Dinsdag 22 juni: Tivadar Spier is dood; Joran: FBI-complot? & De bedonderde boeren van Kootwijk

22 Jun

Tivadar-dif

xe2x80x9cOld soldiers never die, they just fade away.xe2x80x9d

Oude soldaten gaan niet dood, ze sterven langzaam weg. 

Tivadar Spier is dood. Geboren in Utrecht op 17 november 1916.  

Tot 2007 was hij als de man met de meeste en hoogste militaire onderscheidingen aanwezig bij de belangrijke plechtigheden: de dodenherdenking op de Dam, het afscheid van generaal Dick Berlijn, de veteranendagen; hij hoorde tot de vaste vriendenkring van Prins Bernhard. Toen kwam de klad erin. De man die werd gexc3xaberd als een van de dapperste oorlogshelden die Nederland ooit heeft gekend, die vocht op alle fronten, moest het afleggen in de strijd tegen de tijd.

In 2008 maakte ik voor de laatste DIF het laatste interview met de laatste veteraan, Dave Gray maakte de foto's. Aanleiding was een onverkwikkelijke ruzie rond zijn opname in een verzorgingshuis, tussen zoon Wim en dochter Liliane Spier. Ook rond zijn dood spelen zich deze taferelen af: volgens de xc3xa9xc3xa9n wilde hij worden begraven, de ander liet hem cremeren. Het is allemaal te verklaren, maar wel triest.

In augustus 2008 was ik voor het laatst bij Spier, in het verzorgingshuis in Den Haag. Niet dat hij het daar slecht had, maar het was – misschien – niet nodig geweest. Ik kom er later op terug. Alvast xc3xa9xc3xa9n fragment:

"Wie zich verdiept in het roemruchte leven van Tivadar Emile Spier kan haast niet anders dan tot de conclusie komen: deze man was een held. Hij ging zijn troepen voor in het heetst van de strijd, hij liep zelf voorop en was voor de duvel niet bang. Of het nou in Nederlands-Indixc3xab was of in Korea. Legendarisch is zijn overwinning op de flanken van Goenong Pogor nabij de Kampong Tjisalak. Op 24 augustus 1948 bestormde zijn peloton met hem aan het hoofd deze bergtop waar xe2x80x98bendeleiderxe2x80x99 Pa Sawad zijn versterkte hoofdkwartier had."

*

Joran-video2

In De Telegraaf het interview met Joran van der Sloot, in de gevangenis in Peru. Het lijkt erop dat hij toch op een rare manier ergens is ingeluisd. Dat maakt hem niet minder schuldig aan de dood van Stephany Flores, maar het werpt wel een bijzonder licht op de rol van de FBI, die met een undercoveractie bezig lijkt te zijn geweest. De geheimzinnige Uruguyaan die met hem aanpapte aan de pokertafel zou zomaar eens een infiltrant geweest kunnen zijn.

Ik vond het zelf meteen al vreemd dat er uitgerekend op de hotelkamerdeur van Joran een camera stond: het was bepaald geen tophotel, hoe kon het dat juist hij zo goed in beeld was? Waarschijnlijk wilden de Amerikanen hem buiten Nederlands gebied zien te krijgen en hem daar (laten) aanhouden.

Dat is in elk geval gelukt, zullen we maar zeggen.

Operatie geslaagd, meisje dood.

*

MKZ-7-web

De diagnose van mond xc2xaden klauwzeer en de daarop volgenxc2xadde ruiming van zestigduizend diexc2xadren in 2001 was gebaseerd op fouxc2xadtieve testen, zo blijkt uit onderzoek in Kootwijkerbroek. Dat is geen verrassing. De toenmalige minister Brinkhorst van LNV valt veel te verwijten, evenals alle andere 'politieke betrokkenen'.

Het was al veel langer bekend dat hier een schandaal aan de gang was van ongekende omvang, maar wie maalt er om boeren op de Veluwe? Marianne Thieme, Femke Halsema en hun Volkert-vriendjes hoor je alleen als het over pelsdieren en fokkerijen gaat, niet als er 60.000 dieren volkomen ten onrechte worden vermoord. 

Pas na jaren van juridisch gexc2xadtouwtrek bepaalde de rechter in het najaar van 2008 dat LNV de onxc2xadderzoeksgegevens van het laboratorium in Lelystad dat de testen had gedaan  openbaar gemaakt moesten worden.

Eerst de boel vermoorden en dan de doofpot, zo zijn onze manieren.

28 Responses to “Dinsdag 22 juni: Tivadar Spier is dood; Joran: FBI-complot? & De bedonderde boeren van Kootwijk”

 1. Ton Biesemaat June 22, 2010 at 9:42 am #

  Niets verder ten nadeel van Tivar Spier behalve dan dat het van weinig onderscheidingsvermogen getuigt je op te houden binnen de kringen van een crimineel, Bernhard zur Lippe dus. Het was zur Lippe en zijn kringen die doodleuk wapens verhandelde aan de Indonesische opstandelingen. Dus Spier werd beschoten met wapens door zur Lippe geleverd? De wapensmokkel van zur Lippe staat vermeld in een serie marechausseerapporten en zijn mede de basis van het onthullende boek van Veenendaal en Kelder dat verleden jaar verscheen.

 2. Janspommerans June 22, 2010 at 9:50 am #

  Joran van der Sloot is er inderdaad door de fbi ingeluisd,en gek genoeg twijfel ik of hij stephany heeft vermoord.
  Het lichaam heeft er tenslotte drie dagen gelegen.De nu getoonde videobeelden waren knip-en plakwerk.Pas als alle beelden van de drie dagen erna bekeken kunnen worden.Pas dan komt er duidelijkheid.

 3. Joop June 22, 2010 at 10:15 am #

  HJK uit je tekst eindigend met: “eerst de boel vermoorden en dan de doofpot, zo zijn onze manieren” klinkt als het ware door dat dit soort zaken je bevreemd.

  Ik hoop toch wel dat jij als journalist doorhebt dat dit de normale manier van handelen is bij de overheid. In de middeleeuwen was er al een cultuur die vond dat deze manier van werken noodzakelijk was om het “respect” voor de overheid c.q. magistratuur bij het gewone volk niet te ondermijnen.
  Ze hebben nog steeds niet door dat in de huidige maatschappij dit onder de pet houden juist averechts werkt.

 4. Dokter June 22, 2010 at 10:59 am #

  Het is een typisch menselijke eigenschap om in elke onwerkelijke situatie een complot te ontwaren (denk aan 9/11, de ‘aanslag’ op Koninginnedag 2009, de moord op JFK, de dood van Michael Jackson, etc. etc.). Velen kunnen zich moeilijk voorstellen dat MJ inderdaad dood is als gevolg van een medische misser, en nog meer mensen vinden het onbestaanbaar dat er iemand met een lange baard in Afghanistan in staat zou zijn om mensen de opdracht te geven met een vliegtuig twee torens in te vliegen: daar moet de regering van de VS achter zitten…

  Het is werkelijk stuitend dat door mensen die op zo’n naxc3xafeve manier in het leven staan, een jongen als Joran binnenkort weer vrijuit gaat. Wake up. Dit is geen Prison Break of CSI! Dit is keiharde realiteit! En die realiteit brengt mee dat een ontspoorde jongen van 22 jaar in staat is om het leven van een jong meisje af te nemen. Hoeveel filmscenario’s of complottheorixc3xabn zijn er nodig om dat tot iedereen door te laten dringen?

 5. ed June 22, 2010 at 11:18 am #

  Ik heb ook al eerder gesuggereert eens uit te zoeken of die camera daar altijd al routinematig heeft gehangen of niet. Het waren wel bijzonder mooie beelden voor zo’n ‘aftands’ hotel en dan net voor Joran’s deur.

  Het werpt ook weer een nieuw licht op het rare verloop van de tijd die geregistreerd werd door de camera: aankomst om 5 uur, vertrek 3 uur later terwijl de camera op 0:30 stond.

  Omdat ik nog nooit heb iemand heb horen zeggen dat er op de camera beelden niemand te zien is tussn het vertrek van Joran en het vinden van het lichaam, ga je toch weer meer dingen in twijfel trekken: Is er misschien toch een FBI agent naar binnen gegaan toen Flores nog leefde??

  Raar is ook dat er foto’s te zien zijn van een dode Flores waar ze er vrij netjes bijligt op Joran’s kamer en Foto’s waar ze er vrij rommelig met veel bloed bijligt.

  Tel daar bij op dat Flores nauwelijks een dag na het vinden al begraven is.

  Ik weet niet of hij wel of niet schuldig is aan de moord/doodslag, maar op zijn zachst gezegd stinkt het.

  Ik ben over het algemeen niet zo’n liefhebber van van de heuvel, maar gisteren zei hij in Boulevard (het ging erom of Joran de pers ‘gebruikt’): “Of Joran nou wel of geen moordenaar is, ook hij heeft rechten en hij heeft zeker recht om ook zijn verhaal naar buiten te brengen”

  Ik vond dat eigenlijk een heel correcte opmerking van vd Heuvel, hij is daar mee zeer in mijn achting gestegen. Zijn collega de Vries is meer van het type: “hij heeft het gewoon gedaan en de rest is allemaal leugens en wie anders beweert heeft te lang in de Arubaanse zon gelegen” (dat laatste ging over filmmaakster Rene Gielen)

  Beste Ed,

  De Vries zegt niet dat ‘de rest allemaal leugens’, hij had alleen geen hoge pet op van Rene Gielen. Die volgens mij in de zaak-Joran ook totaal de weg kwijt was/is.

  Hendrik Jan

 6. Ron June 22, 2010 at 11:19 am #

  Ja, de Amerikanen (CIA?) hebben Joran
  misschien in de val laten lopen. Maar offer je hier dan ook een onschuldige vrouw voor op?

  Het is al een raar verhaal. Maar dit is
  letterlijk en figuurlijk over lijken
  gaan.

  Had er geen andere val gezet kunnen worden
  zonder een slachtoffer?

  Ron,

  Beste Ron,

  Het was natuurlijk niet de bedoeling dat er een slachtoffer zou vallen, dat konden ze onmogelijk voorzien. Tenzij je denkt dat Stephany was ingehuurd door de FBI, maar dat lijkt me meer iets voor de echte complotdenkers.

  Hendrik Jan

 7. L& June 22, 2010 at 11:32 am #

  Hoi Hendrik Jan, hoe denk jij er dan over dat er camera’s op zijn deur waren gericht! Zo geavanceerd als de techniek tegenwoordig is, zou je toch denken dat ze dan ook in zijn kamer hebben gezeten (dat zou ik als eerste doen als FBI agent en die mogelijkheden zijn er wel, wat heb je tenslotte aan beelden van zijn deur?)
  Zijn die beelden er soms wel, maar zijn ze niet belastend genoeg?

  Ik kon niet voor Joran op, begrijp me niet verkeerd, ik denk nl dat hij minimaal schuldig is wat betreft Natalee en dat hij sowieso een grote *** is dat hij die familie in onzekerheid laat, maar ik heb wel het gevoel dat hier een raar smaakje aan zit!

  Hoe denk jij daarover?

  Beste L&,

  Ik heb niet veel verstand van zulke acties, maar ik kan me voorstellen dat er nog een verschil is tussen het in de gaten houden van een deur van de buitenkant en het binnendringen in iemands privxc3xa9vertrek (wat een hotelkamer ook is).

  Hendrik Jan

 8. L& June 22, 2010 at 11:32 am #

  Hoi Hendrik Jan, hoe denk jij er dan over dat er camera’s op zijn deur waren gericht! Zo geavanceerd als de techniek tegenwoordig is, zou je toch denken dat ze dan ook in zijn kamer hebben gezeten (dat zou ik als eerste doen als FBI agent en die mogelijkheden zijn er wel, wat heb je tenslotte aan beelden van zijn deur?)
  Zijn die beelden er soms wel, maar zijn ze niet belastend genoeg?

  Ik kon niet voor Joran op, begrijp me niet verkeerd, ik denk nl dat hij minimaal schuldig is wat betreft Natalee en dat hij sowieso een grote *** is dat hij die familie in onzekerheid laat, maar ik heb wel het gevoel dat hier een raar smaakje aan zit!

  Hoe denk jij daarover?

  Beste L&,

  Ik heb niet veel verstand van zulke acties, maar ik kan me voorstellen dat er nog een verschil is tussen het in de gaten houden van een deur van de buitenkant en het binnendringen in iemands privxc3xa9vertrek (wat een hotelkamer ook is).

  Hendrik Jan

 9. L& June 22, 2010 at 11:32 am #

  Hoi Hendrik Jan, hoe denk jij er dan over dat er camera’s op zijn deur waren gericht! Zo geavanceerd als de techniek tegenwoordig is, zou je toch denken dat ze dan ook in zijn kamer hebben gezeten (dat zou ik als eerste doen als FBI agent en die mogelijkheden zijn er wel, wat heb je tenslotte aan beelden van zijn deur?)
  Zijn die beelden er soms wel, maar zijn ze niet belastend genoeg?

  Ik kon niet voor Joran op, begrijp me niet verkeerd, ik denk nl dat hij minimaal schuldig is wat betreft Natalee en dat hij sowieso een grote *** is dat hij die familie in onzekerheid laat, maar ik heb wel het gevoel dat hier een raar smaakje aan zit!

  Hoe denk jij daarover?

  Beste L&,

  Ik heb niet veel verstand van zulke acties, maar ik kan me voorstellen dat er nog een verschil is tussen het in de gaten houden van een deur van de buitenkant en het binnendringen in iemands privxc3xa9vertrek (wat een hotelkamer ook is).

  Hendrik Jan

 10. ed June 22, 2010 at 12:22 pm #

  @HJK
  Ik citeerde de vries niet letterlijk, maar hij heeft van Joran wxc3xa9l altijd gezegd dat die alles bij elkaar loog.

  je kunt van iemand (Gielen) die een andere mening dan jezelf (de Vries) heeft, misschien geen hoge pet op hebben, maar als die in een verdwijningszaak aankomt met bepaalde niet onrelevante vragen draagt het niet bij aan de waarheidsvinding om dat af te doen met ‘die heeft te lang in de zon gelegen’.

  Het feit dat de Vries iets beweert, maakt het niet per definitie waar.

  Beste Ed,

  In het geval van Gielen was het allemaal volstrekt onrelevant. Ik weet niet of De Vries dat heeft gezegd, ik vond/vind dat ook.

 11. ym June 22, 2010 at 12:32 pm #

  Kom op man,

  in elk smoezelig backpackershotel ter wereld hangen tegenwoordig camera’s, en ik kan het weten.

 12. Jeroen Obers June 22, 2010 at 1:10 pm #

  @HJK

  Die film van Rene Gielen slaat inderdaad nergens op.

  Een hoop gesuggereer maar geen feitelijkheden. Zo draai je de zaak om.

  @Dokter

  Niet iedereen is een complotdenker. Maar bepaalde complotdenkers denken vaak het tegenovergestelde alsof het een soort van instinct is. Als Joran verdachte is dan zal het wel een set-up zijn van de FBI. Als de FBI verdachte is dan denken ze dat iemand anders het heeft gedaan of juist wel Joran.

  Er zijn zeker complotten. En er gebeurt vanalles dat niet in de haak is achter de schermen. Maar de complotdenkers die de feitelijkheden weerleggen en zelf alleen aankomen met suggesties zitten er bijna altijd naast.

  Een complottheorie vind ik alleen interessant als daar voldoende objectieve aanwijzingen voor zijn. 9/11 is niet mijn type complottheorie.

  Er is een speciale docu gemaakt over de complottheorieen van 9/11. Daarbij onderzoekt men de claims van de complotdenkers. En dan blijkt dat overal een logische verklaring voor is te vinden. Ik weet niet meer hoe die docu heet maar het is van goede kwaliteit.

 13. toni June 22, 2010 at 2:10 pm #

  als het lijk er al 3 dagen ligt, hoe kan het dat nog op band staan, zo’n videobandje gaat maar een paar uur mee. of iemand heeft het bandje bewaard terwijl er in principe niet bekend was dat er iets op moest staan.zeer vaag

 14. Floris Maaskant June 22, 2010 at 4:05 pm #

  Op zich scherp speurwerk van Van Den Heuvel, als ik het goed begreep uit zijn verhaal in De Telgraaf, heeft hij uit eigen waarneming gezien dat de camera voor de hotelkamerdeur nu weg is, dus dat is concreet. De vragen die ik heb concentreren zich allemaal rondom het meisje, voor mijn gevoel klopt daar iets niet in het beeld.

  Ik was op vakantie, dus kreeg in xc3xa9xc3xa9n keer koud de hele boel over me heen bij terugkomst… wat mij direct al opviel was:

  xe2x80xa2 Het verschil in type tussen de ouders en broer en het meisje Flores. Het meisje beweegt heel slungelig, heeft een hangend hoofd en hangende schouders, sloft meer dan dat ze loopt. Vader en oudere broer zijn slick moderne types. Meisje leek ook een beetje verwaarloosd, vet haar etc. Geen aantrekkelijk gezicht. Was zij misschien niet helemaal 100%, lijkt me toch niet als je een goede pokeraarster bent.

  xe2x80xa2 Kan me met Jorans verleden (zie foto’s all over het internet) niet voorstellen dat dit een type was waar hij zich uit seksuele motieven mee in zou laten. Je kan veel van Joran zeggen, maar zijn track-record toont aan dat hij aantrekkelijkere vrouwen kan aantrekken. Uit lichaamshouding blijkt ook niet dat ze iets passioneels hadden samen, ze sloffen meer naast elkaar als een paar mannelijke vrienden. Vraag is waarom zij met Joran mee is gegaan, zag zij toch wel iets in hem? Ik kan me toch nauwelijks voorstellen dat je als vrouw alleen zomaar de veilige omgeving van een openbaar Casino verlaat, om dan samen op de hotelkamer van een onbekende buitenlandse man te gaan pokeren bij een online Casino?

  xe2x80xa2 Zij volgt hem de hotelkamer in alsof het de gewoonste zaak van de wereld is… kijkt niet op of om… Terwijl dat toch de eerste keer was? Als man zou ik zelfs beter om me heen kijken, laat staan als vrouw. Zelfs als hij haar bijvoorbeeld drugs had beloofd of iets in die zin, zou ik verwachten dat ze beter om zich heen kijkt.

  xe2x80xa2 Je kan ook zeggen zij loopt met gebogen hoofd en kijkt nooit in de camera’s. Ik zie ook foto’s van haar als ze jonger is en wel lacht, is dit 100% dezelfde vrouw?

  xe2x80xa2 Kan zij een agent van de FBI zijn geweest, of een plaatselijke recruit en is Joran eigenlijk daarom uit zijn dak gegaan, dus geen seksueel of roof motief, maar een uit de hand gelopen operatie?

 15. Johan June 22, 2010 at 4:22 pm #

  Jongens, nou post HJ een heel duidelijk complot, bewezen en al: de boeren in Kootwijkerbroek zijn genaaid en dat is in de doofpot gestopt. Raar is ook dat de nieuwsmedia hier helemaal geen aandacht aan besteden. En is die foute analyse van het lab een “foutje” zoals die mislukte foto’s van Srebrenica ook een foutje waren? Er kunnen grote economische belangen mee gemoeid zijn om 60.000 dieren te laten vermoorden. Is misschien een ambtenaar omgekocht?

  Maar nee hoor, iedereen blijft maar doorgaan over Joran en Het Complot. Zucht…

 16. amer June 22, 2010 at 5:13 pm #

  Stel dat de camera’s speciaal voor Joran zijn opgehangen, wat moeten die camera’s bewijzen dan?
  Dat Joran de kamer in- en uitgaat die, doordat hij hem zelf heeft gehuurd, op zijn naam staat?

 17. achja June 22, 2010 at 6:17 pm #

  Vanaf het begin dacht ik al dat de FBI erachter zat.
  En let op!!
  In opdracht van de familie Hollaway, en hun vriendjes in het witte huis.
  En dan die PRDV, die kun je net zover vertouwen als je hem ziet.

 18. Annet June 22, 2010 at 6:51 pm #

  Joran wie???????

  HJ, ik ga ze vanaf nu spontaan tellen….;)

 19. die zatte ! June 22, 2010 at 8:01 pm #

  in het geval van die camera’s is er maar een vraag belangrijk :

  Wie bekeek de beelden ?
  Ik bedoel, heeft iemand die camera speciaal voor Joran opgehangen, dan zou die Joran ook in de gaten houden. En dan ontgaat het diegene volkomen dat op een gegeven moment 2 personen naar binnen gaan en na drie dagen er nog steeds maar een persoon naar buiten is gegaan ?

  Als die camera’s speciaal zijn opgehangen voor Joran, dan zijn die beelden ook bekeken . Vraag is door wie en waarom die zich niet afvroeg waarom dat meisje niet meer naar buiten kwam.

 20. Carel June 22, 2010 at 9:44 pm #

  Zoals ik al vanaf het begin heb gezegd zit er wel degelijk een zeer kwalijk luchtje aan deze zaak. In plaats dat het hele vaderlandse journaille elkaar naroept en om het hardst elkaars verzinsels overneemt zou een beetje onderzoek al vanaf het begin hebben duifelijk gemaakt dat van der sloot er in geluisd is. Ik vind je een van de betere misdaag journalisten maar in deze zaak blijf je aardig stil!!! het is wat al te gemakkelijk om nu te zeggen dat er misschien toch een luchtje aan zit. Op het moment dat de ‘verguisde’ telegraaf als enige nog een beetje objectief met de zaak bezig is.

 21. Cor van der Laak June 22, 2010 at 10:45 pm #

  ….Ik citeerde de vries niet letterlijk, maar hij heeft van Joran wxc3xa9l altijd gezegd dat die alles bij elkaar loog…..

  @Ed,

  Jij wou zeggen dat hij dat niet deed dan??

  Ik ben blij dat er ook nog landen zijn, zoals b.v. Peru, waar niet met Justitie te lachen valt zoals hier in Nederland. Zijn verklaring word niet ongeldig verklaart, dus betekend dat Joran gewoon voor schut gaat de komende 35 jaar.
  En geheel terecht !!!

 22. Ada June 22, 2010 at 10:51 pm #

  @ Annet…

  Tip: open je eigen blog, kun je daar zelf bepalen wat je ter sprake brengt.

 23. ed June 22, 2010 at 10:56 pm #

  @hjk: De Vries’enige commentaar op de film van Gielen was: “nou die heeft te lang in de Arubaanse zon gezeten”inhoudelijk verder niets.
  Gielen wees op de in haar ogen niet kloppende tijdslijn van de aankomst van Beth en de ‘call me Hootie’ poster. Of die irrelevant zijn weet je pas als je ze ontkracht. De Vries was in een uitgelezen positie om er op zijn minst naar te vragen bij Beth, dat deed hij niet, waardoor de twijfel daaromtrent niet is weggenomen

  Verandert niks aan het feit dat ik vd Heuvel’s houding in deze goed kan waarderen.

 24. ed June 22, 2010 at 11:15 pm #

  Het tragische van mond-en klauwzeer is dat het helemaal geen ernsitieg ziekte is, noch voor koeien, noch voor mensen. Goed, er gaan misschien wat oude zwakke dieren dood, maar 99% van de dieren geneest gewoon

  De enige reden dat de dieren afgemaakt worden is een economische circelredenering. “Als onze koeien mond en klauwzeer hebben kunnen we ons vlees niet meer kwijt” en waarom kunnen we ons vlees niet meer kwijt? omdat andere landen het niet willen importeren uit angst dat hun veestapel besmet raakt en zij op hun beurt hun vlees niet meer kwijt raken.

  Vergelijk het met verkoudheid: Misschien gaan er een paar zwakke mensen aan dood, maar als de reactie van de regering is om in een straal van 3 km rondom een verkoudheidsslachtoffer ieder mens te ‘ruimen’ ja, dan is verkoudheid plots een afschuwelijke ziekte.

  Het geval Kootwijk doet me denken aan de grote epidemie van varkenspest uit 1997. De regering wilde de varkenshouderij herstructureren, daar was weerstand tegen en het uitkopen van de boeren zou zeer duur worden. Toen brak plots varkenspest uit en varkens werden geruimd. Er gingen toen ook verhalen dat leden van de inspectiedienst het niet zo nauw namen met de anti-contaminatievoorschriften die moeten voorkomen dat besmettingen naar gezonde bedrijven over zouden gaan.

  Complot?? ik weet het niet. Het probleem dat de regering had was in ieder geval opgelost. Kan toeval zijn, maar ik denk dat regeringen moreel best wel tot zoiets in staat zijn

 25. thorbecke June 23, 2010 at 6:49 am #

  dvds van prison break deel 1t/m 6 kunnen nu richting castro castro.

 26. amer June 23, 2010 at 6:56 am #

  Als de camera daar was opgehangen om Joran in de gaten te houden was het een niet erg professionele manier om Joran in de gaten te houden, zeker niet voor de FBI. Alleen kunnen zien wanneer iemand thuiskomt en weggaat levert niet veel op.
  Als ze Joran in de gaten zouden hebben willen houden zouden ze vast ook hebben willen weten waar hij dan naartoe ging enzo als hij het hotel verliet.

 27. ed June 23, 2010 at 6:59 am #

  @cor van der laak
  “Jij wou zeggen dat hij dat niet deed dan??”

  Wat bedoel je met ‘het’? Natalee’s lijk verborgen, Natalee vermoord, Stephany vermoord?

  Ik zei helemaal niets over wat Joran al dan niet gedaan heeft. Ik zei enkel dat ik het van van den Heuvel waardeer dat hij vind dat Joran recht heeft op weerwoord of hij nou wel of niet schuldig is.

  En wat Joran betreft: ik weet niet wat hij wel en niet gedaan heeft want ik was er niet bij, noch in Aruba, noch in Lima. Ik ben enkel geinteresseerd in een goede rechtsgang

 28. Cor van der Laak June 23, 2010 at 9:33 pm #

  @Ed,

  …maar hij heeft van Joran wxc3xa9l altijd gezegd dat die alles bij elkaar loog…..

  Dat klopt dan toch? Ik weet niet beter, en de meerderheid met mij, dat deze jongen alles aan elkaar loog, verdraaide, en een hoop lulverhalen ophing.
  Dat mag de Vries dan toch zeggen.
  Zelfs zijn eigen moeder beaamt dat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: