Maandag 30 augustus: Dino's hok & internet; koffer in Lima & een 'Maria-dagje'

30 Aug

Dino-telegraaf

Veel aandacht in de kranten voor de aanhouding van Dino Soerel, maar niet heel veel nieuws. Paar details: de man en vrouw die als handlangers waren aangehouden hadden niets met hun bovenbuurman te maken. De politie was kennelijk een tijd geleden al getipt, maar heeft er nog aardig lang over gedaan om vast te stellen dat het om de juiste persoon ging. Onder anderen aan de hand van zijn internetgedrag.

 Hoezo?

Keek hij te vaak naar crimesite, of misschien zelfs bij mij? Of hield hij op die manier contact met vrouw en kinderen?

Volgens de politie leefde Dino als een kluizenaar en was de aanhouding in zekere zin misschien zelfs een opluchting. Als hij inderdaad drie jaar lang vermomd in die kamertjes heeft gezeten, dan is dat goed voor te stellen, maar hij zal er toch ook wel eens op uit zijn geweest? Hij zal niet voor niks die valse paspoorten hebben gehad.

Voor wie dat hebben gemist: gisteren stuurde Dino's vroegere gabber Martin Kok hem alvast een kaartje, om hem een hart onder de riem te steken. Zie hier

*

Veel minder aandacht voor een andere aanhouding, van een Nederlander. Op het vliegveld van Lima, in Peru. De 49-jarige Nederlander probeerde met een koffer cocaxc3xafne door de douane te komen. Bijna 12 kilo, in een dubbele bodem. De koffer was bewerkt met peper en nootmuskaat om de drugshonden te misleiden. 12 kilo extra gewicht in xc3xa9xc3xa9n koffer, hoe dom kun je zijn. Hij zou er 5000 euro voor krijgen. Die gaat een heel wat beroerder tijd tegemoet dan Dino.

*

Manou-portret-2

Tussen de andere bedrijven door wordt het voor mij vandaag een 'Maria-dagje'. Manou/Ansou, de zogenaamde loverboy van Maria Mosterd, is vandaag in Nederland. Hij probeert  aangifte te doen wegens smaad en laster. Dat heeft hij in mei ook al een keer gedaan, op het politiebureau in Haarlem, maar de zaak is overgedragen naar Apeldoorn en daar moet het allemaal nog een keer over. Maar het maken van een afspraak is niet eenvoudig.

Eerst stuurde de politie hem een brief met het verzoek zich op een bepaalde dag te melden. Maar Ansou woont in Belgixc3xab, de post doet er vier of vijf dagen over, dus toen hij de brief kreeg zou hij zich dezelfde dag al in Apeldoorn moeten vervoegen. Dat was een beetje moeilijk, ook omdat hij geen in Nederland geldig rijbewijs heeft. Hij wilde Apeldoorn wel bellen, maar de politie had alleen een 0900-nummer achtergelaten. Dat kun je niet bereiken vanuit het buitenland.

Of het vandaag wel lukt in Apeldoorn is zeer de vraag: degene die de zaak in behandeling heeft, is wel eens een dag vrij en dan is er verder niemand aanspreekbaar. En het is ook een kwestie van: 'Don't call us, we call you.' Het heeft allemaal niet veel prioriteit.

No Responses to “Maandag 30 augustus: Dino's hok & internet; koffer in Lima & een 'Maria-dagje'”

 1. Diane August 30, 2010 at 9:11 am #

  Ik hoop maar dat Ansou doorgaat tot het gaatje. Wat een belachelijke toestand dat hij het helemaal opnieuw moet gaan doen. Dus al met al is er met die vorige aangifte van hem helemaal niks gedaan. Is er eigenlijk wel iets gedaan met de aangifte van Lucie tegen jou? Dat zou wel lekker zijn dan.

  Beste Diane,

  Ook nog niks van gehoord.

  Hendrik Jan

 2. Kumho August 30, 2010 at 9:39 am #

  Waar komt toch de bewondering bij jou vandaan voor Martin Kok.Je schrijft over hem alsof hij een soort Tijl Uilenspiegel is. Denk hier ook eens aan de nabestaanden van zijn slachtoffers,net zoals je dat b.v. bij de nabestaanden van Peter ‘Hurricane’ Smit doet.

  Beste Kumho,

  Er is zeker geen sprake van bewondering, maar dat wil niet zeggen dat ik geen aandacht wil besteden aan zijn activiteiten.

  Hendrik Jan

 3. Jeroen Obers August 30, 2010 at 10:54 am #

  Toch sta ik er van te kijken dat die Soerel niet in het buitenland zit. Al is het maar Frankrijk of Duitsland.

  In Amsterdam zijn er zoveel mensen die hem kunenn herkennen. Dan leef je inderdaad als kluizenaar. Was dan in Berlijn gaan zitten.

  Dit had niet veel zin want hij had het daar volgens mij niet beter als in de bak in Nederland.

 4. Robbie August 30, 2010 at 11:03 am #

  Over dino staat in de Telegraaf dat hij in een soort cel leefde. Een zin later word zijn verdieping erboven met dakterras en fitnessruimte beschreven…

  Ik leef zeker niet in een cel maar een huis in het centrum van Amsterdam (feitelijk Jordaan) met 2 verdiepingen, dakterras en een fitnessruimte kan ik mij nog steeds niet veroorloven dus om nou te spreken oven een soort gevangeniscel waar hij zich in bevond geeft een behoorlijk vertekend beeld weer.

 5. Cor van der Laak August 30, 2010 at 1:26 pm #

  Hey Robbie,

  Je weet toch wat je leest: De Telegraaf….

  Dan hoef ik jou verders niks uit te leggen toch.

 6. Kumho August 30, 2010 at 1:42 pm #

  Je schrijft : Maar dat wil niet zeggen dat ik geen aandacht wil besteden aan zijn activiteiten. Luister dan hier even naar Martin Koh-Koh-Kok… zelf .
  http://www.geenstijl.nl/paginas/moordop112.html
  Kumho

 7. VP August 30, 2010 at 2:27 pm #

  Betreffende aangifte Ansou;
  Waarom wordt er zo moeilijk gedaan (door de politie) met brieven, en 0900 telefoonnummers?
  Het gaat toch om het maken van een afspraak?
  Handiger is het toch om gewoonweg te e-mailen, het juiste aanspreekpunt door te geven, met eventueel leesbevestigingen ?
  Scheelt een hoop heen-en-weer gedoe.
  Maar ja, waarom gemakkelijk doen als het moeilijk kan, denk ik dan.
  Ik mag er toch hopen dat Ansou in het bezit is van een p.c.

 8. Koos Koets August 30, 2010 at 5:01 pm #

  ” Onder anderen aan de hand van zijn internetgedrag.
  Hoezo?
  Keek hij te vaak naar crimesite, of misschien zelfs bij mij? Of hield hij op die manier contact met vrouw en kinderen?”

  De politie zou een aanvraag voor een internettap hebben kunnen doen, echter daar moet je niet te veel bij voorstellen, in de praktijk krijg je dan een lijst met logs van websites die bezocht worden.

  Dat kan heel onschuldig nu.nl zijn, maar ook meer specifieke informatie, door kruisvergelijkingen te gebruiken kan je meer informatie naar boven halen, en als er bijvoorbeeld sessie informatie in een url wordt gezet kan je nog meer.

  Bijvoorbeeld bij de meeste webmail diensten is dit het geval. Echter je zult deze diensten ook nog moeten overtuigen dat je de verdere informatie nodig hebt, en aangezien dit soort bedrijven meestal in Amerika zitten, kan het even duren voordat je die data echt toegewezen krijgt.

  Kortom niet heel vreemd dat je dat niet binnen een dag boven hebt…

 9. Angelika Lancsak August 30, 2010 at 8:59 pm #

  Een router bij de Mediamarkt: xe2x82xac 59.95
  Een Chello 5Mbps basis-abonnementje: xe2x82xac 18.50
  Een 1ghz laptopje van Marktplaats: xe2x82xac 160.00
  Je wifi niet beveiligen zodat je bovenburman kan klooien met je verbinding: ONBETAALBAAR

  Voor de rest is er Eurocard/Mastercard

 10. a August 30, 2010 at 10:52 pm #

  Jammer dat deze brave borst is opgepakt,kost de hardwerkende burger weer een hoop geld.Wordt tijd dat ze de echte criminelen een keer in de kraag vatten.de mannen met de witte boorden.Die gasten die in de tweede kamer (werken) en gewerkt hebben die Wilders gecrieerd hebben en hem nu dood wensen (ben geen wilders fan) Terwijl hun het hele land naar de kloten geholpen hebben ,en met een topsalaris overal schijt aan hebben .
  bankdirecteuren en hun bende die de boel belazeren en nog veel meer van dat hooggeplaatste tuig,
  Met kranten vol over Dino wordt de aandacht van deze omhooggevallen echte criminelen afgelijd.
  Van Dino heeft de hardwerkende burger totaal geen last ,wel van het criminele tuig wat de hardwerkende burger totaal kaalplukt.
  Jammer dat daar geen keiharde verslaggevers mee bezig zijn om dat tuig te ontmaskeren en totaal te vernietigen.
  Je hoort nooit dat dat tuig de bak in vliegt of aangepakt wordt.Bah
  Klasse justitie hier in deze bananen republiek.
  Dino is een ondeugt vergeleken bij het onschenbare witteboorden criminele laffe tuig.
  Hoelang pikken we het nog???????

 11. Benraki August 31, 2010 at 7:59 am #

  @a
  Wat een dom gelul. Ga jij lekker in Suriname wonen, daar hebben ze een drugsdealer als president. Laat even weten of het bevalt.

 12. Ruud August 31, 2010 at 8:04 am #

  Gisteren avond was Lucie Mosterd bij RTV-Oost met de introductie van een door haar geschreven boek. Ook werd het boek van HJK op de achtergrond nog even getoond. Misschien is het alles mosterd na de maaltijd.

 13. Diane August 31, 2010 at 8:10 am #

  H.J. Ik was eigenlijk wel benieuwd of de aangifte gisteren eindelijk goed is gegaan en serieus is genomen. Kun je daar iets over zeggen?

  Beste Diane,

  Nee, dat is niet goed gegaan. Wordt aan gewerkt.

  Hendrik Jan

 14. ed August 31, 2010 at 8:58 am #

  @benraki
  toch ben ik het grotendeels met a eens. Ik heb totaal geen last van Dino S. Al zal hij drugs smokkelen, iedereen zou zelf moeten weten of ze dat willen gebruiken, net als drank of tabak.

  De gewone burger is veel meer gebaat bij aanpak van criminaliteit waar hij last van heeft.

 15. ed August 31, 2010 at 9:00 am #

  “…omdat hij geen in Nederland geldig rijbewijs heeft.”

  begrijp ik goed dat hij na jaren in Nederland wonen nu een rijbewijs heeft dat wel in Belgixc3xab maar niet in Nederland geldig is? Weet niet precies wat ik me daarbij voor moet stellen? Een handgeschreven briefje uit Congo oid? Ben gewoon benieuwd

  Beste Ed,

  Hij heeft in zijn geboorteland Guinee een paar jaar geleden tijdens vakantie een rijbewijs gehaald (gekocht, je hoeft daar geen examen of zo voor te doen). Dat is in Nederland niet geldig, in Belgixc3xab en Polen (bv) doen ze daar wat minder moeilijk over.

  Hendrik Jan

 16. Herbert August 31, 2010 at 12:52 pm #

  Onderstaand een link naar een lijst van de verschillende landen waarvan Belgie de geldigheid van het rijbewijs heeft erkend.

  http://www.senaat.be/www/?MIval=/Vragen/SchriftelijkeVraag&LEG=4&NR=1778&LANG=nl

  Daar staat Guinee niet bij dus zullen dit excuus van Ansou maar scharen onder de categorie smoezen.

  Laten we trouwens hopen dat de Belgische politie hier niet meeleest want dan kon Ansou zo maar eens door een rijkswachter op de bon worden geslingerd en kan hij zich ook in Belgie niet meer verplaatsen.

 17. ed August 31, 2010 at 1:19 pm #

  @hj
  dank, zoiets vermoedde ik al.
  Geen examen… hmm, misschien is het dan wel goed dat hij er in nederland niet mee mag rijden.

  Maarre, hoe heeft deze kingpin in de internationale vrouwenhandel dan al die tijd al die bitches van hem vervoerd?? als beetje loverboy heb je toch op zijn minst een flink formaat hoerensloep.

  (De vraag stellen is tevens het antwoord geven)

 18. a August 31, 2010 at 6:49 pm #

  @benrakie;
  de waarheid is hard ,en als je de media volgt die vooral links aangelegd is kun je ook zien dat die er alles aan doen om een rechts kabinet te voorkomen en bang zijn dat het sinterklaas beleid van voorheen straks afgelopen is en je moet werken voor je boterham en dat uitkeringen alleen bestemd zijn voor mensen die ziek zijn en er echt recht op hebben.want door het softe beleid is de pot van de mensen die hun hele leven hebben gewerkt en betaald aan pensioen gewoon leeg .Leegegroofd !!!.
  Dat is pas crimineel
  Daar heeft de hardwerkende burger last van en niet van Dino soerel die elke dag in het nieuws is.(moet overigens als hij schuldig bevonden wordt ook gewoon gestraft worden)
  Uitkeringen subsidies kortingen en toeslagen worden zo maar gegeven aan mensen die er totaal geen recht op hebben en ga zo maar door . Dat is het geld van de belasting betaler.Dat is crimineel.
  Dat bedoel ik .
  Of wil je het niet begrijpen en hoor je bij de graaiers of de doelgroep die onterecht de boel hier leegraaid en er geen donder voor doet,en zo een Wilders creerd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: