Vrijdag 26 oktober: In de voetsporen van Cor van Hout; zware tijden voor Baas B

29 Oct

 Huis-van-hout-3-web

'Villa Francis' heette het huis waar Cor van Hout woonde, in Benalmadena, onder de rook van Torremolinos. Dat is lang geleden en de voetstappen van Cor zijn hier vergeten.

Het is de vraag of het oudere echtpaar dat nu in het huis woont weet wie de vorige bewoner was. Het bordje met 'Villa Francis' is verdwenen. Ik heb nog een foto mxc3xa9t bord, moet ik nog even opzoeken.

Het is toch een wat vreemde gewaarwording, rond te lopen op de plek waar Van Hout jarenlang lief en leed deelde met vele vrienden. Ook kennissen maakten geregeld gebruik van het huis als dat zo uitkwam.

Hoe het gesteld was met de interesse voor de vaderlandse geschiedenis van de Nederlanders die hier passeerden weet ik niet, maar pal om de hoek, hooguit 150 meter van de woning, bevindt zich een plateau. Tegels met de afbeelding van een beroemd schilderij over de Tachtigjarige oorlog, de 'Overgave van Breda'.

Breda-benalmadena-1-web

Ik was het zelf ook even kwijt. Het Turfschip, dat kennen we, maar 'de overgave'? Ik heb het even nagekeken, het was in 1625, ver na de actie met het turfschip. Breda werd terugveroverd, eigenlijk waande men zich veilig en liet men zich verrassen. Het is net voetbal: nooit je tegenstander onderschatten.

*

Gisteren was ik de hele dag in Marokko en tamelijk onbereikbaar, maar ik begrijp dat er weinig nieuws is van het Yuri-front. Dat betekent dat ik daar nog wel even mee aan de slag moet, het zal toch opgehelderd moeten worden wat er aan de hand is met dat aanrijdingsverhaal. Kom ik uiteraard op terug.

*

Inmiddels krijg ik uit verschillende hoeken verhalen over de familie van Danixc3xablle van A., die op wat ongebruikelijke wijze verhaal kwam halen bij Baas B.

Dit kan niet zomaar worden gebruikt, het is bijna een boek, maar xc3xa9xc3xa9n duidelijke boodschap blijft er wel hangen: dat Baas B nog niet klaar is met deze familie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: