Zaterdag 31 juli: Laatste foto's van de loods; Surinamer opgepakt in Caracas; De Hond daagt klusjesman & Haagse steekmoord

31 Jul

Loods-sloop-2

Zaterdag is op deze site meestal de minst bezochte dag. En dat ook nog eens in komkommertijd… Al merk ik van dat laatste dit jaar weinig, de kranten zijn dunner, maar bij mij loopt het bezoek niet terug, misschien geldt komkommertijd niet voor internet. Hoe dan ook, er is weer genoeg te doen.

De Heinekenloods gesloopt: Sjerp Jaarsma stuurde wat foto's die hij kon maken voordat de politie de pers wegstuurde, redelijk exclusief dus.

*-*-*

De Telegraaf heeft een kort bericht over de aanhouding van een Nederlandse drugssmokkelaar in Caracas. Even googelen en ja hoor, de volledige naam komt zomaar tevoorschijn. Lijkt me een Surinamer. Zie hier

*-*-* 

Caracas-glenn-k

Ook nieuws van het De Hond-front die nu 'de klusjesman' Michaxc3xabl de Jong en Meike de mond wil snoeren, zulks naar aanleiding van het interview dat ik met hen maakte voor Panorama (De Hond en de jacht op de klusjesman). Kom ik later op terug.

*-*-*

En hier het schokkend relaas van de Moluks-Marokkaanse steekmoord in Den Haag, naar aanleiding van een berichtje hierover eerder deze week.

("Ik wilde je vragen of je nieuws hebt over de moord op een 21-jarige Marokkaanse jongen afgelopen zondag/maandag in Den Haag? Sterke geruchten doen de ronde dat het hier een wraakactie betrof van de Molukse familie van het meisje waarmee de jongen ging. De jongen schijnt op een zeer schokkende wijze te zijn vermoord, o.a. door geweld, messteken en het overrijden door een auto. Hopelijk heb jij ook wat nieuws en zou je wat meer daarover op je site willen plaatsen. Alvast bedankt")

Het verslag:

"Mo werd al eerder bedreigd door de moeder van het meisje om dat ze niet wilde dat haar dochter met een Marokkaan ging, al twee keer eerder is geprobeerd hem te pakken door de kennissen of familie van het meisje die werden ingeschakeld door de moeder.

Mo nam het niet heel serieus. Het was ook zijn eerste vriendin in zijn hele leven, dus hij had geen ervaring met dit soort dingen. Wat er die zondag nacht is gebeurd is gewoon gruwelijk. Hij is op een laffe manier in de val gelokt, besprongen, mishandeld, gestoken en overreden terwijl hij die zaterdag ervoor nog met dat meisje was uitgegaan.

Er zijn vermoedens dat de moeder van het meisje en de oom er meer vanaf weten. Ze zijn diep in de nacht vanuit Tiel gekomen. Voorbereid. Terwijl Mo dacht dat zijn ex alleen kwam om te praten.

Na mensen uit Tiel gesproken te hebben, hebben we vernomen dat ze met vijf andere mannen was en twee vrouwen. De politie heeft nooit de plaats delict bezocht, pas toen hij dood was, na anderhalve dag in coma te hebben gelegen.

Het ziekenhuis gaf ook geen melding van een ernstig gewonde man die werd binnen gebracht. Het is een onderzoek dat begonnen is met blunders! Je kon op Mo's armen zien dat hij hard is vast gegrepen aan beide armen en vervolgens twee keer in zijn hart is gestoken. In zijn dij waarschijnlijk na de mishandeling. Omdat Mo een snelle jongen is weten we dat hij als die de kans kreeg zou weg rennen maar die kans is hem niet gegeven, hij is nietsvermoedend besprongen. Het schijnt dat de daders dachten dat hij dood was maar na hem te zien wegstrompelen is hij een paar keer met harde vaart overreden. Hij had twee gebroken benen, armen en een gebroken schedel en bandensporen op zijn lichaam.

Omdat zijn mobieltje was afgepakt door de daders heeft hij bijna 30 minuten in de regen gelegen naast de geparkeerde auto's zonder hulp te kunnen inschakelen. Toevallig reden er die nacht twee jongens langs die hem van gezicht kenden en die hebben hem naar het ziekenhuis gebracht. Naar het Leyenburg ziekenhuis. Dat achterlijke ziekenhuis schakelt geen politie in, voor zo'n ernstige daad. Tot dat de politie er zelf navraag naar doet, na de verklaring van het meisje dat beweert Mo te hebben gestoken, een dag later.

Veel bewijzen zoals handschoenen van plastic die je bij tankstations kan vinden naast de pompen, het bebloede servet waarmee het moordwapen is afgeveegd, de haarspeld van het meisje,  hebben onze vrienden zelf gevonden op de plaats delict na twee dagen.

De politie had nog niks gedaan! Zelfs de kleren van onze Mo die nog in het ziekenhuis lagen hebben onze jongens zelf naar de politie gebracht omdat er sporen op konden staan, kortgezegd veel sporen zijn weg door de regen, maar we vertrouwen erop dat de politie de zaak nu wel hoog opneemt."

  

No Responses to “Zaterdag 31 juli: Laatste foto's van de loods; Surinamer opgepakt in Caracas; De Hond daagt klusjesman & Haagse steekmoord”

 1. Zuidzijde July 31, 2010 at 12:46 pm #

  Je eigen vriend afslachten met familie en vrienden erbij, is ongelooflijk. Dit is naar eigen zeggen typisch zo’n Molukse actie. De schoonzoon heeft geen Nederlandse achtergrond, dus moet ie maar dood. Hoop dat de daders een lange celstraf zullen krijgen.

  R.I.P Mo

 2. Siem July 31, 2010 at 3:34 pm #

  Het is toch wat met die Maurice de Hond.

  Eerst procederen voor zijn recht op vrije meningsuiting en dan zijn slachtoffers Michaxc3xabl de Jong en Meike het zwijgen proberen op te leggen.

  Ik zou zeggen: Niet doen.

 3. Jeroen Obers July 31, 2010 at 4:11 pm #

  Dit bestaat toch niet. Het kan toch niet zo zijn dat een figuur als De Hond 2 onschuldige burgers het leven zuur kan maken. Het kan blijkbaar wel.

  Dat je iemand probeert vrij te pleiten omdat je denkt dat die onschuldig is. Daar kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar dat iemand dan op eigen houtje op deze wijze een dader gaat aanwijzen. Dat vind ik een misdaad op zichzelf.

  De Hond heeft mij ook in de val proberen te lokken. Ik heb ooit zo’n boekje van hem gehad (geloof uit de Nieuwe Revu). Daarin werd precies uitgelegd waarom Louwes onschuldig zou zijn en De Jong de dader. Des te meer je leest des te meer je beseft dat De Jong onschuldig is. Er komt feitelijk niks concreet uit.

  En dat boekje was zuiver gericht op het onderuithalen van De Jong en zijn vriendin. De andere kant van het verhaal werd totaal niet belicht.

  Stel dat De Jong onschuldig is. Dat is dat ook knap vervelend om mee te maken. Hoe zou De Hond reageren als hem zoiets werd aangedaan.

  Dit is onrechtmatig.

 4. Johan July 31, 2010 at 4:57 pm #

  Pasgeleden was toch die proforma zitting van Jan de L. die compleet in de war was (zijn echtgenote doodgestoken)?
  Is Maurice toen eigenlijk zijn oude geldschieter komen opzoeken? Of heeft hij het te druk met zichzelf en zijn eigen hersenspinsels?

 5. Ada July 31, 2010 at 9:34 pm #

  @ Hajee…

  Ik schrijf hier nog even niets neer, ik wacht je artikel over de Hond af. Maar mijn bloed kookt al van die paar regels… 😦

 6. Sam July 31, 2010 at 9:55 pm #

  Als ik in mijn turken Spaans het verhaal lees is Kerkenboom aangehouden op verzoek van de Nederlandse autoriteiten.
  Maar mijn Turks is even goed als mijn Spaans

 7. Jennifer August 8, 2010 at 3:01 pm #

  Volgens mij is die Kerkeboom Antilliaan.

 8. Jennifer August 8, 2010 at 3:03 pm #

  Trouwens, dat verhaal van die arme Marokkaanse jongen klopt hopelijk (ik hoop het echt van harte) van geen kanten. Hoe is dat mogelijk in Nederland dat zo een slachtoffer niet serieus word genomen??? Hoe haalt iemand het sowieso in zijn hersens om een ander overhoop te rijden omdat je eigen dochter haar benen niet bij elkaar kan houden?

  Triest

 9. VP August 10, 2010 at 12:28 pm #

  Betreffende het Hond-front/smaad/geheime e-mail wisseling MdH,JdeL,WW.
  Cliffhanger ?
  Sorry, ik voel me net een klein kind op reis, zittende op de achterbank van de auto; duurt het nog lang ?

 10. leen December 22, 2010 at 6:32 pm #

  zie maar 1 foto van de loods heb je er miss meer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: