Moordenaar van Grace: xc3xb3xc3xb3k een bekende

31 Aug

 Grace-blommaert

Update 13.30:

Het aantal vrouwen en meisjes dat slachtoffer wordt van een willekeurige moord is in Nederland per jaar op de vingers van xc3xa9xc3xa9n hand te tellen. Ook bij Grace Blommaert uit Zoetermeer is de dader een bekende. Dat was eigenlijk vanaf het begin al duidelijk, alleen was de manier waarop en de locatie ongebruikelijk voor een 'relatiemoord'.

Vrouwen en meisjes zijn vaker het min of meer willekeurig doelwit van belagers dan jongens en mannen. De laatste tijd zie je steeds vaker berichten over gewelddadige verkrachtingen, het lijkt of het er meer worden. De ernst van die zaken kan moeilijk overschat worden, het is een angstwekkende gedachte dat iemand die zich op zo'n manier aan een slachtoffer heeft vergrepen niet wordt opgepakt: zedendelinquenten stoppen nooit uit zichzelf.

Vorig bericht over Grace ('Grace werd gestalkt') staat hier

No Responses to “Moordenaar van Grace: xc3xb3xc3xb3k een bekende”

 1. ruisje August 31, 2010 at 3:35 pm #

  De laatste tijd zie je steeds vaker berichten over gewelddadige verkrachtingen, het lijkt of het er meer worden.

  Als doorsnee-nieuwsconsument was ik die indruk inderdaad ook al gaan krijgen.

  Ik wil er in dat kader bloedserieus voor pleiten dat Nederland voor mannelijke zedendelinquenten (er zijn m.i. maar weinig vrouwen die zich aan dergelijke misdrijven schuldig maken), castratie weer bij wet gaat invoeren zoals dat hier te lande tot in de jaren ’60 heeft bestaan.

  Fysieke castratie of chemische castratie maakt mij niet uit, mits het in dat laatste geval ook pertinent frequent genoeg blijft gebeuren: het toedienen van die injecties.

  En ik herhaal wat ik hier en elders de afgelopen jaren al vaker heb laten weten. In een dorp in het Gooi woonde na zijn vrijlating de laatste zedendelinquent die bijna een halve eeuw geleden op last van een Nederlandse rechter, chirurgisch gecastreerd werd. Totdat de wet veranderde, vermoedelijk omdat de ingreep als ‘barbaars’ werd gezien en zulke mannen doorgaans een slechte jeugd hebben gehad, enz. enz.
  De betrokkene had meermalen contact met een familielid van mij. Dat kan je hebben op een dorp. En verklaarde zo ergens rond 1990 dat hij nog steeds blxc3xadj was met de aan hem voltrokken lichamelijke straf. Want die ingreep was de voornaamste factor die hem in staat heeft gesteld om uiteindelijk weer een normaal leven te kunnen leiden. Met een baan, een huis, vrienden, kennissen, contacten – op een volwaardige manier.

  Hij is jaren terug al overleden (ouderdom); je kunt het hem niet meer vragen. Maar ik durf er een lief ding om te verwedden dat er veel meer van dergelijke ervarings-verhalen moeten zijn. Dat die echter doorgaans weggestopt zullen zijn in vertrouwelijke, gesloten psychiatrische en justitixc3xable archieven, dik onder het stof onderhand. En dat de kans erg klein is dat ooit een journalist zin krijgt om dxc3¡xc3¡r nou juist eens gedegen onderzoek naar te gaan doen. Of het zou misschien een vrouwelijke journalist moeten zijn…

  Dat van die slechte jeugd wil ik overigens niet bagatelliseren. M.i. wordt een knul die normaal en gezond opgroeit, gemeenlijk geen (serie-)verkrachter. Maar als het kwaad van die jeugd al is geschied terwijl de maatschappij in zo’n gezin niet ingreep, rechtvaardigt dat nog op geen enkele manier het risico dat meisjes en vrouwen lopen om van zo’n type het slachtoffer te worden.

 2. Linda September 1, 2010 at 12:02 am #

  Mwah, ruisje, ik heb begrepen dat het zo simpel niet ligt. Sommige (de meesten? of een minderheid?) gaan na castratie gewoon door, gebruiken dan een voorwerp. Het is macht die hen drijft, geen hormonen.
  In hoeverre dit met een slechte jeugd te maken heeft, ik weet het niet. Het kan ook een neurologische aandoening zijn, dat verklaart ook de ongeneeslijkheid beter.

  Volgens mij moeten ze dat castratie-onderzoek maar weer eens nieuw leven inblazen. Er zal toch wel iets helpen tegen die gekken?

 3. 023 September 1, 2010 at 8:19 am #

  @Linda ,

  Volgens mij moet jij weer even wat biologie lessen gaan volgen.

  “gebruiken dan een voorwerp” Je hele handel wordt er niet afgehakt hoor. Dat ding zelf werkt nog gewoon,…

 4. Linda September 1, 2010 at 6:38 pm #

  @023: het “ding” werkt nog wel gewoon, maar zijn “baasje” heeft er bij chemische castratie geen behoefte meer aan, omdat de lust verdwijnt.
  Kijk voortaan eerst op wikipedia, wijsneus, voordat je stellig wordt.

  Trouwens, nu ik toch weer in het onderwerp castratie ben gedoken, zie ik betere resultaten dan gedacht. Dus ruisje heeft een sterk punt. Tsjechie schijnt nog flink te castreren en de resultaten zijn prima. Ook de gecastreerden zijn blij (zoals ruisje al aanhaalt) dat ze weer normaal kunnen meedoen met de maatschappij. Scheelt ook een hoop centjes in vergelijking met TBS.

 5. Ada September 1, 2010 at 6:40 pm #

  @ 023…

  Wat werkt er dan nog aan ‘dat ding’? Ik neem aan dat ongebreidelde seks echt niet meer tot de mogelijkheden behoord…

 6. Ada September 1, 2010 at 10:52 pm #

  @ Linda en 023…

  Okee, alleen een lang opgehouden plasje kan nog voor enige opluchting/ontlading zorgen dus…
  Maar even terug naar de aanleiding voor dit schrijfsel van Hajee. Dieptriest wat hier gebeurd is. Seksloos, niet verkracht, maar domweg doodgeslagen om niet ingevulde verwachtingen. Er is helaas geen ontkomen aan een echte psychopaat.

 7. Linda September 1, 2010 at 11:26 pm #

  @Ada, je hebt gelijk.
  Wat ik zo vreemd en ook wel beangstigend vind, is dat een “onschuldige” stalker (lees: zielige man die urenlang met pet over de ogen naar het restaurant staart waar Zij werkt) plotseling verandert in een moordenaar.
  We hebben allemaal wel eens iemand gehad die achter ons aanliep, waar je met vriendinnen om giechelde maar die je verder als onschuldig beschouwde.
  Wat drijft zo iemand om zijn geliefde ineens te doden?

 8. ed September 2, 2010 at 8:30 am #

  @ruisje
  Als je bloedserieus wilt pleiten voor castratie moet je niet hier zijn maar in den Haag. Je kunt je trouwens afvragen of als castratie als ‘behandeling’ acceptable geacht wordt het afhakken van handen bij dieven dat ook zou zijn.

  Met het gevaar veel mensen over me heen te krijgen: Ik denk dat het verhaal ‘verkrachting gaat niet om seks, het gaat om macht’ een politiek correcte versimpeling is van de feiten.

  Zeker het zal in een aantal gevallen om het laten zien van macht gaan, maar er zullen mogelijk een hele reeks drijfveren zijn, waarbij behoefte aan sex er ongetwijfeld ook een is. Wraak, vrouwenhaat (bijvoorbeeld bij keer op keer afwijzing) zal ook meespelen. En in sommige gevallen zal het een kwestie zijn van een jongen die denkt dat vrouwen gewoon wel willen maar dat er een beetje doorgezet moet worden omdat vrouwen voor de voor mu eenmaal altijd nee zeggen. In zo’n geval heeft zo’n man dus een verkeerd beeld van hoe zijn verlangen naar sex in praktijk gebracht moet worden.

 9. ed September 2, 2010 at 8:35 am #

  Laat ik aan het bovenstraande nog toevoegen dat ik niet opkom voor verkrachters. Het is een serieuze misdaad en als ik bijvoorbeeld kijk naar Manno K. (de ‘vuistverkrachter’) en de genneperparkverkrachter dan vind ik dat die ongekend lage straffen hebben gekregen.

  Aan de andere kant vind ik de straf voor Johan Stellingwerf volkomen buiten enige proportie.

  Het tragische van verkrachtingszaken is dat het vaak een welles nietes bewering is en dat het niet zelden voorkomt dat vrouwen een al dan niet willekeurige man er van betichten terwijl er niets is voorgevallen, of als ze instemde maar later spijt of angst voor gevolgen kreeg.

 10. 023 September 2, 2010 at 9:27 am #

  @Ada ,

  Dat is dus wel zeer goed mogelijk hoor. Je hebt absoluut geen hormonen nodig om een erectie te krijgen. Dat ding werkt namelijk als het met bloed gevuld wordt. Al het bloed wegnemen zou een optie kunnen zijn.

  @Linda ,

  Als het dan toch gewoon werkt dan kan hij hem net zo goed gebruiken. Hoeft hij geen ander voorwerp te nemen. Gewoon logisch nadenken en niet meteen wijsneus roepen.
  Verbazingwekkend dat vrouwen altijd precies de relatie tussen mannen en hun dingen schijnen te begrijpen. Mens al heb je er honderden in je handen gehad. Nooit zul je weten wat het is om er 1 te hebben.

 11. Linda September 2, 2010 at 12:41 pm #

  @023: zucht… Als je discussieert, reageer dan tenminste op wat er staat. Of ga je beweren je dat de wikipedia artikelen over chemische castratie (in het Engels en in het Nederlands) alleen door vrouwen zijn gemaakt die er “te weinig in hun handen hebben gehad”??? Maar goed, je hebt weer aandacht, daar zal het je wel om te doen zijn geweest. En ik zal je voortaan ‘dommerd’ noemen, want je bent inderdaad geen wijsneus.

  @ed, volgens mij zitten we op 1 lijn over verkrachtingen & veroordelingen. Wat wel belangrijk is om mee te nemen:
  – als we het tegenwoordig hebben over castratie, gaat het om chemische castratie mbv medicijnen. Stop je met die medicijnen, dan werkt het zaakje weer als vanouds. Dus niet te vergelijken met handen afhakken.
  – chemische castratie wordt b.v. in Tsjechixc3xab op vrijwillige basis toegepast en – voor zover ik weet – alleen bij serieverkrachters die daardoor sneller kunnen terugkeren in de maatschappij.
  – de relatie tussen lust & macht is complex bij mannen, vanwege de werking van testosteron. Machtsbeleving wakkert nl de aanmaak van testosteron aan. Dus de verschillende motieven die je aanhaalt (afwijzing, wraak, macht, lust) lopen op neurologisch niveau al snel door elkaar heen.
  – er zijn inderdaad krengen van vrouwen die een man onterecht beschuldigen van verkrachting. Wat mij betreft is een strafverzwaring voor ernstige verkrachtingen (zoals die vent uit Ossendrecht die een 13-jarig meisje ontvoerde, verkrachtte, mishandelde en voor dood achterliet en die maar 4 jaar kreeg) nodig, tegelijk met een strafverzwaring voor valse aangifte van zedendelicten. Want met beide dingen kun je een onschuldig mens kapot maken.

 12. 023 September 2, 2010 at 5:31 pm #

  @ Linda ,

  Mensen die Wiki gebruiken als hun voornaamste gegevensbron zijn dezelfde mensen die Wiki bijhouden. Amateurs die knippen en plakken en hun wijsheid van internet halen om zo mee te kunnen praten.

  Ik reageer op wat jij zegt en niet op Wiki ,er staat daar namelijk veel te veel onzin op.

  “Sommige (de meesten? of een minderheid?) gaan na castratie gewoon door, gebruiken dan een voorwerp. Het is macht die hen drijft, geen hormonen.”

  Dat zeg jij toch? En ik zeg dat dat niet nodig is omdat ook als je geen last van hormonen hebt je dat ding gewoon kunt gebruiken dus geen voorwerp nodig hebt.

  Lezen is trouwens jouw sterkste kant niet. Ik heb het niet over vrouwen die er TE weinig in hun handen hebben gehad.

  Aandacht is wat jij zoekt door niet te lezen wat een ander schrijft maar meteen ongezouten je mening geven en de autoriteit uit proberen te hangen. Hou jezelf eens een spiegel voor.

  Wiki wetenschapper worden kunnen we allemaal.
  Alleen willen we allemaal iemand zijn die alleen maar praat en nooit luistert?

  Ik ben klaar met je. Ciao.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: