Moord Dirk Post: Wie mogen er achter de gesloten deuren?

30 Sep

Dirk-post-sep

Update 11.15 uur:

"De twee medeverdachten van de moord op Dirk Post wisten van te voren af van de plannen van de 15-jarige hoofdverdachte in de zaak. Toch waarschuwden ze hem niet."

Zo staat het in de krant, zo ziet justitie dit.  Dirk Post (14)  werd in 2009 vermoord in het Urkerbos. Jaap H., geen geboren en getogen Urker, is hoofdverdachte, hij zou Dirk met messteken hebben omgebracht. Als motief speelde er mogelijk iets met een meisje, maar dat is nooit echt uit de verf gekomen. Jaap ontkent.

Volgende week zijn er rechtszaken, maar daar zal niet veel uitkomen: Jaap is minderjarig, het gebeurt allemaal achter gesloten deuren. Mogen de ouders van Dirk en Jaap er dan ook niet bij zijn? Domme vraag misschien, maar ik kom nooit bij zittingen achter gesloten deuren.

Het verwijt van justitie richting medeverdachten lijkt mij vergezocht. Ik kan me niet voorstellen dat ze ook maar enig benul hebben gehad van wat er zou gaan gebeuren, maar de juridische mogelijkheden in dit soort zaken zijn nogal beperkt.

Eerder bericht staat hier

 

 

No Responses to “Moord Dirk Post: Wie mogen er achter de gesloten deuren?”

 1. DTV September 30, 2010 at 1:35 pm #

  Minderjargen worden altijd vergezeld door hun ouders of voogden juist ook achter gesloten deuren.
  Daar zij officieel verantwoordelijk zijn, tot ze niet langer meer minderjarig zijn!

 2. Christian September 30, 2010 at 2:17 pm #

  Ouders aanwezigheid is zelfs verplicht, daarnaast is er jeugdreclassering en raad van de kinderbescherming.

 3. Christian September 30, 2010 at 2:18 pm #

  En directe slachtoffers, zoals nabestaanden mogen ook naar binnen.

 4. ruisje October 5, 2010 at 9:49 pm #

  Het is intussen dinsdag 5 oktober; zie zo gauw geen nieuwer bericht hier over de moord op Urk (slachtoffer Dirk Post).

  OP BNR Nieuwsradio zojuist een verslaggeefster n.a.v. het proces tegen de verdachte (dader) van de tienermoord. Dader intussen, want de knul heeft bekend. Op grond van verklaringen en bewijs, want zelf herinnert hij er zich blijkbaar niet zoveel meer van.

  Wat me bijkans k.o. slaat, is wat er zojuist op Radio 1 werd beweerd over de omstandigheden die tot de zeer gewelddadige moord leidden. Jongelui op Urk schenen al enige tijd een gewoonte te maken van “glaasje draaien”…

  Als dxc3¡t waar is, had dat m.i. al veel en veel eerder landelijk bekendgemaakt moeten worden. Opdat ouders, ooms en tantes, buren, leerkrachten gewaarschuwd zijn en er dringend op gewezen worden om op dat soort “spelletjes” zeer attent te zijn. Want “glaasje draaien” heeft – op de korte of veel langere termijn – al zxc3xb3veel levens verwoest…

  De Stentor bevestigt het bericht. Link

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: