Vrijdag 24 december: Milly Boele & Andrea Luten: het verschil; De Beste Roddels over Advocaten

24 Dec

Advocatie-1 Waarom wil Bram Moszkowicz Sander V. niet meer verdedigen en wie is zijn nieuwe advocaat? Tja, als ik het zou willen zou ik een hele leuke site kunnen beginnen met roddels en nieuwtjes over advocaten.

Als ik er zo eens over nadenk weet ik eigenlijk veel meer dan ik opschrijf. Maar laten we dat vooral zo houden. Over journalisten en criminelen wordt ook niet alles opgeschreven. Er is wel een site die een beetje in de buurt komt: www.advocatie.nl

Daar is nu een top tien te zien van best gelezen artikelen en dat is smullen van de bovenste plank. Vooral als je hier en daar nog wat naampjes in kunt vullen (overigens lang niet allemaal, het gaat niet speciaal om strafpleiters, dat zou het voor mij een stuk gemakkelijker maken).

Eerst nog even over Sander V., de moordenaar van Milly Boele. Kan iemand uitleggen waarom hij achttien jaar plus tbs krijgt en de moordenaar van Andrea Luten 'gewoon' vijftien jaar? Zoveel verschil in modus operandus is er niet.

Beiden zijn 'first offenders', beiden kwamen spontaan op het idee dat ze seks met een jong meisje wilden en raakten 'in paniek'. Geen voorbedachte rade, geen planning. Bij Sander V. dan misschien nog als verzachtende omstandigheid dat hij stoned was. Dus: wat is het verschil?

 

 

 

 

 

10 Responses to “Vrijdag 24 december: Milly Boele & Andrea Luten: het verschil; De Beste Roddels over Advocaten”

 1. Lizzy December 24, 2010 at 9:09 am #

  Over de TBS kan ik niet oordelen maat het feit dat hij agent (opsporingsambtenaar)is maakt dat zijn straf hoger is dan die van een burger.

 2. @ndrxc3xa9 December 24, 2010 at 9:57 am #

  Als stoned zijn een verzachtende omstandigheid zou zijn, hoe rijm je dat dan met een alcomobilist die iemand dood rijdt?

 3. Alex Scheijbeler December 24, 2010 at 12:14 pm #

  Er zal uiteraard verschil in de rapportage hebben gezeten. Vandaar TBS. Wat ook zal hebben meegewogen dat Sander bij de politie werkte. Geen zaak is het zelfde toch?

 4. Annet December 24, 2010 at 1:16 pm #

  Het verschil in de strafmaat zou ook wel eens kunnen zitten in de vraag in hoeverre hier sprake is van xe2x80x98spontaanxe2x80x99 handelen. Henk F. heeft naar eigen zeggen ter plekke bedacht om Andrea Luten iets aan te doen, maar Sander V. heeft Milly Boele daarvoor eerst vanuit haar eigen huis met hem meegelokt.
  Ondanks dat er dus wxc3xa9l in beide gevallen sprake was van een opwelling om hun slachtoffer iets aan te doen, verschillen hun reacties toch van elkaar.
  Blijft nog wel de vraag staan waarom Sander V. wxc3xa9l TBS krijgt opgelegd en Henk F. niet.

 5. erik December 24, 2010 at 1:49 pm #

  we kunnen er gewoon kort over zijn
  alle zeden klanten een nekschot zou de samenleving een hooop geld besparen en nee inderdaad ik zie die klanten niet als ziek
  daarom gewoon een nekschot

 6. Martin December 24, 2010 at 2:10 pm #

  Henk F is veroordeeld naar rechtelijke maatstaven van 1993. Daar zit het in.

 7. Peter December 24, 2010 at 2:12 pm #

  1- Het was een politieagent met aanzien in de buurt en aan Milly.
  2- Het in zijn “eigen woning” ombrengen van het slachtoffer

  HET BELANGRIJKSTE!!
  3- Het wegmaken van het lichaam van het slachtoffer.
  4- Begraven in je eigen tuin en daar met vrienden een biertje drinken en over de zaak praten, zeggen dat het vreselijk is wat er is gebeurd.

  Dat is zeker TBS waardig, totaal anders dan Henk F. die het lichaam zo heeft achtergelaten (openbaar) en het in het openbaar heeft gedaan.

  volkomen mee eens TBS. Henk loopt namelijk na over 10 jaar weer buiten in de maatschappij. Fijn idee.

 8. mieke December 24, 2010 at 8:22 pm #

  (HJK) Tja, als ik het zou willen zou ik een hele leuke site kunnen beginnen met roddels en nieuwtjes over advocaten.

  ‘k Heb je er laatst eentje bezorgd, maar die kwam uiteindelijk niet online omdat het hele blog moest worden teruggetrokken. (Die vent in Indonesixc3xab die De Telegraaf (ook) al bedreigd had).

  Neemt niet weg dat ik over advocaten & notarissen met een specifieke frustratie uit eigen ervaring zit, die ik best wel een keertje kwijt wil.

  Just so you’ll know…

 9. Siem December 24, 2010 at 11:24 pm #

  @HJK

  Wat is het verschil?

  – Ik denk dat je daarvoor inzage moet hebben in de psychiatrische rapporten.

  – De een wordt ingeschat als een gevaarlijke recidivist, de ander niet.

  Dat i.c.m. Sander V ‘s maatschappelijke positie als zijnde overbuurman, die na de handeling(en) koelbloedig een meisje van 12 in zijn achtertuin begroef terwijl de wijk blauw zag van onderzoekers, maakt de bijkomende TBS op zijn minst rechtvaardig en logisch.

  En dat beweerde blowverhaal zie ik niet bepaald als verzachtende omstandigheid. Sander V. was
  (al dan niet knetterstoned) voldoende bij de pinken om met een jong katje aan te bellen bij dierenliefhebster Milly en te zien dat ze alleen huis was.

  Berekening of een paniekhandeling zal het verschil in het vonnis hebben gemaakt.

 10. Robbie December 25, 2010 at 9:18 am #

  Sterker nog…de moordenaar van Milly Boele heeft zichzelf na 1 week aangegeven en die andere is na 17 jaar gepakt. Je kan dus beter zwijgen lijkt het en dat klopt natuurlijk niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: