen hebben doorgegeven. Ook niet naar de signalen van hun eigen lichaam geluisterd.

De dader heeft hen een leuke foto van hun kind meegegeven, maar ze hebben nooit gevraagd: waarom maakt hij zoveel foto's, waar is de rest?

De jonge ouders van nu zijn vaker moe, anders zou iets in hen een belletje hebben doen rinkelen: waarom zo'n pyjamafeestje voor mijn kind bij vreemde mannen?

Ik wil de jonge moeders sparen, maar neem het de vaders kwalijk. Ze hebben hun instinctieve beschermende taak voor hun kinderen verwaarloosd. Anders laat je een man, hoe gezond ook, je kind niet verschonen.

Kader-abdolah

Gelukkig waren de kinderen klein. Hopelijk zal het misbruik niet in hun herinnering blijven.

Wees alert moeder, schud je man wakker, maar roer verder niet in deze lelijke gebeurtenis. Vergeef de dader en laat het aan de rechter over. Voor je kind."

Aldus Abdolah. Ik heb zo 't idee dat niet alle Volkskrantlezers (en vooral essen) het erg met hem eens zullen zijn, maar die wonen in de Randstad, Abdolah woont in Zwolle. Is het Overijselse nuchterheid of Oosterse wijsheid? Ik ben het wel vaak erg met hem eens.

Waar ik dan nog aan wil toevoegen dat de kinderopvang volgens mij een beetje uit de hand is gelopen. Het is een zo zwaar gesubsidieerde industrie geworden dat het meer lijkt op werkverschaffing dan een noodzakelijk kwaad. Het lijkt mij beter dat bedrijven worden verplicht opvang te regelen op of direct bij de werkplek. Is wel zo praktisch, als er dan wat aan de hand is is vader of moeder in elk geval dichtbij.

*

Magere-Josje

Voor zijn boek 'De Cock en de wurger op zondag' haalde de schrijvende rechercheur Appie Baantjer zijn inspiratie uit 'de moord op Magare Josje', een prostituee van de Wallen.

Baantjer is er altijd van overtuigd geweest dat haar pooier, Joop S., de dader was. Die is ook wel opgepakt, maar vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs. Ten onrechte, volgens Baantjer, die nooit pogingen heeft gedaan op zoek te gaan naar een andere dader. Waarom zou je, als je de goeie al hebt? Nu noemen we dit tunnelvisie.

Dat Baantjer een betere schrijver was dan rechercheur was al niet zo'n geheim, het lijkt erop dat hij in dit geval de plank behoorlijk heeft misgeslagen. Er is een boek in de maak, van journalist Eric Slot, over de Wallen en hij komt met de vermoedelijke echte dader op de proppen. Klinkt overtuigend, het Parool had er gisteren een stuk over. Met een beetje moeite en op de afbeelding klikken moet het te lezen zijn. Voor de liefhebbers. Van Baantjer en Moordzaken.

 

No Responses to “Dinsdag 28 december: Een peukie bij Ekkersweijer; Pedo in het Kinderparadijs; Magere Josje: tunnelvisie bij Appie Baantjer?”

 1. Maurits de Vries December 28, 2010 at 11:50 am #

  Deze ouders hebben zeker gefaald. De naxc3xafviteit ten top of gewoon wereldvreemd. Of beide…

 2. Joop December 28, 2010 at 11:52 am #

  HJ schreef: “Is het Overijselse nuchterheid of Oosterse wijsheid? ”

  De wijzen komen blijkbaar niet altijd uit het oosten. Ik vind het meer een blijk van bekrompenheid. Dit laatste is overigens totaal niet streek gebonden.

 3. Annet December 28, 2010 at 1:12 pm #

  Het past misschien niet voor Kader Abdolah om in een crxc3xa8che te werken, maar dat betekent niet dat het voor xc3¡lle mannen geldt. Kunnen ouders hun kind dan ook niet meer (veilig) achterlaten op een school, sportclub en/of zwembad, waar het ook veelal gaat om mannelijke begeleiders/leerkrachten/coaches/directeuren enz.?
  Nu begrijp ik dat op een crxc3xa8che lichamelijk verzorgende taken onvermijdelijk zijn, maar in de overige gevallen is er vaak sneller en eenvoudiger sprake van een xc3xa9xc3xa9n op xc3xa9xc3xa9n situatie. Er valt op zxe2x80x99n minst wxc3xa9l iets te zeggen over de nalatigheid van ouders op het Amsterdamse dagverblijf, daar heeft Kader Abdolah wat mij betreft gelijk in. Als signalen er in sterke mate zijn en je laat je kind alsnog achter op een slaapfeestje, nota bene bij de directeur aan huis, dan bind je zxc3xa9lf de kat op het spek. Van de andere kant: wanneer Keith Bakker, die evenzogoed een vertrouwenspersoon is, onder dezelfde lakens wil slapen als zijn clixc3xabnten dan moeten we spreken van xe2x80x98te goeder trouwxe2x80x99 en vinden we ouders die dit willens en wetens toelaten weer heel normaal, waarbij je je natuurlijk xc3xb3xc3xb3k kunt afvragen of in hoeverre dit gezond of normaal is.
  Het is onvermijdelijk dat je je kind xc3xb3xc3xb3k zult moeten toevertrouwen aan mannen en dat lijkt me, zelfs na de kwestie in Amsterdam, geen enkel probleem, zolang de naxc3xafviteit niet de overhand gaat krijgen.
  xe2x80x9cDe instinctieve beschermende taakxe2x80x9d die volwassenen behoren te hebben t.o.v. kinderen zou voor alle ouders en verzorgers, sterker nog: voor xc3¡lle volwassenen, moeten gelden en niet in het bijzonder voor vaders.

 4. G. Augustin December 28, 2010 at 4:39 pm #

  Ik vind de uitspraak van Abdolah echt stuitend, Eigenlijk wil hij terug naar de tijd van hardwerkende vaders en zorgende moeders.
  Ik heb dat meegemaakt een bijna altijd sjachrijnige vader die als hij thuis was meteen ook de baas speelde.
  Ik heb er van geleerd en mijn kinderen mee verzorgd om zelfstandige en zelfbewuste volwassenen van te maken.
  En dat meneer Abdolah die dezelfde leeftijd heet als mij, op een lezing van hem mijn dochter bekijkt alsof ie haar uitkleedt betekend dat hij zelf eens moet nadenken over hoe hij overkomt en wat dat met een jonge vrouw doet.

 5. Ada December 29, 2010 at 1:44 am #

  Het enige in het artikel van Kader Abdollah waarin ik mezelf kan vinden is het feit dat de ouders van zeer jonge kinderen er goed aan doen het vuur van de ‘verontwaardiging’ ver van hun kids te houden. ( Niet dat ik het niet snap, zou zelf ook emo dood gaan als iemand aan mijn kind zou zitten op die manier)
  Maar als je alleen aan die kinderen denkt en beseft wat ze al dan niet meekrijgen op die jonge leeftijd, zou ik zeggen: sstttt, ga om je eigen pijn heen.

  Voor de rest vind ik het betoog van deze schrijver BS. Het aanrecht voorkomt ook niets.Predators zullen er altijd blijven, ze passen hun vorm moeiteloos aan aan de tijdgeest.

 6. Flip Fluitketel December 29, 2010 at 1:45 am #

  Over die slaap feestjes ben ik het wel eens, over de rest niet. Beetje makkelijk oordelen over andere mensen. Ja de vaders en moeders hadden beter op moeten letten. Al eens gezien hoe ouders zich tegenwoordig helemaal de tering moeten werken? Die BSO’s lopen niet voor niets zo goed. Je moet wel kei- en keihard werken anders krijg je geen eten op de plank.

  Bovendien is het zo makkelijk oordelen als je zelf niet in die situatie zit. Als je iemand verdenkt van het misbruiken van kindertjes moet je wel heel, heel zeker zijn en is er vaak ook sprake van ontkenning. Je wil het onbewust niet zien. En daarnaast zijn er zoveel factoren. Het is misselijk om die ouders aan te vallen over nalatigheid, dat slaat echt helemaal nergens op.

 7. Maurits de Vries December 29, 2010 at 11:35 am #

  Kan die Flip F. niet gewoon opzouten hier?! Omdat die idioot uitgerangeerd is op die pedofielensite, komt ‘ie hier de boel bevuilen. Van mij mag die viezerik heel snel oprotten…

 8. Flip Fluitketel December 29, 2010 at 7:34 pm #

  @Maurits: Dus omdat ik een bepaalde sexualiteit heb mag ik hier niet reageren? Hoe zit dat met gays en lesbo’s, mogen die hier wel posten of ook niet mein Fuhrer?

 9. Siem December 29, 2010 at 10:25 pm #

  @Flipper Stoomketelfluit 7.34

  Ik wilde mij er eerder al niet mee bemoeien, maar heb ook diverse postings van je gezien.

  Gays, lesbo ‘s seksueel te vergelijken met kinderfantasten/misbruikers, dat past echt niet.

  En die Furhrer al helemaal niet.

 10. Siem December 30, 2010 at 12:11 am #

  @N.B. Flipper

  Quote: omdat ik een bepaalde sexualiteit heb

  – Zou je dat s.v.p. nog eens nader kunnen omschrijven? Je hang & kick naar kinderen?

  En, hoe lukt het je om van ze af te blijven?

  En, ooit met justitie in aanraking geweest op hetzelfde gebied?

  Graag een eerlijke reactie.

 11. Josje December 30, 2010 at 1:31 am #

  Zxc3xb3 hard gelachen om die Kader Abdolah. Onder welke steen komt die uitgekropen dan weer. Mijn bedovergrootje was er niets bij. Lang leve de fossielen, hoezee!

  Zijn denkwijze doet me denken aan die keer dat ik (politie-)dienst had in het uitgaanscentrum van Helmond en mijn mannelijke collega ronduit op zijn flikker kreeg dat hij mij nog buiten liet als vrouw, zo laat op straat. Of ie niet heel rap door wilde lopen, omdat ie van mij geen knietje wilde krijgen, was zijn reactie. Gekropen heb ik, tot jankens toe. Zo gelachen…

 12. Josje December 30, 2010 at 1:33 am #

  Als aanvulling nog, want dat ben ik er in mijn hilarische aanval vergeten bij te vermelden, is dat mijn collega door een Marokkaanse man werd toegesproken. Goedbedoeld, dat wel. Net als dat knietje waarvoor ie toch maar koos door te lopen.

 13. Ada December 30, 2010 at 1:39 am #

  @ flip @ Siem…

  Al was het alleen al om de modus operandi (M.O)… Macht! Als je machtsmisbruik nodig hebt, ben je altijd een loser. Vind ik. En dat is inherent aan pedo contacten. Dus idd geen vergelijk met pot en poot contacten. Totaal niet.

 14. Flip Fluitketel December 30, 2010 at 9:45 am #

  God wat zijn jullie gemisinformeerd zeg. Ik heb geeneens zin om mezelf te moeten gaan verdedigen hier. Nee ik heb nog nooit misbruikt en met mij zeer veel andere pedoFIELEN. Dus niet pedoSEXUELEN. Er is een verschil.

  Maargoed Maurits jongen je wint, je kan jezelf op de borst kloppen. Ik ben al weg hier.

  Rest me alleen nog deze woorden: Lees jezelf svp eens in over het verschil tussen pedofilie en pedosexualiteit.

  En dat macht, dat heeft er voor mij niets maar dan ook niets mee te maken, ik zou nog eerder dood willen dan ooit een kind pijn te doen.

  Gefeliciteerd jullie hebben gewonnen, doei.

 15. Annet December 30, 2010 at 1:41 pm #

  @ Maurits de Vries,
  Hoewel ik je afkeuring begrijpelijk vind, vind ik de toonzetting niet erg gepast. Zeker niet voor iemand die mij, kort geleden, nog beschuldigde van schofferend taalgebruik. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet.

  @ Flip Fluitketel,
  Als signalen er zijn en die worden vervolgens genegeerd, dan mag je, hoe vervelend de gevolgen ook nog steeds blijven, ouders wel degelijk nalatigheid verwijten. Dat doet niets af aan de ernst van de feiten, de woede en het verdriet dat er ongetwijfeld is.Daarmee wil ik absoluut niet zeggen dat het dus ‘eigen schuld’ is van de ouders.
  Daarnaast heeft het niet oppikken van signalen niets te maken met je xe2x80x9cde tering moeten werken om eten op de plank te krijgen.xe2x80x9d Dat mag geen aanleiding zijn om achteraf goed te praten wat vooraf is misgegaan, namelijk het negeren van de aanwezige signalen.

  Dan nog: Je hebt gelijk dat pedofilie nxc3xadet hetzelfde is als pedoseksualiteit. Dit klopt inderdaad, maar het is wel zo dat pedoseksualiteit mede in stand gehouden wordt door pedofielen die xe2x80x9cslechtsxe2x80x9d kinderporno downloaden, en, zonder jou ergens van te willen beschuldigen, betreft dit xc3xb3xc3xb3k mensen die nooit een kind ontoelaatbaar hebben aangeraakt. Oftewel zoals Siem al zei: xe2x80x9czonder vraag geen aanbod.xe2x80x9d
  Je seksuele geaardheid betekent niet dat je minder recht van reageren hebt, maar als je jezelf niet wilt hoeven verdedigen, is het, zeker voor wat betreft dit onderwerp en gezien de omstandigheden, beter je stil te houden, dan te zeggen wat je eigenlijk niet moet zeggen.

 16. Flip Fluitketel December 30, 2010 at 2:25 pm #

  Een vlagdragend pedofiel zal ik nooit zijn, beter nog ik haat zelf ook wat ik ben en schaam me dagelijks kapot.

  Ik hoopte hier alleen op een klein beetje begrip voor mensen zoals ik door hier open te reageren.

  Maar de tijd is daar (nog) niet rijp voor. Ik hoop dat mensen in de toekomst eens het dialoog aan durven met mensen zoals ik. Want het dialoog moet wel met moslims en andere gelovigen geopend worden, maar nooit wordt er eens gesproken over een normaal dialoog met mijn soort mensen.

  En dit terwijl dat ouders juist beter uit zou komen, denk je eens in als die pedo bij jou in de straat er gewoon open voor uit kan komen. Dan weten de ouders direct wat voor vlees ze in de kuip hebben.

  Ik vind het nogal kort door de bocht om ons allemaal over 1 kam te scheren. Ik voel me ondanks m’n ziekte geen slecht mens.

  Maargoed, dit was m’n laatste antwoord ik zal hier nu gaan omdat ik “betere” mensen als Maurits etc. niet wil storen.

  We kunnen helaas niet allemaal zonen van God zijn. Ik ben het iig niet.

 17. Danielle December 30, 2010 at 4:40 pm #

  Quote Een vlagdragend pedofiel zal ik nooit zijn, beter nog ik haat zelf ook wat ik ben en schaam me dagelijks kapot.

  gelukkig..nog enig zelfinzicht..weleens aan zelfmoord gedacht?

 18. Annet December 30, 2010 at 6:00 pm #

  @ Danielle,

  Dat vind ik ronduit schofferend!

  @ Flip Fluitketel,

  Het is absoluut waar dat een open gesprek meer begrip oplevert dan eindeloze scheldpartijen, maar daar is de maatschappij (nog) niet rijp voor, dat zeg je zelf al.
  Zeker niet in deze periode waarbij het ene schandaal na het andere naar buiten komt en mensen het liefst al hun walging erover uitspreken en al helemaal niet meer bereid zijn voor begrip, laat staan ruimte maken voor een (open) gesprek.
  Van de andere kant heb ik me, in tegenstelling tot wat ik eerder zei, misschien ook onvoldoende gerealiseerd dat de behoefte om het tegendeel te bewijzen nu juist extra groot is. Er zijn mensen, zoals jij, die met ongewenste gevoelens zitten, maar zeker niet allemaal hetzelfde gevaar in zich dragen als Robert M. en om daarin jezelf te verdedigen is wellicht begrijpelijk.
  Het maakt je zeker geen slecht mens, integendeel, zeker met deze laatste reactie heb je me zeer getroffen en schaam ik me diep voor de reactie van Danielle.

 19. Mia December 30, 2010 at 7:45 pm #

  Danielle 4:40

  Met je laatste 4 woorden ga je te ver.

 20. Pieter December 30, 2010 at 8:20 pm #

  Ik heb nog nooit gehoord van Overijsselse nuchterheid. Waarin verschilt die met die uit Groningen (Mart Smeets haalde het eergisteren aan, dus bestaat ‘ie) of Friesland (want wat is die Doutzen Kroes toch nuchter!), of met die overbekende Rotterdamse nuchterheid (Rotturdamse Carrie, ech wel, niet dan?)?

  Of is internationaal gezien heel Nederland eigenlijk nuchter (‘mijn opa zei altijd: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ wanneer het zo leuk uitkomt en is Overijssel qua nuchterheid gewoon het Mekka?

 21. Maurits de Vries December 30, 2010 at 8:54 pm #

  Dacht ik net van die mafkees verlost te zijn, gaat die Annet hem weer aanroepen. Lijkt wel een kinderlokkerlokker…

 22. Flip Fluitketel December 30, 2010 at 10:00 pm #

  Danielle zou je dat ook zeggen als ik een van je eigen zoons zou zijn?

  Maurits geen zorgen, dit was echt m’n aller laatste post hier. Wist je trouwens dat mijn therapeut beweert dat de aller grootste anti-pedo’s vaak zelf zo zijn? Schijnt net zoiets als homofobie te zijn. Niet mijn woorden, maar die van hem…. zelf was ik ook jarenlang anti-pedo overigens. Ben ik nog steeds wel.

  Nou nu echt voor altijd tabee.

 23. Siem December 30, 2010 at 10:12 pm #

  Wat een heftige reacties op Danielle 4.40.

  Volgens mij was haar opmerking geen aanbeveling maar een open vraag.

  Eerst maar eens afwachten wat ze er zelf over te zeggen heeft en dan pas oordelen.

 24. Appie van de Hoer December 30, 2010 at 10:40 pm #

  Ik vind het een walgelijke opmerking van Danielle. Sure, Flip is het laagste van het laagste van de samenleving maar probeert zijn kant van het verhaal toe te lichten.

  Nee alsof je dat zomaar tegen iemand zegt : “Goh, weleens aan zelfmoord gedacht?” Hoe zou je het anders bedoelen? Gaat echt helemaal nergens over.

 25. Bobbi December 31, 2010 at 2:38 am #

  Raar eigenlijk….Joran van de Sloot, die wil iedereen wel spreken, interviewen, boeken over schrijven…iedereen is zo vreselijk benieuwd wat die man te zeggen heeft, ondanks alles wat ie gedaan heeft en waarvan hij beschuldigd wordt.

  Is hij niet het laagste van het laagste Appie? Is zelfmoord ook iets voor hem Danixc3xablle?

  Flip heeft, naar eigen zeggen, niets strafbaars gedaan, niemand aangeraakt, niemand vermoord, geslagen, verkracht, misbruikt of gedumpt. Toch wil niemand naar hem luisteren.

  Laat ik even duidelijk zijn, ik heb net zo’n afkeer van pedoseksualiteit als anderen, zoals jullie. Dat heb ik van v/d Sloot ook.
  Stom genoeg luister ik ook liever naar vd Sloot dan naar een pedoseksueel, de walging van de daad is groter, zo simpel is dat.

  Maar ik denk dan: van een potentixc3xable moordenaar hoor je nooit iets. Je zou nooit zo’n man (of vrouw) kunnen aanhoren over hoe zoiets (een moord) nu tot stand kan komen vxc3xb3xc3xb3r het gebeurd. Je weet pas dat iemand een moordenaar kan zijn, als ie dat al bewezen heeft dat te zijn nietwaar? Dan wordt er een mooi verhaal als conclusie neergezet waarom, hoe en hoezo die moord gepleegd is.
  Dan nog komen er geen conclusies uit hoe je dat soort mensen moet herkennen, laat staan behandelen onder het mom van ‘beter voorkomen dan genezen’.
  Stalkers die uitgroeiden tot moordenaars hebben zich ook nog nooit laten tegenhouden door vroegtijdige herkenning.

  Nu biedt Flip eigenlijk wel die kans…niet om een moord te voorkomen, maar om misbruik te voorkomen.
  Is het niet beter naar hem te luisteren? Kan hij geen antwoorden geven op vragen die we hebben? Wat ik lees, is dat hij hulp vraagt, dat hij mee wil werken om een probleem op te lossen, voordat hij zelf ook zo’n probleem wordt…daarnaast vind ik zijn bijdrage nog hout snijden ook.

  @Flip, goed dat je je pedofiele gevoelens als ziekte ziet, dat betekent dat je je probleem erkent. Er is een website van een pedofiel die ook vecht tegen zijn gevoelens, is meen ik ook (chemisch)gecastreerd op eigen verzoek. Zoek maar eens op broken tulip, daar vind je vast wel meer steun.

  Dat je zo voor je gevoelens uit durft te komen terwijl je weet hoe mensen je tegemoet treden, daar is moed voor nodig en daar heb ik wel respect voor.

 26. Bobbi December 31, 2010 at 2:55 am #

  Zo, even on-topic dan ;-).

  Wat Abdollah vergeet te vermelden is hoe er omgegaan is met ouders die gesproken hebben over hun gevoelens en die hun kinderen wel aanhoorden, op school of elders. Zoals die 2 moeders van twee jaar terug…lekkere trap na dit.

  Want ouders stellen zich al gauw aan en kinderen fantaseren nu eenmaal erg veel. Die kids verzinnen van alles bij elkaar en ouders zijn wel erg dom dat ze zich door hun eigen kind op het verkeerde been laten zetten zeg!

  Was dat sarcastisch genoeg?

  Bah, wat een idioot die Abdollah! Belachelijk; als een man om dit soort redenen niet op een KDV kan/mag werken, is er zeker ook geen vader meer die vader mag wezen? Of Opa die een luier verschoond? Misbruik komt overal voor, ook gewoon thuis of directe omgeving (buren, familie, sportclub).
  En dan heb je nog de vrouwelijke pedoseksueel ook nog! Moet die kans niet uitgesloten worden?

  Het wordt tijd voor oppasrobots denk ik.

 27. Ada December 31, 2010 at 2:58 am #

  @ Siem…

  Over Danielle… Het verbaast me dat je deze nuance niet aanvoelt. Ze bedoelt het zoals het er staat. Niks open vraag, duidelijk voorstel, dat is alles en alles. Ik sluit me aan bij Mia, het gaat te ver. Flip lijkt me eerlijk, en hoe verwerpelijk het ook mag aanvoelen, hij durft toch maar. Respect, Flip, maar ga nooit de fout in want dan ben je het kwijt. Je kunt niets doen aan je gevoelens, dat besef ik inmiddels, wel aan de invulling. En die is er niet, zeg je. Chapeau dan minstens.

 28. Annet December 31, 2010 at 9:53 am #

  Mee eens Ada, het gaat de grens volledig over.
  Een aanbeveling of een open vraag, maakt eigenlijk helemaal niks uit. Dat is beide fout.
  Het enige wat op zxe2x80x99n plaats is, is een excuus.

 29. Danielle December 31, 2010 at 5:47 pm #

  @Flip Fluitketel: Jazeker!
  @iedereen: het was niks meer en minder dan een open vraag als reactie op zijn zin “Een vlagdragend pedofiel zal ik nooit zijn, beter nog ik haat zelf ook wat ik ben en schaam me dagelijks kapot.”
  medelijden kan ik er niet bij voelen dus vandaar mijn vraag..
  en nee,ik zou dezelfde vraag niet aan Joran willen stellen.

  NB ik ben zwaar tegen de doodstraf en mijn hart zit links maar pedosexuelen en pedofelen ‘moet’ik niet,jezelf opgeilen aan kinderen…GATVERDAMME!!

  Verder wens ik (bijna) iedereen het allerbeste vor het nieuwe jaar!

 30. Danielle December 31, 2010 at 5:57 pm #

  Quote ‘ik ben zelf pedo en ben door Martijn (het forum) ernstig in de problemen geraakt. Ik heb nooit een kind aan geraakt maar heb wel met een heel fout persoon daar gechat en ben daar lelijk mee op de koffie gekomen.

  Hierdoor ben ik nu wel in therapie en ik heb ook wel zelf controle, maar ja, ik val wel op kleine meisjes. Er zijn er heel veel als mij die ook nooit de fout in gaan en nooit een kind met ook maar 1 vinger aan raken’

  Bovenstaande reactie was ook van meneer Flip Fluitketel,deze zat nog vers in mijn geheugen toen ik mijn vraag plaatste…ik blijf het vreselijk fout vinden om zelfs maar deze gevoelens te uiten en ik hoop idd dat pedofielen nooit ‘normaal’ bevonden zullen worden in onze maatschappij

 31. Siem December 31, 2010 at 7:48 pm #

  @Danielle 5.47/5.57

  Helder, je toelichting. En helemaal mee eens.

  @FlipperdeFluit diversen

  Ik verbaasde me opnieuw om de veranderende toonzetting in je postings, zo kenmerkend voor het manipulatieve van kinderjagers.

  Van de roep om begrip, naar de aanval, van de aanval naar slachtofferschap.

  Je schreef 29/12 om 7.34 namelijk, quote:

  Dus omdat ik een bepaalde sexualiteit heb mag ik hier niet reageren? Hoe zit dat met gays en lesbo’s, mogen die hier wel posten of ook niet mein Fuhrer?

  Daarna schreef je weer dat er een verschil zit in pedofiel of pedosexueel zijn. Je koppelde er eerder het woord sexualiteit al aan. Forgotten?

  Als je standvastigheid om niet meer te posten net zo zwak is als je voornemen om niet aan ‘je voorkeur voor jonge meisjes’ toe te geven, dan vrees ik met vreze.

  Ik wens alle kinderen, tieners, voor 2011 en verder een leven toe zonder roofdieren.

  En ik wens alle pedo ‘s toe vooral te kiezen voor elkaar, met naspelend luier & box gerief, waardoor kinderen risicoloos kunnen uitgroeien tot mooie mensen.

  Onbeschadigd & onaangetast door ‘liefdevolle’ mis-users, waarbij het kruisgehalte slechts tussen de benen en oren zit.

  Happy new year, children!

 32. Ada December 31, 2010 at 11:24 pm #

  @ Danielle…

  Ter bevestiging of ontkenning. Zou je het liefst zien dat pedo’s massaal zelfmoord plegen?

 33. Annet January 1, 2011 at 2:16 pm #

  @ Danielle,
  Er zijn mensen die slechts de problemen van anderen afkeuren met geestesproblemen, en daarbij hun eigen, veel ernstigere geestesproblemen over het hoofd zien.

  Het is een normaal maatschappelijk verschijnsel geworden om, zodra het woord xe2x80x98pedofielxe2x80x99 valt, enorm hysterisch te reageren en direct te laten weten dat je zelf wel even met de persoon in kwestie zult afrekenen als hij in de buurt komt. Het klinkt logisch, terwijl dit hysterische geroep slechts voortkomt uit een gebrek aan kennis over de aandoening.
  Er rust een taboe op het thema en daarbij het gegeven dat kinderen een kwetsbare groep vormen, maakt pedofilie verwerpelijk en daardoor op voorhand al onbespreekbaar. Terwijl, wanneer mensen zich eens wat meer zouden verdiepen in deze geaardheid en zich wat minder bekrompen zouden opstellen, het heel wat onnodige slachtoffers zou kunnen schelen, maar dat wordt niet gezien.

  Geaardheid is iets anders dan gedrag, een mens kiest er niet zxc3xa9lf voor om geboren te worden met een seksuele voorkeur voor kinderen.
  Het belangrijkste: een pedofiel verdient evenveel hulp, respect en bescherming als ieder ander mens!

 34. Siem January 1, 2011 at 5:14 pm #

  @Annet 2.16

  Het afwijzen van pedofilie heeft volstrekt niets met bekrompenheid maar alles met normbesef te maken. Ik vond dat nogal een uitdrukking van je (bekrompenheid), precies wat pedofielen roepen: Wij wensen een dialoog om pedofilie een geaccepteerde plek in de maatschappij te geven want ook (zeer jonge) kinderen hebben recht op liefdevolle seksualiteitsbelevingen!

  Pedofielen vullen aan waar ouders te kort schieten, dat is er ook al zo een uit dezelfde ‘progressieve’ pedo-hoek.

  Quote: een mens kiest er niet zxc3xa9lf voor om geboren te worden met een seksuele voorkeur voor kinderen.

  – Waar haal je die wijsheid nu weer vandaan. Zelfs wetenschappelijk is niet bewezen dat pedofilie ‘aangeboren’ is.

  Verder vraag ik mij af of je zelf de contradicties in je reacties ziet, zoals bijvoorbeeld de term seksuele voorkeur voor kinderen. Een voorkeur hebben impliceert de mogelijkheid te kunnen kiezen.

  Quote: Het belangrijkste: een pedofiel verdient evenveel hulp, respect en bescherming als ieder ander mens!

  – Een pedofiel verdient zeker hulp
  wanneer er om hulp wordt gevraagd.

  Maar respect, dat gaat mij toch iets te ver.

 35. Annet January 1, 2011 at 9:09 pm #

  @ Siem,
  Je haalt er nu dingen bij die niet door Flip Fluitketel zelf zijn gezegd, maar wel eens in het algemeen door pedofielen en dat vind ik oneerlijk. Je kunt hem niet verantwoordelijk houden voor algemene uitspraken.
  Ik wijs pedoseksualiteit xc3xb3xc3xb3k af, en, zoals je al aangeeft, heeft dat alles te maken met normbesef. Heb je gelijk in en ook voor wat betreft de oorzaak van pedofilie. Het is niet zonder meer duidelijk of pedofilie is aangeboren of aangeleerd, maar in de meeste gevallen levert het ongewenste gevoelens op.
  Pedofielen, zoals Flip Fluitketel, die er openlijk voor uit komen dat ze er ook niet om hebben gevraagd en/of zich er zelfs voor schamen, verdienen hulp, maar xc3xb3xc3xb3k respect. Mits ze op geen enkele wijze aan die gevoelens toegeven. Waar het mij vooral om gaat is de opmerking van Danielle, die was en blijft in mijn ogen zxc3xa9xc3xa9r bekrompen en daar laat ik het bij.

 36. Siem January 1, 2011 at 11:51 pm #

  @Annet 9.09

  Nergens in mijn reactie stond de naam van Flipperdefluit.

  Neemt niet weg dat ook Fluipperdefluit zijn trucendoos open heeft getrokken, 1 van de kenmerken.

  Bekrompenheid in jouw ogen wil niet zeggen dat het dat ook is. En respect is geen basisrecht, respect is vooral een verdienste.

  Punt. En nog een goed 2011.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: