Zaterdag 26 juni: Brood & Dood in de Amsterdamse Goot

26 Jun

Rex-van-p

Filmpjes! Zo zijn ze er nog, zo zijn ze weg. Gisteravond linkte ik naar een filmpje van de Amsterdamse cameravoerder Frank Buis, over een wat agressief voorval op straat waarbij een agent wat meer uit zijn dak gaat dan een uitgaander. Filmpje is nu ineens weg. Dan maar een andere. Afgelopen week was Rex van P. in het nieuws, die drie hulpverleners neerstak, van wie er xc3xa9xc3xa9n overleed en twee zwaargewond raakten.

Deze Rex was een vriendje van rapper Ishmael Gumbs, die in september in de Bijlmer werd doodgeschoten bij een ruzie. In dit filmpje over Gumbs komt vriend Rex ook voor (hij is de jongen die met het pak melk op schoot zit). Ik zou 'm wel willen balken, maar ik weet niet hoe dat moet bij filmpjes. 

In de muziekwereld is de moeder van Rex weer wat bekender: zij was vroeger achtergrondzangeres bij Herman Brood (ook al dood) & His Wild Romance.

Het vonnis staat hier

No Responses to “Zaterdag 26 juni: Brood & Dood in de Amsterdamse Goot”

 1. ed June 26, 2010 at 11:11 am #

  Rex heeft die hulpverleenster in feite om niets neergestoken. Goed dat dat soort volk van de straat gaat.

 2. ed June 26, 2010 at 12:01 pm #

  Ik neem aan dat je hem niet hoeft te balken. Hij, dan wel de zijnen hebben het filmpje op youtube geplaatst en hij is ook in de documentaire ‘vrije radicalen’ goed te zien. In die documentaire klaagt hij dat zijn moeder hem uit huis heeft gegooid. Dat was misschien wel erg verstandig dan wel begrijpelijk van haar.

  Moeder is een vrouw die sociaal goed geintegreerd is in de buurt waar ze leeft. Je vraagt je af waar het dan toch fout is gegaan met Rex.

  De ouders de schuld geven is gewoonlijk makkelijk, maar niet altijd juist. Joran bijvoorbeeld heeft 2 keurig opgroeiende broers

 3. B-dog June 26, 2010 at 3:30 pm #

  @ Ed

  Filmpje van ‘Vrije Radicalen’ heb ik nog gezocht afgelopen week, maar is niet meer kunnen vinden. Heb jij een linkje? Heb het al eens gezien. De moeder kwam ook aan het woord. Ze had hem te hard aangepakt zei ze. Mischien wel wat te vroeg het huis uit gegooit, volgens haar. Maar het zou wel goedkomen met Rex…
  Rex blowde de godsganse dag met zijn matties. Werken kwam niet in z’n kladboekje voor. De moeder is een leuke vrouw, heb haar vroeger wel es zien zingen. Een van de “Bombitas” van Brood idd. Die donkere dame hier.

  http://www.kluun.nl/files/Image/wildr80-2-600.jpg

 4. Mia June 26, 2010 at 5:26 pm #

  @ B-dog

  Aflevering 5 – 28 juni 2008:
  Helaas mag deze aflevering niet via internet aangeboden worden
  De laatste aflevering van Vrije Radicalen gaat over de twintigjarige Rex, uit de Amsterdamse Bijlmer. Hij is lid van de Crips, een groep jongeren met dezelfde kleren en xe2x80x98activiteitenxe2x80x99, die heel close met elkaar omgaan: xe2x80x9cWij sterven voor elkaar!xe2x80x9d aldus Rex. De Nederlandse crips laten zich inspireren door de veel grotere crips in de Verenigde Staten, een jeugdbende in met name Los Angeles

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: