Spanning bij rouwcentrum Nijmegen & geen hulp voor christenen in Pakistan

26 Aug

Gelderlander-helpt

Update 11.00 uur:

In Nijmegen is de spanning te snijden, nadat vrijdagmiddag een 40-jarige man op de Neerbosscheweg is doodgeschoten door de politie. Volgens de politie was de man agressief, mensen die het slachtoffer kenden zijn verontwaardigd: hij zou geen vlieg kwaad doen en zou onnodig zijn afgemaakt 'als een hond'.

Hoe dan ook, gisteren kon de familie afscheid nemen bij het rouwcentrum St. Barbara. De sfeer was extreem gespannen, onder de veelal Antilliaanse bezoekers. Er stonden drie mannen van de security zeer nadrukkelijk bij de poort. Er is verder niks gebeurd, maar wat speelt hier?
Ook opmerkelijk: de krant als speurneus. De Gelderlander is op zoek naar getuigen die vrijdagmiddag iets gezien of gehoord hebben op de plaats delict, winkelcentrum De Notenhout in Neerbosch-Oost of in de wijk Leuvensbroek. Je zou zeggen: dat zou de politie moeten doen.

Volgens getuigen schoten de agenten van 5 tot 10 meter afstand, terwijl het slachtoffer op de grond lag. De agenten voelden zich bedreigd nadat de man een politiehond had neergestoken. Hij werd verdacht van een overval op de Lidl, maar dat schijnt inmiddels achterhaald.

Een video met getuigen staat hier

*

Pakistan-nd

Nederland helpt Pakistan en de televisiemakers zijn er maar druk mee. Ik vrees dat het weer xc3xa9xc3xa9n grote gruwelijke reclamespot wordt, maar voor het goede doel is alles geoorloofd. In dit kader een opmerkelijk bericht in het Nederlands Dagblad van dinsdag, dat met een eigen verslaggever en fotograaf in het rampgebied was, maar niet op een 'populaire mediaplek'.

Lees even mee:

"Naast onmacht is er ook nog eens sprake van onwil om te helpen. Dat ondervinden de christenen in het gebied. Ze behoren tot de allerarmsten; loonarbeiders en keuterboertjes zijn het. Omdat ze christen zijn, worden ze bovendien veracht en xe2x80″ net als andere minderheden, zoals hindoes xe2x80″ gediscrimineerd door hun islamitische volksgenoten. Nog voordat we de stad uit zijn, maken we daarvan een staaltje mee, op het moment waarop een Pakistaanse hindoe bij een frisdrankkraam een glaasje suikerrietsap wil nuttigen. Of hij even uit een ander glas zou willen drinken, klinkt het vanachter het stalletje, waarna een speciaal glas voor minderheden verschijnt. De christen wordt na gebruik van het glas verzocht het ook even zelf schoon te maken en af te drogen.

Bleef het daar maar bij.

Net als andere religieuze minderheden in Pakistan, mogen ook christenen hier hun eigen boontjes doppen, als het gaat om het te boven komen van de watersnoodellende. Hulp, bijvoorbeeld in de vorm van dagelijkse voedsel- en wateraanvoer, gaat aan hen voorbij, omdat islamitische hulporganisaties hen links laten liggen; maar ook vanwege een nalatige overheid."

Als ik wat geef, kan ik dan aangeven dat de helft voor een christen en de helft voor een hindoe moet zijn?

No Responses to “Spanning bij rouwcentrum Nijmegen & geen hulp voor christenen in Pakistan”

 1. Annet August 26, 2010 at 12:04 pm #

  xe2x80x9cAls ik wat geef, kan ik dan aangeven dat de helft voor een christen en de helft voor een hindoe moet zijn?xe2x80x9d

  Jawel, maar deel het bedrag dan nxc3xb3g een keer door 2, zeker als je aan grote organisaties gaat geven. Als er al de helft van wat je gaat geven aan zou komen bij xc3xa9xc3xa9n Christen en xc3xa9xc3xa9n Hindoe, mag je denk ik tevreden zijn!
  De rest blijft vast wel ergens aan de strijkstok hangen!

 2. Mokum August 26, 2010 at 12:22 pm #

  een heel goed punt hier HJK .
  Die discriminatie van niet moslims is heel erg in Pakistan . Helaas kaart niemand dit aan .
  Ik geef graag aan mensen in nood maar dit keer maar niet . Als je zo een afkeer hebt van christenen wil je zeker mijn hulp ook niet hebben toch ?

 3. lijsterbes August 26, 2010 at 1:07 pm #

  Ja mensen gewoon weer allemaal geld storten om de Taliban te spekken. Wanneer houdt deze gekte eens op. Gisteren nog een bericht dat de Taliban van plan is hulpverleners om te brengen, maar Nederland, zoals altijd het braafste jongetje van de klas, doet gewoon of er niks aan de hand is. Geen stuiver krijgen ze van mij. Overigens heb ik zelf jaren in Albanie mijn eigen hulpverleningsprojecten opgezet en bekostigd. Dan weet je in ieder geval zeker dat er geen cent aan de strijkstok blijft hangen.

 4. Cor August 26, 2010 at 1:31 pm #

  xe2x80x9c Als ik wat geef, kan ik dan aangeven dat de helft voor een christen en de helft voor een hindoe moet zijn? xe2x80x9c

  @HJK

  Ja, christenen, hindoexe2x80x99s en andere minderheden helpen, zolang het nog kan. Straks zijn ze uitgeroeid door de mohammedaanse agressors.

 5. Mau August 26, 2010 at 3:48 pm #

  Ik wil even regaeren op: de krant als speurneus, dat zou de politie toch moeten doen?:

  Ik woon in Almere en ben daar vorig jaar met mijn auto opzettelijk, voor het oog van talloze winkeliers, aangereden (geramd is een beter woord)door een gemeentemedewerker met zijn straatveegkar die mij niet wilde laten passeren. Schade aan mijn auto (zijkant)was aanzienlijk (over de 3000 euro), en overduidelijk veroorzaakt door de opzettelijke manouvre. De bestuurder van dit voertuig, die ik zelf nota bene staande moest houden na een vluchtpoging van zijn kant, zei tegen de politie doodleuk: jullie houden mij aan want ik ben buitenlander he?!”

  Waarop de conclusie van de agenten was: jouw woord tegen het zijne, hij zegt hij heeft je niet geraakt (echt waar, ik maak geen grapje, je kan die schade ook zelf hebben veroorzaakt (ik maak wederom geen grapje). Toen ik de heren agenten er vriendelijk wees dat het een drukke winkelstraat betreft, waar de winkeliers het gewoon hebben zien gebeuren kreeg ik als antwoord: Ja wat denk je nou? Dat wij voor jou die winkeliers gaan vragen wat er gebeurt is? We hebben wel wat beters te doen, en hop weg waren ze.

  Toen ben ik zelf naar de winkeliers gegaan met de vraag of ze de politie wilden vertellen wat ze gezien hebben. Dat wilden ze heel graag, maar daar wilde de politie in Almere helemaal niks van weten.

  Tja….

 6. Frank August 26, 2010 at 4:27 pm #

  Als bewust wilt schenken maak dan geld over op Bankrekening 22.71.75.484 tnv. Kerk in Nood te xe2x80x99s-Hertogenbosch o.v.v. Pakistan.

  Daarvan weet je zeker dat het ook (!) ten goede komt van christenen in Pakistan.

 7. Olaf August 26, 2010 at 6:30 pm #

  Help Pakistan, geef NIET aan giro 555!

  http://teapacks.wordpress.com/2010/08/26/help-pakistan-geef-niet-aan-giro-555/

  Voor degene die direct aan een christelijke pakistaans goed doel willen geven.

 8. fati August 26, 2010 at 6:39 pm #

  In geen elk geloof mag je als er sprake is van armoede discrimineren. En natuurlijk zal discriminatie altijd blijven bestaan en moet een groep het weer voor de andere verpesten. Maar de islam is niet zoals velen het beschrijven. Juist de personen die niet in staat zijn met armen te delen ongeacht afkomst of geloof mag zich volgens Allah (swt) GEEN moslim noemen !!

  en @lijsterbes niemand betaald de Taliban. zij beschermen hun eigen land, Ik begrijp niet what the f*** Nedrerlandse en Amerikaanse soldaten er te zoeken hebben. Dus als je je eigen land verdedigd ben je terrorist. Die mensen of zogenaamde terroristen zaten jaren lang veilig in hun land, hebben zij nederland aangevallen nee, Hebben zij Amerika aangevallen nee. 11 september was maar een schijntje als wat de Amerikanen dagelijks in Irak en Afghanistan doen!

 9. Mau August 26, 2010 at 7:25 pm #

  @ Fati

  Je zou eens met de Afghaanse gevluchte (voor de Taliban)interieurverzorgster van mijn moeder moeten praten over het “beschermen/verdedigen” van de Taliban aldaar. Dan snap je gelijk wat de Nederlandse soldaten daar te zoeken hebben.

  En nee zij hebben niet Nederland aangevallen, maar terroriseren wel een ieder in dat land die niet de Taliban volgt.

 10. ruisje August 26, 2010 at 8:06 pm #

  Nee dan moet je dit zien, op de site van Netwerk TV:

  Unieke dia herinnert aan hulp uit Pakistan

  ‘Help them, join the Holland Evening’ prijkt op de glazen dia, die in maart 1953 in alle bioscopen van de Pakistaanse havenstad Karachi werd vertoond. Inmiddels is de dia te vinden in het archief van het watersnoodmuseum in Ouwerkerk.

  Wat ontzettend jammer dat het me met HTML img-tags niet lukt om die dia hier direct zichtbaar te maken.

  Netwerk begint straks op Ned. 2 meteen na het NOS Journaal.

  De watersnoodramp hier en in Engeland (ook daar vele doden), in een combinatie van springtij en een zware noordwester storm, vond plaats in de nacht van 31 januari op 1 februari.

  In ’53 had je telefoon, radio, bioscoop, telegraaf (telegram) maar nog geen noemenswaardige televisie. Om nu te lezen dat de Pakistanis in Karachi nauwelijks een maand later al een INZAMELING voor xc3xb3ns op touw hadden gezet, voelt alsnog hartverwarmend.
  En bedenk dat zij hun uiterst bloederige “Partition” van India en van de Britten, hun gigantische volksverhuizing, toen nog maar nauwelijks een paar jaar achter de rug hadden.

  ~

  @ fati
  Ik ga graag met je in discussie over wat je hier vanavond (18:39 u) postte. Maar nu eerst even Journaal en vooral Netwerk kijken…

 11. Patrick August 26, 2010 at 10:38 pm #

  @fati

  “Juist de personen die niet in staat zijn met armen te delen ongeacht afkomst of geloof mag zich volgens Allah (swt) GEEN moslim noemen !!”

  Waarom geven de christenen uit Europa en Amerika dan telkens honderden miljoenen aan noodhulp bij natuurrampen ongeacht of het een moslim of een ander geloof betreft in de getroffen landen, terwijl moslim landen nog geen tiende daarvan bijdragen?
  Verbeter de wereld, begin bij jezelf!

 12. fati August 29, 2010 at 9:43 pm #

  @Patrick lees mijn tekst weer goed !!! Dat soort mensen mogen zich geen moslim noemen. Iedereen praat elkaar met na over moslims en terroristen !! Maar als je zelf niet weet wat Islam is en wat Islam inhoudt. Moet ke ook niet mee bleren met wat de anderen erover schrijven. Ook in de Islam Ja moet je met armen delen ongeacht gellof en of cultuur. Dat die arabieren daar in Dubai wel Miljarden aan kinderporno en escorts geven wil niet zeggen dat ze moslim zijn. Ja dat zeggen ze, maar zeggen en het zijn zijn 2 hele andere dingen.

 13. Linda August 30, 2010 at 11:42 am #

  @fati, het probleem is dat moslims elkaar afmaken over wie zich wel of niet moslim mag noemen. Dus heb nou niet de arrogantie dat jij wel even zal weten waar alle mullahs en ayatollahs en imams en andere schriftgeleerden elkaar al eeuwenlang over bevechten.

  Zoals deze: een moslim die een andere moslim doodt, gaat altijd naar de hel. Yeah right. Maar het WTC opblazen voor het hogere islamitische doel (en reken maar dat er flink wat moslims onder de slachtoffers zaten) levert je wel een enkeltje hemel met tig maagden op? Verschil van inzicht zullen we maar zeggen.

  Of de salafisten die iedere islamitische staatsvorm afwijzen en dus ook doodleuk aanslagen plegen in Saoedi Arabie. Zijn daar echt staatsvijand. Hoezo “de” islam zegt dit of dat?

  Bestond “de” Islam maar, dan kon je ermee in discussie, maar nu is het zoveel moslims, zoveel meningen en dat is een goede ondergrond voor gewelddadige machtswellustelingen.

 14. fati August 30, 2010 at 11:56 am #

  @ruisje mijn hersenen werken niet alleen door mediavorming. Dus alleen kijken naar wat anderen zeggen en klakkeloss overnemen net als het verhaal over die zogenaamde chenmische wapens in Irak te volgen en te geloven zodat een heel volk uitgeroeid wordt doe ik niet. wat ze daar hebben gedaan is ergeger dan die zogenaamde holocust ! En de joden hier en daar waren niet eens in eigen land ! De Irakezen Pakistanen Palestijnen zijn dat val en worden op eigen grondgebied aangevallen. Dat heb je volgens mij ook wel op Netwerk kunnen zien ? Maar daar ging deze weblogg helaas niet over. Dit ging over discriminatie van moslims naar Christenen toe. En dat heb ik LEES daar boven al uitgelegd.

 15. fati August 31, 2010 at 12:09 pm #

  @Linda Dat jij het WTC verhaal gelooft en net als de rest van de dodo’s napraat en leest en er maar vanuit gaat dat het moslims waren en terroristen. ben jij bij het onderzoek geweest ? heb je naar andere feiten gekeken ? Misschien had die rassistische president gwn even zin om hitler na te spelen eerst in eigen land en dan maar een reden bedenken in een ander land. Maar goed ik ga deze discussie niet met je aan. Omdat dit nogmaals niet het onderwerp is in deze blogg. Maar voor de mensen die niet ruimer kunnen denken en alles maar napraten ga zo door is goed voor uw hersenen !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: