Zaterdag 25 december: Kampers kribbig om 'binnen zonder kloppen', dooiende sneeuw verraadt wiet

25 Dec

Kamp-eindhoven

Op het woonwagenkamp aan de Castilixc3xablaan in Eindhoven-Noord is de geest van het Kindeke Jezus in de kribbe ver te zoeken, je zou eerder zeggen: men is wat kribbig. Of 'opgetogen', in de geest van Radio Bergeijk.

Tweehonderd politiemensen kwamen daar afgelopen week binnen zonder kloppen en roofden enige schapen uit de kudde en ze willen ze niet teruggeven. Het gaat om vier mannen (van 54, 40, 32 en 28 jaar), ze moeten zeker twee weken zitten. De politie verdenkt hen van betrokkenheid bij de moord op Lesley Tunk.

De politie is nogal hardhandig te werk gegaan, zo klagen de bewoners, er zijn spullen vernield, dat moet vergoed worden. Het zal gaan om opengebroken deuren en ramen, want inderdaad: men komt binnen zonder kloppen en gaat weg zonder een woord.

In die kringen heeft men het dezer dagen toch al niet te breed: de natuur zit ook tegen. Je kunt wietkwekerijen nog zo goed verbergen en reukvrij maken, tegen xc3xa9xc3xa9n ding zijn ze niet opgewassen: smeltende sneeuw. Elk dag zonder de witte wonderdeken is verdacht, daar kan men na de Kerst bezoek verwachten. Dus: of het wordt flink aanpoten en de boel weghalen (en dus geen tijd voor de kalkoen), of wachten op meer bezoekers die geen bel van node hebben.

Arme kampers, we leven met hen mee. Ze zitten toch al in zo'n glazen huis, als het ware.

4 Responses to “Zaterdag 25 december: Kampers kribbig om 'binnen zonder kloppen', dooiende sneeuw verraadt wiet”

 1. mieke December 26, 2010 at 4:08 pm #

  Tsja, dat smelten.

  In de theater- en showwereld – en op skipistes trouwens ook – heb je anders al tientallen jaren zgn. sneeuwkanonnen (net als ijs- en rookmachines).

  Kijk hier overigens tegen een paar blokjes woningen aan waarvan de daken onderling ook knap verschillen sinds het is gaan vriezen (en soms sneeuwen). Maar heb me laten vertellen dat dat komt door wel of geen zolder-isolatie 😉

 2. Bas Kloris, Vuren December 26, 2010 at 4:09 pm #

  Je kunt wietkwekerijen nog zo goed verbergen en reukvrij maken, tegen xc3xa9xc3xa9n ding zijn ze niet opgewassen: smeltende sneeuw. Elk dag zonder de witte wonderdeken is verdacht, daar kan men na de Kerst bezoek verwachten.

  Ach HJ, die fabel is al zo lang achterhaald.
  Dacht je nou xc3xa9cht dat met omstandigheden zoals smeltende sneeuw op een dak geen rekening werd gehouden?
  En dacht je nou ook xc3xa9cht dat onder ieder dak waar geen sneeuw ligt een hok schuil gaat?
  Dat zou helemaal lekker zijn.
  Halverwege de jaren negentig toen de thuisteelt in opmars kwam stak dit gerucht de kop op, tegenwoordig doet het blijkbaar nog steeds de ronde.
  Terwijl er genoeg afdoende middelen gebruikt worden om dit verschijnsel te voorkomen.
  Ben jij nou zo slim, of zijn hun nou zo dom???

  Beste Bas,

  Je hebt helemaal gelijk, maar het was nogal prominent in het nieuws, vandaar dat ik het even doorgaf. Het is inderdaad een Broodje Sneeuw, al zijn er natuurlijk altijd een paar dombo’s die er echt de dupe van zijn (of geloof je daar ook niet in?)

  Hendrik Jan

 3. Bas Kloris, Vuren December 27, 2010 at 9:13 pm #

  Oh jawel hoor HJ!
  Zoals ik al aangaf: toen het thuiskweken nog in de kinderschoenen stond (en dan praat ik niet over die 10 plantjes buiten op het balkon of achter in de tuin) waren er inderdaad van die gevallen die zo voor schut zijn gegaan.

  Zo ken ik er nog wel een paar.
  Van die slimmeriken die vergaten de kraan dicht te draaien toen ze het vat wilde vullen, waarna het water bij de benedenburen zo naar binnen liep. Of de deur vergeten op de knip te doen, waarna deze langzaam “open werd gezogen” en bij de achterburen ‘s avonds het gazon ineens oranje-geel verlicht was en zij opeens wel hxc3xa9xc3xa9l erg veel licht vanuit de kinderkamer bij de achterburen zagen komen.

  Allemaal domme fouten, maar ach, zelfs de politie kon er wel om lachen bij dergelijke gevallen. En werd je gepakt met 60 of 100 plantjes, dan was je een kruimelaar in hun ogen. Ze kregen haast medelijden, zullen we maar zeggen.

  Tegenwoordig ligt het anders.
  Wanneer je nu zo’n dom foutje maakt is het niet meer iets waar smakelijk om gelachen word, maar een kapitale blunder.
  Buiten het feit dat de politie er met tijden “vol op zit” en effe op de koffie komen, is er een probleem bijgekomen.
  Marokkaanse of Oostblok- figuren staan ‘s avonds bij je aan de deur, zetten een pistool op je kop en dwingen je zo je eigen planten af te knippen en mee te geven. En die zijn op xc3xa9xc3xa9n of andere manier ook getipt.
  Daarom kun je je dingen zoals een overlopend vat of smeltende sneeuw op je dak vandaag de dag niet meer veroorloven. Die fouten kun je niet meer maken.
  Waar je vroeger de politie aan je deur kreeg, een boete aan de PNEM betaalde en weer vrolijk verder ging, moet je tegenwoordig oppassen of je je huis niet uitgekegeld word, al of niet met een paar kleine kinderen, en in erger geval het risico lopen een paar van die mafketels aan je deur te krijgen.

  Nee HJ, de pret is xc3xa9cht voorbij, en het leuke is er ook af. Waar het vroeger gewoon een vrij onschuldige maar lucratieve bezigheid was, is het nu kei- en keiharde business geworden.
  En dat heeft Justitie zelf in de hand gewerkt. Niet anders.

 4. upinsmoke December 29, 2010 at 10:41 am #

  bas kloris,

  “mooi” voorbeeld van waar 30 jaar besluiteloosheid toe leidt.

  een weedpas, pffffffff

  denken ze soms dat ze met de scouting te maken hebben.

  tegenwoordig heeft iedereen toch identificatie bij zich, : wat nou weedpas???

  als je geen besluiten durft te nemen kan zich dat op termijn tegen je keren.

  ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen als ze slim zijn blokkeren ze de wietpas en “eisen” ze in limburg een andere oplossing.

  ik zeg vrijgeven net als komkommers en spruiten, hard nodig voor de kleine man

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: