Dinsdag 28 september: Unieke foto 'wolkenmoord' & 'Fraude Albert Janssen: 'Een nul te veel'

28 Sep

Parachute-els-marcel-els

Vooralsnog geeft Els Clottemans, hoofdverdachte in 'de moord boven de wolken', geen krimp. Waarom zou zij haar liefdesrivale Els Van Doren uit de weg moeten ruimen? Ze hadden een goede relatie met elkaar, met hun gezamenlijke minnaar Marcel Somers was er slechts een seksuele relatie: "Ik gebruikte hem enkel voor de seks," zei ze.

Op internet is inmiddels een foto opgedoken waar de drie deelnemers aan de 'mxc3xa9nage a trois' staan (links slachtoffer Els van Doren, rechts verdachte Els Clottemans, midden hun gezamenlijke Nederlandse vriend Marcel Somers )xefxbbxbf

Geen vuiltje aan de lucht, zou je zeggen. Een filmpje waar slachtoffer Els van Doren op staat, is hier te zien.

Haar nabestaanden verlieten gistermiddag de rechtszaal in Tongeren toen er foto's vertoond zouden worden van de beelden van het slachtoffer na de val. Die wilden ze zich besparen.

Vandaag worden de rechercheurs gehoord die Els hebben verhoord. "'Ze hebben me murw proberen te krijgen. Ze hebben me onmenselijk behandeld. Geen seconde geloofd. Dag en nacht verhoord. Afgemat. Tot ik zou kraken. Tot ik zou bekennen," zei ze gisteren.

De zwakste schakel in het verhaal zijn de anonieme brief en de anonieme telefoontjes waarin ze Els Van Doren aanspoorde om te kiezen tussen haar echtgenoot en haar minnaar. Als je zegt dat je hartsvriendin bent, dan doe je dat toch niet?

Haar excuus: "Ik wilde van Marcel Somers af, maar ik was zelf niet sterk genoeg om die beslissing te nemen. Ik hoopte dat Els in mijn plaats die knoop zou doorhakken. Dat ze voor Marcel zou kiezen, zodat ik voorgoed buitenspel stond."

De voorzitter van de rechtbank uitte gisteren kritiek op Het Belang van Limburg dat een enquxc3xaate houdt over de kwestie: "Denkt u dat Els Clottemans schuldig is?" Deze vraag moet door de jury worden beantwoord, de rechter vindt het 'onkies'. Maar in het internettijdperk is daar natuurlijk geen houden aan, ook de grote site www.clint.be houdt zo'n stemming.

*

Albert-janssen-bd

Albert Janssen (51) is een zakenman uit Den Bosch die door justitie wordt beschuldigd van valsheid in geschrifte en faillissementsfraude.

Janssen wordt altijd beschreven als 'een flamboyante man', met "rijkelijke haarlokken", meestal gekleed in zijn eigen mooie AJelli-kostuum. Hij was uiterst succesvol, thans berooid.

Dat zakenmensen die over de schreef gaan worden aangepakt, daar zal niemand tegen zijn. Maar in Den Bosch hebben een heleboel mensen een onbehaaglijk gevoel bij het optreden van justitie. Alles is uit de kast gehaald om Janssen totaal kapot te krijgen, alsof hij een soort 'Endstra van het zuiden is', een zakenman met banden in de criminele wereld. Alsof justitie hier 'Holleedertje en Soerel' wil spelen, net als in Amsterdam.

Afgelopen week was er een voorlopige zitting. Dat was een aanfluiting. Is overigens niet alleen in Den Bosch zo. Als een bedrijf zou worden gerund zoals het Openbaar Ministerie, zou het al failliet zijn voor het was begonnen. Dit keer bleken er ordners te zijn verdwenen, tapgesprekken waren vernietigd of onvindbaar, belangrijke getuigen bleken niet te zijn gehoord.

De advocate van Janssen is Esther Vroegh. Ze kreeg op veel punten gelijk, volgens haar gaat het om "gezichtsverlies" voor het Openbaar Ministerie. Meest opvallende punt: een zogenaamde typefout.

 Het leek of het hier om een miljoenenfraude ging, van 3,5 miljoen. Zo kwam het ook in de krant.

Esther-5-web

Wat blijkt?

De komma stond verkeerd, het moest 3,5 ton zijn. Laten we zeggen: dit soort komma's staat nooit de andere kant op verkeerd.

Janssen zelf gaf na afloop als commentaar dat de belasting geen begrip heeft gehad voor het feit dat hij als ondernemer bepaalde handelingen heeft gepleegd om zijn bedrijf, met 174 werknemers, overeind te houden in een moeilijke tijd. In 2005 had hij een deal gesloten met de fiscus, over een privxc3xa9lening van 115.00 euro.

Ik heb geen verstand van dit soort zaken, ik citeer maar even wat Bastion Oranje hierover schrijft:

"De zaak die tegen Janssen speelde, zou door de fiscus bevroren worden. Maar de Belastingdienst stelde -buiten Janssen om -een ketenaansprakelijkheid op: de schuldeisers van Janssen (Essent, Rabobank en Brabant Water) kregen boekhoudcontroles om hun achterstallige btw alsnog in te kunnen vorderen (…) Het betekende de neergang voor de  firma's van Janssen."

Meer over deze zaak ook op de website van Esther Vroegh

 

No Responses to “Dinsdag 28 september: Unieke foto 'wolkenmoord' & 'Fraude Albert Janssen: 'Een nul te veel'”

 1. ed September 28, 2010 at 10:15 am #

  De rechtbank in Den Bosch is niet een van de beste. Slechte, bevooroordeelde rechters die zich meer om de publike opinie bekommeren dan om recht spreken. Het Hof in Den Bosch is al wel beter

 2. Marina September 28, 2010 at 11:59 am #

  Ook advocaten halen alles uit de kast om het O.M. onderuit te halen. Leugens horen daar ook bij.

 3. CPM Karsten September 28, 2010 at 1:53 pm #

  xe2x80x9c Alles is uit de kast gehaald om Janssen totaal kapot te krijgen, alsof hij een soort ‘Endstra van het zuiden is’….Dit keer bleken er ordners te zijn verdwenen, tapgesprekken waren vernietigd of onvindbaar, belangrijke getuigen bleken niet te zijn gehoord…….Meest opvallende punt: een zogenaamde typefout. Het leek of het hier om een miljoenenfraude ging, van 3,5 miljoen. Zo kwam het ook in de krant……Wat blijkt? De komma stond verkeerd, het moest 3,5 ton zijn. xe2x80x9c

  Het lijkt vaak een wedstrijd tussen officieren van justitie en rechters te zijn, wie of de meeste fouten maakt. Exc3xa9n ding is altijd wel vast pandoer: de gemaakte fouten zijn altijd in het nadeel van de gedaagde bedoeld.

 4. CPM Karsten September 28, 2010 at 2:03 pm #

  “Ik wilde van Marcel Somers af, maar ik was zelf niet sterk genoeg om die beslissing te nemen. Ik hoopte dat Els in mijn plaats die knoop zou doorhakken. Dat ze voor Marcel zou kiezen, zodat ik voorgoed buitenspel stond.”

  Ze had een rekening te vereffenen met Els van Doren. Dat heeft ze die nacht vooraf aan het springen gedaan. Ze heeft xe2x80x98de knoop doorgehakt.xe2x80x99

 5. ed September 28, 2010 at 3:46 pm #

  @CPM Karsten
  je hebt gelijk. Iedereen kan fouten maken, maar bij justitie zijn ze altijd in het nadeel vd verdachte en er wordt niemand binnen het OM voor bestraft.

  OvJ’s springen nogal ruim om met hun bevoegdheden. Tijdens een pro-forma wordt er makkelijk gezegd… nee, dat rapport is nog niet klaar. Hupsakee, weer drie maanden voorarrest er bij.

  Wat betreft de ‘Elsen’, als ik toch met iemands vriendinnetje sliep en die andere vent sliep bij mijn parachute dan was het eerste wat ik zou controleren die parachute. Maar ja, ik ben misschien wat achterdochtig ingesteld. Ik leef dan ook nog

 6. VP September 29, 2010 at 12:30 am #

  Over de parachutemoord;

  Het is – echt waar – puur toeval. Ik ben nooit bewust gaan zoeken. (hapering) Ik ben die dag verdwaald in een omleiding, ik heb een verkeerde afslag genomen, ik kon mij niet meer orixc3xabnteren. Aldus Els C.

  Voer voorschuldig, Hoofdstuk 1, De afslag ?

 7. Jacob September 29, 2010 at 8:29 am #

  Ik zet mijn geld op die Marcel als dader. Slimme jongen om in een klap van twee jaloerse vrouwen verlost te worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: