Maandag 26 juli: 'Tattoo-Evert'; geheim(zinnig) transport asielzoekers & geheime film Joran van der Sloot

26 Jul

Tattoo-interpol-evert-2De primeur is van Het Parool, op internet (en ook hier) hadden we het er natuurlijk al eerder over, vandaag komen de meeste gedrukte kranten ermee: dat justitie in de gevangenissen stiekem aan het screenen is op tatoeages. Dat zou te maken hebben met de jacht op de 'tattoo-killers' (zie vorig bericht). Iemand maakte mij attent op een foto van voortvluchtige Evert, op de Engelstalige site van Interpol. Daar is niet alleen de al zo bekende achterkant te zien, deze toont ook de tatoeage op zijn borst. Handig voor iemand die Evert tegenkomt en hem alleen van de voorkant ziet. Dan hoef je niet te vragen: meneer, kunt u zich misschien even omdraaien?

*

Voor mij begint de week met het natrekken van een gerucht. Het kan best zijn dat het niks is, maar wie weet: het kan zomaar een primeurtje wezen. Het komt wel uit een betrouwbare bron, behoorlijk inside, maar dat zegt niet alles. Aanstaande woensdag, 28 juli, zou er vanaf een militair vliegveld in Nederland een nogal geheimzinnig transport zijn met Somalische asielzoekers die teruggestuurd moeten worden. 

Naar Somalixc3xab.

Dat is op zich geen bijzonders: mensen die hier ten onrechte zijn binnengekomen, moeten terug, daar is tegenwoordig bijna elke Nederlander het wel over eens. In dit geval is er wel iets aparts: ze worden niet teruggebracht naar Somalixc3xab, maar gedumpt in Nairobi, in Kenia. Met de Somalische ambassade aldaar zouden afspraken zijn gemaakt. Er zou een 'onkostenvergoeding' van 2 miljoen euro zijn betaald.

Als dit allemaal volgens de regels is, hoor je mij er verder niet over, al blijft het interessant te weten hoe dit soort zaken worden geregeld. Maar laten we 't zo zeggen: er is een vermoeden van gesjoemel.

*

Joran-film

"Geheime speelfilm over Joran van der Sloot" meldt het Algemeen Dagblad vanmorgen. De regisseur is Paul Ruven, de titel: "Me & mr. Jones". Er is nogal stiekem gefilmd op Aruba, op ertoe doende locaties, hoofdrolspelers zijn Hanna Verboom en Robert de Hoog.

Het verhaal gaat over een undercoverjournalist die vijf jaar na de verdwijning van Natalee Holloway naar haar op zoek gaat. Bij een inbraak in het appartement van Joran van der Sloot doet hij een schokkende ontdekking. Volgens Paul Ruven werpt zijn film een nieuw licht op de verdwijning: "Ik kies een andere invalshoek dan de halfzachte aanpak van Peter R. de Vries die helemaal de lijn volgt van de moeder van Natalee. Wij tonen aan dat er veel meer belangen spelen, zeker in economisch opzicht."

Dat is een merkwaardige opmerking. Natuurlijk staat het een regisseur vrij een invalshoek te kiezen: het gaat om een film, niet om een documentaire. Maar om dan wel een vergelijking te maken met een journalistieke productie…

Ik kreeg afgelopen week nog een mailtje van een Amerikaanse schrijver die in contact wil komen met John van den Heuvel: hij had de zaak onderzocht en was tot opzienbarende conclusies gekomen. Volgens hem was Joran niet bij de dood van Natalee betrokken geweest, maar ook niet bij die van Stephany Flores.

Het zal allemaal wel. Maar noem het dan wel een roman.

Overigens is Paul Ruven ook degene die het boek van Maria Mosterd, 'Echte mannen eten geen kaas' zou verfilmen. Daar hoor je weinig meer over. Toen ik hem er in het kader van mijn boek over sprak, wilde hij geen commentaar geven, alleen dat het gepland stond voor volgend jaar. Ik geef hem alvast een regel voor het persbericht: "Ik kies een andere invalshoek dan de halfzachte aanpak van Korterink die helemaal de lijn volgt van de moeder van Maria."

Eh… Nou ja, zoiets.

7 Responses to “Maandag 26 juli: 'Tattoo-Evert'; geheim(zinnig) transport asielzoekers & geheime film Joran van der Sloot”

 1. Jos July 26, 2010 at 10:54 am #

  Wat heeft Korterink toch iedere keer weer een hekel aan mensen die hem durven tegen te spreken of niet met hem mee willen gaan. Komt op mij te rancuneus over.

  Beste Jos,

  Ik heb in het kader van de Mosterd-zaak niks tegen Paul Ruven, daar zit helemaal geen rancune. Ik reageer alleen op zijn opmerking in de Joran-zaak en die vind ik hoogst dubieus.

  Hendrik Jan

 2. Blog Magazine July 26, 2010 at 11:19 am #

  Waarom wil een regisseur altijd de waarheid verkrachten als het om het verfilmen van menselijk leed gaat?

  Waardeloos…

 3. B-dog July 26, 2010 at 1:21 pm #

  haha, HJK heeft wel humor.

  Vind idd ook dat zo’n regisseurtje erbuiten moet blijven. Gevalletje: Schoenmaker blijf bij je leest
  Overigens, als zijn film net zo’n klapper als Gangsterboys wordt, die ik toevallig afgelopen week heb proberen uit te kijken, maar wat niet gelukt is, want wat een gruwelijk slechte film is dat zeg, dan belooft het wat. kuch
  http://www.gangsterboysdefilm.nl/

  Zelfs de titel ‘Me & Mr Jones’ is weinig orgineel. Hebben we Brad Pitt niet es gezien in een film met ongeveer deze titel?

  “We tonen aan…etc etc” hmm Dat weet toch iedereen dat er economische belangen meespeelden? Als je zulke kritiek weet te hebben op degene die Joran, voor de camera notabene, liet bekennen, moet je wel met iets overstijgends komen, wil je jezelf niet volkomen belachelijk maken, lijkt mij. We zullen zien. Lijken mij eerder een commercixc3xable verkooptechniekje. Uit dat oogpunt gezien is er zeker een economisch belang.

 4. Siem July 27, 2010 at 1:08 pm #

  @B-dog

  Me and Mr. Jones is inderdaad geen originele titel. Dit is de titel van een film die werd gemaakt over het leven van Brian Jones, gitarist van de Stones.

  En wat een rare opmerking van Paul Ruven over de ‘halfzachte aanpak’ van Peter R.de Vries. Diens naamsbenoeming zie ik eerder als een reclametruc, want noem Peter R. de Vries en van der Sloot in een adem en je krijgt alle aandacht die je wil. Zeker gezien de Emmy-Award die de Vries voor zijn gedurfde undercoveraanpak ontving.

  Ben benieuwd naar de schokkende ontdekking: een gegijzelde Natalee die al die jaren van de straat wordt gehouden omdat ze zwanger bleek te zijn van haar Amerikaanse stiefvader, een politicus, die dat stil probeerde te houden in samenwerking met vader van der Sloot en de Arubaanse veiligheidsdienst?

  Tja, dat gaat vast een B-hit worden.

 5. piet pietersen July 28, 2010 at 7:02 pm #

  Ik denk dat Paul Ruven deze lijn volgt.
  http://www.youtube.com/results?search_query=New+info+on+Natalee+Holloway+part&aq=f

  Ik vond trouwens ook een bijzonder aardig stukje waar je Meneer de Vries nog nooit over gehoord hebt namelijk de enorme tegenwerking in het onderzoek door de Fam.Holloway.
  http://www.youtube.com/watch?v=2lOtbxk9JDw&feature=related

  Kortom genoeg interresants om is een uitzending aan te besteden voor John vd Heuvel dan,peter heeft zijn emmy al binnen.

 6. Nr1 July 28, 2010 at 10:58 pm #

  Infra Red van interpol is de site waar onze tattoo Evert op staat.
  Deze site is al enkele weken in de lucht, Evert staat vanaf het begin op deze site.
  Beetje vreemd dat een zgn misdaad journalist er nu pas weet van heeft.

 7. Carla July 29, 2010 at 9:48 am #

  er zijn er wel meer die menen dat Joran niets met de verdwijning van Holloway te maken heeft of de moord op Stephany Flores. of zoals oud-rechter Wedzinga aangeeft:
  “Voor het vervolg is het goed om te weten dat Peter R. de Vries, na een veelbelovend begin, een verkeerde richting is ingeslagen door a. te veel waarde te hechten aan de verklaring van Joran tgo Patrick van der Eem, vermoedelijk vanuit de gedachte dat Joran tegen een crimineel in een vertrouwde omgeving meer los zou laten. Maar met evenveel recht kan worden beweerd dat juist iemand als Joran de behoefte voelt om zich dan xe2x80x9cop te blazenxe2x80x9d. Met die mogelijkheid had De Vries meer rekening moeten houden. b. zich te veel te focussen op Joran en in mindere mate op Deepak en Satish. Er zijn echter veel meer mensen in deze zaak betrokken. Dat beseft ook De Vries, maar hij heeft het niet uitgezocht. c. (in samenhang met b.) te weinig achter de schermen van politie en justitie te kijken; een euvel dat een beetje eigen lijkt te zijn aan De Vries. Corruptie etc, is nagenoeg buiten beeld gebleven.”
  zie http://www.raadsheer-wedzinga.nl/wordpress/2010/07/19/de-vermoorde-onschuld-van-joran-van-der-sloot-de-mysterieuze-verdwijning-van-natalee-holloway-1/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: