Woensdag 24 november: Messen & Vragen in Delft, Bodenfelden & Brunssum

24 Nov

Nicky-Verstappen-boom

"Bij mij is een kinderlokker in een wit busje met groene letters BSO erop ik ben pas 11 bijna 12 en ik durf niet meer naar school ik ben zo bang hoe verdedig ik mezelf? Moet ik een mes meenemen? Help me."

Een reactie van 'Megan', gisteren op deze site. Het is geen wonder dat kinderen bang worden van alles wat er om hen heen gebeurt. Althans: van wat ze lezen of zien.

In Limburg is het lijk van de kampoudste opgegraven, voor de moord op Nicky Verstappen. Ik ben bang dat het niet veel oplevert, hooguit een klein beetje meer duidelijkheid. Het enige dat vaststaat is dat het vanaf het begin af aan het slechtste politieonderzoek uit de geschiedenis is geweest, door een machtsspelletje tussen een teamleider en een officier van justitie.

Tja, als twee mensen elkaar niet mogen en allebei de baas willen zijn blijft er wel eens een lijk in de kast liggen. Dat er niet meteen dna van de kampoudste is afgenomen zegt alles.

*

Bijna even bizar is het mes dat De Telegraaf heeft gevonden  in de auto van een vriendin van Ron P., de man die is veroordeeld voor de moord op Christel Ambrosius (Putten), wordt verdacht van de moord op Anneke van der Stap (Rijswijk) en die mogelijk nog twee moorden op zijn kerfstok en geweten heeft. Al zou ik bij hem eerder gaan voor de kerfstok dan het geweten.

Ron-p-mes

Het gaat om een 30 centimeter lang vismes van het merk Thompson. Het zou kunnen dat hier een moord mee is gepleegd. Hoeft niet, als hij slim is heeft hij het moordwapen weggegooid, maar de politie had dit mes moeten vinden. Bij de uitgebreide zoekactie in mei 2008, toen Ron P. werd aangehouden, werd zijn flat in Delft uitgekamd, de tuin van zijn ouders in Putten en de twee auto's van P. en zijn vriendin werden in beslag genomen. Beide wagens werden doorzocht en nog diezelfde dag teruggegeven. Is op zich sympathiek, je hoort wel eens anders, over dingen teruggeven door de politie. In dit geval hadden ze toch iets beter moeten kijken: ex-vriendin Wil Eenink vond het mes toen ze haar Peugeot opruimde en schoonmaakte. Het lag onder de bekleding van de kofferbak, weggestopt bij de gastank van de auto. "Toen ik het zag, kreeg ik een naar gevoel en wist dat ik er zo snel mogelijk van af moest."

We mogen toch aannemen dat degenen die destijds die zoekactie hebben gedaan vanmorgen een flinke donderpreek over zich heen krijgen (en dit jaar gxc3xa9xc3xa9n kerstpakket).

*

Bodenfelden-verdachte

In Duitsland is de 'arbeitslose' Jan O. (26) opgepakt voor de moord op Nina B. (xe2x80  14) en Tobias L. (xe2x80 13). Dat overlijdensteken heb ik uit Bild gekopieerd, het zijn niet op mijn toetsenbord. In Nederland doen we dat nog niet zo. Heeft wel wat.

Het 'arbeitslose' wordt als scheldwoord gebruikt. Wat je moet je anders, als het niet om een buitenlander gaat? Nog wel veel vraagtekens in Bild, het lijkt of men nogal twijfelt. De 'seksmoord' waar gisteren nog sprake van was, is inmiddels van het toneel verdwenen, maar wat is het wel? Waarom Jan O. verdacht is, is duidelijk: zijn telefoon werd in de buurt van de plaats delict gevonden.

Jan O. is geen parel van de Duitse maatschappij, Net zomin als Ron P. dat was. Jan O. volgde speciaal onderwijs, verbleef in een afkickkliniek en gaf als beroep op: rentenier of 'trotse werkloze'.

Via internet zocht hij contact met jonge meisjes. Onder een foto van een meisje van 14 krabbelde hij: 'Je bent echt leuk. Geile voetjes. Zou ik graag eens aan sabbelen.' Hij had vooral interesse voor meisjes tussen 10 en 14. Hij gebruikte drank en drugs en ook de vermoorde (en van huis weggelopen Nina) hoorde bij het groepje waar hij contact mee had.

Het motief is nog een raadsel, wel is duidelijk dat Nina met een mes is doodgestoken. Tobias was wellicht op de verkeerde tijd op de verkeerde plek.

 

Advertisements

12 Responses to “Woensdag 24 november: Messen & Vragen in Delft, Bodenfelden & Brunssum”

 1. K.Hakvoort November 24, 2010 at 11:28 am #

  [Alt]+0134, en uw zonden zullen u vergeven worden. Dat je hem niet kende; onmisbaar toch in de misdaadjournalistiek?

  Megan? Van Megan’s Law? Kind of bang makende volwassene? Pas toch op voor de buitenschoolse kinderopvang, mensen.

 2. Guido November 24, 2010 at 12:00 pm #

  Dus als je een mes vindt onder de bekleding van je auto, dan ga je naar de Telegraaf ?
  Niet naar de politie ?

 3. Diane November 24, 2010 at 2:38 pm #

  Ik lkas die oproep van Megan, ik schrok er van. Is dit echt? Heb je er iets mee gedaan, H.J.?

 4. Mia November 24, 2010 at 7:09 pm #

  “Bij mij is een MAN in een wit busje met groene letters BuitenSchoolseOpvang erop ik ben pas 11 bijna 12 en ik durf niet meer naar school ik ben zo bang hoe verdedig ik mezelf? Moet ik een mes meenemen? Help me.”

  Zo kan je het ook lezen….

 5. Mia November 24, 2010 at 7:18 pm #

  Het originele bericht:

  Vanuit De Bras maar nu ook uit andere delen van Ypenburg gaat sinds enkele dagen het bericht rond over een kinderlokker in een wit busje met groene letters. Gaat het hier om feiten of een broodje-aap verhaal? Via het forum op http://www.ypenburg.nu kunt u uw reaktie kwijt.

  Het bericht wat rond gaat luidt ongeveer als volgt:

  Er is een kinderlokker actief op Ypenburg.
  Het zou gaan om een witte bestelbus met groene letters.
  De persoon in de bus heeft ook al kinderen aangesproken om mee te gaan.
  Vooral bij de BSO in de Bras hebben ze hier alle ouders gewaarschuwd.
  De witte bestelbus zou ook al in andere plekken van Ypenburg gesignaleerd zijn.
  Het schijnt dat er ook al melding is gemaakt bij de politie.

  Ondertussen is het altijd verstandig om als ouder de kinderen te wijzen op het gevaar van vreemden maar geen hetze te beginnen tegen iedereen met een wit busje en kalmte te bewaren. Tenslotte moet een hoax of hardnekkig Hyves bericht niet uitgesloten worden.

  – UPDATE –
  Reactie van de Politie Haaglanden

  “Op maandag 15 november rond 17.15 uur is een 13-jarig meisje nabij de tramhalte op de Gruttosingel door een man in een witte bestelauto met groene letters op de zijkant aangesproken. Hij vroeg haar naar de weg en toen het meisje hem die wilde wijzen , greep hij bij haar arm. Zij heeft zich toen kunnen losrukken, is weggelopen en heeft zich bij ons gemeld,” aldus Sjaak Hof, Bureauchef Ypenburg-Leidschenveen.

  “De recherche is een onderzoek gestart. Op dit moment zijn ons geen vergelijkbare voorvallen bekend en lijkt het vooralsnog op een op zichzelf staand incident. Wij nemen deze zaak zeer hoog op en kunnen ons terdege voorstellen dat dit soort zaken onrustige gevoelens bij onze wijkbewoners veroorzaken. Wij hebben daarom inmiddels scholen en kinderopvangcentra in de wijk benaderd om uitleg te geven en eventuele bezorgdheid weg te kunnen nemen. Hoewel er op dit moment geen signalen zijn dat deze man ook andere kinderen benaderd heeft, vragen wij de inwoners van Ypenburg alert te zijn en direct 112 te bellen wanneer zich een dergelijk incident voordoet.”

  Tot slot roept de recherche getuigen op zich te melden en komt zij graag in contact met (ouders van) kinderen die mogelijk ook benaderd zijn door deze onbekende man. Mensen met informatie of vragen kunnen bellen naar nummer 0900-8844.

 6. Linda November 24, 2010 at 9:47 pm #

  Ik zal Sjaak Hof even laten weten dat precies hetzelfde vorige maand is gebeurd in Noord-Holland, ook een meisje van 13 dat zich op tijd wist los te rukken van een man met een wit bestelbusje. Lagere school heeft al brief uitgestuurd aan alle ouders…

  Overigens, nooit een mes meenemen! Als je de zwakste bent, worden alle wapens afgepakt en tegen je gebruikt. Alleen afstandswapens, zoals pepperspray, kunnen effect hebben.
  Een cursus zelfverdediging lijkt me het beste. Niet alleen om je beter te kunnen verweren, maar ook om meer zelfvertrouwen uit te stralen.

 7. Annet November 24, 2010 at 9:50 pm #

  Het verhaal van de ex van Ron P. lijkt me, gezien het feit dat ze met zoxe2x80x99n vondst naar de Telegraaf gaat, eerder een op sensatiebelust verhaal. Daarbij komt nog dat het zeer toevallig is dat Ron P. een mes, mogelijk gebruikt als wapen, verstopt xc3xa9n dat de politie tijdens grondig onderzoek dat wapen over het hoofd ziet en zijn ex het bij een schoonmaakbeurt wxc3xa9l vindt. Een schoonmaakbeurt die kennelijk in jaren xe2x80″ want de xe2x80x9ctwee van Puttenxe2x80x9d hebben hun xe2x80x9cstrafxe2x80x9d ondertussen xc3xb3xc3xb3k al uitgezeten xe2x80″ niet is gebeurd. Aan de andere kant: wie maakt zijn auto tot aan de gastank toe schoon?
  Wat betreft de betrokken politiemensen; als blijkt dat het wel degelijk een door Ron P. verstopt en gebruikt wapen is mogen ze wat mij betreft wxc3xa9l een Kerstpakket ontvangen. Exc3xa9n met als inhoud; ‘hoe voer ik gedegen sporenonderzoek uit?’

  Beste Annet,

  Het spijt me zeer, maar dit slaat allemaal weer helemaal nergens op. Je weet niks, je leest niks, je roept maar wat. Maar gelukkig vindt Siem je intelligent, dat scheelt.

  Hendrik Jan

 8. Siem November 25, 2010 at 11:25 pm #

  @HJK 9.50

  Intelligent vind ik juf Annet beslist niet, wel intelligent manipulatief. Zie wat ze losmaakt. Heel wat anders

  En inderdaad, de reactie van Annet op mes en Ron.P sloeg alweer nergens op.

 9. Ada November 26, 2010 at 1:03 am #

  Ik denk niet dat de ex van Ron P. naar de Telegraaf is gegaan, echter wel naar het ColdCase team o.l.v. Jolanda v/d Graaf dat deze krant inmiddels rijk is. (Ook al bevestigen ze steeds opnieuw ideeen en inzichten die al langer leven, maar goed.)

  Dus sensatie zoeken, Annet? Nee, denk het niet. Wel heeft zij vertrouwen in deze mensen, ze zullen ongetwijfeld veel aandacht aan haar hebben gegeven. Daarbij De eerste hand claimend, zoiets. Had Peter R. in haar ‘geinvesteerd’ dan had hij het mes opgestuurd gekregen.

  Slordig als de recherche de auto niet compleet binnenstebuiten hebben gekeerd waardoor dit mes aan de aandacht onttrokken is gebleven. Mja, ook dat is vooral mensenwerk, met de nadruk op werk. Zal niet de eerste blunder zijn gedurende een onderzoek. Laten we eerst maar afwachten of er DNA op het mes gevonden wordt dat aan een bepaalde zaak kan worden gelinkt. Wat er niet is, komt er niet af. Dus afwachten voorlopig.

  Beste Ada,

  Ik denk dat het anders is gegaan. Verslaggeefster Marieke van Essen heeft zich helemaal op deze zaak gestort en heeft de goede contacten, dus is het logisch dat de vriendin bij haar terechtkwam. Als ze zich bij Jolande van de Graaf had gemeld had die zich dit zeker niet laten afnemen.
  Dat iemand naar een krant stapt ipv naar de politie snap ik wel: de kans is anders groot dat ze bij de politie zeggen: dankjewel, maar dat je er nooit meer iets over hoort. Zo blij zijn ze niet met zulke foutjes.

  Hendrik Jan

 10. Ada November 26, 2010 at 1:11 am #

  Lees nu net hier en daar wat feiten over de ‘slipfragmenten’ van Christel Ambrosius. Waarom gaat iedereen er van uit dat daar DNA op zou moeten zitten van Ronald P.?

  Juist niet! Die slip werd, toen haar dode lichaam ontdekt werd, halverwege haar benen gevonden dus die heeft haar ‘kruis’ niet meer aangeraakt na de daad. Als men uitgaat van een slachtoffer van een verkrachting, eventueel inclusief daderherkenning, dan is het 100% aannemelijk dat de dader niet de moeite genomen heeft haar weer aan te kleden. En zo is het ook gegaan.

 11. Linn June 18, 2015 at 1:53 pm #

  Is het moordwapen van Christel ambrosius nou al gevonden ? Daar staat nergens iets over vermeld. Ik vind het bizar dat ze het de mede mens niet laten weten.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: