Zondag 26 december: Kerstaanslag met Somalixc3xabrs: Rode Kerst of Wassen Neus?

26 Dec

Kerstaanslag

Vooral dat je de hele dag hoorde dat de coxc3xb6rdinator van de nationale terreurbestrijding zei dat het oppakken van deze verdachten niet betekende dat de dreiging van een aanslag in Nederland minder was geworden, dat triggerde mijn scepsis.

Je zal maar coxc3xb6rdinator van zoiets zijn en er gebeurt al jaren lang niks. Verdachte bompakketjes leggen het land af en toe stil, maar het is altijd niks, je moet wel een keer met iets komen. Anders krijg je een tikkende tijdbom onder je eigen bestaan.

Maar gelukkig: elf Somalixc3xabrs waren iets van plan. Betere tijd dan Kerst om met zoiets te komen verzin je niet: drie dagen achter elkaar zonder journalisten, die zitten ook allemaal aan de kalkoen, er is dus drie dagen geen nieuws. Of er moet een tsunami of andere ramp ergens zijn. Het zijn de ergste dagen voor de nieuwslezers: er is niks, dus elk onzinnieuwtje wordt tot in den treure herhaald en de luisteraars kan het niet schelen: die hebben ook even helemaal geen zin in echt nieuws.

Het kxc3¡n natuurlijk dat er echt iets aan de hand is, maar dat blijkt over een paar jaar pas, tot die tijd kan er met suggestieve berichten worden volgehouden dat die jongens heus wel wat van plan waren. Maar eerlijk gezegd acht ik die kans ergens ver achter de komma op de schaal van Richter. 

No Responses to “Zondag 26 december: Kerstaanslag met Somalixc3xabrs: Rode Kerst of Wassen Neus?”

 1. Jason December 26, 2010 at 11:45 am #

  Over ‘Wassen Neus’ gesproken… Heeft Madame Tussauds Amsterdam niet nog een prominente plek over?

 2. erik December 26, 2010 at 1:56 pm #

  mijn eerste gedachten waren bij dit bericht onterechte aanhouding kortom wassen neus

 3. piet pietersen December 26, 2010 at 2:07 pm #

  Op de schaal van Richter,is weer eens wat anders,een aardbeving van terrorisme,kleintje dan weliswaar maar toch.

 4. mieke December 26, 2010 at 4:30 pm #

  Als je afgaat op het grote aantal blunders intussen in vergelijkbare zaken in Groot Brittannixc3xab de laatste paar jaar *), dan kon je weleens gelijk hebben inderdaad en was dit een pittig staaltje spierballenvertoon expres op Kerstavond.

  *) : de Britten hadden in ieder geval nog reden om flink alert te blijven en te wantrouwen (London bombings van 7 juli 2005)

  Als er rond de aktie in Rotterdam geen acute dreiging werd vermoed of aantoonbaar was, was het des te kwalijker om dit ingrijpen op Kerstavond te doen. Extremistische moslims hebben immers niets met onze Kerst, maar wij – inclusief en misschien wel juist onze terreurbrigades – horen die avond in vrede en contemplatie door te brengen als het ook maar effe kan.

  Heel in de verte dringt zich dan ook een herinnering aan de Kristallnacht op.
  Omdat het gezocht en gexc3xabnsceneerd lijkt wat er in Rotterdam gebeurde en op Kerstavond plaatshad in een land dat onder een glinsterend witte winterdeken ligt.

  Via de site van Rop Gonggrijp kwam ik een al wat oudere animatie tegen die hier wel op z’n plaats is.

  Meet Snuggly, the security bear:

  The spies who love you

  .

 5. Ron December 26, 2010 at 7:25 pm #

  Ik heb deze vraag al op andere forums gesteld.
  Hoe kan het dat er zoveel terreurnetwerken
  worden opgerold in Europa zoals onlangs in
  Belgixc3xab en Engeland. Als er zoveel pogingen
  worden ondernomen, waarom lukt er dan geen
  aanslag? Begrijp mij niet verkeerd, hier zit
  geen enkel wijs mens op te wachten.
  Dan kun je concluderen dat deze mogelijke
  terroristen of allemaal prutsers zijn of de
  inlichtingendiensten zijn zo super door hen
  telkens een stap voor te zijn? Maar er
  zijn voldoende professionele terroristen,
  lijkt mij. Statistisch klopt er dus iets niet.

 6. Maurits de Vries December 26, 2010 at 7:59 pm #

  Contemplatie? Zou je niet eens een boek gaan schrijven?

 7. Teun December 27, 2010 at 1:29 am #

  Toevallig hadden wij het gisteren over generaals van het leger, en hoe die er baat bij zouden hebben een dreiging zo groot mogelijk voor te stellen omdat ze anders zelf zonder werk komen te zitten.

  In deze video komt dat heel mooi naar voren:

  http://www.atlargely.com/atlargely/2010/12/the-case-against-the-case-for-war-with-iran.html

 8. mieke December 27, 2010 at 9:52 pm #

  @ Teun
  Gezond verstand zegt: klopt. En jullie waren niet bepaald de eersten die daarover nadachten…

  @ Maurits
  Contemplatie op Kerstavond: ja. Zouden veel meer mensen moeten doen. Ik benijd ze niet: de ambtenaren van politie, justitie, ME, AIVD die anno laat-2010 en “following orders“, hun Kerstavond verruilen voor geweld en intimidatie. Rexc3xafncarnatie als mechanisme waar alle leven aan onderworpen is, is weliswaar nog niet bewezen. Maar “na-bestaan” min of meer wel. En daarmee: SPIJT.

  Overigens gaat dat boek er nog wel een keertje komen. Ik streef naar 2011/2012.

  @ Ron
  Ik heb geen mening over het eventuele prutsers-niveau van potentixc3xable terroristen. Heb – net als jij – de laatste 9 jaar echter wel meegemaakt dat velen van hen gxc3xa9xc3xa9n prutsers waren. Helaas. (VS, Londen, Madrid, Bali, Mumbai, Stockholm, en talloze plaatsen in Pakistan onderhand, om de bekendste te noemen).
  Maar over die inlichtingendiensten: die zijn inderdaad zo super dat ze in iedere huiskamer en ieder computer kunnen binnendringen. Daar hoef je helemaal geen terrorist voor te zijn. (En vandaar misschien ook wel de vele, beschamende vergissingen zoals nu rond een aantal Somalische immigranten). All it takes, bijvoorbeeld, is vaderlandsliefde en als je een duidelijk potentixc3xable terrorist (religieus-fanaticus, tevens Moslim) op je pad hebt gevonden, de politie (RID, AIVD) daarop te attenderen.

  Geheid dat ze binnen de kortste keren, in Nederland, je hele computer of computers – op afstand – totaal ondersteboven halen.

  Ron, jij schreef “Statistisch klopt er dus iets niet. .
  Waar ik me bij de afwezigheid van een regen aan terreuraanslagen in Nederland minstens zoveel zorgen over maak, is het feit dat je als doodgewone burger beslist gxc3xa9xc3xa9n melding meer zou moeten doen over een potentixc3xable, geradicaliseerde Moslim-terrorist. Want het risico is 100% dat jouw hele doopceel gelicht wordt en jouw privacy 100% wordt geschonden, maar dat niemand in Leidschendam, Den Haag en omstreken ooit de minste belangstelling zal tonen voor de persoon of groep die zich bij jou, vanwege hun terroristische sympathiexc3xabn, per ongeluk in de kijker hebben gespeeld.

  Vaderlandsliefde? Beschermen van je naasten, ook totaal vreemden? Breek me de bek niet open; verschillende van m’n familieleden hebben er hun leven voor gegeven in 1940-1945. En ik begrijp het zo goed: dat je wilt helpen beschermen tegen geweld. Doe je dat echter anno nu, dan gaan veiligheidsdiensten allereerst achter jxc3xb3u aan en word jij eventueel de gebeten hond.

  Of het luiheid is, of ze liever op hun dikke kont zitten? Of totale incompetentie, gebrek aan kennis omtrent buitenlanden, gebrek aan voorstellingsvermogen en dus pakken ze liever een melder want dat is veel gemakkelijker? Ik weet het niet. Maar ik zal na dergelijke ervaringen in 2006 iedere potentixc3xable terrorist voortaan welbewust laten lopen.

  Dat, of ik pak hem dus zelf wel aan.

  Morgen is het 22 jaar en een week geleden dat boven Lockerbie een Pan-Am Boeing (Jumbo, 747) explodeerde. Zelfs als gewone nieuwsconsument maar met een huis vol kleine kinderen toen, zal ik die dagen nooit vergeten. Voornamelijk Amerikaanse passagiers en een Amerikaanse crew, op weg naar huis voor Kerstmis. Het westerse feest van het Licht, van de Vrede.

  Destemeer voel ik me intussen gedwongen tot vijand van Den Haag en Leidschendam nu die allang mijn privacy en zelfrespect hebben vertrapt toen ik hen kwam attenderen op een potentixc3xable Moslim-terrorist.

  Alle PR-campagnes van ‘s lands Nationale Terrorisme Coxc3xb6rdinator en al diens mooie websites ten spijt: we worden genxc3¡xc3¡id!!!

 9. Ron December 28, 2010 at 11:57 am #

  @mieke

  Waarom wordt van een tipgever over mogelijke
  terreurdreiging zijn of haar doopceel gelicht?

  Ik zie daar het nut niet van in. Politie en
  justitie moeten achter terroristen aan en
  niet de burger die een tip geeft. Dat is
  de omgekeerde wereld en tijdverspilling voor
  deze diensten.

 10. Pieter December 29, 2010 at 12:50 am #

  De AIVD zit in zo’n typische branche waar je het in de regel nooit echt goed doet. Pakken ze terroristen op et laatste moment op – een heterdaadje dus – dan zijn ze ‘eigenlijk al te laat’ en hadden ze er eigenlijk nog meer moeten inrekenen, pakken ze terroristen in de planningsfase dan is wordt er getwijfeld aan de bewijzen want ‘iedereen kan een plan maken’ en pakken ze ze niet, dan hebben ze helemaal de poppen aan het dansen want dan hebben ze zitten slapen.

  In het oude China was men trouwens al van mening dat de beste geneesheren die mensen zijn die een ziekte kunnen aanpakken voordat iemand de gevolgen van die ziekte gaat ervaren. In de praktijk zijn mensen die erge dingen voorkomen uiteraard domweg lastig.

  Stel dat er voor de aanslagen van 11 september 2001 er bij een vliegtuigmaatschappij iemand hardop had geroepen om de deur naar de cockpit te verstevigen en te vergrendelen en allerlei extra veiligheidsmaatregelen te nemen. Die man zou het stempel van angsthaas hebben gekregen en geen hond had verder nog naar hem geluisterd.

  Voorlopig wilde de AIVD vier hebben, en het OM heeft er uiteindelijk twaalf laten opppakken. Waarom het er acht meer zijn, weet ik niet, maar duistere figuren kijken niet op een identiteitje meer of minder, toch? Voor zover ik kon zien zagen die personen uit de Boneventurastraat er niet bepaald ‘gesetteld’ uit, ondanks dat ze beweren al een aantal jaren in ons land te zijn. Ik kan het niet vreemd vinden dat ze daar ook een bedje in de cel voor opmaken.

  Enne, ja, Mieke, lees jij soms veel complottheorie-big brother-Bilderberg-NWO-achtige boeken? Ze zijn best leuk hoor, maar niet meer dan dat.

 11. Ron December 29, 2010 at 12:20 pm #

  @Pieter

  (Enne, ja, Mieke, lees jij soms veel complottheorie-big brother-Bilderberg-NWO-achtige boeken? Ze zijn best leuk hoor, maar niet meer dan dat.)

  Dat dacht ik ook al toen ik haar reactie zag.

 12. mieke December 30, 2010 at 8:28 pm #

  @ Ron (28/12)
  Precies, maar het is wel gebeurd (in een geval dat hier, terecht, de media nooit heeft gehaald; ik had ook niet anders gewild, want de hele bedoeling was om te voorkxc3xb3men).

  Overigens schijnt intussen iets soortgelijks de Somalische gemeenschap in Rotterdam te zijn overkomen, al vind ik dat als super-autochtone Nederlander toch wezenlijk nog wel iets anders. Berichten uit Rotterdam luiden dat een afperser die bij de Somalixc3xabrs z’n zin niet kreeg (geen geld kreeg dus), een valse melding bij de AIVD heeft gedaan of heeft laten doen. Wordt vervolgd, dat verhaal.

  @ Pieter (29/12)
  Nee, zulke boeken lees ik niet. Maar Nederland is wat dat aangaat op een kromme manier verdeeld: als je melding doet bij de AIVD, onvermijdelijk via de RID want in Leidschendam is letterlijk geen buitenstaander welkom, dan word jij gestript. Als je daarentegen over concrete gevallen van kindermishandeling tweemaal melding doet bij het AMK (mij 2x overkomen, als buurtbewoner die dingen hoorde en zag), dan is die instantie alleen ingericht op je verhaal telefonisch aanhoren, maar verder doen ze geen pest. En laten ze het aan jou als melder over om alle officixc3xable data zoals adres, naam & voornamen etc. erbij te sprokkelen. Terwijl ze tot al die GBA-gegevens (Gemeentelijke Basis Administratie, vroeger Burgerlijke Stand) onverkort toegang hebben.
  Maar ja, lekker op je luie reet blijven zitten als AMK-hulpverlener is toch veel fijner?! Kan je tevens melden dat een paar jeugdagenten met ‘t hart op de goede plaats, zich daar ook kapot aan hebben gexc3xabrgerd in de twee gevallen waar ik uiteindelijk de politie maar op heb geattendeerd. Omdat het hele systeem, de hele structuur om kindermishandeling tegen te gaan, in delen van het land aan de luiheid en desinteresse van betrokken hulpinstanties ten onder gaat. Dito de GGZ, ook zo’n bodemloze put door verregaande incompetentie. Concrete voorbeelden onderhand zat, maar niet voor dit blog.

  Facts!

  Wat dit land zou kunnen besparen aan jaarlijkse nationale uitgaven voor politie, RID/AIVD, AMK, ‘huiselijk geweld’ meldingen, falikant verkeerde omgang met GGZ-patixc3xabnten en wat dies meer zij, dat moet een vermogen belopen. Ieder jaar opnieuw. En dan reken ik nog niet eens mee wat de psychische en ook economische schade is doordat slachtoffers in de kou blijven staan, op de korte en op de heel veel langere termijn. Ook dat leed vertegenwoordigt een berg geld.

 13. Dan January 3, 2011 at 7:29 am #

  lijkt me dat het publiek middels deze actie begrip moet krijgen voor een aanstaande intensivering van het militaire ingrijpen in Somalie en Jemen door VS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: