Zondag 29 augustus: Post voor Dino & Moord op Isla Margarita

29 Aug

Dino-martinOf hij dxc3¡xc3¡r al zit is de vraag, in elk geval: als hij aankomt in de Ebi in Vught ligt het eerste kaartje al op hem te wachten. Martin Kok, zelf net weer vrij – met enkelband – steekt zijn oude vriend Dino Soerel een hart onder de riem. Ooit waren beiden betrokken bij een cafxc3xa9moord in Volendam, later scheidden hun wegen. Martin heeft het kaartje voorzien van de door hem zelf ontworpen 'Holleeder-postzegel'.

Er is wat discussie ontstaan over de vraag of Dino een topcrimineel is. Ik had er een kanttekeningetje bij gezet omdat in mijn ogen zijn rol in de criminele wereld erg wordt opgeblazen, maar hij is natuurlijk wel al jaren een van de grote jongens in het milieu.

Iemand schrijft dat hij een van de deelnemers was aan de historische reis naar het WK-voetbal in de VS, in het kielzog van Mink Kok (geen familie van Martin) en Jan Femer. Het staat op internet, maar voor mij is dit nieuw, ik had Dino ook helemaal niet bij die groep ingedeeld. Als er al wat in te delen is in die kringen.

*

Isla-karreman-1

Gisteren berichtte onze Venezolaanse correspondent over de moord op de 35-jarige Remco Karreman op Isla Margarita, nu enige aanvulling, uit de krant 'Sol de Margarita'.

"De enige fout die hij heeft gemaakt is dat hij op dit eiland is gaan wonen," zou een van zijn familieleden hebben gezegd.

Donderdagmiddag was hij met zijn vrouw onderweg in de auto toen ze stopten bij een benzinepomp om wat fruit te kopen. Remco droeg zichtbaar een gouden ketting en dat is op Isla Margarita de laatste jaren heel riskant.

Drie plaatselijke criminelen wilden de ketting roven en schoten hem neer. Remco's vrouw ('Marlina Antonio Karreman van de Veer') bracht hem naar het militair hospitaal Sayago Mora, waar hij een paar uur verbleef.  Hij werd vervolgens overgebracht naar de spoedafdeling van hospitaal Luis Ortega in Porlamar. Daar overleed hij.

Volgens de krant wil zijn familie 'gerechtigheid' en wordt benadrukt dat het slachtoffer geen vijanden had of problemen met iemand. Ze woonden al acht jaar op Isla Margarita.

In de krant wordt hij 'koopman' genoemd, volgens onze correspondent runde de familie Karreman een Bread & Breakfast. Gisteren is Karreman begraven. Toevallig was de Venezolaanse president Chavez toen op het eiland, onder andere  om te praten over de onveiligheid.

In 2008 was ik zelf op Isla Margarita in verband met de moorden op Wendy en Joyce Videler en zakenman Johan Woudstra. Bij de laatste wordt als een van de meest logische motieven genoemd dat hij met zijn Rolex om in een fout gebied liep, op weg naar zijn hotel. Die reportage ('Bloed in het paradijs') staat hier

 

Aanvulling:

Op de prikbordpagina van Isla Margarita staat nu een reactie van Tonny Karreman, de vrouw van het slachtoffer. Zie hier 

Het bericht staat inmiddels ook op de website van De Telegraaf

 

No Responses to “Zondag 29 augustus: Post voor Dino & Moord op Isla Margarita”

 1. Robbie August 29, 2010 at 10:53 am #

  wat ik nou nooit snap (als het klopt tenminste) dat Nederlanders daar nog met een gouden ketting rondlopen…Helemaal als je daar woont!! Echt onbegrijpelijk…Voor de rest is het natuurlijk echt heel triest en Chavez de clown heeft boter op zijn hoofd…Ik las laatst wat statistieken dat er meer doden vielen in Venezuela dan in Afganistan…

 2. Jeroen Obers August 29, 2010 at 1:54 pm #

  Wat een kabouters zeg die 3 criminelen. Met 3 man om een gouden ketting iemand omleggen door middel van pistoolschoten.

  En als ze worden gepakt dan zijn ze zeilig.

 3. Broer August 29, 2010 at 8:41 pm #

  Hjk soms verbaas je mij…. Nu weer met Dino en de reis naar het wk in Amerika! Je plaatste Dino niet zo snel in die groep? Je hebt toch ook de foto van Dino en groep Mink in Spanje op je site gehad?
  Is toch altijd al bekend geweest?

  Beste Broer,

  Zou zomaar kunnen, ik onthoud ook niet alles. Maar: ik heb het nu even nagekeken, ik zie nergens dat Dino op die foto staat.

  Hendrik Jan

 4. Flipper August 29, 2010 at 9:50 pm #

  HJ,
  dat Dino erbij was bij de reis naar de verenigde staten (WK) in 1994 is niet een internetverhaaltje maar valt ook te lezen in het boek van Middelburg/Vugts (de oorlog in de amsterdamse onderwereld), hoofdstuk 4 over jan femer.
  zij schrijven “dino soerel was erbij”.
  waarmee ik niet wil zeggen dat het een feit is, maar het is in ieder geval ook in de “literatuur” verschenen en niet zomaar een internetstory

 5. Broer August 29, 2010 at 10:18 pm #

  Op die foto van Spanje bedoel je? In de haven?
  Staat ie rechts op de foto met spijkerjack!
  Ind kan je niet alles onthouden dat klopt!

 6. moi August 29, 2010 at 10:45 pm #

  Even gezocht.

  Foto staat hier:
  http://www.crimesite.nl/crimesite/algemeen/10568-dino-soerel-meest-gezochte-crimineel.html

  en hier:

  http://www.crimesite.nl/crimesite/misdaadboeken/15879-de-jacht-op-dino-s-door-paul-vugts-in-koud-bloed.html

  Foto wordt dan ook:
  “”Crimesite_Groep_Amsterdam_Stanley_Rick_vd_Bunt_Jan_Femer_Mink_Kok_en_Dino_Soerel_resized.jpg”” genoemd.

  Dino zou uiterst rechts op de foto staan.

  Op deze link staat een stuk dat uit de Panorama (HJ?) zou komen en de vrienden van Dino weergeeft:
  http://www.crimesite.nl/crimesite/crimestory/11388-snoepjes-uit-de-liquidatiewinkel-3.html

  De org. link naar de Pano doet het niet meer.

  Overigens blijkt uit diverse publicaties (o.a. dat Pano stuk) dat Dino wel degelijk wat te vrezen had. M.n. uit de Joego(Bato)-hoek

  Beste Moi,

  Dat verhaal is niet van mij. Kan best dat Dino hier inderdaad op de foto staat, maar dit is Spanje, geen VS. Kan best zijn dat hij inderdaad bij die groep hoorde, maar zo stond het mij dus niet voor de geest.

  Hendrik Jan

 7. Mia August 30, 2010 at 7:59 am #

  Op dit forum vraagt men zich af waarom er zoveel Nederlanders worden vermoord op Isla Margarita en bijvoorbeeld geen Duitsers.

  Het zou ongeveer om 15 Nederlanders gaan die vanaf 2002 tot heden zijn vermoord.

  http://www.freeopinionvenezuela.nl/forum/viewtopic.php?p=1366#p1366

 8. ed August 30, 2010 at 12:02 pm #

  Het is bewonderenswaardig dat Tonny het opneemt voor Isla Margarita en uiteindelijk kun je natuurlijk niet ingaan tegen een vrouw die ps haar man heeft begraven.

  Ik ben er van overtuigd dat zij de omstandigheden beter kent dan mensen die er niet geweest zijn. Desondanks hoor ik van mensen die er wel geweest zijn dat zij zich zeer onveilig hebben gevoeld en blij waren weg te kunnen.

  Wat mensen ook mogen zeggen, het is geen plek waar ik naa toe zou gaan. Dan maar Aruba of Bora Bora.

  Wat betreft het lopen met een gouden kettinkje: ik begreep dat het geen opzichtbare ketting was. Gewoon een hele dunne met een kruisbeeldje er aan zoals daar wel meer mensen hebben. Kennelijk was dat toch ook al te veel.

  Familieleden van Remco beweren op SBS6 dat Tonny en haar man zelfs hun trouwringen niet om deden, juist vanwege de kans op beroving.

  Dat Tonny desondanks zegt dat het allemaal zo erg niet is (de situatie op het eiland, niet de dood van haar man) kan ik dan misschien wel bewonderen, maar geloven doe ik het niet.

 9. Jason August 31, 2010 at 11:45 am #

  Postzegel wordt sinds enkele dagen weer op MP aangeboden.
  Bieden vanaf xe2x82xac 1100,-.
  Vanuit dat oogpunt bekeken is het voor Martin Kok niet te hopen dat er nog meer vrienden worden opgepakt.

 10. Danny September 10, 2010 at 7:23 pm #

  Al die inf over die mensen.”criminelen”
  Ja Dino was mee op die reis…

  Maar is het niet een beetje triest om daar helemaal over te gaan discuseren.

  Wat ik daarmee bedoel is,is dit niet hetzelfde als de stoere populaire jongens van de BASISSCHOOL op het grote plein bekijken.

  Het is namelijk echt niet zo interesant die gasten.Behalve natuurlijk als je daar tegen op kijkt of zelf stoer wil zijn maar het niet durft.Heb ook veel boeken hierover gelezen maar als ik die berichten erover lees vinsd ik echt zoiets van de basisschool.OOoo kijk nou die gasten zijn stoer !

 11. Eddy September 10, 2010 at 8:33 pm #

  De meeste mensen beschouwen zich hier als specialist/kenner van de Nederlandse onderwereld en daarbij discuseren zij over dit onderwerp met elkaar.Ik zie het eerder als prestige cq haantjesgedrag (zonder testosteron).Wie weet het meest?Wie weet de meeste feiten?Dat zie je ook bij andere specialisten/kenners bij totaal andere onderwerpen.Ik denk niet dat de specialisten/kenners opkijken tegen deze mensen.Tenmisnte als ik zo de berichten lees.

 12. Robert August 6, 2011 at 11:37 am #

  Heb trouwens al lang niets meer over Martin Kok gehoord.Hij zoekt normaal altijd de publiciteit,maar sinds februari 2011 is het enige wat hij in het circuit aan nieuws heeft achtergelaten dat hij bij een incasso is opgepakt.Niemand weet waar hij zit en,of,het waar is.Normaal had hij allang de pers benadert of hadden we het toch ergens kunne lezen.

  Beste Robert,

  Ik heb nog wel eens contact met hem, alleen de laatste weken is het er door vakantie niet van gekomen. Hij moet nog even zitten.

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: