"Politie en advocaat ontkennen Yuri-verhaal"

27 Oct

Update 12.00 uur:

Zoals verwacht zijn er collega's bezig gegaan met het checken van het Yuri-verhaal, over mogelijke betrokkenheid bij een aanrijding. De advocaat van Yuri ontkent ("Onzin"), ook de politie heeft de stukken nagekeken en geconcludeerd dat er geen mutaties zijn over doorrijdingen na aanrijding en de naam Van Gelder. Yuri zelf is hierover – voorzover ik nu weet – nog niet benaderd.

Wat de advocaat en de politie zeggen, zegt op zichzelf niet veel: als het anders was geweest, was dit al veel eerder naar buiten gekomen. Mijn bron blijft erbij dat het gegaan is zoals beschreven. Uiteraard probeer ik zelf ook nog het een en ander te verifixc3xabren, ik ben natuurlijk ook benieuwd wat hier aan de hand is. Er kan sprake zijn van een lelijk misverstand en ook dan kom ik er vanzelfsprekend op terug.

 

No Responses to “"Politie en advocaat ontkennen Yuri-verhaal"”

 1. Annet October 27, 2010 at 1:40 pm #

  In mijn beleving kunnen hier 2 dingen aan de hand zijn.
  Hendrik Jan heeft last van een zonnesteek, of het verhaal van deze betrouwbare bron klopt inderdaad en daarmee vallen, in elk geval voor mij, een aantal puzzelstukjes in dit vage Yuri verhaal in elkaar. Vooralsnog geloof ik in dat laatste verhaal: waar rook is, is vuur.

 2. Maurits de Vries October 28, 2010 at 1:04 am #

  Ik vind dit nogal voorbarig en vraag me af of je dit zomaar kan stellen. Er is tenslotte al genoeg karaktermoord op deze jongen gepleegd. En alles hangt als los zand aan elkaar. Misschien had je dit eerst beter moeten checken. Het stond ook al op teletekst. Voor veel mensen is dit gerucht nu al een feit…

 3. Annet October 28, 2010 at 10:17 am #

  @ Maurits de Vries,

  Dat ben ik niet helemaal met je eens. Voor wat betreft je vraag of iemand dit zomaar kan stellen: ja, blijkbaar kan dat! Dxc3¡t is journalistiek, met alle risicoxe2x80x99s van dien.
  Uiteraard zijn er mensen die dit gelijk voor waarheid aannemen, maar, sommige mensen hebben nu eenmaal een beperkt blikveld, die nemen ook alles wat in de story en privxc3xa9 staat klakkeloos voor waarheid aan en als ze toevallig sinterklaas tegenkomen dan bestaat hij ook weer echt. Daar kun je nu eenmaal geen rekening mee houden.
  Daarbij neem ik aan dat Hendrik Jan het niet van zijn tante Annie heeft gehoord, maar van iemand die op zxe2x80x99n minst niet meer in sinterklaas gelooft.
  Je praat over karaktermoord. Met alle respect, maar in mijn beleving is het dan wel een zelfmoord geweest. Hij heeft zxc3xa9lf zijn kansen verspeeld. Me dunkt; er is genoeg geld in die jongen gepompt (soms denk ik wel eens letterlijk!) om iets van zijn carrixc3xa8re te maken, maar dat heeft deze xe2x80x9cLord of the Ringsxe2x80x9d, in elk geval xc3xa9xc3xa9n keer, en ik vrees inmiddels tot twee keer toe zxc3xa9lf om zeep geholpen. Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten!

 4. Jay October 28, 2010 at 4:03 pm #

  Maurits, ik ben het volledig met je eens. Maar het is “in” om voorbarige conclusies te trekken en dat vervolgens te plaatsen. “Want dan zijn we tenminste de eerste die erover berichten”……. of het nu waar is of niet dat maakt tegenwoordig allemaal niks meer uit.

 5. Maurits de Vries October 28, 2010 at 11:56 pm #

  Annet Journalistiek is volgens mij ook hoor-en wederhoor en dat heeft niets met risico’s te maken. Story en prive zijn roddelbladen, dat weet iedereen. Ik neem aan dat HJ geen roddeljournalist is, maar een journalist die gedegen onderzoek verricht en niet over 1 nacht ijs gaat. Jij denkt dat HJ het niet van z’n tante Annie heeft, maar ik denk het wel want het klopt niet. En over het “geval” Yuri ben je ook niet helemaal op de hoogte. Want alles dat tot nu toe gesuggereerd wordt, daar is nog steeds niets van bewezen. Het ligt dus allemaal iets anders dan jij denkt.

  Beste Maurits,

  Voor mij staat helemaal niet vast dat het niet klopt, de enige vraag is of ik het verhaal – dat in politiekringen de ronde doet – al naar buiten had moeten brengen. Kun je verschillend over denken, maar ik laat dit natuurlijk niet liggen.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: