Vrijdag 27 augustus: Getuigen Q, F1 & F3; Karel en Piet P.

27 Aug

La-serpe-2-web

Waarom krijgen die anonieme bedreigde getuigen in het zogenaamde Passage-proces namen met de letters Q en F? Daar zou je iets achter kunnen zoeken. Een Q is een ding met een staartje. Mannetje? En F is van Female. Dat zouden dus twee dames kunnen zijn.

Inmiddels is wel zo'n beetje bekend wie deze Q is. Ik ken hem zelf niet, maar voor zover ik begrepen heb is het zo'n 'omhanger': iemand die graag wat tegen die 'interessante zware jongens' aanhangt, maar er niet echt bijhoort. Wat in zulke gevallen nog wel eens voorkomt is dat ze voor de gek worden gehouden of dat ze iets opvangen waar ze hun eigen verhaal van maken. En dat wordt dan een stuk spannender dan het in werkelijkheid was.

Ik zeg niet dat dat hier ook zo gebeurd is, maar eigenlijk doet iedereen er een beetje lacherig over. Alsof er in de Baja Beach Club luidkeels wordt gesproken over dodenlijstjes in het bijzijn van iemand die daar verder helemaal niets mee te maken heeft. Het enige vervelende is dat het Openbaar Ministerie het zo serieus oppikt en er straks misschien ook nog als bewijs gaat gebruiken. Dan wordt het ineens een stuk minder grappig.

Exc3xa9n van de getuigen F zou een ex-vriendin van La Serpe zijn. Een vrouw met xc3xa9xc3xa9n of meer kinderen van hem. Daar zijn er meer van. Nu zullen er lezers zijn die zeggen: waarom verklap je dat nou, dat is toch levensgevaarlijk?

Dat valt mee. Als ik het weet, zijn er meer die het weten. De vraag is natuurlijk: waarom vertelt zo'n dame (uiteraard onder enorme druk van justitie) zo'n verhaal? Dat La Serpe zelf in een loods was toen Jesse Remmers daar iemand (Gerrie Betlehem, foto rechts) wilde doodschieten, dat het allemaal niet zo lekker ging, dat het slachtoffer het er niet mee eens was en zich verzette en dat La Serpe toen zelf maar had geschoten om het af te maken?

Gerrie-betlehem-2-web-wm

Zuigt zo'n juffrouw dit uit haar duim, om haar ex om wat voor reden dan ook nog eens lekker zwart te maken?

Ik zeg niet dat het niet zo gegaan kan zijn, La Serpe ging in die tijd wel met Jesse Remmers om. Maar als ik moet inschatten wat er echt aan de hand is geweest, denk ik dat La Serpe wat stoere verhalen heeft lopen vertellen over wat hij allemaal wel niet meemaakt. Het is een praatjesmaker en een fantast, een opschepper die er graag bij wil horen en interessant wil doen. Dat weet iedereen die hem kent. Wat overigens niet wil zeggen dat hij xc3¡lles heeft verzonnen, er zijn ook heel wat verhalen waar op z'n minst een interessante kern van waarheid in zit.

Bondtehond was deze week bij het proces in de Bunker, dat weer aarzelend van start is gegaan. Meer over de verklaringen van La Serpe met betrekking tot de getuigen staat op de website Bondtehond

*

Zou NRC vanmiddag een rectificatietje plaatsen voor het bericht van gisteren (Delftse bronnen) over de bom onder de auto van Piet P. in Delft? Ik denk het niet, maar eigenlijk zou dat wel moeten. "P. is familie van een drugshandelaar die een lange gevangenisstraf uitzat voor een moord."

Officieel kun je daar natuurlijk alle kanten mee op, het kan best dat P. wel meer familieleden heeft met een strafblad, maar hier kan niemand anders bedoeld zijn dan Karel P., die ik zelf een aantal keren heb gesproken, voornamelijk over zijn verblijf in de EBI in Vught. Omdat hij en Piet dezelfde achternaam hebben denken veel mensen – ook in het milieu- dat ze familie van elkaar zijn, maar dat is dus niet zo. "Je kan ze niet kwaaier maken dan dxc3¡t over hen te zeggen."

Het is niet echt belangrijk, wel een beetje slordig van NRC. Ernstiger vind ik dat ze klakkeloos het verhaal van De Telegraaf overnemen over de betrokkenheid van iemand uit de vroegere stal van Klaas Bruinsma. Gebaseerd op buurpraatjes. Maar dat kun je niet rectificeren, dat zou dan iets moeten worden als: 'Gisteren berichtten wij u op gezag van De Telegraaf…"  

No Responses to “Vrijdag 27 augustus: Getuigen Q, F1 & F3; Karel en Piet P.”

 1. Jason August 27, 2010 at 2:44 pm #

  @ HJ

  Om 11.45u heb ik een bericht geplaatst die geaccepteerd werd (‘reactie is verwerkt’) maar blijkbaar toch niet doorgekomen is. Ik kan me niet voorstellen dat jij die geweigerd hebt dus we geven de webmasters maar gewoon de schuld. Het is geen vreemd verschijnsel meer maar wel vreselijk irritant.

  Alsnog mijn reactie.

  De ‘Q’ staat voor ‘Quatsch’

  Citaat; ‘Dat valt mee. Als ik het weet, zijn er meer die het weten. De vraag is natuurlijk: waarom vertelt zo’n dame (uiteraard onder enorme druk van justitie) zo’n verhaal?’

  Uiteraard onder druk van Justitie? ‘Justitie’ als in ‘OM’?
  Die hebben er geen enkel belang bij dat La Serpe als getuige onderuit wordt gehaald. Integendeel. Hun is er alles aan gelegen dat La Serpe als ‘betrouwbaar’ overeind blijft. De verklaringen van de F-jes kunnen, wanneer die overtuigend genoeg zijn, de doodsteek betekenen voor dit proces en justitie in deze zaak.

 2. Jason August 27, 2010 at 11:50 pm #

  Eens kijken wat er gebeurt nu Dino is gearresteerd.

  Keep your friends close but your enemies closer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: