Zondag 28 november: Met Erotendo's Tania naar de parenclub; Hoe vermist was Ricardo van Alphen?

28 Nov

Erotendo

Een vossin verliest wel haar haren, maar niet haar streken. Ergens in juli hadden we 't over Tania van 'erotendo' die niet geheel zuiver op de graat zou zijn in haar contacten.

Ik heb me daar toen kort in verdiept, met als gevolg dat ik een zeer Belgische sprekende Tania aan de telefoon kreeg die met mij wilde afspreken bij 'een parenclub naar keuze'. Het mocht ook bij de ingang, zodat ik niet zelf hoefde te gaan paren. Dat scheelt dan weer.

Het kwam er niet van. Maar je verwacht dan dat zo iemand zich een beetje gedeisd houdt. Niet dus. Het is een hele soap aan het worden, zie hier

*

Wanneer is iemand vermist? Afgelopen week hadden we 't nog over Farrida Zargar uit Spijkenisse, waar de signalen zeer verontrustend zijn. In sommige gevallen gaat er een 'Amber Alert' uit – tot nu toe nog altijd ten onrechte en knullig, maar het is een begin. En er zijn vermissingen die eigenlijk geen vermissing zijn, maar wel zo worden gebracht.

Ricardo-van-alphen

In het weekblad Privxc3xa9 staat deze week het verhaal van Ricardo van Alphen, een achtjarige jongen uit Delft. Op donderdag 29 april van dit jaar verdween hij, nadat hij met zijn Thaise moeder was meegegaan voor een uitstapje. Ze gingen met de trein naar Parijs, waar moeder bij de Thaise ambassade een noodpaspoort aanvroeg, vervolgens vlogen ze probleemloos naar Thailand.

Bij Tros Vermist hield Ricardo's vader vervolgens iedereen voor de gek: twee weken na de kidnap had de moeder al een mailtje naar hem gestuurd met de mededeling dat ze zich op Phuket bevonden. Ricardo zat op een Thaise school, die meteen contact had gezocht met de ambassade. De moeder had haar zoon – naar wie ze al die jaren overigens niet had omgekeken – weggehaald uit Nederland omdat er signalen waren dat het niet goed met hem ging.

Dat had vooral te maken met de liefde voor alcohol van Ricardo's vader en daarmee gepaard gaande conflicten. Daar keken ze in Thailand niet vreemd van op. Ricardo's moeder komt uit een schatrijke ondernemersfamilie, toen beide ouders nog in Thailand woonden hadden ze hem van alles aangeboden, maar hij voerde geen klap uit en vermaakte zich liever met allerlei Thaise geneugten dan de handen uit de mouwen te steken.

De kans dat Ricardo ooit nog terugkeert naar Nederland is klein. Hij zit in Thailand op een dure school, wordt liefdevol opgevangen bij familie (zijn moeder bekommert zich nog steeds niet veel om hem), maar of hij daar nu gelukkiger is? Exc3xa9n ding staat vast: hij is niet meer vermist.

 

Advertisement

No Responses to “Zondag 28 november: Met Erotendo's Tania naar de parenclub; Hoe vermist was Ricardo van Alphen?”

  1. ed November 28, 2010 at 3:04 pm #

    ik ken natuurlijk niet de precieze omstandigheden maar het lijkt er op dat Ricardo’s moeder zich in ieder geval genoeg om hem bekommerde om hem weg te halen uit Nederland waar het -volgens het verhaal- niet goed met hem ging.

    Verbaast me overigens dat de vader volhield dat hij verdwenen was. Wat voor kwaads steekt er in om te zeggen dat de moeder hem meegenomen heeft naar Thailand

  2. Ada November 28, 2010 at 8:40 pm #

    Gelukkig gaat het best goed met het knulletje.

    Er zijn al vaker mensen bij Vermist geweest die niet veel later de moordenaar bleken te zijn van de vermiste of waarvan het slachtoffer al ettelijke keren duidelijk had gemaakt GEEN contact te willen met de zoeker. Misschien interessant om daar eens een log aan te wijden?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: